Στρατώνι: γαλάζια σημαία, κίτρινη θάλασσα – 2η έκδοση


IMG_0699

Ανεβάζουμε ξανά σήμερα – επαυξημένη – την ανάρτηση για την παραλία του Στρατωνίου που είχαμε κατεβάσει την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουλίου. Δεν θα αναφερθούμε στα όσα μεσολάβησαν την εβδομάδα που πέρασε. Ενημερώνουμε όμως αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν γενική συσκότιση και να κρύψουν από τα μάτια του κόσμου αυτά που συμβαίνουν στον τόπο τους ότι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

Και αυτός που γαυγίζει, συνήθως έχει κάτι να κρύψει…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tlkruNRJJqw]

Bίντεο που τραβήχτηκε το πρωί τη Παρασκευής 20 Ιουλίου – μια τυχαία μέρα, που δεν υπήρχε καμία πληροφορία για διαρροή νερών μεταλλείου στη θάλασσα. Δείτε την εικόνα της παραλίας με τη γαλάζια σημαία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Αρρωστημένο κίτρινο χρώμα στη θάλασσα. Αρρωστημένο κοκκινόμαυρο χρώμα και ούτε ένας κολυμβητής στην παραλία από απόβλητα… σ’αυτή την παραλία που κάποιοι εγκληματίες απένειμαν “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας και καθαρότητας.

Σύμφωνα με τους “Πολίτες της ΕLDORADO” την ημέρα εκείνη (20 Ιουλίου) επικρατούσε φουρτούνα στο Στρατώνι, η οποία περιέργως δεν έφτασε μέχρι την Ιερισσό όπου η θάλασσα ήταν λάδι (δείτε και το δελτίο καιρού εκείνης της μέρας εδώ). Σύμφωνα με τους ίδιους, το τοπικό τσουνάμι “αναμόχλευσε τον αμμώδη βυθό” και θόλωσε τη θάλασσα…

Εδώ γελάνε. Πικρά. Πού τον βρήκε τον “αμμώδη βυθό” το Στρατώνι;;; Δεν θα τα ξαναγράψουμε, μπορείτε να διαβάσετε για την παραλία και το βυθό του όρμου του Στρατωνίου στο Ιστορικό της “Γαλάζιας Σημαίας” του Στρατωνίου. Αν κάτι “αναμοχλεύθηκε”, αυτό σίγουρα δεν ήταν άμμος…

Δείτε την αθώα “αναμόχλευση” και σε φωτογραφίες. Και μετά αποφασίστε αν θα πάτε για μπάνιο.

IMG_0698

Και για να μην ξεχνάμε, μιλάμε για αυτήν την παραλία…

IMG_1948a

Και τότε, τον Φεβρουάριο 2010, κάποιοι προσπαθούσαν να πείσουν ότι αυτά τα πορτοκαλοκίτρινα υγρά δεν ήταν όξινα νερά μεταλλείων αλλά “απλή λάσπη” που κατέβασαν τα ποτάμια με τη βροχή. Δυστυχώς τους διαψεύδει η επόμενη φωτογραφία, τραβηγμένη κι αυτή τις ίδιες μέρες με την προηγούμενη:

IMG_2945

Όποιος γνωρίζει την περιοχή μας, καταλαβαίνει τι βλέπει. Δυο ποτάμια ενώνονται, ένα καθαρό και διαυγές και ένα κόκκινο: ο Ασπρόλακκας που κατεβαίνει από τον Κάκαβο (αριστερός κλάδος)  και ο Κοκκινόλακκας (δεξιά), που έρχεται από το μεταλλείο. Τα δυο ποτάμια κυλάνε μαζί κάτω από τη γέφυρα, έξω από την Ιερισσό.

