“Κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική”


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8RMUxdT3X9w&feature=player_embedded]

…Oι καρκίνοι θα φανούν μετά από χρόνια, το ταμείο δηλαδή θα είναι μετά από χρόνια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δε φαίνεται σήμερα. Και πολλές φορές μας λένε δεν μπορείς να το αποδείξεις. Βεβαίως δεν μπορώ να το αποδείξω γιατί για να το αποδείξω πρέπει μετά από 30 χρόνια να μετράω φέρετρα.

Παρουσιάζουμε ξεχωριστά, την εξαίρετη παρουσίαση του Αλέξη Μπένου, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, στον τομέα της Δημόσιας Υγείας με τίτλο “Κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική” .
Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της επιτυχημένης εκδήλωσης – ενημέρωσης που οργάνωσε το Τεχνοδρόμιο Πολυγύρου την Κυριακή 13-01-2013 (ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην διεύθυνση:
https://www.youtube.com/watch?v=ElUBkhd6_FQ) .


3 απαντήσεις στο ““Κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική””

  1. Αλήθεια στις μεγάλες χώρες που εξάγουν χρυσό (Κίνα, ΗΠΑ, Ρωσία) υπάρχουν ή όχι κίνδυνοι για την υγεία; Δεν έχω ακούσει για κανένα κίνημα κατά της εξόρυξης σ’ αυτές τις χώρες. Ή μήπως εκεί το έχουμε δεχτεί μοιρολατρικά μια και η εξόρυξη γίνεται εδώ και πολλά-πολλά χρόνια;

    • ΗΠΑ: Δες τα βίντεο και δεν είναι μόνο αυτά φυσικά είναι και πολλά άλλα..

      http://www.youtube.com/watch?v=00DovmD4Uvg&feature=youtu.be

      http://www.youtube.com/watch?v=hTN94S3rSfQ&feature=share&list=UURcOfsNOf-q1lZYOYvyrrXg

      Για Ρωσία και Κίνα δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία διαθέσιμα, αλλά έχω την αίσθηση ότι η κατάσταση είναι τραγική… Η πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο Google μου έβαλε πρώτο πρώτο αυτό, με τις φρικιαστικές φωτογραφίες:
      http://www.transrivers.org/projects/rivers-of-gold/

      Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εξόρυξης χρυσού με υδράργυρο που είναι πολύ διαδεδομένη και στη Ρωσία και στην Κίνα και στη Μογγολία και αλλού. Οι άνθρωποι κάνουν μόνοι τους αυτό το κακό στους εαυτούς τους λόγω άγνοιας. Τα μεγάλης κλίμακας μεταλλεία από την άλλη, δεν έχουν αυτές τις επιπτώσεις, έχουν άλλες.

  2. Ρώτησα αν υπάρχει κανένα κίνημα κατά της εξόρυξης στις μεγάλες χώρες, που είναι και πρώτες στην εξόρυξη χρυσού (η Κίνα νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στον κόσμο), ή κινήματα υπάρχουν μόνο στις μικρές και καθυστερημένες χώρες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.