Καναδός πρέσβης: Ξεκολλήστε τις καναδικές επενδύσεις σε χρυσό – υδροπλάνα


Την παρέμβαση της Κυβέρνησης για να «ξεκολλήσουν» οι καναδικών συμφερόντων επενδύσεις χρυσού στη Χαλκιδική και τη Θράκη από την Eldorado Gold Corp ζήτησε ο Καναδός Πρέσβης κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζιδάκη.

Ο κ. Robert Peck έθιξε επίσης και το θέμα της επένδυσης της καναδικής αεροπορικής εταιρείας Air Sea Lines η οποία μπλόκαρε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, και ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέψει τη διασύνδεση των ελληνικών νησιών με υδροπλάνα.

Από την πλευρά τουο κ. Χατζιδάκις δήλωσε ότι η ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις επενδύσεις, διευκρίνισε ωστόσο ότι ειδικότερα οι καθυστερήσεις στο θέμα της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική οφείλονται σε προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ εμφανίστηκε θετικός στην ιδέα της διασύνδεσης των ελληνικών νησιών με υδροπλάνα σημειώνοντας ότι έχει γίνει ήδη σχετική προεργασία από το υπουργείο Υποδομών.

Νωρίτερα τον κ. Χατζιδάκη συνάντησαν στο γραφείο του στη Νίκης και εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος οι οποίοι ζήτησαν να δοθούν άμεσες λύσεις στα οικονομικά προβλήματα της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα των ναυπηγείων με τους συναρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Εργασίας, ότι θα επιχειρηθεί να διοργανωθεί τριμερής συνάντηση με τους εκπροσώπους εφοπλιστών, εργαζομένων και του υπουργείου ώστε να συζητηθούν λύσεις, ενώ τους είπε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου θα εξετάσουν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης του κλάδου από το ΕΣΠΑ.

Β.Γ

Πηγή:www.capital.gr


15 απαντήσεις στο “Καναδός πρέσβης: Ξεκολλήστε τις καναδικές επενδύσεις σε χρυσό – υδροπλάνα”

  1. προσωπική γνώμη ειναι οτι τοcapital προστατεύοντας τους εδώ ενδιαφερομένους πρόβαλε την “είδηση” παρά τίποτα αλλο .Δεν θέλω να πιστεύω οτι ο πρεσβευτής θα εκτιθονταν σε παρέμβαση τώρα .Μια φορα εχει εκτεθεί στην Αλεξανδρουπολη

  2. Μετα απο τηλ.επικοινονια μου και αποστολη αλληλογραφιας στην πρεσβεια του Καναδα στην Αθηνα

    Στα ελληνικά το λέμε παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας που φιλοξενεί /κατά παράκληση κάθε κανόνα διεθνούς δικαιου και συνεργασιών δυο ανεξάρτητων χωρών
    Μήπως είσαστε τελικά..μονο …ιδιότης και δεν γνωρίζεται επίσημα δημοσιευμένη απόφαση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης των Ασφαλιστικών Μέτρων του Σ.Ε.για το θεμα Σκουριες .και στο Reuters τoυ Καναδά η λεγόμενη …διόρθωση του Χρηματιστηρίου του Τοροντο ….
    “αξιότιμε “κύριε” αυτό είναι το ήθος που εκπροσωπείται..πάντως η πατρίδα Σας και η κυβέρνηση σας φέρεται πολύ πολύ καλύτερα και ποιο άξια στους συμπατριώτες μας που φιλοξενεί στο εδαφος σας .Τσίπα υπάρχει??
    ….
    Μήπως χρειάζεται μετάφραση στα πολωνικά

  3. From Canadian Embassy
    1

    Απόκρυψη λεπτομερειών
    ΑΠΟ:
    [email protected]

    ΠΡΟΣ:
    [email protected]
    Το μήνυμα επισημάνθηκε 11:38 π.μ. Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012
    Dear Mr. Stefanis,

    In response to your inquiry, Ambassador Peck made a courtesy call on a new minister, Mr. Costis Hatzidakis, as is customary when a new government is elected.

    Canada and Greece are important trade partners and, this year, are celebrating 70 years of diplomatic relations. The Ambassador discussed with Minister Hatzidakis a range of issues, including the importance of foreign investment in support of economic development in Greece, such as leading companies as Eldorado Gold and the development of a seaplane network.

    Eldorado has made a long-term commitment to Greece, which will create important economic spinoffs and will comply and even exceed all relevant Greek and EU laws. The company is also committed to the principles of corporate social responsibility and contributing to local and community initiatives.

