Αρχική Ενημέρωση Κατάληψη-απάντηση στα γραφεία της ΑΚΤΩΡ, για τους ξυλοδαρμούς 3 κατοίκων

Κατάληψη-απάντηση στα γραφεία της ΑΚΤΩΡ, για τους ξυλοδαρμούς 3 κατοίκων

4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πηγή: Left.gr

Με πρωτοβουλία του Aνοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και συμμετοχή/στήριξη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί, δίωρη κατάληψη στα γραφεία της εταιρίας ΑΚΤΩΡ (οδός Χάψα 1, Θεσσαλονίκη, 5ος όροφος) συμφερόντων Μπόμπολα και κατόχου του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ – έναντι του 95% που ανήκει στην Eldorado Gold Corp.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στα πρόσφατα γεγονότα του ξυλοδαρμού 3 κατοίκων της Μ.Παναγιάς Χαλκιδικής που αντιδρούν στις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή, από ομάδα εργαζομένων της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 Οι τραμπούκοι της Μαφίας των πολυεθνικών ξαναχτυπούν
Οι μισθοφόροι τραμπούκοι της (συμφερόντων Μπόμπολα και El Donado Gold) «Ελληνικός Χρυσός», το Σάββατο (30/6/12) έδειξαν ξανά το αληθινό τους πρόσωπο , όταν 50 μισθοφόροι ξυλοκόπησαν στη μέση του χωριού της Μ. Παναγίας τρεις κατοίκους (μάλιστα τα δύο θύματα ήταν γυναίκες) και προπηλάκισαν άλλους. Η Eldorado Gold αυτοπροβάλλεται παγκοσμίως ως η εταιρεία με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής χρυσού και άρα με το υψηλότερο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος.
Τα θύματα των τραμπούκων είναι αγωνίστριες και αγωνιστές που συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μεταλλεία αντιδρώντας στην καταστροφή του τόπου και των σπιτιών τους στην υποβάθμιση των ζωών τους και του μέλλοντος των παιδιών τους.
Όλα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση και δημοσίευσης της Προσωρινής Διαταγής Ε.Δ.308/2012 του Β’ τμήματος του ΣΤΕ την Παρασκευή (29/6/12) που αναστέλλει προσωρινά τις υλοτομικές δραστηριότητες στις  Σκουριές. Η εταιρία που ξέρει καλά να παίζει το παιχνίδι της και να κινεί τα πιόνια της, αποφάσισε να εξαπολύσει φήμες για μαζικές απολύσεις, για τις οποίες φυσικά μόνος υπαίτιος είναι οι αντιδρώντες στα μεταλλεία.
Παράλληλα, μπλογκ που απηχεί τα συμφέροντα της εταιρίας δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ξεκάθαρα παρότρυνε τους εργαζόμενους της εταιρίας να αναλάβουν δράση (όπως είχαν πράξει και στις 20 Μαρτίου του 2012 στις Σκουριές, όταν 500 εργαζόμενοι επιτέθηκαν σε 30 πολίτες της Χαλκιδικής, που αντιστέκονταν στα καταστρεπτικά τους σχέδια). Το Σάββατο (30/6/12), τα πιόνια της εταιρίας φέρθηκαν για άλλη μία φορά με τον αγριανθρωπισμό που χαρακτηρίζει και την εταιρία στην οποία ανήκουν (και φυσικά με την αστυνομία στο ρόλο θεατή όταν πρόκειται για την διαφύλαξη των πολιτών σε αντίθεση με την άμεση και δραστήρια παρουσίας της όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολυεθνικών και ντόπιων αφεντικών).
Γύρω στις 2.30 μ.μ. και μετά από γενναίες δόσεις αλκοόλ 50 περίπου «εργαζόμενοι», ξεχύθηκαν ωρυόμενοι στους δρόμους της Μ.Παναγίας και άρχισαν να καταστρέφουν και να αποκαθηλώνουν οτιδήποτε είχε σχέση με την αντίσταση στο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός (αφίσες, πανό , μαύρες σημαίες στην είσοδο του χωριού κλπ). Το αποκορύφωμα της δράσης τους ήταν οι ξυλοδαρμοί των τριών αγωνιστών, ξυλοδαρμοί που συνοδεύθηκαν με απειλές ότι οι εργαζόμενοι, αν απειληθεί το μεροκάματο τους, προτίθενται να κάψουν το ίδιο το χωριό τους, αρχής γενομένης από τα σπίτια των αντιδρώντων…

