“Φιλική εξαγορά” της Εuropean Goldfields από την Eldorado Gold


Συμφωνία εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Καναδικής European Goldfields από την επίσης Καναδική Eldorado Gold ανακοίνωσαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι δυο εταιρείες το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου. Στην Ελλάδα ο “γάμος” θα ανακοινωθεί στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Eldorado κ. Paul Wright με θέμα “το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της Eldorado Gold Corporation στην Ελλάδα”.

H συμφωνία αποτιμά την αξία της European Goldfields στα C$2,5 δις ($2,4 δις δολάρια ΗΠΑ). Κάθε μέτοχος της European θα λάβει 0,85 μετοχές της Eldorado και στο τελικό σχήμα θα μετέχουν κατά 78% οι σημερινοί μέτοχοι της Eldorado και κατά 22% οι μέτοχοι της European.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο εταιρειών ενέκριναν ομόφωνα το σχέδιο και προτείνουν την αποδοχή του από τους μετόχους. Οι σχετικές ανακοινώσεις των δυο εταιρειών βρίσκονται εδώ και εδώ. H συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η πρόταση έρχεται μόλις τρεις μέρες πριν από την προγραμματισμένη γενική συνέλευση της European Goldfields  στις 22 Δεκεμβρίου που επρόκειτο να αποφασίσει για την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας χρηματοδότησης από το Κατάρ. Η συζήτηση της συμφωνίας με το Κατάρ αναβάλεται για μετά την έγκριση της συγχώνευσης από τις γενικές συνελεύσεις, πάντως είναι προφανές ότι η πραγματοποίησή της τίθεται πλέον εν αμφιβόλω.


2 απαντήσεις στο ““Φιλική εξαγορά” της Εuropean Goldfields από την Eldorado Gold”

  1. στο μπιζνα υπάρχουν και….“ Φιλικές εξαγορές ” Αρ.Παχτουλη ..χιχχι .. τώρα τι πρόκειται να υποστηρίξεις ..πως πρόκειται να δικαιολογήσεις την… αναβολή των προσλήψεων στα” παιδιά σου “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.