    Sincerely,

    Zoe Delibasis
    Political & Public Affairs Officer | Agent des affaires politiques & publiques
    Embassy of Canada | Ambassade du Canada
    [email protected]
    T: +30 210 727 3250 (cell: +30 6936 173 569)
    F: +30 210 727 3460
    4, rue Ioannou Ghennadiou St., 115 21 Athens/Athènes, Greece/ Grèce
    http://www.Greece.gc.ca

  4. καλημερα κ. Στεφανη( και μου ελειψες) .εγω γιατι το ειδα διαφορετικα , την τοτε συζητηση τον Αλεξανδρουπολιτων με τον πρεζβη . Ο δημαρχος εξεφρασε αυτα που ηθελε αλλα αλλο ειναι να σηζητας με την κυβερνηση ..ετσι το βλεπω εγω.Δεν επρεπε ο πρεζβης να παρει την γνωμη της κυβερνησης τι σκοπο εχουν ? Εγω παντος θα εβλεπα με καλο ματι καθε πρεζβη μας να υποστηριζει τον καθε Ελληνα επενδυτη σε ξενη χωρα….

  5. mantam eva- ένα μασσαλη από το Στανο ..στο γουδί το γουδο χέρι και τον κόπανο στο χερ

  6. mantam eva- ότι αφορά τους συμπατριώτες μου από τον Εβρο σας ενημερώνω πως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άνθιμος είναι σφοδρά αντίθετος με την “Χρυσή σας επένδυση” και ΑΟΖ , Βλέπεις πόσο διαφέρει από τον “δικό” μας πάντα ακούραστο υποστηρικτή της “επένδυσης” που δεν ακολουθείσαι το ποίμνιο του στις Σκουριές

  7. “αξιότιμε”κύριε πρέσβη του Καναδά . αποδεδειγμένα καιρό τώρα… όχι μόνο

    -Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ φέρει εδώ και χρόνια αποδεδειγμένα την ευθύνη διάσωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και τήρησης του Συντάγματος, όχι κατ’ αποκλειστικότητα και νομοτελειακά, αλλά ως συγκροτημένη κοινωνική και επιστημονική δύναμη του τόπου που θέτει πρόταγμα διακυβέρνησης το συμφέρον του ανθρώπου σε αρμονία με το περιβάλλον, που επιζητεί τον πολίτη και όχι τον υπήκοο.
    Πιστεύω βάσιμα πάντως πως το εκτιμά αυτό το γεγονός και ο Πρωθυπουργός της φίλης χώρας.

  8. κυριε Στεφανη, λετε να μη γνωριζω για τον συμπατριωτη σας απο τον Εβρο ?. τι κανουμε , μπρικια κολλαμε εδω και δυο χρονια:-)
    τι να κανουμε κ. Στεφανη, δεν μπορουμε να πιστευουμε ολοι στα ιδια πραγματα…συμφωνητε οτι διαφωνουμε??? σας εδωσα τα συγχαρητηρια επειδι κανατε την κινηση για τα πιστευω σας μεχρι την πρεσβια ….και οι “εχθροι μεσα στον πολεμο που κανουμε θα εισπραξιυν τον θαυμασμο απο τον αντιπαλο…

  9. mandam eva-πράγματι δεν σας κατάλαβα ποτέ έτσι και τώρα .. πέστε μου ειλικρινά σε τι διαφωνείς με μένα να καταλάβουν και η ακροατές μας . Πράγματι ξέρεις .. εγώ πάντως όχι . . Καληνύχτα
    Υ.Γ. Συμπαθητικό είναι και ειλικρινές το…. μπρίκια κολλάμε.. μόνο χιχχι

  10. Αγαπητό antigold , δεν ξέρω τι είναι η κορυφή του Αθου , αλλά ελπίζω ότι κάτι καλό. Διότι σε τέτοια δύσκολα συμβιβάζομε και τα γραφω ,συνομιλω με τον συνομιλητη για τις καλιεργιες μου π.χ.Ορυχεια ,”Χρυση επενδυση” κλπ λογο θερμότητας . Και πάλι, αν δεν μπορούμε για το θέμα και στοχους μεταπηδάμε σε στηγμες…. αδυναμίας για τον συνομιλητή μου .Μονο Αν πρόκειται για οτιδήποτε. Αλλά μονο ως χάος χάος.
    Απευθύνω χαιρετισμό σε όλους μας τους πέντε στο ακροατήριο.

    .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.