Δημοσκόπηση στον Έβρο για χρυσωρυχεία, αγωγό …αλλά και για διυλιστήρια, αποθήκες πετρελαίου και εξόρυξη πετρελαίου στο Θρακικό Πέλαγος!


Ως εντολέας της “Έρευνας κοινής γνώμης για τις επενδύσεις στη Θράκη” της εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα εμφανίζεται κάποια “ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ”. Θα μπορούσε να είναι και η ίδια η “Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.”, τόσο χονδροειδής ήταν η προσπαθεια εξαγωγής θετικού αποτελέσματος για την εταιρεία που πασχίζει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για την επένδυση χρυσού.

Χονδροειδής και μάλλον γελοία τελικά… Θαυμάστε κάποιες από τις ερωτήσεις της “αντικειμενικής” δημοσκόπησης (8 από τις 17 ερωτήσεις) για να πάρετε μια γεύση:

  • Πώς αξιολογείτε την αναγκαιότητα 200 νέων θέσεων εργασίας στο Δήμο Αλεξανδρούπολης;
  • Γνωρίζετε ότι η επένδυση είναι ύψους 150 εκατομμύρια ευρώ και τα 100 εκατομμύρια θα διοχετευθούν στην τοπική αγορά του Δήμου Αλεξανδρούπολης;
  • Γνωρίζετε ότι μετά την αδειοδότηση του χρυσού της Χαλκιδικής η Θράκη είναι η μόνη περιοχή που δεν αξιοποιεί το χρυσό της;
  • Γνωρίζετε ότι η επένδυση χρυσού στο Πέραμα είναι απολύτως σύννομη με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία;
  • Με προϋπόθεση την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, της κείμενης νομοθεσίας και των ανταποδοτικών οφειλών προς την τοπική κοινωνία ποια είναι η θέση σας για την επένδυση;

…για να καταλήξει στο θριαμβευτικό 56,4% υπέρ της επένδυσης!!! Φυσικά είναι αστείο να συζητάμε για “αξιοπιστία” αυτού του αποτελέσματος και μάλιστα με τέτοιο σετ ερωτήσεων είναι περίεργο που είναι μόνο 56% το “υπέρ της επένδυσης” και δεν είναι πολύ μεγαλύτερο! Τόση προπαγάνδα, τέτοιος εξευτελισμός της αντικειμενικότητας και της δεοντολογίας, μόνο για …56%;

Και αφού γελάσαμε και προσπεράσαμε την χοντροκομμένη προπαγάνδα για τα χρυσωρυχεία, γυρνάμε και ξαναδιαβάζουμε τις υπόλοιπες ερωτήσεις της δημοσκόπησης που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Τεράστιο ενδιαφέρον! Ζητάνε λοιπόν οι δημοσκόποι τη γνώμη των πολιτών και για κάποιες άλλες “μεγάλες επενδύσεις” που προγραμματίζονται για τη Θράκη:

  • Τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
  • Διυλιστήρια και αποθήκες πετρελαίου στον ‘Εβρο!!
  • Εξόρυξη πετρελαίου στη Μαρώνεια και το Θρακικό Πέλαγος!!!

Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε τις ερωτήσεις μπας και τις χωνέψουμε… Καλά ο αγωγός, γνωστό αμφιλεγόμενο θέμα. Όμως διυλιστήρια και αποθήκες πετρελαίου στον Έβρο; Αυτό από πού προέκυψε; Τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, έστω και ανεπίσημα; Η επόμενη ερώτηση είναι ακόμα χειρότερη. Εξόρυξη πετρελαίου στη Μαρώνεια και το Θρακικό Πέλαγος;;; Το ξέρουν αυτό οι Εβρίτες;;;

Όλως περιέργως, η  δημοσκόπηση ανακάλυψε ότι 20-25% των ερωτηθέντων είναι “πολύ” και “αρκετά” ενημερωμένοι για τα δύο τελευταία ζητήματα – που δεν έχουν ακουστεί ποτέ και πουθενά! – και φυσικά είναι “υπέρ” της υλοποίησής τους. Άλλο ένα δείγμα της αξιοπιστίας της δημοσκόπησης… Αυτό που μας απασχολεί είναι η προέλευση των ερωτημάτων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πρόκειται για έργα που “πρόκειται να υλοποιηθούν στο νομό Έβρου”. Η ΚΑΠΑ RESEARCH βέβαια δεν είχε ιδέα τι ρωτούσε και αν αληθεύουν αυτά που ρωτούσε, γιατί προφανώς το ερωτηματολόγιο το πήρε έτοιμο από την “εντολέα” ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ.

Πρόκειται απλά για “ευσεβείς πόθους” της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ή για κάτι άλλο;

Μήπως η ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΘΡΑΚΗΣ γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε – ούτε εμείς ούτε κανείς άλλος;

Μήπως προετοιμάζεται το έδαφος για να τεθούν αυτά τα θέματα στο κοντινό μέλλον;

Μήπως η ΠΟΛΙΤΕΙΑ  και ο Υποναύαρχος ε.α. Πρόεδρός οφείλουν κάποιες εξηγήσεις στους πολίτες του Έβρου;


12 απαντήσεις στο “Δημοσκόπηση στον Έβρο για χρυσωρυχεία, αγωγό …αλλά και για διυλιστήρια, αποθήκες πετρελαίου και εξόρυξη πετρελαίου στο Θρακικό Πέλαγος!”

  1. Για ψαξτε να δειτε τι σημαινει “ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ”. Οταν ανακαλυψετε το παρασκηνιο θα καταλαβετε τα αποτελεσματα των δημοσκοπησεων.

