ΣτΕ: «Πράσινο» για τα έργα εκμετάλλευσης των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική


ΛΕΖΑΝΤΑ: Το «πράσινο φως» έδωσε προσωρινά το ΣτΕ για τη συνέχιση των έργων εκμετάλλευσης των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, ενώ τονίζεται ότι «η υλοποίηση της επένδυσης κρίνεται ιδιαίτερα συμφέρουσα για την εθνική οικονομία».

Το «πράσινο φως» έδωσε προσωρινά το ΣτΕ για τη συνέχιση των έργων εκμετάλλευσης των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, ενώ τονίζεται ότι «η υλοποίηση της επένδυσης κρίνεται ιδιαίτερα συμφέρουσα για την εθνική οικονομία».

Το ελληνικό Δημόσιο είχε προβεί στην καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία «TVX Hellas Α.Ε.» για την εκμετάλλευση των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και στη συνέχεια ακολούθησε εξωδικαστικός συμβιβασμός. Ακολούθησε νέα σύμβαση (Ν. 3220/2004) μεταξύ του Δημοσίου και της καναδικών συμφερόντων εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.», στην οποία μεταβιβάστηκε, έναντι του ποσού των 11 εκατ. ευρώ το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Στην προκειμένη περίπτωση προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κάτοικοι της Χαλκιδικής (περιοχής Μεγάλης Παναγιάς, Ιερισσού κ.λπ.) και ζητούν να ανασταλούν: 1) η από 29.3.2012 απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που αφορά την παραχώρηση στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» τμημάτων δημοσίου δάσους στις θέσεις Σκουριές Σταγείρων και Μαντέμ Λάκκος του Δήμου Αριστοτέλη, 2) το από 24.5.2012 συμφωνητικό εγκατάστασης της επίμαχης εταιρείας στη θέση Σκουριές για την εκτέλεση υλοτομικών εργασιών και 3) το από 16.5.2012 συμφωνητικό εγκατάστασης της ίδιας εταιρείας στη θέση Μαντέμ Λάκκο για υλοτομικές και πάλι εργασίες.

Η συνολική μεταλλευτική παραχώρηση ανέρχεται στα 264.000 στρέμματα, ενώ έχει παραχωρηθεί δασική έκταση 4.099,8 στρεμμάτων. Σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πρόκειται να αποψιλωθούν 3.238,28 στρέμματα από την ευρύτερη περιοχή των 740.000 στρεμμάτων δάσους.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η πραγματοποίηση των έργων που απαιτούνται για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου στις Σκουριές και τον Μαντέμ Λάκκο θα έχει ως συνέπεια, «μέσω της υλοτόμησης των δέντρων, την αποψίλωση μοναδικής φυσικής περιοχής αρχέγονου δάσους, δεδομένου ότι τα δάση οξιάς και δρυός, που αποτελούν τα κύρια είδη κάλυψης των περιοχών αυτών, είναι πολύ σημαντικά αρχέγονα οικοσυστήματα». Ειδικότερα, υποστηρίζεται ότι είναι βέβαιη η πρόκληση μη αναστρέψιμης βλάβης στο δασικό περιβάλλον της περιοχής, αφού δεν είναι δυνατή η αποκατάσταση των δασών αυτών, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 398/2012 απόφασή του (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Συγγούνα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) απέρριψαν την αίτηση των κατοίκων, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να ανασταλούν οι τρεις προσβαλλόμενες αποφάσεις, καθώς οι λόγοι που προβάλλουν οι κάτοικοι δεν είναι βάσιμοι.

