Αστυνομία των πολιτών ή των Καναδών; Προστάτης του νόμου ή ασφάλεια των παρανόμων;


Και μετά λένε εμάς κουκουλοφόρους…
Γνωρίζει κανείς άλλο τρόπο προστασίας από τα χημικά που ρίχουν αυτοί;

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας γνωρίζουν ότι τα ερωτήματα του τίτλου της ανάρτησης είναι καθαρά ρητορικά, αφού η απάντηση είναι γνωστή. Τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα είναι χαρακτηριστικά:

  • Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, ένας κάτοικος Μ. Παναγίας, εργαζόμενος στην ELDORADO GOLD/ΑΚΤΩΡ, κατήγγειλε  ότι ένας κάτοικος Ιερισσού τον έδειρε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Κυριακής ενάντια στο Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας στον Κάκαβο. Το ίδιο κιόλας απόγευμα, ασφαλίτες της Αστυνομίας Πολυγύρου εισέβαλαν στο σπίτι του στην Ιερισσό, τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν σιδηροδέσμιο στα κρατητήρια Πολυγύρου.
  • Στις 30 Ιουνίου, μετά την Προσωρινή Διαταγή του ΣτΕ για αναστολή υλοτόμησης στις Σκουριές – που δεν άρεσε καθόλου στην εταιρεία – πέντε γυναίκες και ένας άνδρας ξυλοκοπήθηκαν από “εργαζόμενους” μέσα στην αγορά της Μ. Παναγίας, μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων. Τα θύματα υπέβαλαν αμέσως μυνήσεις όμως η Αστυνομία “δεν βρήκε” τους ενόχους, αν και ήταν γνωστοί στους πάντες και κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι μέσα στη Μ. Παναγία (δείτε εδώ).
  • Το βράδυ της Κυριακής 5 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας τηλεφώνησε στον Υποδιοικητή Αστυνομίας Χαλκιδικής και είπε ότι οι κάτοικοι της Ιερισσού κατέστρεψαν και έβαλαν φωτιά στο Δημαρχείο. Το Δημαρχείο απέχει μόλις 200 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα… πολύ μακριά για να ρίξει κάποιος μια ματιά να δει αν υπάρχουν φλόγες… Στις 9:15 ορδές ΜΑΤ εφορμούν στην Ιερισσό και την μετατρέπουν σε θάλαμο αερίων (δείτε εδώ).

Το …πυρπολημένο Δημαρχείο Ιερισσού

  • Στις 20 Μαρτίου, 500 παληκαράδες “εργαζόμενοι” μεταφέρονται στις Σκουριές με λεωφορεία της εταιρείας όπου, υπό το βλέμμα της Αστυνομίας, ξυλοκοπούν και εκδιώκουν από το βουνό τους “εχθρούς”, που ήταν όλα κι όλα 30 άτομα, οι μισές γυναίκες.

skouries 2

Μεταλλωρύχοι με τις στολές της εταιρείας “μπουζουριάζουν” κάτοικο.
Η αστυνομία χαζεύει…

  • Από τις 20 Μαρτίου η εταιρεία έχει ανακηρύξει τις Σκουριές σε Καναδικό Προτεκτοράτο. Έχει αποκλείσει την περιοχή με συρματοπλέγματα-ξυράφια, έχει φράξει τους δημόσιους δασικούς δρόμους με μπάρες και φυλάκια, έχει εγκαταστήσει ηλεκτρονικές συσκευές και κάμερες, έχει κατασκευάσει παράνομα κτίσματα για εγκαταστάσεις των παράνομων έργων που εκτελεί και φυλάει την “ιδιοκτησία” της με ιδιωτικό στρατό γενίτσαρων. Για όλα αυτά έχει κατατεθεί σωρεία καταγγελιών από πολίτες, αλλά εισαγγελέας και αστυνομία κάνουν τις πάπιες.

  • Όταν απειλείται περίπατος κατοίκων στο δάσος των Σκουριών, τα αφεντικά από το Στρατώνι τηλεφωνούν στο Διοικητή Αστυνομίας Χαλκιδικής και τα ΜΑΤ αποκλείουν εντός ελάχιστου χρόνου το βουνό από τους εισβολείς-κατοίκους, με δαπάνες των Ελλήνων φορολογουμένων. Το κόστος κάθε επιχείρησης των ΜΑΤ, μαζί με το “πολεμικό” υλικό που ξοδεύεται, υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ. Για την αστυνόμευση ολόκληρης της τουριστικής “προ του Άθω” περιοχής, που έχει 10.000 κατοίκους και φιλοξενεί 100.000 τουρίστες, διατίθενται πέντε άνδρες και ένα περιπολικό χωρίς καύσιμα και συντήρηση.
  • Το σκηνικό της βίας και τρομοκρατίας κατά των αντιδρώντων στην “επένδυση” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είχε αρχίσει να στήνεται από περσι. Δείτε εδώ τι συνέβη στις 11 Μαρτίου 2011: ξυλοδαρμοί, σπάσιμο, κάψιμο και επιδρομές στα χωριά μας.  Μέχρι και το αστυνομικό τμήμα Αρναίας δεν γλύτωσε, όπου ο φανατισμένος όχλος απειλούσε ότι θα λυντσάρει μέχρι και τους αστυνομικούς, που φύλαγαν τους ξυλοδαρμένους πολίτες, και ότι θα κάψουν τον Κάκκαβο. Και πάλι, καμία επίπτωση για τους τραμπούκους, που έτσι τους δόθηκε το μήνυμα ότι μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη δράση τους.

Για την εγκάρδια σχέση των αρχών της Χαλκιδικής με την “εταιρεία”, έχουμε πολλά να πούμε ακόμα. Ένα πράγμα είναι σαφές. Αυτή η εταιρεία, που έχει πλήρη κάλυψη από το “βαθύ κράτος”, επενδύει στη διχόνοια και το διχασμό των πολιτών για να πετύχει το σκοπό της. Μέθοδοι πρωτόγνωρες για την Ελλάδα, αλλά πολύ πολύ γνωστές σε όλο τον κόσμο όπου λειτουργούν αυτά τα πολυεθνικά μεγαθήρια.


Μία απάντηση στο “Αστυνομία των πολιτών ή των Καναδών; Προστάτης του νόμου ή ασφάλεια των παρανόμων;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.