Ποιον αλήθεια προσπαθούν να πείσουν ότι μόνο ο Κοκκινόλακκας κατεβάζει λάσπη και όχι τα άλλα ρέματα;;; Είναι αυτό το χρώμα της λάσπης; Eίναι λάσπη αυτά που φέρνει το ρέμα της Καρβουνόσκαλας που περνάει από τη στοά “53”; Μόνο οι αδαείς μπορεί να πειστούν, μόνο οι ξένοι προς την περιοχή μας, γιατί οι κάτοικοι του Στρατωνίου και της Ιερισσού το ξέρουν καλά το χαρακτηριστικό χρώμα της όξινης απορροής. Κόκκινα νερά του μεταλλείου είναι αυτά στον Κοκκινόλακκα, όπως ήταν και μπροστά στο Στρατώνι. Άλλωστε η εικόνα είναι γνωστή από παλιά.

Λίγο πιο πάνω, άλλη πανδαισία χρωμάτων. Όξινες απορροές γύρω από το φράγμα τελμάτων του μεταλλείου στο Καρακόλι.

stratoni_new

Η εικόνα είναι του 2010, κύριοι της εταιρείας, και όχι του 2002… Προπέρσινη. Και τότε υπήρχε όξινη απορροή στο Καρακόλι, όπως υπάρχει και σήμερα, αφού δεν άλλαξαν σύσταση τα τέλματα.

Και επειδή έχουν δίκιο οι Πολίτες της ELDORADO ότι την έχουμε και την καινούρια φωτογραφία, νάτη:

IMG_0702

Πολλά νερά δεν υπάρχουν Ιούλιο μήνα, όμως αυτά που υπάρχουν πορτοκαλιά είναι…

Eκεί δίπλα υπάρχει τώρα η είσοδος της καινούριας στοάς που ξεκίνησε να διανοίγει η μεταλλευτική εταιρεία που βιάζεται να ξεκοκκαλίσει την περιοχή μας.

Βιάζεται η εταιρεία, βιάζεται πολύ… και δουλεύει πυρετωδώς και εδώ στο Στρατώνι και πάνω, στο δάσος των Σκουριών. Εκεί όπου πίσω από τα συρματοπλέγματα και με την προστασία των σεκιουριτάδων ξερριζώνει το αρχέγονο δάσος, ποδοπατώντας περιβαλλοντικούς όρους και εγκεκριμένες μελέτες.

Και κάποιοι αφελείς πιστεύουν ακόμα ότι αυτά τα αρπαχτικά θα σεβαστούν τον τόπο, ότι υπάρχουν “ελεγκτικοί φορείς” που τάχα θα κρατάν τα χαλινάρια, θα τους υποχρεώσουν να περιοριστούν στα συμφωνημένα… 700 μ. πηγάδι και ούτε μέτρο παραπάνω, ούτε δέντρο παραπάνω, ούτε λίτρο νερού παραπάνω. Γιατί μετά θα επέμβει η κυρία Μαργαρίτα και θα τους κάνει “ντα”. Έτσι λέει ο μύθος που συνοδεύει την “εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου”…

Αυτή η “επένδυση” είναι η γάγγραινα της περιοχής μας. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!


23 απαντήσεις στο “Στρατώνι: γαλάζια σημαία, κίτρινη θάλασσα – 2η έκδοση”

  1. Οποιος εχει ματια βλεπει Ειδικα αν μενει στο Στρατωνι και σηκωνει το κεφαλι ψηλα Εστω και δειλα στην αρχη, με την μυστικοτητα της ψηφου Δεν αρκει