Αναλυτικότερα, οι δικαστές τονίζουν ότι «η υλοποίηση της επένδυσης κρίνεται ιδιαίτερα συμφέρουσα για την εθνική οικονομία, λόγω της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, πρωτογενώς και δευτερογενώς, σε περιοχής με υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και λόγω της απόδοσης μεγάλων χρηματικών ποσών στο κράτος από τη φορολόγηση της δικαιούχου εταιρείας και κυρίως λόγω της ενίσχυσης των εξαγωγών και της θετικής επίδρασης στο ισοζύγιο συναλλαγών της χώρας». Εξάλλου, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι οι εκτάσεις δασών που πρόκειται να αποψιλωθούν για την κατασκευή των επίμαχων έργων εντός των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων Χαλκιδικής «απαρτίζονται μεν, κατά κύριο λόγο, από πυκνά δάση οξιάς και δρυός, δεν υπάγονται, εντούτοις, οι οικότοποι αυτοί σε κάποιο ειδικό καθεστώς προστασίας» και πάντως, όπως έχει κριθεί από το δικαστήριο κατά το παρελθόν (2007) «δεν απαγορεύεται η εξορυκτική εκμετάλλευση ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές».

Ακόμη, αναφέρουν οι δικαστές ότι «η αποψίλωση θα προχωρήσει σταδιακά, ώστε να αποφευχθεί η δυσανάλογη κατασπατάληση δασικού πλούτου σε σχέση με την πρόοδο του όλου έργου και με την εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων, βάσει ειδικών διαδικασιών αδειοδότησης και υπό την επίβλεψη των δασικών υπηρεσιών». Οι προσβαλλόμενες πράξεις, εξ’ άλλου, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, αφορούν «ένα μικρό ποσοστό δασικής γης σε σχέση με τη συνολική έκταση που έχει παραχωρηθεί, ήδη δε έχουν προχωρήσει αρκετά οι εργασίες υλοτόμησης».

Επίσης, επισημαίνουν ότι προβλέπεται η πλήρης αποκατάσταση της βλάστησης που θα θιγεί, ενώ κοντά στη Μ. Παναγιά και στην περιοχή των Σκουριών προβλέπεται αντιπλημμυρική προστασία.

Η απόφαση αυτή του ΣτΕ ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστικής απόφαση επί της κυρίας προσφυγής (αίτησης ακύρωσης) που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


16 απαντήσεις στο “ΣτΕ: «Πράσινο» για τα έργα εκμετάλλευσης των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική”

  1. Πάλι ….πρωτοπόρο …το άθλιο …..”Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων” όπως αποκαλείται στην παγκόσμια πιάτσα… γιατί τόση προβολή γιά το τίποτα,τι “κερδίζει” και ποιος αθεόφοβος .. όταν την ηδεία ώρα το Χ.Α.του Τοροντο ακατάθετα και μπροστά στο προδιαγεγραμμένο “θάνατο”… διορθώνει την αξία της El Dorado που αίσιος έκλεισε σήμερα στο -4,6%. (sic). Άρε γέλια χιχχι Καλημέρα.

  2. και το Στ.Ε.σε ρόλο ”βοήθεια αναξιοπαθούντων” Ελλήνων.. όπως μας αποδεικνύεται και επιβεβαιώνει (δίχως κανένα σχετικό η απόδειξη) το…. ΑΠΕ είναι δυνατών κύριοι του Σ.τ.Ε. χιχχι

