Η Χαλκιδική υπό ξένη κατοχή!!!


Πηγή: Χαλκιδική Μέσα Από Εικόνες

Όλοι οι καιροί της έστειλαν αφέντες, μα  αυτοί εδώ είναι και αφέντες και λεηλατητές.

Οι Ρωμαίοι και οι Οθωμανοί την κατείχαν για αιώνες και οι Σαρακηνοί την πλιατσικολογούσαν, μα όταν έφευγαν, ήταν σαν και πριν. Οι ντόπιοι δεν έπαψαν ποτέ να καλλιεργούν την γη Τους, να ξυλεύουν τα δάση Τους, να παίρνουν το μέλι Τους από τις κερήθρες, τα ψάρια από τις θάλασσες Τους. Έτσι παρέδωσαν τον τόπο Τους αλώβητο στις επόμενες γενιές γενεών, για να ζήσουν και να ευημερήσουν. Μέσα από την ψυχή τους βγήκαν τα τραγούδια τους και οι χοροί τους. Μέσα από την καρδιά τους οι ατέλειωτες γιορτές τους.

Μέσα στην ( από την) Πρωτομαγιά ξαναγεννήθηκα Χαλκιδικιώτης.

Μ’ έπιασε ένα δέος κοιτάζοντας αυτούς τους ανθρώπους, τους συγχωριανούς μου Ιερισσιώτες, τους κοντοχωριανούς μου, τους συμπατριώτες μου της Χαλκιδικής αλλά και τους άλλους που ήρθαν από πιο μακρυά και κατάλαβα ότι και αυτοί είναι συμπατριώτες μου, συμπατριώτες από πεποίθηση.

Η Χαλκιδική γνώρισε πολλές κατοχές, μα τούτη εδώ θα είναι η χειρότερη.

Οι νέοι κατακτητές με τους ντόπιους συνεργάτες τους είναι οι χειρότεροι. Γιατί όταν σκοπεύουν να φύγουν ( Μετά από 30 χρόνια και τρία ορυχεία ανάμεσα στα χωριά; Μετά από 40 χρόνια και ένα ορυχείο όλη η Χαλκιδική; Μετά από 60 χρόνια και ένα απέραντο ορυχείο όλη η Βόρεια Ελλάδα και τα βαλκάνια;) θα έχουν αφήσει πίσω τους την βιβλική καταστροφή. Ο λαός της Χαλκιδικής θα πρέπει να αφήσει την Αίγυπτο και να διασχίσει την Ερυθρά θάλασσα μετά από αυτά τα χρόνια της δουλείας και της καταστροφής.

Μα δεν θα τους αφήσουμε, όσους νόμους και να βγάλουν, όσες δίκες και να διεκπεραιώσουν, όσα συντάγματα και να αλλάξουν, όσους υποταγμένους και να πληρώσουν, όσους αξιολύπητους πάχτηδες και νομαρχαίους και βουλευτές και παπακωνσταντίνηδες και αειφόρους γιωργάκηδες και πρεσβευτές και φοβερούς σαμαροτεχνίτες και να θέσουν υπό την υπηρεσία τους και υπό τον μισθοδοσία τους.

Τούτο το χώμα δεν είναι δικό τους, είναι δικό μας, όλους τους αιώνες που πέρασαν και όλους τους αιώνες που θα ‘ρθουν. Δεν θα αφήσουμε την Χαλκιδική και όλη την Ελλάδα να καταστραφεί για να γεμίσουν οι τσέπες κάποιων καναδών και κάποιων πρόστυχων “ελλήνων” συνεργατών τους, με χρυσάφι.

(Οι φωτογραφίες είναι από την Πρωτομαγιά 2012 στις θέση Σκουριές στο βουνό Κάκαβος Χαλκιδικής όπου γίνεται προσπάθεια από τις κρατικές υπηρεσίες και από καναδικών συμφερόντων και με συμμετοχή του Μπόμπολα εταιρεία να δημιουργηθούν τα Ορυχεία Χρυσού).