  2. Προς Στανιωτες

    Στην ορθόδοξη Ελλάδα μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες ο λαός ήταν στερεωμένος στην ορθόδοξη παράδοση και διατηρούσε ακέραιες τις ελπίδες του στον Θεό. Χάρη στην πίστη του άντεξε την επί αιώνες σκληρή τουρκική δουλεία αναμένοντας την ποθούμενη ελευθερία. Χάρη στην πίστη του αγωνίστηκε γι’ αυτήν και κατάφερε να βγει και πάλι στο φως του κόσμου. Υπερασπίστηκε με ανδρεία τη χώρα του από κάθε επίβουλο, άντεξε σε πλήθος από προσφυγιές και ξανάρχισε τη ζωή του μετά από πλήθος χαλασμών από πολέμους που άλλοι έσπειραν για τα συμφέροντά τους. Ταπεινώθηκε, περιφρονήθηκε, ατιμάστηκε, πείνασε, κρύωσε αλλά δεν έπαψε να μάχεται εναποθέτοντας την ελπίδα του ακέραια στον Θεό. Ώσπου ξημέρωσε εποχή αλλιώτικη! Ο Έλληνας άρχισε να αισθάνεται μειονεκτικός έναντι εκείνων που κατείχαν και να αδιαφορεί για το πώς κατείχαν. Ήθελε και αυτός να χαρεί τις απολαύσεις που προσφέρει η ζωή, όταν διαθέτεις χρήματα. Ήταν τότε που οι δυτικοί οπαδοί του μηδενισμού έκαναν βήματα προς την «συναδέλφωση» και «ειρηνική» συνύπαρξη των λαών. Έστρεψαν την προσοχή τους και σε μας, τους απόκληρους και ανέλαβαν να μας «βοηθήσουν» να ορθοποδήσουμε, να αναπτυχθούμε, να ενταχθούμε στη χορεία των «πολιτισμένων» χωρών. Ανέλαβαν το «εθνοσωτήριο» έργο οι δοτοί κυβερνήτες της χώρας και πάσχισαν «φιλότιμα» να ξεριζώσουν από την ψυχή του λαού την πίστη προς το Θεό και την αγάπη προς τις παραδόσεις. Κάθε τι το δικό μας από τα ήθη και τις παραδόσεις ως τα προϊόντα μας φάνταζε υποδεέστερο, απόβλητο. Τραφήκαμε με τον μύθο επί τριάντα συναπτά έτη και τέλος ξυπνήσαμε σε σκληρή, άγρια πραγματικότητα. Οι φίλοι μας και εταίροι μας ζήτησαν πίσω τα όσα μας προσέφεραν για να έχομε να αγοράζουμε προϊόντα και «πολιτιστικές» αξίες, να τρέφονται αυτοί από την παροιμιώδη αφέλειά μας και να ρίχνουν και κάτι στους εντόπιους διεκπεραιωτές του σχεδίου τους. Η φτώχια έπληξε άγρια μερίδα του λαού μας και δεν ήταν διόλου έτοιμος, διότι τον είχαν παραμυθιάσει ότι δεν θα ξαναπατήσει το πόδι της στη χώρα μας. Ψυχικές δυνάμεις δεν του είχαν απομείνει πλέον, καθώς είχε υποταχθεί στον δυτικό ευδαιμονισμό. Πώς να αντιπαλέψει τα ογκούμενα βιοτικά προβλήματα. Τα δάνεια τον κατέστησαν υποχείριο των τραπεζικών κύκλων. Η ανεργία πλήττει ολοένα και περισσότερα μέλη της οικογένειας. Το κόστος ζωής αυξάνει ανεξέλεγκτα, καθώς η Πολιτεία απλώς ασκεί εξουσία άνευ δικαιώματος παρέμβασης στα τελούμενα στην «ελεύθερη» αγορά. Ο Έλλην είναι πλέον ο ανερμάτιστος δυτικός μηδενιστής, που αντιμετωπίζει όμως ανυπέρβλητα βιοτικά προβλήματα των λαών της Ανατολής. Πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση, που θα επιδεινώνεται διαρκώς παρά τις εξαγγελίες και κατηγορηματικές βεβαιώσεις για ανάκαμψη της οικονομίας;

    Οι πρόγονοί μας διατήρησαν την πίστη τους επί τουρκοκρατίας και υπέστησαν εξ αιτίας αυτού τα πάνδεινα. Ήταν αρκετό να ενδώσουν στην πίεση προς εξισλαμισμό, για να θέσουν τέλος στα βάσανά τους. Δεν το έπραξαν. Υπήρξαν μήπως ανόητοι; Ασφαλώς όχι. Απλώς είχε η ζωή τους νόημα μέσα στα βάσανα και τις δοκιμασίες. Και όταν η ζωή έχει νόημα, δεν υπάρχει ανυπέρβλητο πρόβλημα. Συνειδητοποιούμε μπροστά στις δοκιμασίες του καιρού μας ότι προέχει πριν από οτιδήποτε άλλο να νοηματοδοτήσουμε τον βίο μας; Τότε θα βρούμε και τις δυνάμεις τις απαραίτητες προς αντιμετώπιση των πάσης φύσεως αντιξοοτήτων. Τις δυνάμεις να παλέψουμε για την ανεξαρτησία μας, την αξιοπρέπειά μας, την τιμή του Τοπου , να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπό μας που υποφέρει και εμείς αδιαφορούμε, καθώς χάθηκε από τον ορίζοντά μας ο πλησίον.