  3. Η υπογράφουσα ως πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Συγγούνα ( τηλ. επικοινωνίας 2132102-167) μετά από τηλ.επικοινωνιας μου με ενημέρωσε (ωρα 15.12)…πως πράγματι ότι …. η ανάρτηση είναι και η απόφαση το Σ.Τ.
    ερώτηση
    1. Είναι δεοντολογικά σωστό να διαρρέει στο ΑΠΕ , mantam eva κλπ. μια απόφαση που ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί από την γραμματεία του 5 Τμήματος και επιδοθεί στους δικηγόρους.
    2.Η απόφαση είναι Νομικό Έγγραφο ..η εκθέσει ιδεών
    3. Αφού η οι δικαστές τονίζουν και υπογράφουν ότι….. «η υλοποίηση της επένδυσης κρίνεται ιδιαίτερα συμφέρουσα για την εθνική οικονομία, λόγω της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, πρωτογενώς και δευτερογενώς, σε περιοχής με υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και λόγω της απόδοσης μεγάλων χρηματικών ποσών στο κράτος από τη φορολόγηση της δικαιούχου εταιρείας και κυρίως λόγω της ενίσχυσης των εξαγωγών και της θετικής επίδρασης στο ισοζύγιο συναλλαγών της χώρας». υπάρχει έστω ένα επίσημο κρατικό έγγραφο η συλλογικού φορέα π.χ. Τ.Ε.Ε , Οικονομικό Επιμελητήριο, Πανεπιστήμιο ,ΔΟΥ που να το βεβαιώνει
    4. Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι…. “οι εκτάσεις δασών που πρόκειται να αποψιλωθούν για την κατασκευή των επίμαχων έργων εντός των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων Χαλκιδικής «απαρτίζονται μεν, κατά κύριο λόγο, από πυκνά δάση οξιάς και δρυός, δεν υπάγονται, εντούτοις(SIC), οι οικότοποι αυτοί σε κάποιο ειδικό καθεστώς προστασίας» και πάντως, όπως έχει κριθεί από το δικαστήριο κατά το παρελθόν (2007) «δεν απαγορεύεται η εξορυκτική εκμετάλλευση ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές»..

    Τα παραπάνω σχόλια σε μορφή “εκθέσεις-πόρισμα ” καταθέτω στην αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. , ΟΗΕ και στα παγκόσμια ΜΜΕ .
    Καλημέρα.

  4. μία παλιά-απλή-καλή ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ….. έστω με την στενή οικονομική και μόνο
    θεώρηση (χωρίς το περιβαλλοντικό κόστος….) που θα αφαιρούσε την ‘’δυνατότητα’’ στο ΣτΕ να στηρίζει
    βλακωδώς την απόφασή του στην λάθος και ‘’τριτοκοσμικά ’’ αυθαίρετη βάση ( το λένε ‘’σκέψη’’…!..!) ότι
    οι μισθοί + η φορολόγηση(!) + εξαγωγές (από ποιόν….?) +…. > (είναι μεγαλύτερο) από τις απώλειες (που αποφεύγει ακόμα και να αναφέρει σαν λέξη)

    Δ.Σ.Δαμάσκος

  5. Αυτός είναι Δημητρη ο λόγος που το…. διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει κεφάλαιο και κόστος κεφαλαίου.θα παρεμβαίνει καθημερινά και ασταμάτητα στο Τορόντο παρά της “φιλότιμες” προσπάθειες του κάθε Κουτρα ,Αρ.Παχτα ,Γαπ ,eva ,respentza, αρβανιτιδη , συγγούνα,αντωνακη κλπ κλπ για να σωθεί από προδιαγεγραμμένο και βέβαιο θάνατο . Αμήν ..

  6. Ευτυχώς (αγαπητοί Μαρία , Αποστόλη συγχωριανοί και αναγνώστες του Παρατηρητηρίου φίλοι και.”….εχθροι ” ). κάτι επιτέλους μάθαμε (και αξίζει δημόσια μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου ) στο Πανεπιστήμιο του Καραθεοδορη του Βροτσλαβ Πολωνίας όπου μελέτησα και παρακολούθησα σε βάθος την μαρξιστική οικονομία του Κ.Μαρξ και τη οικονομία του Καπιταλισμού του Οσκαρ Λαγγε .. όταν τα “παιδιά” τύπου mantam eva ,Αρ.Παχτας ,Πολιτες ..Αριστοτελη κλπ έπαιζαν απερίσκεπτα και ξενοίκιαστα (επί εποχής μαύρης χούντας ) τότε, αλλά και στο μέλλον με τα κουβαδακια στο “καθαρό” Στρατωνι του Οδυσσεα Π..

