Και η “ΥΕΝΕΔ” στο χορό της παραπληροφόρησης των Καναδών και του Μπόμπολα


Από το Indymedia

Ο Δημαράς χρειάζεται λεφτά για εκλογές, κι ο Αρβανίτης της ΥΕΝΕΔ κρέμασμα. Καναδικό προτεκτοράτο η Βόρεια Χαλκιδικύ δε θα γίνει.

Στην πρωινή ενημέρωση της ΝΕΤ, χωρίς να έχουν το άλλοθι της άγνοιας, αφού τα βίντεο της μεγαλειώδους κινητοποίησης εχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, τόσο ο δημοσιογράφος Αρβανίτης, όσο και ο πρώην δημοσιογράφος και νυν αρχηγός κόμματος Δημαράς, κακοποίησαν βάναυσα την αλήθεια για την εξόρυξη χρυσού και τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Ίσως είναι πια καιρός οι κάτοικοι, που στην προσπάθεια και την αγωνία τους να ενημερώσουν για τον αγώνα ζωής η θανάτου που δίνουν δεκαετίες τώρα να αποτρέψουν την καταστροφή του τόπου τους πέφτουν στις στημένες παγίδες των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης, να τους γυρίσουν την πλάτη.


9 απαντήσεις στο “Και η “ΥΕΝΕΔ” στο χορό της παραπληροφόρησης των Καναδών και του Μπόμπολα”

  1. H Ιστορία είναι ενιαία, συνεχής και αδιαίρετη, αλλά και διέπεται από σταθερές διαχρονικές. Συγκεκριμένα, οι ομάδες εξελιγμένων ατρίχων διπόδων πιθήκων, οι οποίες κυριαρχούν κατά εποχές επί αντιστοίχων άλλων ομάδων, ζητάνε σταθερά τα εξής πράγματα.
    Κυριαρχία, εξουσία. (Η οποία δεν αποκλείει την αφαίρεση της ζωής του κυριαρχούμενου.)
    Υλικά αγαθά στο έπακρον. βλέπε στην περίπτωση μας ΧΡΥΣΌ..
    Σέξ στο έπακρον.
    Ολοσχερής αποκλεισμός των κυριαρχουμένων από τα παραπάνω, τώρα ή στο μέλλον.
    Και τη σχεδόν διεστραμμένη ψυχολογική ικανοποίηση, ότι: “η δική μου θρησκεία, ή ιδεολογία (ή ιδεοληψία, κτλ κτλ), είναι καλύτερη απ’ τη δική σου, άρα σκάσε και προσκύνα”.
    Εάν, δε, είχαν εφεύρει και τον τρόπο να είναι αθάνατοι και άτρωτοι, μένοντας μάλιστα γιά πάντα νέοι, τότε θα προσέθετα και τον αποκλεισμό των υπολοίπων από το δώρο της αθανασίας (ατρωσίας, κτλ).

    Με απλά λόγια, σας λέω ότι: “σκοπός του ποδοσφαίρου είναι να περάσεις τη μπάλλα πέρα από την άσπρη γραμμή του τέρματος του αντιπάλου”, κι αυτό δεν αλλάζει εις τους αιώνας των αιώνων. Επομένως, όποιος νομίζει πως σκοπός του ποδοσφαίρου είναι άλλος, είτε πλανά, είτε πλανάται.

  2. έλα Χρήστο,Γειά σου Γιάννη….όραμα πολιτών,άρμα πολιτών ……Τυχαίο;Δε νομίζω!Κάπου αυτοί οι άνδρες έχουν συμφάγει!

