Το Βουλγαρικό Συμβούλιο Επικρατείας ακυρώνει την άδεια του χρυσωρυχείου του Chelopech

  1
  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας εξέδωσε την τελική του απόφαση, με την οποία ακυρώνει την περιβαλλοντική άδεια της Καναδικής εταιρείας Dundee Precious Metals για το μεταλλείο χρυσού του Chelopech, η οποία περιλάμβανε την εισαγωγή του κυανίου στην παραγωγική διαδικασία.

  Στην απόφασή του της 15ης Απριλίου, το Βουλγαρικό δικαστήριο κάνει λόγο για έλλειψη επαρκούς δημόσιας διαβούλευσης γύρω από το έργο, απηχώντας τις ανησυχίες που έχει επανειλημμένως εκφράσει η συμμαχία “Βουλγαρία Χωρίς Κυάνιο” προς τις Βουλγαρικές και Ευρωπαϊκές αρχές.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Dundee, το Δικαστήριο ακύρωσε την άδεια λόγω της παρόδου δυόμιση ετών μεταξύ της περιβαλλοντικής μελέτης και της έκδοσης της αδειοδότησης, του λανθασμένου προσδιορισμού των “επηρεαζόμενων κοινοτήτων” και αμφιβολιών σχετικά με την επιλεγείσα τεχνολογία επεξεργασίας.

  Για την εισαγωγή της μεθόδου με τη χρήση κυανίου στο Chelopech, η Dundee Precious Metals επρόκειτο να ζητήσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανοικοδόμηση και Ανάπτυξη, το γνωστό EBRD. Για το ίδιο μεταλλείο, η εταιρεία έχει ήδη λάβει από το EBRD δάνεια ύψους $25 εκατ.

  Aυτό το τελευταίο για να βλέπουμε τι είδους “αναπτυξιακά” έργα χρηματοδοτούνται με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων…

  Σχετικά άρθρα:

  Reuters – Bulgarian Court blocks Dundee Precious Chelopech plant ..

  [Press release] Anti-cyanide campaigners hail Bulgarian court

  .

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.