Δήλωση Δριβελέγκα για τα επεισόδια στις Σκουριές


Aντε να δούμε την “πρωτοβουλία για διάλογο”…

c

Η χώρα μας σήμερα διέρχεται τη σοβαρότερη οικονομική κρίση, μετά τον πόλεμο.
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, κατανοώντας τις δυσκολίες συνεισφέρουν τα μέγιστα, αδίκως σε αρκετές των περιπτώσεων, για την σταθεροποίηση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.
Είναι αλήθεια ότι όσο τα σημάδια της ανάκαμψης αργούν να φανούν η ανεργία καλπάζει και η αγωνία αυξάνει.
Ως εκ τούτου σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, απαιτείται συνεννόηση, συναίνεση, κοινωνική συμφωνία, για να προλάβουμε τα χειρότερα και να διασφαλίσουμε την οικογενειακή και κοινωνική γαλήνη.
Τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στην Βορειοανατολική πλευρά του Νομού δυστυχώς κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, διχάζουν την κοινωνία και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Έχω πει, πολλές φορές, ότι η κοινωνική συναίνεση, για τις επενδύσεις που σχεδιάζονται, αποτελεί τον πρώτο όρο για την υλοποίησή τους, ο οποίος πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, συζήτησης και όχι επιβολής κάποιων αποφάσεων.
Ως εκ τούτου καταδικάζω τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή των « Σκουριών » της Μ. Παναγίας. Καλώ, θα αναλάβω πρωτοβουλία, τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ επιτέλους να κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους για διάλογο με την τοπική κοινωνία. Όποια απόφαση ληφθεί πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου και συναίνεσης και να λαμβάνει σοβαρά και πρωταρχικά υπόψη όλες τις παραμέτρους των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή, θέμα για το οποίο ακόμα δεν έχουμε πεισθεί και εξακολουθούμε να ανησυχούμε.

Από το γραφείο τύπου Γ. Δριβελέγκα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.