    Συγχωριανοί Στανιοτες είναι πλέον καιρός αυτοκριτικής. Δεν είναι λύση η μεταμέλεια τύπου Ιούδα, που έθεσε τέρμα στον βίο του υπό το βάρος των ενοχών του. Λύση είναι η έμπρακτη μετάνοια, διότι περιφρονήσαμε την παράδοσή μας, όσο κανένας άλλος λαός στην ιστορία. Ας κάνουμε νέα αρχή, όπως οι πρόγονοί μας μετά από τόσες συμφορές που δοκίμασαν. Η κατάσταση δεν είναι σήμερα χειρότερη από άλλες του παρελθόντος. Υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να την αναζητήσουμε … όχι ομως στον δημαγωγικό λόγο του κάθε Αρ.Παχτα που… έτρεξε λαχανιασμένος και σας “διάβασε” χθες στο Πολιτιστικό Σύλλογο .. σκεφτείτε μόνο … γιατί .

  3. «Κι αν είναι κι έρθουν χρόνια δίσεχτα,
    πέσουν καιροί οργισμένοι,
    κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιαγμένα,
    κι όσα δέντρα για τίποτ’ άλλο δέ φελάν
    παρά για μετερίζια,
    μη φοβηθείς το χαλασμό.
    Φωτιά! Τσεκούρι!
    Τράβα, ξεσπέρμεψέ το,
    χέρσωσε το περιβόλι κόφ’ το,
    και χτίσε κάστρο απάνω του
    και ταμπουρώσου μέσα,
    για πόλεμο, για μάτωμα,
    για την καινούργια γέννα,
    π’ όλο την περιμένουμε,
    κι όλο κινάει για να ‘ρθει,
    κι όλο συντρίμι χάνεται
    στο γύρισμα των κύκλων.»
    (Παλαμάς, Πατέρες)

  4. Ας το σκεφτούν διπλά λοιπόν οι φορείς του τρόμου και της μισανθρωπίας πριν κοπιάσουν πιστεύοντας πως θα θερίσουν ανεμπόδιστοι την σήψη που έσπειραν σε ένα Γένος σφυρηλατημένο με φωτιά και ατσάλι. Θα εκπλαγούν όταν δουν πως η θεόπνευστη Φλόγα της Λευτεριάς δεν έσβησε ούτε με τις Ρεπούσηδες, ούτε με τα κιτσαριά του ηθικοκτόνου life style. Ας κοπιάσουν για να δουν πως η φλόγα που σιγοκαίει στις ψυχές των Ελλήνων, γίνεται περίλαμπρος Ήλιος, αβάσταχτος για τα βέβηλα μάτια όσων πιστεύουν ότι η Αλήθεια, η Ελευθερία, η Ελλάδα μπορούν να διαπραγματευθούν στα τραπέζια των παγκόσμιων αργυραμοιβών.

  5. Είμαστε “ευτυχής” και στον “παράδεισο “μιας και ο έλεγχος του περιβάλλοντος της Χαλκιδικής έχει ανατεθεί, προφανώς” εργολαβικά” και “αξιοκρατικά” πάντα… και “ιδιωτικώς” στο http://www.kepamah.gr/contact.php… μόνο

  6. Αλλά, αγαπητοί αντίχρυσοι, αυτά όλα είναι παιχνιδάκι να τα εξαφανίσουν οι τόσοι εξειδικευμένοι επιστήμονες που διαθέτει η χώρα μας, οι οποίοι θεραπεύουν κάθε νόσο και κάθε μεταλλευτική μ……… Το μόνο που θα τους ζορίσει λιγάκι θα είναι η γεωμορφολογική αποκατάσταση, αλλά θα την παλέψουν κι αυτήν.

