Όταν το ψέμα δεν κρύβεται…με τίποτα!


Από την Ανοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης

Στις 10/04/2012 στο κεντρικό δελτίο της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ο παρουσιαστής και εκπρόσωπος της εταιρίας Χρυσωρυχεία Θράκης, μας έκαναν την μεγάλη τιμή να ασχοληθούν λεπτομερώς με δημοσίευμα μας στη σελίδα της ανοιχτής συνέλευσης που είχε θέμα την επένδυση χρυσού στο Πέραμα και τις ολέθριες επιπτώσεις της στους κατοίκους των χωριών της περιοχής (Μπορείτε να το αναζητήσετε στη σελίδα μας). Σε αυτή την παρωδία ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της εταιρίας αναμάσησε τα χιλιοειπωμένα ψεύδη της εταιρίας τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι αυτά:

  1. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων στη περιοχή όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθεί αλλά θα βελτιωθεί!
  2. Δεν υπάρχει λίμνη τελμάτων! Μόνο αφυγρασμένο μη τοξικό, αβλαβές, στερεό υπόλειμμα της επεξεργασίας χρυσού.
  3. Δεν θα υπάρχει όξινη απορροή επειδή το άνω εκμεταλλεύσιμο μετάλλευμα είναι οξειδωμένο = αβλαβές;;! (και σημείωση μας, οι αλουνίτες, τα θειούχα πετρώματα που βρίσκονται σε κατώτερους ορίζοντες και τα οποία περιέχουν αρσενικό, κάδμιο, ψευδάργυρο, μόλυβδο, ενώσεις αλουμινίου και βέβαια άφθονο Θείο που σε επαφή με την ατμόσφαιρα και τη βροχή σχηματίζει θειικό οξύ δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης…).
  4. Το δάσος της μαύρης Πεύκης θα μείνει εν πολλοίς ανέπαφο!
  5. Το κυάνιο δε θα ξεπερνάει το 1ppm με όριο τα 10 στο υπόλειμμα και θα είναι αβλαβές…

Και άλλα ωραία…

Σημειώνουμε την μεγάλη δυσκολία του εκπροσώπου ακόμα και να διατυπώσει τα παραπάνω ψεύδη (δείτε το βίντεο για να πειστείτε!) γεγονός που αποδεικνύει πως όταν η επιστημονική άποψη δεν συμβαδίζει με την αλήθεια και την ηθική, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν κρύβεται!
Αλλά και τη προσπάθεια του παρουσιαστή να διαστρεβλώσει τις θέσεις μας πετσοκόβοντας αποσπάσματα του κειμένου μας, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να παρουσιάσει αναφορά μας στους ελάχιστους χειριστές που υπάρχουν στα γύρω χωριά του Περάματος, Κόμαρου ,κλπ ώστε να μπορούν να πιάσουν δουλειά όπως τους τάζει η εταιρία, ως ατυχή μας αναφορά που αφορά ολόκληρο το Νομό Έβρου!

Ως απάντηση σε όλα αυτά τα εξόφθαλμα ψεύδη παραθέτουμε απλά την απόφαση-πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για απαγόρευση της χρήσης Κυανίου στη μεταλλουργία, ως άκρως επικίνδυνη μεθόδου για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Και το ακόλουθο άρθρο στη σελίδα μας, του Καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και καταξιωμένο Εβρίτη επιστήμονα, απόλυτο γνώστη και μελετητή της γεωλογίας της περιοχής κ. Αρίκα, το οποίο, παρά τις κάποιες εξειδικευμένες αναφορές του, αξίζει όλοι να το ανατρέξετε καθώς απαντάει με συγκλονιστικό και τεκμηριωμένο τρόπο, σε όλα τα βρώμικα ψεύδη της εταιρίας. Και θα ακολουθήσουν βέβαια και άλλα…

Και κάτι τελευταίο: Όσο οι απαντήσεις της εταιρίας και η δήθεν “αντικειμενική ενημέρωση” τοπικών καναλιών, υποτιμούν με τόσο ακραίο και εξόφθαλμο τρόπο την νοημοσύνη και τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και το δικαίωμα της στη πλήρη ενημέρωση για τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των παιδιών της, τόσο θα εξοργίζουν και θα πεισμώνουν τους πολίτες της .

