ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής Γιώργου Κ. Τριανταφυλλίδη


OIKOΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Μιχάλης Τρεμόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής
Γιώργου Κ. Τριανταφυλλίδη


Προς τους ψηφοφόρους της Χαλκιδικής, τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι διατηρούν σπίτια στη Χαλκιδική, τους κατοίκους του Κιλκίς και της Πιερίας

Φίλες, φίλοι

Τα δέκα τελευταία χρόνια (από τα Χριστούγεννα του 1999), και μετά την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, βρέθηκα στην πρώτη γραμμή κριτικής της κεντρικής ιδέας λειτουργίας μεταλλείων παραγωγής χρυσού στο Βόρεια Ελλάδα (Χαλκιδική και Θράκη) με τη μέθοδο της κυάνωσης. Μετά από την ιστορική διημερίδα της Κομοτηνής (14-15 Οκτωβρίου 2000) του ΤΕΕ (το θέμα: «Εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων στη Θράκη, Προβληματισμοί και Ερωτηματικά») η απόφαση για το ζήτημα αυτό με κεντρική μου εισήγηση ήταν μία, μοναδική και ανέκκλητη: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΑΝΩΣΗ.

Επισκέφθηκα μία περιοχή στην Αυστραλία με δυναμική λειτουργία τέτοιων μεταλλείων τα τελευταία 60-70 χρόνια (ονομάζεται Charters Towers στο Queensland) το 1997, όσο διατηρούσα επαγγελματική σχέση με μία εταιρία, η οποία επιδίωκε να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή Σαππών με τα μεταλλεία χρυσού. Η επαγγελματική αξιοπρέπεια μου επέβαλε να υποστηρίζω τα συμφέροντά τους, όσο είχα την ευθύνη της περιοδικής επίβλεψης των εργασιών έρευνας στην περιοχή (γεωτρήσεις). Η πρότασή τους να στηρίξω τα περιβαλλοντικά σχέδια στα πλαίσια αδειοδότησης ανάλογης μονάδας με οδήγησε σε παραίτηση στα τέλη του 1998. Κεντρική αφορμή η εικόνα της περιοχής Charters Towers (αν γίνει τέτοιο πράγμα στην περιοχή μας απλά θα είναι μία κατάρα) αλλά και η μεταπήδησή μου στη θέση Λέκτορα στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της ΠΣΑΠΘ όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα.

Το σύντομο αυτό ιστορικό, το οποίο είναι γνωστό στη Θράκη, το κρίνω απαραίτητο για την ενημέρωση πολλών, οι οποίοι κάνουν το εύλογο ερώτημα στον εαυτό τους «πως βρέθηκε ο άνθρωπος αυτός σ’ αυτό το περιβάλλον;».

«Όχι στην κυάνωση» βούλεται η λογική, τον τόπο όμως τον διοικούν οι πολιτικοί. Συστηματικά λοιπόν εδώ και 30 χρόνια το κυανολάγνο αθηνοκεντρικό σύστημα διοίκησης της χώρας προωθεί την κυάνωση και δεν ιδρώνει το αυτί τους. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η παραγωγή χρυσού αποτελεί πολιτική υπόσχεση σε πολύ υψηλό επίπεδο προς διεθνή οικονομικά κέντρα. Γι’ αυτό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την προωθούν ανελέητα αλλά «δεν τους βγήκε το παραμύθι στη Θράκη». Εκεί σύσσωμοι οι τοπικοί παράγοντες απέρριψαν την πρόταση για κυάνωση πετρωμάτων, ακριβώς το αντίθετο με τα όσα διαδραματίζονται στη Χαλκιδική. Σήμερα προφανώς η αδειοδότηση βρίσκεται στα πλαίσια του παπανδρεϊκού fast track, δηλαδή αρπάξτε ότι μπορείτε και γρήγορα.

