Ρήγμα “κατάπιε” τη Μαυροπηγή, υπεύθυνες οι εξορύξεις


Από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Περισσότερα για το ρήγμα της Μαυροπηγής εδώ.

ELT_2804_018_CMYK


2 απαντήσεις στο “Ρήγμα “κατάπιε” τη Μαυροπηγή, υπεύθυνες οι εξορύξεις”

  1. ΡΗΓΜΑ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ : ΘΑ ΜΑΣ “ΚΑΤΑΠΙΕΙ” Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ…
    Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκάλεσε ο Σύλλογος Πληττομένων και Ανέργων Μαυροπηγής «Μαύρη Πηγή», το βράδυ της Τετάρτης 08–09–2010 στο κέντρο του χωριού παρουσία των κατοίκων, πολλών Θεσμικών Φορέων, Τοπικών Αρχών, Αρμόδιων Φορέων, Καθηγητών, Επιστημόνων, Σωματείων και άλλων Υπευθύνων και Ενδιαφερόμενων, με κύριο θέμα το ρήγμα που εμφανίστηκε εδώ και εβδομάδες στην περιοχή και το οποίο δικαίως προκαλεί την έντονη ανησυχία των κατοίκων για όλους τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει, αφού έχει πλησιάσει και σε ελάχιστη απόσταση και από οικίες ακόμα.
    Απών από την Γενική Συνέλευση η «συνήθης ύποπτος» ΔΕΗ.
    Η ΔΕΗ είναι και αυτή η οποία φέρεται να έχει την ευθύνη για το φαινόμενο του ρήγματος που εμφανίστηκε και συγκεκριμένα τα Ορυχεία της.
    Οι δραστηριότητες των Ορυχείων της ΔΕΗ έχουν στην κυριολεξία αποκόψει την Μαυροπηγή, η οποία θα έπρεπε σίγουρα να έχει ήδη μετεγκατασταθεί, όχι βέβαια μονό για το τωρινό ρήγμα αλλά για αυτονόητους λόγους ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και επιβίωσης πλέον.
    Μια μετεγκατάσταση η οποία «κολάει» στα χαρτιά όπως επισημαίνει ο Σύλλογος αφού δεν δημοσιεύεται στο ΦΕΚ για να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες της.
    Η εξέλιξη του ρήγματος όμως μέχρι τώρα αποδεικνύεται επικίνδυνα ενεργή και οι κίνδυνοι άγνωστο τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν για το ίδιο το χωριό αλλά και για τους εργαζόμενους στα Ορυχεία.
    Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τους ειδικούς θα χρειαστούν μετρήσεις,τοπογραφικά, γεωτρήσεις,ειδικές παρακολουθήσεις και επιστημονικές έρευνες τα οποία είναι χρονοβόρα.

    Σε αναμονή λοιπόν των Επιστημονικών Μελετών και Πορισμάτων και μέχρι τότε….‘‘θα μας «καταπιεί» η ΔΕΗ για να μας εξαφανίσει και θα πει ότι δεν υπήρξαμε ποτέ για να μην υπάρχουν και ευθύνες και θα χρησιμοποιήσουν μετά τους Θεσμικούς – Τοπικούς Άρχοντες και Επιστήμονες για Άλλοθι, μόνο αυτό παραδέχονται ΔΕΗ και Πολιτεία.’’

    ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ / ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ : 15-09-2010
    http://neoiellispontou.blogspot.com/2009/04/blog-post_8937.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.