Το Σάββατο στη Μ.Παναγιά, προάγγελος της Τρίτης στις Σκουριές


Πρώτο βίντεο: Σάββατο 17 Μαρτίου 2012. Στο Δημοτικό Θέατρο της Μ. Παναγιάς γίνεται συνάντηση κατοίκων από πέντε νομούς της βόρειας Ελλάδας που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού.  Οι άνθρωποι που καταφθάνουν στην πλατεία του χωριού με λεωφορείο από το Κιλκίς προπηλακίζονται και υβρίζονται χυδαία από ομάδα συγκεντρωμένων μεταλλωρύχων. Έξω από το χώρο της εκδήλωσης 3-4 από τους 30 περίπου συγκεντρωμένους εργαζόμενους επιχειρούν να προκαλέσουν καβγά και το επεισόδιο καταγράφει η κάμερα. Όπως αποδείχθηκε, τα γεγονότα του Σαββάτου ήταν προοίμιο της “μαύρης” για τον τόπο μας Τρίτης και μέρος της γενικότερης προσπάθειας τρομοκράτησης των αντιπάλων της καλής μας εταιρείας.


Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, 17… by OramaVision

Δεύτερο βίντεο: από την ίδια μέρα, το Σάββατο. Ο ομιλητής, Άρης Φρουζάκης, προέρχεται από μεταλλευτική οικογένεια και δεν είναι καθόλου ξένος προς την περιοχή μας, μιας και ο πατέρας του έχει εργαστεί στην κατασκευή της στοάς των Σκουριών. Ακούστε τον να μιλάει με αγάπη για τους μεταλλωρύχους αλλά και με οργή για τα σημερινά τους σωματεία και για το επεισόδιο που διαδραματίστηκε έξω από το Δημοτικό Θέατρο.

“Oι μεταλλωρύχοι να συναποφασίζουν για τον τόπο τους μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία κι όχι να αποφασίζουν οι πολυεθνικές γι’αυτούς… Κι όχι να τους βάζουν να κάνουν τα σκυλιά”. Αυτό ειπώθηκε το Σάββατο. Το είδαμε σε εφαρμογή την Τρίτη.

Φρουζάκης Άρης, Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης… by OramaVision


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.