Αρχική Uncategorized Καημένε Ηράκλειτε: δεν ήξερες, αλλά που να ρωτήσεις;

Καημένε Ηράκλειτε: δεν ήξερες, αλλά που να ρωτήσεις;

3
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πηγή: oikonikipragmatikotita

«Χρυσόν γαρ οι διζήμενοι, γην πολλήν ορύσσουσι και ευρίσκουσιν ολίγον» :  Αυτοί που θέλουν να βρουν χρυσάφι κάνουν μεγάλες εξορύξεις και βρίσκουν μικροποσότητες – έλεγε ο  Ηράκλειτος… Αυτό που δεν γνώριζε ο «σκοτεινός» φιλόσοφος  είναι ότι θα ερχόταν κάποια εποχή  στην οποία ο διαχωρισμός του «πολύτιμου μετάλλου»  από τα άλλα, εδαφικά υλικά, θα γινόταν με μεθόδους οικοκτονικές και  καταστρεπτικές για την πέριξ   των χρυσορυχείων  κοινωνία και οικονομία…

Επειδή κάποιοι εξακολουθούν να είναι επηρεασμένοι από τις ταινίες και νομίζουν ότι τα χρυσορυχεία επιτελούν σε μεγαλύτερη κλίμακα αυτά που επιτελούσαν οι παλιοί χρυσοθήρες με το καπελάκι και το κόσκινο, οι πολίτες της Χαλκιδικής και όχι μόνο, ανέλαβαν με δυο εκδηλώσεις την ενημέρωση όσων κοιμούνται  στο πλευρό της υποτιθέμενης “τοπικής ανάπτυξης “και της “αξιοποίησης του εθνικού μεταλλευτικού πλούτου” : Στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Απριλίου, στη Πλατεία Αριστοτέλους (ώρα 7μμ) και στις 27 Απριλίου, στη Καμάρα, σε μια αγωνιστική πορεία….

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προσωπικά πιστεύω ότι η 1 Μαϊού στης Σκουριές θα ανοίξει έναν σοβαρό και δημιουργικό πρακτικό διάλογο για την τεράστια αξία και συμβουλή του μέχρι σήμερα απαξιωμένου τοπικού ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής μας τον μοναδικό ΑΠΕ που διαθέτουμε δλδ. του Δασικού Πλούτου για την κοινωνία μας . Η ενεργή συμμετοχή του Δασικού Συνεταιρισμού Μ. Παναγιάς,Βαρβαρας ,Αρναιας ,Στανου ,Σταυρου θα είναι καθοριστική και πρωτοποριακή.

    • Θα γίνει, στις 7:00 στην πλατεία Αριστοτέλους. Δυστυχώς έχει συμπέσει με εκδήλωση ενημέρωσης που είχαμε κανονίσει από πριν για την Ουρανούπολη, οπότε από Χαλκιδική δεν θα είμαστε πολλοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.