  3. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω για τον κύριο Αρβανίτη, προσπάθησε να Συνεχίσει την συζήτηση με τον κύριο Τοσκα αλλα του έκανε παρατήρηση ο συνεργάτης του για να προλάβουν το χρόνο για διάλογο. Βέβαια μετα δεν έγινε κανένας διάλογος ούτε επέτρεψαν ερωτήσεις ή να ξαναμιλησει ο Κ. Τοσκας. Ήταν σίγουρα Άνισο παιχνίδι. Όπως πάντα άλλωστε…και μόνο που ήταν δυο υπέρ και ένας κατα του μεταλλειου

  4. Και που ήταν αυτοί προχθες για να συγκρουστούμε και μαζί τους;Γιατί δε λέει ο Μοσχόπουλος που ήταν κρυμμένος;;;

  5. Δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο απο τον κύριο Αρβανίτη, εγω είδα έναν άνθρωπο που προσπάθησε να δώσει χρόνο στον κύριο Τοσκα για να πει κι αλλα, και ένα συνάδελφο να λέει ότι πρέπει να μιλήσει και η άλλη πλευρά για να γίνει διάλογος κ ερωτήσεις αργότερα. Φυσικα δεν έγινε τίποτα απο τα δυο. Και φυσικα ήταν δυο υπέρ και μόνο ένας κατα των μεταλλείων και δε μας εξήγησαν με ποιον ακριβός τροπο θα γίνει μια τέτοια επιχείρηση επικερδής και οικολογική. Για την καθοδήγηση του κόσμου στα συμφέροντα των λίγων συμφωνώ. Όπως πάντα άλλωστε. Αρχίσαμε όμως να ξυπνάμε κ να καταλαβαίνουμε τη δύναμη του λαού. Ότι κι αν κάνουν είμαστε περισσότεροι. Και έχουμε φωνή. Φωνή που ακούγεται σε όλη την Ελλάδα ! Κι αυτο μας κάνει ακόμα περισσότερους, όσο κι αν προσπαθούν να μας πτοεισουν.

    • Eλένη, δεν το έγραψα εγώ το άρθρο αλλά συμφωνώ στο εξής:
      Ο Αρβανίτης έχει τον έλεγχο της εκπομπής του και άρα και του ποιον καλεί και πόσο χρόνο δίνει στον καθένα. Αρα εξ’αρχής, όταν βάζεις τηλεφωνικά στην εκπομπή τον Πάχτα είναι ήδη 2 προς 1 και αν θέλεις να είσαι δίκαιος, θα πρέπει να κόψεις το χρόνο του καθενός στο μισό. Στοιχειώδη πράγματα από τα οποία ο Αρβανίτης δεν έκανε τίποτα. Και προσπαθώ να μην παρασύρομαι από συμπαθητικές φυσιογνωμίες…
      Κι έρχεται μετά κι ο αχαρακτήριστος Δημαράς, που έχει κάνει χρόνια δημοσιογράφος και τον ξέρει τον κώδικα δεοντολογίας, να κλείσει την εκπομπή με μια δήλωση όχι απλά υπέρ των μεταλλείων και της εταιρείας αλλά και υπέρ του Πάχτα!!! Και μετά στην Παμβώτιδα…
      Ίσως έχει δίκιο αυτός που το’γραψε το άρθρο ότι πρέπει να σταματήσουμε να τους δίνουμε με την παρουσία μας το άλλοθι της “αντικειμενικότητας”… Δεν ξέρω, είναι προς σκέψη.

  6. Παίζοντας στο γήπεδο του αντιπάλου (ΤV) με συνεντευξιαζόμενους και δημοσιογράφους στην πλειοψηφία τους -αν όχι στην ολότητά τους- είτε πληρωμένα φερέφωνα είτε, στην καλύτερη περίπτωση, παντελώς άσχετους, οδεύουμε για σίγουρη ήττα. Ο πολύς κόσμος είναι εθισμένος να τρώει το κουτόχορτο που δωρεάν και αφειδώς παρέχεται από τα επίσημα ΜΜΕ. Αγνοήστε τα. Καμμία αλήθεια και κανένα δικαιο δεν πρόκειται να επικρατήσει με τη μεσολάβησή τους. Το αντίθετο. Επικεντρωθείτε στην εναλλακτική ενημέρωση μέσω των blogs. Και κυρίως, αξιοποιήστε την άμεση επαφή και τη διάθεση για ειρηνική κινηματική δράση των πληροφορημένων και ενεργών πολιτών. Η κινητοποίηση της 25 Μαρτίου δείχνει το δρόμο. Ας πιστέψουμε στη δύναμή μας και ας την χρησιμοποιήσουμε. Ένας Γκάντι λύγισε τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία του καιρού του, με μόνο όπλο την ακλόνητη πίστη του στο δίκαιο του αγώνα, του δικού του αρχικά και όλου του λαού του στη συνέχεια.