Η εμπλοκή μου στην κριτική της πρότασης έκτοτε ήταν συνεχής και σε πολλά επίπεδα. Κορυφαία στιγμή η επίσκεψη στο ΣτΕ (Δεκέμβριος 2000) με τελική απόφαση την απόρριψη της πρότασης της TVX για τα μεταλλεία χρυσού, όπως επίσης η πρόσφατη στήριξη σε τεχνικό επίπεδο της πρωτοβουλίας των φίλων Καθηγητών του ΑΠΘ Αβγολούπη, Κατσιφαράκη, Κρεστενίτη, Ελευθεριάδη (Μάρτιος 2010) η οποία κατέληξε σε διατύπωση διακήρυξης για απαγόρευση της χρήσης κυανίου στη μεταλλευτική στην Ελλάδα. Τη διακήρυξη αυτή υπέγραψαν 300 μέλη ΔΕΠ του Τεχνικού Κλάδου στο ΑΠΘ. Αυτοί κατάλαβαν τι σημαίνει κυάνωση. Στο ΥΠΕΚΑ τι κάνουν; Μην ανησυχείτε, θα μας «αναπτύξουν» με κυάνωση αλλά……με σεβασμό στο περιβάλλον!!!!!

Παράλληλα (Μάρτιος του 2010) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίσθηκε πρόταση για απαγόρευση της χρήσης κυανιδίων στη μεταλλευτική. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έλαβε τη σχετική επιχειρηματολογία από εμένα και ψήφισε την πρόταση. Σε πολιτικό επίπεδο όμως (και με άμεση παρέμβαση των εταιριών χρυσού) η πρόταση απορρίφθηκε από τον πολιτικό επίτροπο. Σήμερα η διακήρυξη των 300 μελών ΔΕΠ (Proclamation) υποβάλλεται εκ νέου για αναψηλάφηση του θέματος. Τι κάνει η Αθήνα; ……Fast track και με πολιτική ευαισθησία μάλιστα. Σε γράφει στα παλαιά της τα υποδήματα (νόμος 210 του 1973 ή διαφορετικά «Μεταλλευτικός Κώδικας», ή νόμος της «Βικτωρίας και του Αλβέρτου»).

Δηλαδή το ΥΠΕΚΑ ακολουθεί απαράβατα τη γραμμή των παλαιών ΥΠΕΧΩΔΕ / ΥΠΑΝΑ στο θέμα των μεταλλείων χρυσού. Πριν μας στείλουν την περιβαλλοντική μελέτη για την παραγωγή χρυσού χωρίς κυάνιο (αυτό είναι εύρημα του παπανδρεϊκού fast track αλλά και «Δούρειος Ιππος» για να ρημάξουν τον τόπο με το κυάνιο ) στη Χαλκιδική περιμένω την απάντησή τους για την ανάλογη μέθοδο των Σαππών όπου θα έβγαινε χρυσός σε ένα συμπύκνωμα και θα το πουλούσαν στο εξωτερικό!!!! Τους υποβάλλαμε έκθεση (2001) όπου εξηγούσαμε (με τον Κυριάκο Αρίκα) ότι επρόκειτο για ΑΠΑΤΗ. Την πήραν (τους επιδόθηκε μάλιστα με δικαστικό επιμελητή από το ΤΕΕ Θράκης) και με την περιβαλλοντική ευαισθησία που τους διακρίνει την πέταξαν στα σκουπίδια. Δεν πειράζει, ας απαντήσουν σήμερα.

Να απαντήσει το ΙΓΜΕ (δηλαδή το ΥΠΕΚΑ) για το περιβόητο συμπύκνωμα χρυσού Σαππών της μεθόδου χωρίς κυάνιο που έχει 30% χαλαζία στην ορυκτολογική του σύσταση και 0% πυρίτιο στη χημική. Γιατί για το κυάνιο ……κάνουν το κορόϊδο!!!!!! Αϊντε παλληκάρια, ορμάτε!!!! Μέθοδο παραγωγής χρυσού χωρίς κυάνιο ονειρεύεστε. Απαντάτε στο ερώτημα για πληροφόρηση των 300 Καθηγητών του ΑΠΘ.