  7. τα κυμματα εγω τα βλεπω..εσεις;ουτε κινηση βλεπω στους δρομους..μαλλον γιατι ειναι ωρα που ολοι ακομη κοιμουνται..πχ 7 το πρωι..μηπως απο τισ 7 το πρωι στην ιερισσο η θαλασσα ειναι γεματη τουριστες που κανουν μπανιο και δε το γνωριζω;εσεις μπορειτε να λετε οσα ψεμματα θελετε..ομως δε περνανε σε ολους.

      • http://www.youtube.com/watch?v=DaFPOAnl0YU&feature=youtu.be
        αυτο σιγουρα δεν ειναι το τερας του λοχνες..αφου λοιπον λετε για αρρωστημενο κιτρινο χρωμα γιατι δε κανετε και μια αναλυση του νερου στο χημειο του κρατους και να μας πειτε με αποδειξεις αυτα που επινοησατε;καθε χρονο κανω μπανιο σε αυτη τη θαλασσα.επαγγελματιας ψαρας ηταν ο παππους μου στο κολπο στρατωνιου.μηπως εχω μολυνθει και δε το γνωριζω;
        και επισης θελω να μου σχολιασετε το παρακατω αρθρο..οχι σαν αρθρο αλλα κυριως τις φωτογραφιες που περιεχει..
        http://politesaristoteli.blogspot.gr/2012/07/blog-post_27.html
        για αυτο το απανθρωπο δημιουργημα γιατι δε κανατε λογο;μονο το στρατωνι σας φταιει;στο στρατωνι εγινε επιθεση σε δημαρχειο με ανθρωπους μεσα;το στρατωνι ειναι το σημειο στο οποιο περνας και κλεινεις τη μυτη σου;στο στρατωνι ειναι το οριο ζωης τα 50 χρονια;(να ρωτησω καποιους θειους μου που περασανε τα 80 χρονια ζωης που ειναι η πηγη της νιοτης να πιω και εγω απο το θαυματουργο αυτο νερο).το στρατωνι φωναζει σε ολα τα μμε οτι η περιοχη ειναι μολυνσμενη ενω δεν ειναι;μη ξεχνατε οτι στρατωνι και ιερισσος ειναι η ιδια θαλασσα..οποτε αν στο στρατωνι υπαρχει μολυνση, που δεν υπαρχει, αρα υπαρχει και στην ιερισσο.

        • Δεν είναι το νερό το πρόβλημα, το έχουμε γράψει πολλές φορές αυτό. Η παραλία και το ίζημα του πυθμένα είναι το πρόβλημα.

          Και δεν επινοούμε τίποτα, όλα όσα γράφουμε βασίζονται σε επίσημα έγγραφα και σε μελέτες της Eλλ. Χρυσός, της TVX, της ΕΠΙΤΗΡΩ κλπ.
          http://antigoldgr.org/blog/2012/05/30/galazia-simaia-stratoni/

          Ενδεικτικά:
          “Τα παράκτια ιζήματα και εδάφη της παραλιακής ζώνης παρουσιάζονται κατά θέσεις ρυπασμένα έως πολύ ρυπασμένα για τα στειχεία Pb, Zn, Cu, Mn, As, Cd, V από την περιοχή αμέσως νότια του Στρατωνίου έως την περιοχή του ακρωτηρίου Κλεισούρι. Το υπόλοιπο τμήμα της παραλιακής ζώνης νότια του Κλεισουρίου μέχρι την πόλη της Ιερισσού δεν εμφανίζει ρύπανση. Όσον αφορά στην ποιότητα των παράκτιων ιζημάτων του Στρατωνίου, είναι γνωστό πως η παραλία του εν λόγω Δημοτικού Διαμερίσματος έχει σχηματιστεί κατά κύριο λόγο από την απόθεση στερεών αποβλήτων του εργοστασίου εμπλουτισμού (τέλματα εμπλουτισμού). Τα τέλματα διατίθεντο απεθείας στον κόλπο του Δημοτικού Διαμερίσματος από τη δεκαετία του 1950 έως το 1983. Πάνω από τα τέλματα έχει αποτεθεί από τον κυματισμό της θάλασσας μία στρώση αμμώδους υλικού μεταβλητού πάχους. Από στοιχεία δειγματοληψίας του Απριλίου 1995 προκύπτει ότι κοντά στις εγκαταστάσεις φόρτωσης Στρατωνίου υπάρχουν σημαντικές συγκεντρώσεις μετάλλων στο θαλάσσιο ίζημα”/ ΜΠΕ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (2010)