Το ένα από τα δύο βίντεο της συνέντευξης το άλλο μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=egTfDyDXlOc&feature=player_embedded]


Μία απάντηση στο “Όταν το ψέμα δεν κρύβεται…με τίποτα!”

  1. “Πες-πες ψεματα στο τελος ολο και κατι μενει”. Αρχη της γκαιπελικης προπαγανδας.
    Δεν ειναι τυχαιο οτι τετοιες εκπομπες πολλαπλασιαζονται …προκειμενου να πληροφορησουν για την πραγματικη αληθεια ΤΟΥΣ!!.
    Αγωνιζονται να πεισουν …τον καθε γεωργο,τον καθε κτηνοτροφο, τον καθε κατοικο των “τυχερων χωριων” του Εβρου και της Ροδοπης οτι…. ΑΥΤΟΙ!!! θα τρωνε “με χρυσα κουταλια”,…..αφου ομως, ΕΚΕΙΝΟΥΣ τους “ξεσπιτωσουν” και τους παρουν το χωμα, τα νερα, την περιοχη της ζωης τους. (προσεξτε πως ολα οσα υποσχονται να κανουν και να φτιαξουν, αναγονται στον …”κατοπιν εορτης” χρονο.!!).
    Ελπιζω ομως…οτι ο κοσμος πλεον καταλαβαινει. ..(η γκατζολια βρε παιδι μου που τοσο αγαπω!!) Μπορει να ξεχωριζει την “ηρα απο το σταρι” μπορει να κρινει,ακομη και μεσα απο εναν τετοιο “διαλογο”.Εστω και με τετοιους εξοργιστικους “παρουσιαστες της τηλεορασης” που σπευδουν εκεινοι, να δινουν της εταιρικες απαντησεις, οταν ο εταιρικος ομιλητης κομπιαζει σε κατι, ειτε βγαζουν της συμπερασματικες θεσεις για λογαριασμο των ακροατων του……. σαν ναταν ετοιμος απο καιρο…..
    Δεν ειναι τυχαιο ομως….οταν βλεπεις τετοιους νεους εταιρικους επιστημονες να μιλουν,(σαν τον κ. Γ. Μπαρα) σου ερχεται συνεχως να πεις: “Στα ματια κυτταξε μας νεαρε μου”…..”στα ματια σου λεω”…. και απαντησε με ειλικρινεια και αληθειες, κ. επιστημονα!!!.
    “Μην ξεχνας πως μιλας, σε εναν ολοκληρο κοσμο, συντοπιτες σου, και με αυτα που “τους περιγραφεις ωραιοποιημενα” ,μετα, θα κληθειται να ζησεται μαζι, μια ζωη με “ροκανισμενη υγεια ανθρωπων και περιβαλλοντος”, “σε ενα τοξινωμενο τοπο” το υπολοιπο της ζωης σας!!!.
    Μην λησμονας, φιλτατε επιστημονα, οτι μιλας ,προς ενα κοσμο,που σου εδωσε την δυνατοτητα να σπουδασεις για να προσφερεις στην κοινωνια και τον τοπο σου. Να τον υπηρετησεις με της γνωσεις σου, για να τον κανεις καλυτερο,ομορφωτερο,αξιοβιωτο!!
    “Το συγκεκριμενο εργο κατω απο της συγκεκριμμενες προυποθεσεις αξιοποιησης του χρυσου” οπως επαγγελεσται, μονο τους μετοχους (που ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ πληρωνουν ενα μισθο!!) θα κανει πλουσιωτερους και ολους τους αλλους στους τοπους ανοιχτης εξορυξης, φτωχοτερους και ποιο δυστηχισμενους!!!
    Με τα ΘΑ της που εσυ εκφωνεις, η εταιρεια εκμεταλευσης του χρυσου, (που προσωρινα υπηρετεις),ετοιμαζεται να ΘΑΨΕΙ, καθε “μελοντικη διαφορετικη προοπτικη τοπικης προκοπης” των ανθρωπων στα χωρια και τους τοπους τους. Μιας και θα τους εχουν “στην σειρα” (και “στην τσιτα” της πιθανολογουμενης προσληψης στην εκμεταλευση ΤΟΥΣ) να περιμενουν, τα…”ανταποδωτικα εργα” και…. τα “εργα αποκαταστασης” της περιοχης “ανοιχτης εξορυξης” επι 10-20 χρονια.