  7. Συγχαρητήρια στον κΤοσκα και σε όλα τα παιδιά που πρωτοστατούν στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για την σωτηρία του τόπου τους, κόντρα στα αρπάχτηκα.
    Ο κΤοσκας σήμερα με δυο κουβέντες τους έκανε να χάσουν τα λόγια τους. Ο μεν δήμαρχος? στην ερώτηση για το όφελος από την δραστηριότητα είπε «τα λεφτά δεν παίζουν σημασία», και ο αντιδήμαρχος? βασιζόμενος στην ανέχεια στην όποια έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, (ξεχνώντας φυσικά ότι τουλάχιστον την μίση ευθύνη φέρει το κόμμα το όποιο είναι ενεργό μέλος) «πουλαει» χιλιάδες θέσεις εργασίας. Δεν κάνει λόγο φυσικά ότι οι λίγες στη πραγματικότητα θέσεις που υπόσχεται? (μα καλά στέλεχος της εταιρείας είναι?), εκτος από πρόσκαιρες είναι και καταστροφικές για πολλές άλλες που υπάρχουν και μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον βάση της δυναμικότητας της «ευλογημένης» αυτής περιοχής που έχουν βάλει στόχο ξένοι και Έλληνες χρυσοθήρες.
    Αυτά μας είναι γνωστά, όπως επίσης και η στάση των ΜΜΕ.
    Δεν μπορεί όμως κάποιος να μην αγανάκτησε βλέποντας σήμερα την εκπομπή της ΝΕΤ.
    Είδαμε λοιπόν την αδιάφορη προσωπικότητα κατά την ταπεινή μου γνώμη «αριστερο» κ Δημαρά, να προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους από τους «λαθρεπιβάτες ,ναυαγούς” του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική που ταυτίστηκαν με τον κΠαχτα και την εταιρεία.
    Γεια σου Γιάννη, γεια σου Χρήστο!!!! (είπαν τα «παλιά φιλαράκια» ανταλλάσοντας αγωνιστικούς εγκάρδιους χαιρετισμούς)
    Γεια σου Χρήστο που έστειλες τα ΜΑΤ την Κυριακή 25 Μαρτίου (με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες) εναντίον των πολιτών που εσύ είσαι δήμαρχος. Των ΜΑΤ που εσύ ζήτησες να είναι «ιχυρή δύναμη» και όσο περισσότεροι ήταν, τόσο ποιο ισχυρή ήταν η «δόση» των χημικών που έριξαν εναντίον των πολιτών του Καλλικρατειου δήμου Αριστοτέλη χωρίς αίτια. Χωρίς καμία δικαιολογία.
    Κύριε Δημαρα αδιάφορη προσωπικότητα ήσουν μέχρι το πρωί. Τώρα είσαι «εγκληματικά αδιάφορη προσωπικότητα»
    Το «δηλητήριο με το όποιο έχουν ποτίσει περιοχή οι αιρετοί μας»,είναι πολύ χειρότερο και από το κυάνιο με το όποιο σκοπεύουν να ποτίσουν την περιοχή μας οι πολυεθνικές.
    Θα πληρώσουν όμως! Η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ προχθές είναι η αρχή του τέλους τους.
    Γιαννης…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.