    Υ.Γ. και η επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης ενημερώνει .. μόνο http://www.tovima.gr/society/article/?aid=468150

  7. κυριε Στεφανη, εγω δεν ειμαι κατα του κομμουνισμου, αλλα ερωτηματα και απαντησεις θετει αυτο το θεμα. θελω να πω, με τα δικα μου λογια , επιδη δεν χειριζομαι ποτε , ουτε στα τσεχικα το λογο, θελω να πω λοιπον, οτι το προβλημα ειναι οτι εδω ο Ελληνας πολιτης, επιδη ποτε δεν εζησε τον κομμουνισμο ειναι εκτος τουτου, δεν ειναι και η πληοψηφια. ειναι δυσκολο να δεχτει ο εδω ανθρωπος την αλαγει.και ας μην ξεχναμε , οτι ο ανθρωπος διαφθηρετε, και ο κομμουνιστης. ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ!!!! ο Ελληνας νομζει οτι ειναι αριστερος , μιλαει αριστερικα αλλα δεν το εννοει. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΤΑΝ. δεν μπορω να μην σκεπτομαι και την γεωπολιτικη μας θεση και ουτε μπορω να αγνοησω τους γειτονες μας, οπως λες εσυ , την τουρκια. ολα αυτα με κανουν να φαινομαι υποστηρικτη του καπιταλισμου, ομως δεν ειναι ετσι. σου ζητησα να μιλησουμε για αυτα τα θεματα εκτος του μπλογκ , επιδει αλο εχει αντικιμενο.
    ολοι εμεις που επαναπατριστηκαμε ειμαστε διχασμενοι. Ο Λ Ο Ι. 9τωρα προβαλε η Τσεχικη τηλεωραση ντοκιμαντερ , ενοσ συνμιλικου μας , και περιεγραψε ακριβος αυτα που λεω, Και πισευω και εσυ,κ. στεφανη. εχθρος δεν ειμαι, απλος δεν θελω να χρεοκοπησει η χωρα . αν ειναι να υπαρξουν αλαγες παγκοσμιως, καλος, αλλα οχι εμεις πρωτη.δεν εχουμε την δυναμη και δεν μπορω να δεχτω καινουριο εμφιλιο πολεμο γιατι ξερουμε εμεις ειδικα , πωσο κακο μας εχιε κανει. αν εημουνα στριγλα και εχθρος δεν θα αγαπουσα ουτε εσενα πυτε τη Μαρια. αλλα εχω φυσικη αναγκη να αγαπω ολον τον κοσμο!!!!!!!!!!!!!!!Δεν μπορω αλλο εχθροπραξιες!!1. φτανει. δεν ιεναι δυνατον να μην αλαξαμε κατολου ως ανθρωποι , δεν το αντεχω. εχω τεραστιο προβλημα να ενταχτω. εχω εχθρους επιδει τα λεω . φωναζω . αλλα κανεις δεν ακουει. Η παιδεια μας ειναι ναμην πω τι, πως περιμενουμε να αλαξει αυτος ο τοπος και να εγκομιαζουν τον κομμουνισμο? Στον κοσμο σου ζεις. Αυτα για τα πολιτικα. το θεμα για μεταλλεια, δεν προκετε πλαιον να σχολιασω.

  8. ευχαριστω που με βαζεις διπλα στο ονομα του κ. Παχτα.( διαβασα α σχολια σοθυ στο Βημα , παλι αυτοπροβολη , ρε Στεφανη ? τιμη μου. να σου πω ομως, δεν ειναι “καπως” μονιμος να ποκαλεις τον ανθρωπο και να τον ονομαζεις ετσι. απο οτι εγω καταλαβα, απο τα γραπρτα σου, βασιζεσε στο οτι γνωριζεστε και πιστευεις στο φιλοτιμο του , οτι δεν θα σου κανει καμια μηνυση.
    στεφανη, κριμα που δεν δεχεσε να τα πουμε απο κοντα. Θα σου ελεγα πωσο δυσκολο ειναι καπια πραγματα. Που αγνωεις , ειμαι βεβαιει. εισαι απιστευτος εγωιστησ, πραγματικα αναρωτιεμε πολλες φορες , πως σε ανεχοντε οι γυρο σου.