    Για την εταιρεια, αυτα θα ειναι χρονια εντατικης εκμεταλλευσης των φυσικων πορων της περιοχης.Χρονια που αυτοι “θα αρμεγουν” και αφου θα πλουτιζουν γληγορα, (αντλωντας-απομυζωντας τα πλουτη της γης τους!!)μετα θα εξαφανισθουν !!!!.
    Αλλωστε το “σεναριο ειναι πασιγνωστο και χιλιοπαιγμενο σε πολλους τοπους.Το εχουν κανει παντου στην Ελλαδα και σε αλλους τοπους,οπου λειτουργησαν.Εξαφανιζονται μετα σαν εταιρικες υποστασεις και “ουτε γατα ουτε ζημια” αφηνοντας πισω τους “λιθους και κεραμους αταχτως εριγμενους”!!!
    Φυσικα και εντυπωσιαζει το πως;; νεοι επιστημονες δεχονται να μιλουν για παραμυθια.Ειναι ισως ευπιστοι. Αλλα φοβαμαι πως “δεν ξερουν και ιστορια, εστω την ιστορια της μεταλλευτικης εκμεταλλευσης στην Ελλαδα” και των κατωρθωματων της “στα πλαισεια του αποικιακου ,Ισχυοντως μεταλλευτικου Κωδικα και νομου!!(που ποτε δεν εφαρμοζεται εστω και στης φτωχες προνοιες του).
    Βεβαια μιλουν καλυμενοι , παντα απο “αδειοδοτησεις επενδυσεων” fast track, ενος “αναξιοπιστου κρατους” που ποτε δεν εφαρμοσε τιποτα γυρω απο την αποκατασταση ορυχειων.
    Eνος κρατους”που συμπρατει στο εγκλημα της αρπαχτης” και που εχει μεταλαχτει σε “καθεστως ΤΟΥΣ”, και το οποιο, το μονο που το νοιαζει ,ειναι να “εξυπηρετει επενδυσεις και επενδυτες” βοηθωντας τους να βαλουν στο “χερι” τον “λαικο πλουτο” και να “τον μασουλισουν κατευτυχισμενοι” εις υγεια των κοροιδων!!!
    Ολοι τους μαζι, υποσχονται πως “ολα αυτα τα θαυμαστα” σε ενα τοπο “ανοιχτης εξορυξης”, που θα τον κανουν να γινει παραδεισος” θα γινουν “μετα”!!!
    Μετα απο την “ανοιχτη εξορυξη” και τα εκατομυρια τονους “αφυδατωμενου” εξορυχτικου τοξικου αποβλητου!! (Το οποιο μετα εχουν κανονισει μαγικα να το καταπινουν!!!
    Και υποσχονται πως θα το καμουν ,(ισως διαταζοντας το) να μην προκαλει “οξινη απορροη” στον αιωνα τον απαντα!!! καθως θα οξειδωνονται τα μικτα θειουχα πετρωματα των “στειρων” στα χρονια που θα περνανε και (Θα τους πουν ισως) να μην τοξινωσουν τα νερα των τοπων με βαρεια μεταλλα καθιστωντας τα ακαταλληλα για να πινονται ,να ποτιζουν χωραφια,ειτε και να πινουν ζωντανα!!
    Αναρωτιεμαι:
    Αραγε τετοιοι νεοι περιβαλοντικοι επιστημονες-υπαλληλοι, θα τολμουσαν να σηκωσουν αναστημα, λεγοντας σαν υπαλληλοι απλα στην εταιρεια τους κατι απλο για το ιδιο το συμφερον της: Να κανουν π.χ ” υπογεια εκμεταλλευση”!!!!!! οπως στην Σμυρνη με τα κλιματα και της κλιματοβεργες!! (ετσι για να δουν …ποσα απιδια ποιανει ο σακος!!!)

    Κουραγιο και αγωνα λοιπον .Φιλτατοι Γκατζολιδες !! τον τοπο και τα ματια σας απο τα αρπαχτικα!! …και που ειστε: Σκεφτειτε διπλα ,πριν ριξετε ξανα τον ερημο τον ψηφο σας!!!για να διαλεξετε αλλη κυβερνηση το κανετε!!

    Τωρα εχετε ενα λογο ακομη να προσεξετε που τον ριχνετε!! Φιλτατοι μου.

    Με αγωνιστικους χαιρετισμους απο τον κακοπαθημενο νοτια,
    Θανασης Παντελογλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.