Η δικαστική απόφαση της 23ης Απριλίου 2012 για άσκηση ποινικής δίωξης κατά της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Στις 20 Απριλίου 2012, ομάδα κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας, μαζί με δικηγόρο, πήγε μια “βόλτα” στις Σκουριές όπου από τις 20 Μαρτίου είχε στηθεί παράνομο μπλόκο της εταιρείας HELLAS GOLD που παρεμπόδιζε την ελεύθερη διέλευση των πολιτών. Όταν τους σταμάτησαν  οι γνωστοί κουκουλοφόροι μπράβοι της εταιρείας, εκείνοι έπραξαν το αυτονόητο: Κάλεσαν την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα και οι 11 σεκιουριτάδες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της παράνομης βίας, της αυτοδικίας και της διατάραξης κυκλοφορίας.

Με την απόφαση 788/2012, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι πράγματι τελέστηκαν αυτές οι έκνομες ενέργειες, αλλά έκρινε αθώους τους τους υπαλλήλους της εταιρείας σεκιούριτυ διότι εκτελούσαν εντολές, τη νομιμότητα των οποίων δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Αποφάσισε όμως “τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής προκειμένου ν’ασκηθεί ποινική δίωξη στους νόμιμους εκπροσώπους της ανώνυμης εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.”

Για την άσκηση ποινικής δίωξης στους εκπροσώπους της εταιρείας, εμείς είχαμε γράψει τότε (εδώ), ενώ το ιστολόγιο της εταιρείας (οι “Πωλητές του Αριστοτέλη”) φυσικά το είχε αποσιωπήσει. Αθώοι οι εργαζόμενοι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!!!” και τίποτα άλλο. Διαβάστε πιο κάτω το σκεπτικό και το διατακτικό της απόφασης, για να μη μένουν αμφιβολίες για το ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα.

HP00393HP00392

HP00391HP0039


Μία απάντηση στο “Η δικαστική απόφαση της 23ης Απριλίου 2012 για άσκηση ποινικής δίωξης κατά της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.