Αλλά τι λέω!!! Τα ίδια έκαναν και με την έκθεση των Καθηγητών ΑΕΙ (1996) κριτικής της μεθόδου της TVX για κυάνωση στα μεταλλεία Ολυμπιάδας. Οι Καθηγητές (το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ τους κάλεσε!!!!!) τους έλεγαν ότι το τέλμα στην «Κηπουρίστρα» με τα κυανιούχα κατάλοιπα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να χαρακτηρισθεί με χημικό τρόπο. Την πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων και έβγαλαν Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων όπου όλα τα κατάλοιπα ΗΤΑΝ ΑΔΡΑΝΗ. Ένα πουλάκι όμως (!!!!) την παρουσίασε την έκθεση αυτή στο ΣτΕ και την πάτησαν. Δηλαδή να μην έχω παράπονο για τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα

Αυτά τα λίγα για να μπω στην ουσία των εκλογών. Προσωπικά δεν είχα μέχρι σήμερα πολιτική εμπλοκή, λειτούργησα σε τεχνικό μόνον επίπεδο για τη Θράκη και από πολιτική άποψη ενωτικά. Η καταστροφή του τόπου δεν μπορεί να έχει πολιτικό χρώμα. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος μου ζήτησε τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την πολιτική ανάδειξη και υποστήριξη του θέματος. Kαι το αποδέχθηκα διαπιστώνοντας ότι σύντομα έρχονται πολύ άσχημες εξελίξεις για τον τόπο και απαιτείται δυναμική απάντηση.

Ηδη έχει υποβληθεί στην Αθήνα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας χρυσού με την οποία επιχειρείται η αδειοδότηση μεταλλείων παραγωγής χρυσού χωρίς κυάνωση. Τέτοια μέθοδος δεν εφαρμόζεται πουθενά διεθνώς. Πρόκειται για έναν «ελιγμό του fast track» προκειμένου να «περάσει η πρόταση» υπό την πίεση ενός «στρατού εργαζομένων» στην εταιρία χρυσού. Τότε θα «αναπτυχθεί» ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία (από το Στρατώνι μέχρι τη Δοϊράνη) με τα τριτοκοσμικά αυτά μεταλλεία και στο ακόλουθο περιβάλλον:

  1. Μερικά γραμμάρια χρυσού στον τόνο πετρώματος θα χαρακτηρίζεται «κοίτασμα». Αφού έχουν φαγάνες, φορτωτές και φορτηγά και μπόλικο και φθηνό κυάνιο θα στήνουν τέτοια μεταλλεία. Βουνά ολόκληρα θα είναι στόχος της διεργασίας αυτής. Το πρώτο στις Σκουριές Χαλκιδικής, ακολουθούν Φισώκα, Πιάβιτσα, Tσικάρα. Μην ξεχνάμε την Ευκαρπία και τη Δοϊράνη του Κιλκίς όπου είχε επιχειρηθεί η προώθηση αδειοδότησης στο παρελθόν με ενδιαφερόμενη την πολύ γνωστή εταιρία RTZ. To θέμα εκεί βάλτωσε μετά το φιάσκο της TVX, διότι όλη η προσπάθεια εστιάσθηκε στην αδειοδότηση των μεταλλείων Χαλκιδικής. Θα επανέλθει μετά την πρώτη αδειοδότηση στη Χαλκιδική.
  2. Κυάνωση λοιπόν και το βουνό αλεσμένο καταντά κυανιούχο σκουπίδι. Που θα το βάλουν; Στην αρχή θα μπαζώνουν ρέματα (πχ στις Σκουριές-Κάκκαβος). Μετά όμως (Φισώκα, Τσικάρα, Πιάβιστα και πάει λέγοντας μέχρι τη Δοϊράνη) οι επεμβάσεις θα έχουν εκρηκτικό χαρακτήρα από πλευράς μεγέθους. Εάν η εκσκαφή στις Σκουριές θα έχει 1,5 χιλιόμετρο διάμετρο και 500 μέτρα βάθος (!!!!!) στη Φισώκα θα είναι πολλαπλάσια(!!!!!). Δεν υπάρχει πια χώρος να πετάνε τα κυανιούχα σκουπίδια!!!!!!
  3. Εδώ θριάμβευσαν οι κυανιολάγνοι του αθηνοκεντρισμού (ΥΠΕΚΑ). Πήγαν – ήλθαν στην ΕΕ και με πρωτοστάτη τον κ. Verheugen (σοσιαλιστής είναι ο κύριος !!!!) πέτυχαν την ΚΥΑ 39624/2209/Ε103 στο ΦΕΚ 2076 Β της 25/9/2009 (ΚΥΑ Σουφλιά, Χατζηδάκη, Παπαθανασίου και Φλογαίτη). Κάνει πια σαφείς αναφορές σε: Λίμνες με κυάνιο (Ε Λ Ε Ο Σ !!!! Ούτε ζώα νάμασταν στη Θράκη και τη Μακεδονία) και απορρίψεις κυανιούχων σκουπιδιών σε «κοιλότητες» στο έδαφος (δηλαδή σε εκσκαφές και γενικώς τρύπες….ύψιστη τεχνολογία του ΥΠΕΚΑ, όπου νάναι θα στείλουν και άνθρωπο στον Αρη).
  4. Τα άρθρα 11, 13 και 14 της ΚΥΑ αυτής είναι κατάπτυστα από περιβαλλοντική άποψη για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό και αποτελούν για τον ελληνικό λαό ευθεία προσβολή της αξιοπρέπειάς του
  5. Δηλαδή τα κυανιούχα σκουπίδια πχ από τη Φισώκα θα τα πετάνε στο όρυγμα στις Σκουριές αφού πρώτα η εταιρία χαρακτηρίσει τα τοιχώματα του ορύγματος….στεγανά!!!! Αυτό ήταν κατόρθωμα της καραμανλικής ΝΔ. Η τωρινή τι λέει;
  6. Λίμνες και κοιλότητες με κυάνια. Η αντιπαράθεση Τρεμόπουλου – Ψωμιάδη για την Κορώνεια ωχριά μπροστά στις λίμνες κυανιούχων που θα εγκαταλειφθούν στη Μακεδονία με τη διαδικασία της κυάνωσης.
  7. Για να γίνουν όμως όλα αυτά φίλες και φίλοι θα πρέπει να στραγγίσουν τα βουνά, διότι πως θα κάνουν εξόρυξη με το νερό στο βουνό; Για αρχή λοιπόν προτείνουν την προαποστράγγιση του Κάκκαβου οπότε ΔΕΝ μπορεί να γίνει το φράγμα στο Χαβρία. (ο Χαβρίας υδροδοτείται από τα νερά του Κάκκαβου). Και το λανσάριζαν ως τη λύση του προβλήματος νερού της Χαλκιδικής (σωστά). Τώρα τα μαζεύουν για να γίνει το μεταλλείο χρυσού. Να δούμε που θα βρουν νερό για το καλοκαίρι (Θεσσαλονικείς με σπίτια στη Χαλκιδική…..γρηγορείτε!!!!)
  8. Η κυάνωση όμως η ίδια είναι υδρομεταλλουργία και απαιτεί ποτάμια από νερό. Αφήστε ότι και μόνο το σημερινό μεταλλείο Στρατωνίου μολύνει απαράδεκτα τα υπόγεια νερά, παρότι από πλευράς μεγέθους είναι μία δακτυλήθρα μπροστά στα επερχόμενα. Δηλαδή δεν θα μείνει σταγόνα νερό για τον κοσμάκη.
  9. Το τελευταίο μας προβλημάτισε στη διημερίδα της Κομοτηνής και τέθηκαν ερωτήματα με τελική θέση υψηλόβαθμου σήμερα στελέχους του ΙΓΜΕ το οποίο ανέφερε ότι θα μπορούσε ……να γίνει μεταφορά νερού από το υπόγειο ρεζερβουάρ του Ολύμπου με αγωγό προκειμένου να αναπτυχθούν τα μεταλλεία Χαλκιδικής. Να τα ακούν στην Πιερία αυτά. Εμεις όταν τα ακούσαμε σοκαρισθήκαμε. Δηλαδή θα ρημάξουν το υπόγειο νερό της Χαλκιδικής και θα κουβαλούν νερό από τον Ολυμπο. Ανθρωπόμορφα τέρατα!!!!
  10. Να μη μείνει τίποτε όρθιο. Η γενιά που έφθασε τους υδροφόρους ορίζοντες στα 400 μέτρα με τις απαράδεκτες γεωτρήσεις των αγροτών (μπαίνει πια θαλασσινό νερό στις υπόγειες υδροφορίες στους κάμπους) θα αποστραγγίσει τα νερά των βουνών της Χαλκιδικής και το ρεζερβουάρ του Ολύμπου. Και μετά; Πως θα επιβιώσουν οι επερχόμενοι;
  11. Αφήνω τελευταίο το οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η υπόθεση. Να υπολογίζετε τουλάχιστον 60 δις € αρπαχτή εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος με αρχή από τις συμβάσεις ξεπουλήματος του αποκαλούμενου «Ορυκτού Πλούτου» με το Ν. 210/1973, μέχρι τον τρόπο που θα φεύγει ο χρυσός στο εξωτερικό ….σαν πουλάκι!!! Το θέμα θα αναλυθεί την κατάλληλη στιγμή.