15 απαντήσεις στο “Η Χαλκιδική υπό ξένη κατοχή!!!”

  1. Μην το βάζετε κάτω φίλοι και φίλες.Η προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την καταπολέμηση των κοινωνικών αδικιών που εντείνονται στις μέρες μας,καταλήγει πρώτη προτεραιότητα για πολλούς,ειδικά τώρα που μας πέταξαν στην ανεργία..Στην πιο παραγωγική-για πολλούς-ηλικία της ζωής μας.

    Καθένας πολεμά όπου βρίσκεται και ζει,άλλοτε μόνος,άλλοτε οργανωμένα σε συλλογικότητες.Ελπίζω να μην μας πάρει πολλά χρόνια,η στιγμή που “δεν θα μπορούν να μας κυβερνούν πλέον όπως πριν”…

  2. παντα καποιος κυβερναει και παντα υπαρχουν δυσαρεστημενοι. το εζησα στο υπαρκτο σοσιαλισμο. ( Ηταν καλα , αλλα ηθελα πατριδα….)

    • Όπα τώρα πιάσαμε και τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Τα απομεινάρια του μαλακοΣτάλιν. Για τον σοσιαλισμό του 1917-1938 έχεις να πεις κάτι? Πόσο ποσοστό αναλφάβητων υπήρχαν στη Ρωσία του Τσάρου το 1917 και πόσο το 1938? Οι 40 αριδες,50αριδες κα 60αριδες επιστήμονες που ανέπτυξαν τις δεκαετίες του 60,70 και 80 την τρελή τεχνολογία της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. πότε μορφώθηκαν? Με τον υπαρκτό σοσιαλισμό ή τον σοσιαλισμό? Τώρα επειδή μας προέκυψε ο Στάλιν μαλάκας και μπήκε στο παιχνίδι του καπιταλισμού θα ξεχάσουμε τι είπε ο Κάρολος και Φρίντριχ? Μήπως το ξέχασες θα σου το θυμίσω. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ…ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΙΔΙΟΣ.
      Στο έχουν ξαναπεί. Είσαι μπερδεμένη!!! Ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν έχει καμιά διαφορά με αυτό που ζεις στην Ελλάδα. Οπότε μην παραμυθιάζεσαι δεν έχεις πατρίδα. ΘΑ πρέπει να παλέψεις για να αποκτήσεις μια.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΑ @ @ @ (πολίτες Αριστοτέλη)ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

      Μεταλλεία στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα γίνουν. Αν γίνουν θα πονέσει κόσμος με πρώτους αυτούς που υπογράφουν

      • ελεος πια με το κομμουνιστικο κουκλοθεατρο. Την ιδια εποχη μορφοθηκαν και οι καπιταλιστες και ναζιστες Αμερικανοι και Γερμανοι αντιστοιχα (von Braun κλπ) και τελικα νικησαν κατα κρατος την ΕΣΣΔ τεχνολογικα. Get over it, αλλαξε θρησκεια, αυτος ο Θεος πεθανε.

        • euripides
          ΕΕλληνικά γνωρίζεις? Τι δεν κατάλαβες? Φυσικά και ηττήθηκαν. Στα χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού. Και για να καταλάβεις καλύτερα η σύγκριση είναι ανάμεσα στην Τσαρική Ρωσία, στον σοσιαλισμό και τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Επίσης άστοχο και το παράδειγμα φον Μπράουν Δεν είπα πως δεν υπήρξαν πρωτοπόροι επιστήμονες σε άλλες χώρες εκείνη την περίοδο.λληνικά γνωρίζεις