          Αν μπορείς να τα αντικρούσεις αυτά, κάντο. Δυστυχώς, το ότι κάνεις μπάνιο εκεί δεν αποτελεί απόδειξη υγείας του κόλπου.

          • Τώρα που το ξαναδιαβάζω, σε εκείνη την ανάρτηση είχαμε γράψει ακριβώς αυτό:

            “Η παραλία του Στρατωνίου εξακολουθεί να είναι μια “παραλία” από επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα, τα οποία δεν εξαφανίζονται με τη λίγη υγιή άμμο που ρίχνεται κατά καιρούς από πάνω. Το νερό της θάλασσας είναι καθαρό και σε κατάσταση ηρεμίας (μπουνάτσας) δεν εμφανίζει αυξημένες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων. Όμως τα απόβλητα με τα βαρέα μέταλλα υπάρχουν στο ίζημα του πυθμένα και αυτό το ίζημα ανεβαίνει προς τα πάνω κάθε φορά που ένας κυματισμός ή τα πόδια των κολυμβητών “θολώνουν” τα νερά…”

  8. “Στην περιοχή Στρατωνίου υπάρχει σημαντικό υπόβαθρο εδαφικής ρύπανσης από βαρέα
    μέταλλα η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φυσική, προκύπτουσα από
    εκμεταλλεύσεις οι οποίες αποτελούν κληρονομιά ενός μακρινού παρελθόντος. Στις περιοχές
    που οι υφιστάμενες μεταλλευτικές δραστηριότητες συνεχίζονται η ρύπανση εμφανίζεται
    παρόμοια με αυτή των περιοχών αναφοράς ή κατά θέσεις ενισχυμένη, χωρίς όμως οι
    συγκεντρώσεις όλων των βαρέων μετάλλων να εμφανίζονται ενισχυμένες σε όλες τις θέσεις.”
    επισης να αναφερω οτι μεσα στη μπε γραφει και για αποκατασταση παρελθοντικων μολυνσεων στη παραλια στρατωνιου.αρα η υπαρχουσα εταιρια ειναι υπευθυνη με τη διαμορφωση του λιμενος να αποκαταστησει τη παραλια απο ολα αυτα που ανεφερες πριν αγαπητε διαχειριστη..

  9. να σχολιασω επισης οτι ολα αυτα τα αποβλητα ειναι απο παρελθοντικες εταιριες..παντα υπηρχαν..και θα υπαρχουν..η παρουσα εταιρια ομως εχει αναλαβει την αποκατασταση της..γιατι δεν ενδιαφερθηκε καποιος αλλος φορεας;να λεμε οτι εχει ρυπανση ολοι το ξερουμε..το ποση ειναι και αν ειναι επικινδυνη η οχι δε το ξεκαθαρισατε..η μπε λεει οτι ειναι εκτος επικινδυνοτητας..και ειναι δεν ειναι τουλαχιστον καποιος θα αναλαβει την αποκατασταση και αυτο σιγουρα δεν ειναι καποιος φορεας η το ιδιο το κρατος..ειναι μια εταιρια που ολοι της επιτιθονται..και θα καθαρισει αυτα που κανανε αλλοι στο παρελθον οπως για παραδειγμα στην ολυμπιαδα..