Φίλες και φίλοι Χαλκιδικιώτες,

Τα προηγούμενα αποτελούν την προεκλογική μου εκστρατεία λόγω οικονομικής αδυναμίας μου να παρακολουθήσω το παιχνίδι των media. Με λίγα λόγια αναλύουν αυτά που υποστήριξα επί 10 χρόνια για το καλό του τόπου. Επέρχονται όμως πολύ δύσκολα χρόνια για την περιβαλλοντική ακεραιότητα της Μακεδονίας, με αρχή την περιοχή της Χαλκιδικής. Τα δύο μεγάλα κόμματα λειτούργησαν μέχρι σήμερα υποκριτικά και έστρωσαν το πλαίσιο για την τελική αδειοδότηση αυτής της τριτοκοσμικής κατάστασης. Η διαπραγμάτευση μεθόδων παραγωγής χρυσού χωρίς κυάνιο απαιτεί πολιτικό σθένος για να αντιμετωπισθεί. Μαζί της και η μικρότητα της Αθήνας, την οποία συμπαραστέκονται και μικρά κόμματα του πολιτικού φάσματος!!!!!

Σήμερα πετούν στη θάλασσα ετήσια τόσο υπόγειο νερό όσο θέλει ολόκληρη η Χαλκιδική. Επομένως αποχαρακτηρισμός της περιοχής ως μεταλλευτικής, στήριξη των κλασικών δραστηριοτήτων των κατοίκων με έμφαση στην άμεση διακοπή της αποστράγγισης των βουνών στην Ολυμπιάδα και στον Κάκκαβο με σφράγισμα των στοών οι οποίες εγκληματικά υπηρετούν αυτή τη σκοπιμότητα.

Τα παιδιά σας θα βρουν δουλειά όταν ο τόπος απεγκλωβισθεί από την εξορυκτική υπερβολή και αφεθεί να πορευθεί σ΄ αυτό που επί αιώνες γνώρισε. Την περιβαλλοντική πραότητα ακόμη και με εξορύξεις μικρής κλίμακας.

Μην επιτρέψετε την ανεξέλεγκτη επέκταση από τη Χαλκιδική και μέχρι τη Δοϊράνη του σημερινού απαράδεκτου και τριτοκοσμικού περιβαλλοντικού μοντέλου του μεταλλείου Στρατωνίου που το στηρίζει το ΥΠΕΚΑ. Το υπόγειο νερό να γίνεται κεζάπι (όξινη απορροή) και το κυάνιο να πετιέται όπου στη γη υπάρχει τρύπα ανοικτή. Στο βουνό στο Στρατώνι έχουν φωλιάσει μικροοργανισμοί (μήκυτες) οι οποίοι καταλύουν (δηλαδή επιταχύνουν) το φαινόμενο της όξινης απορροής. Πρακτικά έχει αχρηστευθεί το βουνό. Στις στοές με τη λιθογόμωση πετούν 100 κιλά κυανιούχο νάτριο την ημέρα και το ΥΠΕΚΑ μας καθησυχάζει ότι….όλα καλά επειδή βάζουν 10% τσιμέντο!!!!