  9. ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ;;;; ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΣΕΙΣ;;; Δική σας δουλεία είναι να απαλλάξετε την χώρα από τους εγκληματίες πολίτικους και να αποκαταστήσετε το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ!!! Τι περιμένετε;; Να μπουν μόνοι τους στην Φυλακή, ή να μας σκοτώσουν όλους και να σβήσουν την Ελλάδα από τον χάρτη;;; Δεν είναι και δική σας χώρα;;; Δεν είναι το μέλλον των παιδιών μας και μέλλον των παιδιών σας;;; Περισσότερες από 20 μηνύσεις για έσχατη προδοσία, δηλαδή για ανατροπή του πολιτεύματος έχουν κατατεθεί τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά δεν τα εξετάσατε χιουτς ..παρότι είχατε καθοίκων και υποχρεώσει να το κάνετε! Γιατί σας πληρώνουμε αν δεν κάνετε την δουλειά σας;;; Και αν επιτρέπετε να μας κλείσουν όλες τις επιχειρήσεις ποιος θα πληρώνει το μιστό σας παρακαλώ πολύ;;; Το σκεφτήκατε αυτό ;;; Μην περιμένετε από τα “πακέτα διάσωσης” γιατί αυτά τα λεφτά, εάν θα τα πάρουμε βέβαια, πηγαίνουν για την πληρωμή των τόκων των κυβερνητικών δανείων και όχι για την πληρωμή των μιστών σας.

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;;;;;;;

    Μας αναγκάσατε με την εγκληματική αδράνειά σας να προσφύγουμε στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και κάποιους λιγότερο έμπειρους, να ζητήσουν βοήθεια από τον ΟΗΕ . Τι περιμένετε;; Να παρέμβει το ΝΑΤΟ κατ’ εντολή του ΟΗΕ ;;; Για την ώρα τους εμποδίζουμε επειδή ζητήσαμε από την Χάγη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Μέχρι και ηλεκτρονικό αίτημα (petition) φτιάξαμεhttp://www.gopetition.com/petitions/save-democracy-in-greece-save-the-cradle-of-western-c.html για να το τονίσουμε αυτό και να ενημερώσουμε τους πάντες για τις προσφυγές μας ! Το κάναμε στην γλώσσα τους :

  10. Ελαβα μια επιστολή και σας την μεταφέρω αγαπητοί συναγωνιστές της πανέμορφης και ξεχωριστής παγκόσμια και βαθεια πονεμένεις Β/Α/ Χαλκιδικής

    Είναι αλήθεια λυπηρό, μετά από 38 χρόνια από την 24η Ιουλίου 1974 που «ξαναγύρισε η Δημοκρατία» στην Ελλάδα, να βρισκόμαστε υπό καθεστώς ανελευθερίας και τρόμου ζώντας στον εφιάλτη μιάς κοινοβουλευτικής δικτατορίας.
    Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι το ποίημα που είχα γράψει την ημέρα εκείνη θα ήταν το τραγικό σήμερα του Έθνους μου.
    Αν δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος εναντίον όλης αυτής της κοινοβουλευτικής συμμορίας που μας έφερε εδώ, θα μετράμε καθημερινώς αυτοκτονίες και θυσίες στον Μινώταυρο των τραπεζών που ζητάνε αίμα, αίμα ελληνικό.
    Σας Χαιρετώ

    Οδυσσέας Τηλιγάδας

    23η Ιουλίου 1974

    23η Ιουλίου 1974, κι ο λαός, πεσμένος στα τέσσερα
    σούρνεται σα δαρμένο σκυλί
    χειροκροτώντας τη Δημοκρατία που φτάνει πλουμιστή,
    ντυμένη με χαμόγελα και χάρη περισσή.

    Κι είπαν τα ραδιόφωνα τα δήθεν εθνικά,
    ζήτω, έρχεται η ελπίδα μας, ζήτω, έρχεται ο σωτήρας μας.
    Ζήτω Ελλάς, ζήτω Γαλλία, Ελλάς, Γαλλία συμμαχία,
    και άλλα πολλά με πονηριά και σημασία.

