“Απρόθυμο” το ΥΠΕΚΑ να χορηγήσει σε Βουλευτή τα έγγραφα σχετικά με την υλοτόμηση στις Σκουριές


Σε ύφος “πώς τολμάτε κυρία μου!” απάντησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου στο επείγον αίτημα της Βουλευτού Χαλκιδικής κας Ιγγλέζη, για χορήγηση των εγγράφων που νομιμοποιούν την υλοτόμηση στις Σκουριές.

Αφού λοιπόν χάρη στην ωμή παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ η υλοτόμηση είχε ήδη ξεκινήσει και το αρχέγονο δάσος γινόταν κομματάκια από τα πριόνια, το ίδιο το ΥΠΕΚΑ προσπάθησε να παρεμποδίσει την πρόσβαση στα σχετικά έγγραφα. Και μάλιστα κατόπιν αιτήματος Βουλευτή και όχι απλού πολίτη! Ο απλός πολίτης θα έπρεπε να περιμένει 60 ολόκληρες μέρες για να του χορηγηθούν τα έγγραφα και μέχρι τότε δεν θα είχε μείνει ούτε κλαδάκι στις Σκουριές.

Αυτά περί διαφάνειας… Διαβάστε την επιστολή του Υφυπουργού στη Βουλευτή κάνοντας κλικ στην εικόνα και το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ παρακάτω (πηγή: IEΡΙΣΣΙΩΤΕΣ)

Έκθετο το ΥΠΕΚΑ για την υλοτόμηση της περιοχής Σκουριών, από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Μετά από δημοσιεύματα στον τύπο (10/10/12) σχετικά με την υλοτόμηση της παραχωρηθείσας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. δασικής έκτασης στις Σκουριές, το Υ.ΠΕ.Κ.Α ανακοίνωσε ότι όντως υπήρξε αλληλογραφία των υπηρεσιών του Υπουργείου με Γενική Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, σχετική με το θέμα.

Σε αίτημά της η Βουλευτής μας Κ. Ιγγλέζη, για τη χορήγηση των σχετικών εγγράφων (11/11/12), ο Υφυπουργός Υ.ΠΕ.Κ.Α. κ. Μάκης Παπαγεωργίου απάντησε με απαξιωτική, προς τη βουλευτική της ιδιότητα, επιστολή, υποδεικνύοντάς την τις επίσημες διαδικασίες ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου και παραπέμποντάς την σε αυτές, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Επειδή το θέμα όμως ήταν και είναι εξαιρετικά επείγον, καθώς πιθανές γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες και αστοχίες μπορεί να στοιχίσουν την ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή ενός αρχέγονου δάσους, θεωρήσαμε ότι το Υπουργείο, εφόσον φυσικά ενστερνίζεται την απόλυτη διαφάνεια, θα συνεισέφερε στην ταχεία διαλεύκανση του θέματος.

Σύμφωνα όμως με έγγραφα που έχουμε και την αλληλογραφία που έρχεται σήμερα στην δημοσιότητα, αποκαλύπτεται ότι το ΥΠΕΚΑ μεθοδευμένα και σκόπιμα παρερμηνεύει την άδειοδοτημένη τεχνική μελέτη του υποέργου “Σκουριές” της «Ελλ. Χρυσός» και «διατάσσει» τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να εκδώσουν άδεια επέμβασης – υλοτόμησης, για όλη την «παραχωρηθείσα» έκταση και όχι για αυτές που ορίζονται στην άδεια.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, όχι μόνο επιχειρήθηκε συγκάλυψη του όλου θέματος, που εκθέτει και το ΥΠΕΚΑ και τον υφυπουργό κο Παπαγεωργίου, αλλά για μια ακόμα φορά βλέπουμε ότι το κατ’ όνομα υπουργείο περιβάλλοντος, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ σήμερα και στο μέλλον θα συμβάλλει μαζί με τους πολίτες και τα κινήματά τους, στην αντιστροφή των καταστροφών που επιχειρούνται σήμερα στην Χαλκιδική κα σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


6 απαντήσεις στο ““Απρόθυμο” το ΥΠΕΚΑ να χορηγήσει σε Βουλευτή τα έγγραφα σχετικά με την υλοτόμηση στις Σκουριές”

  1. Και γιατί η βουλευτής δεν πήγε μέσω της κλασσικής βουλευτικής οδού?Αφού έτσι λέει ο κανονισμός? Μήπως γίνονται όλα για τις εντυπώσεις? Επιβραβεύουμε το θεαθήναι και όχι την ουσία? Η βουλευτής ξέρει καλά ότι η οδός είναι μέσω της βουλής όπως φαίνεται και από την επιστολή, γιατί λοιπόν δεν το έκανε.Γιατί δεν κατέθεσε μια επίκαιρη ερώτηση που θα μπορούσε να της απαντήσει άμεσα? Κλασικά πολιτική εκμετάλλευση…και από ουσία τίποτα!!!

    • Όπως λέει σαφώς η ανακοίνωση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, η κλασική βουλευτική οδός είναι χρονοβόρα, το συντομότερο 15 μέρες. Σε 15 μέρες αυτοί θα μπορούσαν να υλοτομήσουν όλο το δάσος. Τι δεν καταλαβαίνεις;

  2. Εκεί είναι το θέμα κυρ’ Γιάννη; Τι και πώς το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;
    Τι και πως το κάνει το ΥΠΕΚΑ δεν μας νοιάζει καθόλου;
    Εν τω μεταξύ τα αλυσοπρίονα δουλεύουν. Σε λίγο δεν θα υπάρχει καν θέμα.

  3. Με τη προϋπόθεση Γιάννη πως ο αρμόδιος Υπουργός ή Υφυπουργός θα παραστεί στη Βουλή για να απαντήσει, και δεν θα επικαλεστεί την ημέρα εκείνη κώλυμα για να λείψει, ωστε το θέμα να παει στις καλένδες, όπως τόσο συχνά γίνεται σε ζόρικες ερωτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.