Ας απαντήσει το ΙΓΜΕ (δηλαδή το ΥΠΕΚΑ) στο ερώτημα: «μέσα σε χιλιάδες τόνους κυανιούχων σκουπιδιών (περιέχουν και αρσενικό!!!) της πανάθλιας λιθογόμωσης με τσιμέντο στις στοές στις Μαύρες Πέτρες και τη Στρατονίκη (μόνο την εταιρία συμφέρει η διαδικασία αυτή διότι απαλλάσσεται από τα κυανιούχα σκουπίδια τζάμπα και γρήγορα) και με τα νερά της όξινης απορροής να τα περιβρέχουν εκπέμπονται ή όχι θειοκυανιούχα σύμπλοκα στο νερό;». Την απάντησή τους θα τη στείλω αυθημερόν στους 300 Καθηγητές του ΑΠΘ που υπέγραψαν τη διακήρυξη κατά του κυανίου για να «γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».

Σήμερα στα Ελαιοχώρια αλλά και σε άλλα σημεία της Χαλκιδικής εμφανίσθηκε αρσενικό στο υπόγειο νερό. Η μόνη περιοχή της Χαλκιδικής που εκπέμπει αρσενικό στα νερά είναι το Στρατώνι με την εκχύλιση του μετάλλου αυτού από το κυάνιο!!!! Κανείς δεν το ψάχνει (δυστυχώς τα υπόγεια νερά επικοινωνούν μεταξύ τους και σε μεγάλες αποστάσεις) αλλά σφραγίζουν τις γεωτρήσεις νερού!!!!! Θα σας φέρουν νερό από τον Ολυμπο……μην ανησυχείτε!!!!!

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι ο πρώτος ανεξάρτητος πολιτικός ο οποίος τοποθετήθηκε καθαρά στο θέμα. Η δική σας ψήφος θα μου δώσει την ευκαιρία να αντιπαρατεθώ στην απαράδεκτη λογική καταστροφής της γης που θα επιχειρηθεί στη βόρεια Χαλκιδική (αρχικά τουλάχιστον, όπως το πληροφορηθήκατε). Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία πολιτικών από όλο το πολιτικό φάσμα θα είναι απαραίτητη. Όπως ακριβώς έγινε και στη Θράκη μέχρι σήμερα.

Μην καταντήσετε τη Χαλκιδική Charters Towers με κλειστά χρηματιστηριακά γραφεία, σαλούν και λίμνες με κυανιούχα σκουπίδια σκεπασμένες με χώμα. Εκεί μόνον τα στρατεύματα εργαζομένων της εταιρίας, που διάφοροι σας υπόσχονται αφειδώς και χωρίς να ντρέπονται, θα μπορούν να κάνουν παρέλαση!!!!! Γιατί οι υπόλοιποι σιγά – σιγά θα φύγουν οριστικά από την περιοχή. Δεν θα μπορούν να επιβιώσουν σε «κρανίου τόπο».

Το μόνο συμφέρον σας είναι η περιβαλλοντική ακεραιότητα του τόπου σας. Αν πεισθήκατε ότι μέχρι σήμερα την υπερασπίσθηκα σωστά, δώστε μου το πολιτικό δικαίωμα να συνεχίσω να το κάνω. Κανένας άλλος πολιτικός σχηματισμός σήμερα δεν αναφέρεται στο θέμα σε Περιφερειακό επίπεδο, αν και είναι το σοβαρότερο για τη Μακεδονία. Τι θα κάνουν όταν αναρριχηθούν με την ψήφο σας στην εξουσία;

Θεσσαλονίκη, 30 Οκτωβρίου 2010

Με φιλικούς χαιρετισμούς για τη νίκη,

Γιώργος Κ. Τριανταφυλλίδης


Μία απάντηση στο “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής Γιώργου Κ. Τριανταφυλλίδη”

  1. Όταν έκανε τις αιτήσεις για ΑΜΕ ο κ.Τριανταφυλλίδης σε Σάπες , Φιλύρα κ.α. δεν σκεφτόταν την κυάνωση τότε? Δεν γνώριζε τότε ότι είναι η μοναδική μέθοδος απόληψης χρυσού?Χρειάστηκε να πάει στην Αυστραλία για να το μάθει? ‘Ελυσε τα προβλήματα στην Θράκη και τώρα ζητάει την ψήφο μας στην Χαλκιδική? Ε, όχι πρέπει να μας θεωρείται τελείως ζαγάρια…
    Αλήθεια τι έγινε με τις παραπάνω ΑΜΕ? Παραιτήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.