    Να’ σου στο κεφαλόσκαλο μιά μάγισσα γριά,
    κουρελού και ξεδοντιάρα, παμπόνηρη και ξεμαλλιάρα,
    πουδραρισμένη και κακιά, κι αλεπουδίστικη θωριά.

    Ο όχλος ζητωκραύγαζε, άναβε και κεριά
    κι οι πόρνες της πολιτικής ανέμιζαν τις κυλόττες
    καλωσορίζαν τη γριά που ως πουτάνα και παλιά,
    ήξερε και διαφέντευε του είδους τις κοκότες.

    Κι εγώ, ούρλιαξα στη θέα της, φώναξα δυνατά.
    Όχι! Μη! Διώξτε τη Δημοκρατία αυτή του κερατά.
    Είναι φερτή, ξενόδουλη, απατηλή, μπαμπέσα,
    θα μας προδώσει σίγουρα, γιατί δεν έχει μπέσα.

    Είσαι τρελός, μου φώναζε ο γαλατάς ο γλείφτης,
    ποιός είσαι συ που διαφωνείς με ρώταγε ο χτίστης,
    για βούλωσέ το φίλε μου φώναζ’ ο σιδεράς
    γιατί θα φας τα μούτρα σου εσύ όπως το πας.

    Και μέσα στην οχλοβοή,
    ακούστηκε μιά ήρεμη, μειλίχια φωνή,
    «Άκουσε φίλε μου καλά και βάλτο στο μυαλό σου,
    αν θες να ζήσης ήσυχα, κι αυτό για το καλό σου,
    τούτ’ η πουτάνα η γριά, θα’ ρθει στο σπιτικό σου,
    θα χτενιστεί, θα στολιστεί, θα γίνει αφεντικό σου.
    Κι εσύ θα ζήσης ήσυχα μεσ’ στο φρενοκομείο
    μ’ απόλυτη τη σιγουριά πως τούτο το ξεφτέρι,
    ξέρει καλά τη τέχνη του και θα τα καταφέρει,
    να μετατρέψει μονομιάς το μέγα κυβερνείο
    σε λαϊκό πορνείο».

    Οδυσσέας Τηλιγάδας

  11. mantam eva – κοφτω το ρεεεεε είναι πολύ λαϊκίστικο και του… Ακη . μην διανοηθείς άλλο να κατεβαζης με την “παρεμβαση σου” το επίπεδο του . ποιοτικού λόγου του blog .
    Ένα τελευταίο μιας και χιουτς δεν κατάλαβες και πουλας “επαγγελματική” τρελιτσα ..την επόμενη φορά θα δεις την μαπα σου στα διεθνή blog ..1+1=2

  12. από τα παραπάνω προκύπτει αποδεδειγμένα και αβίαστα το εξής συμπέρασμα ,ότι πρόκειται όχι για δικαστική απόφαση όπως διέδωσε παραπλανητικά και σκόπιμα η επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης Το Βήμα αλλά για καθαρά “πολιτικη” .Και όταν λέμε “πολιτική” αυτό μεταφράζετε στα ελληνικά μου … η γκόμενα η .. μαύρο χρήμα .

  13. το “ρε” σε πιραξε? αθελα το εγραψα . ΤΟ ΡΕ . για δεσ ποιως μιλαει για λαικισμο!! παιδι των ανταρτων που κοβει στις μαζες την δουλια…(εχεις ξεφυγει , κυριε)εσυ βριζεις ακαταπαυστα ολους. καναι με διασιμη, κυριε στεφανη….Βαλε fenistil εισως θα σταματησει να “τουζει” και ακομα κατι. Μηπως, λεω μηπως θα ακουσουν οι εισαγγελεις τι λες, αλλα με αλλη κατευθηνη???? αναρωτιεμε , γιατι η υπομονη εχει και τα ωρια της.
    το μανταμ =κυρια Ευα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.