  10. Αγαπητέ Γιαννη – εσύ ιδιαιτέρα που γνωρίζεις άριστα κάτι απο πραγματικές φιλίες τον λαών μιας και συμμετέχεις χρόνια στης αποστολές στη Γαζα , πρέπει να διασκεδάζεις αφάνταστα τα διάφορα ανήθικα καραγκιοζλίκια που τελευταία διαδραματίστηκαν στην Λιαρηγκοβη και κυκλοφορούν ελεύθερα στο yoytoub με εντολή προφανώς του Αντωνάκη και ενεργή συμμετοχή του τέρας του πενταγράμμου Μανώλη Μητσια εκ Δουμπιων . Μονο που ο Αρ.Παχτας στην παραζάλη και προφανώς μεγάλη χαρά που τον κυριάρχησε απο τα παλαμάκια των Στανιοτων αστοισε παντελώς την αποστολή του να εκφωνήσει το σύνθημα…… “Αγαπητέ λαε της Συρίας σας φέρνουμε τον Δυτικό Πολιτισμό και την “ειρήνη” όπως τον επιβάλαμε μπαμπέσικα παλιά με τον χημικό(βιοτεχνια μολύβδου) και τώρα με τον βιολογικό πόλεμο(βρώμικη και συφιλισμενη δεύτερη ανενεργή για 15 χρόνια γεώτρηση) … στο ιστορικό χωριό Στανος” .

    Υ.Γ. όπως διαπίστωσα κατ ιδίαν χθες τα ξεχασμένα από την κεντρική και τοπική εξουσία αδέλφια ομογενοις σε όλων τον κόσμο μας παρακολουθούν πολύ στενά και τους χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και βοήθεια που μας προσφέρουν αθόρυβα και ανιδιοτελώς πάντα … ιδιαιτέρα αυτούς στο Καναδα Τους Ευχαριστούμε !!!

  11. και όπως δώσαμε χθες πάλι και ανανεώσαμε μπροστά στα μάτια χιλιάδων ξένων επισκεπτών το όρκο μας χθες στην Ιερισσό ενωμένοι χερι χερι όλοι η Χαλκιδική πάλι στις Σκουριές για την Νίκη!!!!

  12. Quiz…. μετά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ότι … 45 αστυνομικοί φυλάνε τον Χρυσοχοΐδη!
    Να ρωτήσω .. πόσοι ιδιωτική securiti φυλάνε τον ….Αρ.Παχτα … τόσο “αγαπητός” είναι από τον λαό μας ..τι φοβάται .. μόνο

  13. Μια διευκρίνηση και να μην μας θεωρητε εμάς του Στανιοτες για “φτυάρια” της περιοχής και “καλά παιδιά” ..
    Πράγματι ο Στανος έδωσε στης τελευταίες εκλογές την κυριαρχεια στη περιοχή στο Αρ.Παχτα με 420 ψυφους ,και βεβαία είναι θλιβερό . Ταυτόχρονα όμως ο Στανος ανέδειξε με της δημοκρατικές διαδικασίες τον εκλογών και μια ισχυρή κοινωνική αντιπολίτευση σε αυτών (με 370 ψήφους )παρά της τεράστιες πίεσης, διαπλοκές , τρομοκρατία και αντικειμενικές χρόνιες δυσκολίες .
    Να σας ενημερώσω οτι
    1. έχουμε τον εκπρόσωπο μας στο Δ.Σ.Αρναιας
    2.προχθές ο Σύλλογος Αγροτών Στανου με επιστολή δέσμευση όλων τον αγροτών β/α Χαλκιδικής προς στον Αρ.Παχτα ζητά την προστασία αγροτικής παραγωγής που παράγετε στον Τόπο μας . βλέπε πώληση ΑΤΕ (Προσεχώς θα αναρτήσουμε αυτό το Υπόμνημα)

    ..για να δούμε τώρα πως θα αντίδραση ο “αξιολύπητος” Αρ.Παχτας ..θα γελάσει όλοι η Χαλκιδική

  14. Αν μια μέρα ,τώρα στα κοντά ,πέσει πείνα σε αυτήν την εύφορη γωνιά της γης που λέγεται Χαλκιδικη δεν θα είναι γιατί φύγαμε ή μας διώξαν απ το ευρώ αλλά γιατί θα έχουν δώσει την γη ,το νερό και την ενέργεια σε ιδιώτες….
    Γνωρίζετε μήπως κανένα από τα Golden Boys του Αρ.Παχτα που να ξέρει να καλιεργεί στάρι και ντομάτες ??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.