Όταν η αξιοπρέπεια εξαγοράζεται, η δουλειά γίνεται ντροπή
Αηδία και οργή προκαλούν οι βιαιοπραγίες και τα νταηλίκια σε μεμονωμένα άτομα, ενώ σε μαζικές συγκεντρώσεις κόσμου τα ίδια ψευτοπαλίκαρα της εταιρίας έκαναν τουμπεκί  (… ίσως βέβαια απλά εκείνες τις φορές να μην ήταν εν ώρα εργασίας και το πορτοφόλι που τους διατάζει να σηκώνουν χέρι, να τους είχε δώσει άδεια…) Tο κόλπο παλιό και δοκιμασμένο. Η εταιρία τάζοντας σε αυτόχθονες κι μη, χαϊμαλιά και καθρεφτάκια, θεωρεί πως όλοι φέρουν ένα ταμπελάκι τιμής και αν κάποιοι δεν έχουν τιμή, τότε αυτοί θα εκφοβιστούν και θα σπάσουν όταν με ένα απλό της νεύμα κατεβάσει από τα δέντρα τους επίλεκτους εξαγορασμένους «εργαζόμενους» της.
Ακόμα μεγαλύτερη αηδία και οργή προκαλεί το γεγονός ότι οι μισθοφόροι ξυλοφορτωτές (αρκετοί από τους οποίους δηλώνουν με υπερηφάνεια μέλη της φασιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή) επικαλούνται εργασία και ψωμί. Ο εκβιασμός της ανεργίας πλανιέται πάνω από τα κεφάλια όλων μας, αλλά η αξιοπρέπεια θέτει όρια. Όταν το αντικείμενο της εργασίας αποφέρει σε κάποιους ατομικά και βραχυπρόθεσμα οφέλη ενώ την ίδια στιγμή καταστρέφει το περιβάλλον και το μέλλον του συνόλου προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη των πολυεθνικών, τότε προφανώς τα όρια που θέτει η αξιοπρέπεια έχουν προ πολλού καταπατηθεί.
Τα ίδια κατάπτυστα επιχειρήματα,  για τη διασφάλιση των θέσεων εργασία και της αναπτυξιακής, όπως θέλουν να την ονομάζουν επένδυσης, επικαλούνται στο δελτίο τύπου τους και οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που την Τρίτη 3 Ιουλίου τοποθετήθηκαν για μία ακόμα φορά στο πλευρό των εταιριών και των αφεντικών.
Η ξεφτίλα όμως πάει ακόμα παραπέρα αφού η ΓΣΕΕ προτρέπει τους δικαστές να άρουν την απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου να συνεχίσει η επένδυση! Τραγική ειρωνεία; Την ίδια μέρα που η ΓΣΣΕ εξέδωσε την κατάπτυστη ανακοίνωση της, την Τρίτη 3 Ιουλίου, πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν και είκοσι ένας τραυματίστηκαν κατά την επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία ενός ορυχείου χρυσού στο Περού…
Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν

Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους-συναγωνιστές μας που με αξιοπρέπεια υπερασπίζονται ότι δικαιωματικά ανήκει σε όλους μας αέρας-γη-νερό και πάνω από όλα ελευθερία, ελευθερία την οποία καμία εταιρία, κανένας τραμπούκος και κανένας μισθός/εξαγορά δεν πρόκειται να μας στερήσουν γιατί πολύ απλά κάποια πράγματα δεν έχουν τιμή. Στεκόμαστε ενάντια στα σχέδια των πολυεθνικών για πλιάτσικο των φυσικών πόρων και καταστροφή των ζωών μας. Στεκόμαστε μπροστά στα γραφεία των ηθικών υπουργών των τραμπούκικων επιθέσεων και τους βροντοφωνάζουμε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!


Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. κυρια μαρια, οταν το original blog εχει την υπογραφει του συριζα…γνωριζοντας της τακτικες τους-τιποτα δεν αφηνουμε ορθιο…..τι να πει κανεις για την αξια αυτης εδω της αναρτησης. ….σε εμας μιλατε, ουτε θεσσαλονικοιους , ουτε Αθηνεους, εδω , στου χαλκιδικιωτες, μαντεμοχωριανους!!και παλι κρινεστε Παντος , το δικαστηριο θα αθοωσει παλι και τους τρεις κα ξερετε γιατι….να μου ελεγαν εμενα της μανας μου το μ…..θα ημουν τωρα στο εδωλειο ως αταιρια????? Χανετε την καθε σοβαρωτητα , αλλα ειναι καλοκαιρι ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ της λασπης στο fool. ok .μου θυμιζετε ιστορικα τους ασπρους και τους μαυρους. εσεις τα αφεντικα και ολοι αλλοι οι σκλαβοι σας. κι αμα λαχει ναουμ , παιρνουμε και την βοηθεα των νεοκομμουνιστων ( το bozonio na τους κανει)
  Αλλα απο οτι φενετε……το χειμωνα δεν θα λιτοργει ο ανεμιστηρας.

 2. Στο τέλος του κειμένου του Ανοιχτού Συντονιστικού λείπει το σύνθημα.
  Δηλαδή εκεί που λέει: “Στεκόμαστε μπροστά στα γραφεία των ηθικών υπουργών των τραμπούκικων επιθέσεων και τους βροντοφωνάζουμε.”
  πρέπει να προστεθεί:

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.