Δικηγορικός Σύλλογος Θεσ/νίκης: η έλλειψη απαρτίας διαφύλαξε το κύρος του θεσμού


Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η χθεσινή (20-10-2011) συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που είχε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης την “επανεξέταση” της απόφασης που είχε λάβει το Δ.Σ. πριν από λίγες μόνο μέρες (6-10-2011 (εδώ) για προσφυγή στο ΣτΕ κατά της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική.

Την “επαναψηλάφηση” του θέματος είχαν ζητήσει ο Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας και η περί αυτόν ομάδα της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη”, με επιστολές τους όπου ζητούσαν να εκθέσουν τις απόψεις “της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων”.  Βεβαίως ο Δήμαρχος, που καταψηφίστηκε στους δυο μεταλλευτικούς πρώην Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου και Παναγίας και εξελέγη χάρη στο ποσοστό που πήρε στον πρώην Δήμο Αρναίας που δεν έχει (ακόμα) καμία σχέση με μεταλλεία, γνωρίζει ότι οι απόψεις της “συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων” δεν είναι οι δικές του, όμως ελπίζει να παραπλανήσει με την ιδιότητα του Δημάρχου. Με επιστολές τους ζητούσαν να εκθέσουν τις απόψεις τους στο Δ.Σ. του Συλλόγου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη, Μιχάλης Βλαχόπουλος (εδώ) και οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στην επένδυση (εδώ)

Στα γραφεία του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί όλα τα μέλη της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Αριστοτέλη” και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του Δήμου, μείζονος και ελάσσονος. Παρόντες επίσης για να στηρίξουν την ειλημμένη απόφαση του Συλλόγου ήταν η εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και τρεις Πανεπιστημιακοί καθηγητές. Ο κ. Πάχτας δεν καταδέχτηκε να περιμένει μαζί με τους άλλους σαν κοινός θνητός, αλλά περίμενε να του τηλεφωνήσουν ότι αρχίζει η συνεδρίαση για να κάνει εντυπωσιακή απόφαση ως …Υπουργός!

Στις 9:00 ανακοινώθηκε η αναβολή της συνεδρίασης “λόγω έλλειψης απαρτίας”. Έτσι απέτυχε η απόπειρα “πραξικοπήματος” από τον Πάχτα και, κατά τη γνώμη μας, διαφυλάχθηκε το κύρος του δεύτερου μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας. Διότι είναι άκρως υποτιμητικό για ένα θεσμικό όργανο όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος να “επανεξετάζει” τις ειλημμένες αποφάσεις του επειδή του το ζήτησε μια κάποια ομάδα πολιτών και, ακόμα χειρότερα, να τις ανακαλεί.

Για μια ακόμα φορά συγχαίρουμε το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την απόφαση του να προσφύγει ενώπιον του ΣτΕ για την ακύρωση της καταστροφής της Χαλκιδικής, απόφαση η οποία παραμένει ισχυρή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.