  3. Αρα? τι μας λες? ποιως ειναι μορφομενος, κ αι πιος δεν ειναι? Αν και Αδαμ, δεν ειναι το μπλογκ πολιτικο, εκτος αν αλαζει προσανατολισμο. Δεν θα μιλησω μαζι σου εδω για ιδεολογιες.
    συμφωνω μαζι σου στο οτι δεν υπυρχε διαφορα στο τι ζουσαμε τα τελευται χρονια ..η τελευταια χωρα του υπαρκτου σοσιαλισμου., τα λαθει του!!!! αλλα αγαπητε , οχι εδω. με 5 γραμμες τι να πουμε?
    ωσω για το παλεψε ..δεν θα σου γραψω την ιστορια της ζωης μου αλλα παλεψα τοσο πολυ με την διαφθορα και το σαπιο καθεστος που τρελη με ανεβαζαν
    κι ομως, αποδειχτηκε οτι δεν ημουν τρελη απλος δεν ηθελα να κλεβω δεν εγλυφα και ειμαι απο΄εξω!!!!!΄Αφραγγη ανεργη.

    • To μπλογκ δεν αλλάζει προσανατολισμό, όσο κι αν κάποιοι σχολιαστές προσπαθούν να το αλλάξουν. Εύα, τα’χουμε ξαναπεί. Τις πολιτικές σας συζητήσεις μεταφέρτε τις όπου θέλετε.

  4. Δεν πουλάω εφέ ούτε το παίζω μορφωμένος (δεν είμαι άλλωστε). Αυτά που έγραψα τα έγραψα γιατί πιστεύω πως πρέπει να είσαι με την μεριά μας και να μην υπερασπίζεσαι κάποιους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις καν. Και δεν αναφέρομαι στον Δήμαρχο σας, αναφέρομαι στους Μπόμπολα και πάνω.
    Συγνώμη για την αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα και γεγονότα. Τα χρησιμοποίησα με ιστορική ματιά και όχι για να προπαγανδίσω.

    Ετοιμάζουμε ένα blog http://mayrogialoyros.blogspot.com/ . Θα ανταλλάσουμε και πολιτικές απόψεις εκεί.

    • Εύα, δε σε κοντράρω γιατί είσαι ευγενική γι’αυτό και δε σου απαντάω συχνά. Επίσης βαριέμαι να ξαναγράφω πράγματα που έχω γράψει χιλιάδες φορές. Αλλά μη λες πράγματα που δεν είπαμε. Κανείς δεν είπε να μην υπάρχουν μεταλλεία και εξορύξεις γενικώς και αορίστως.

      Αυτό που πάει να γίνει τώρα στη Χαλκιδική δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε γνωρίζουμε εδώ στην Ελλάδα ή με οτιδήποτε ήξερες εσύ στην Τσεχία ή όπου ήσουνα. Ούτε σε επίπεδο Ευρώπης υπάρχει. Δοκίμασε Χιλή, Περού, Ινδονησία, Αυστραλία. Εκατοντάδες εκατομμύρια τόνοι με μισό γραμμάριο χρυσού στον τόνο, ε όχι ρε Εύα! Η γη δεν είναι για πέταμα!

      Εσένα μπορεί να σου αρέσει η ιδέα να γίνουμε Χιλή, εμάς δεν μας αρέσει. Είναι θέμα κλίμακας. Αυτό το πράγμα απλά δεν χωράει εδώ πέρα. Η Χαλκιδική δεν είναι ούτε βόρεια Φινλανδία με ένα κάτοικο ανά τετρ. χιλιόμετρο, ούτε Σιβηρία, ούτε έρημος της Αυστραλίας. Και σίγουρα δεν είναι τριτοκοσμική χώρα αν και διάφοροι “επενδυτές” τύπου ELDORADO θα το ήθελαν πολύ.

      Αυτό που προσπαθούν να καταντήσουν τη βόρεια Ελλάδα, το ξέρουμε, υπάρχει, έτσι είναι οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, της νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής. Ανοιξε τα μάτια σου και δες και αν αυτό είναι που επιθυμείς για τη Χαλκιδική, εγώ πάω πάσο. Δεν έχω κανένα λόγο να το συζητάω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.