    Καντα τις εξεις ερωτησεις:

    1. Πως χρηματοδοτηται ο παραπανω Συλλογος (ναι σωστα διαβασατε ειναι συλλογος)???
    2. Ποια ειναι τα υδριτικα μελη του ????
    3. Ποια ειναι τα τωρινα μελη του συλλογου ????
    4. Ποιος ειναι ο τροπος λειτουργιας του ???
    Για να σας βοηθησω λιγο παραπανω
    5. Ποιοι ηταν οι προηγουμενοι Προεδροι του Συλλογου ????
    6. Ποιος κινει πραγματικα τα νηματα πισω απο τον τωρινο Προεδρο του συλλογου ????

    • Δεν ξέρω ούτε την ιστορία του Συλλόγου ούτε την ιστορία του καθενός και δε νομίζω ότι χρειάζεται. Αυτή η δημοσκόπηση μας τα είπε όλα!
      Αν βεβαίως θέλεις να διαφωτίσεις περισσότερο τους αναγνώστες, παρακαλώ κάντο!

  2. Δ.Σ. ΤΗΣ ”ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” :Πρόεδρος : Παπανικολόπουλος Νικόλαος
    Αντιπρ.:Λουκάς Αθαν.
    Γραμμ.:Κασιμάτη Αιμιλία
    Ταμίας:Καζακίδου Στέλλα
    Υπεύθ.Δημ.Σχέσεων : Καραβασίλης Δημήτριος

    • Στέλλα Καζακίδου , Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου της «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.»!
      Άρα καλά το είπα ότι “θα μπορούσε να είναι κι η ίδια η Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.”!

  3. Ξέχασα να σας πω,ότι σήμερα οι Αρπαχτομοσχόπουλοι,μ’ένα ως συνήθως παρανοϊκό κείμενο,προσπαθούν να μας πείσουν,ότι οι χαβούζες,οι κρατήρες και τα κυάνιά τους,είναι καλύτερα από τις οικιστικές επεκτάσεις,που προβλέπουν τα Γ.Π.Σ. Τρέμουν,λέει,στην ιδέα της τσιμεντοποίησης και είναι καιρός,λέει,να φάνε γλυκό ψωμί,με την υλοποίηση της επένδυσης,που αυτοί προτείνουν,για τον τόπο μας!!!!!
    Δεν ξέρουν πια τί να πουν,για να φανούν καλοί στ’αφεντικά!!Και μη χειρότερα!!

    • Το διάβασα κι έσκασα στα γέλια! Οι άνθρωποι έχουν σοβαρή τρικυμία εν κρανίω… Εμείς μιλάμε για επεκτάσεις των υπαρχόντων οικισμών κι αυτοί το βιολί τους για τσιμέντο στον Κάκαβο!

      Δηλαδή να μην επεκταθούν οι οικισμοί μας, τους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν εδώ αλλά δεν μπορούν γιατί δεν μπορούν να χτίσουν πουθενά να τους διώχνουμε σαν ανεπιθύμητους. Εμείς δεν θέλουμε καινούριους ανθρώπους εδώ, όχι! Δεν θέλουμε να έχουν δουλειά τα συνεργεία οικοδομής του Δήμου, γιατί αυτή η δουλειά που φτιάχνει σπίτια για τους ανθρώπους είναι κακή δουλειά, ενώ η δική τους που καταστρέφει δάση κι ανοίγει τρύπες στα βουνά είναι καλή δουλειά. Δεν πρέπει να μπορεί να ζήσει κανείς άλλος εκτός από αυτούς! Άσε που τους νέους κατοίκους θα πρέπει να τους ποτίσουμε κιόλας κι αυτοί δεν έχουν καλά σχέδια για το νερό της περιοχής μας!

      Η αλήθεια είναι μια: δεν θέλουν καμία ανάπτυξη στον τόπο, θέλουν να φτάσει ο κόσμος στην εξαθλίωση για να παρακαλάει να γίνει η τρύπα στο βουνό. Αυτό είναι το σχέδιο του Πάχτα για το Δήμο μας. Γι’αυτό δεν προχωράει, οκτώ μήνες τώρα, στη θεσμοθέτηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων που έχει τρεις επεκτάσεις οικισμών στο τελευταίο στάδιο έγκρισης, που θα κινήσουν την τοπική οικονομία και θα γίνει φανερό ότι μπορούμε να ζήσουμε και αλλιώς. Αν υπάρξει άλλη ανάπτυξη, δεν θα μπορεί να γίνει το Επενδυτικό Σχέδιο και το ξέρουν καλά αυτό!

  4. Να δείτε,που δεν τη γλυτώνουμε την ιδίου τύπου,δημοσκόπηση,από τους Αρπαχτομοσχοπουλικούς Πολίτες! Ακολουθούν πιστά και οφείλουν να υπακούουν,στον γενικότερο σχεδιασμό των απανταχού χρυσοθήρων!

  5. Που δημοσιεύτηκε αυτή η ιδιαιτέρως στημένη και γελοία δημοσκόπηση ?
    Αν κανεις με στατιστικό πρόγραμμα ελεγχο εγκυρότητας των ερωτήσεων θα σου βγάλει μπαρμπούτσαλα.
    Ειναι αντιδεοντολογικές και άκυρες.
    Κατευθύνουν την απάντηση, πράγμα που είναι ενάντια στους σκοπούς της κοινωνικής έρευνας. Τουλάχιστον έτσι είναι……τουλάχιστον όταν θελεις να βγάλεις έγκυρα στοιχεία.
    Αλλιώς .κάντι όπως ……η “Πολιτεία – Χρυσωρυχεία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.