“ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ” οι εταιρείες και στη μέση τα παιδιά!


ΥΠΟΥΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

IMG_2836“Πάρτο και κάντο ότι θέλεις! Εγώ δεν θέλω ούτε να το βλέπω!”.

Φανερά εξοργισμένος, ο φίλος από την Ολυμπιάδα μου έδωσε μια σακουλίτσα που είχε μέσα ένα χαρτονένιο κουτί σαν κουτί ζαχαροπλαστείου.

“Τι είναι αυτό;”.

“Το δώρο που έκανε η εταιρεία στα παιδιά του σχολείου. Ανοιξε και δες το”.

Το κουτί με το γλυκό πράσινο χρωματάκι έγραφε “Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι εξερεύνησης του κόσμου που μας περιβάλλει”. Στο κέντρο ένα όμορφο σηματάκι σαν λουλούδι και δίπλα το σλόγκαν “ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΑ”. Αμυδρά γνωστό…

“?????”

“Τον χορηγό δεν τον είδες;”

Τον είδα… “Χορηγός Ελληνικός Χρυσός. Μεταλλεία Κασσάνδρας”. Και δίπλα “Copyright S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.”!

IMG_2832

“Και δεν κάνατε τίποτα; Γιατί δεχτήκατε να τα πάρετε;”

“Δεν τα έδωσαν απευθείας στα παιδιά. Ήταν μέσα στο σάκο του Αη-Βασίλη μαζί με όλα τα υπόλοιπα δώρα. Δεν είδαμε ούτε ποιος τα έφερε. Στο σπίτι το έχω εξαφανίσει, δεν αφήνω την κόρη μου να το πάρει”.

Ο θυμωμένος πατέρας είναι ένας από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν χρόνια ολόκληρα για να αποτρέψει το πρόγραμμα μεταλλουργίας χρυσού της Ολυμπιάδας. Κι αυτός και όλη του η οικογένεια. Έχει ζήσει τα ΜΑΤ και τους στρατιωτικούς νόμους, έχει φάει κι αυτός όπως και πολλοί άλλοι ξύλο, δικαστήρια και φυλακές.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας το 2002 που δικαίωσε τον αγώνα των κατοίκων, η κουρασμένη πια Ολυμπιάδα ηρέμησε και είπε ότι ο εφιάλτης πέρασε. “Και τώρα έρχονται αυτοί και προσπαθούν να επηρεάσουν τα παιδιά μας. Αίσχος!!!”.

Το “εκπαιδευτικό” αυτό παιχνίδι, εμπνεύσεως της S&B, δεν κρύβει το στόχο του: “Υποστηρίζει την καμπάνια του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΑ”, είναι δηλαδή μέρος της διαφημιστικής εκστρατείας που ξεκίνησε ο Σύνδεσμος για να “βελτιώσει” την εικόνα των μεταλλευτικών επιχειρήσεων στα μάτια του κόσμου. Ο Σύνδεσμος αντιμετωπίζει πια πολλά προβλήματα με την επαναλαμβανόμενη άρνηση του κόσμου να δεχτεί τις μεταλλευτικές εκμεταλλεύσεις, γιατί ο κόσμος μάτια έχει και βλέπει…

Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω. Δηλαδή στις πιο τρυφερές ηλικίες όπου τα παιδιά ρουφάνε σα σφουγγάρια κάθε πληροφορία, χωρίς δυνατότητα να κάνουν διάκριση μεταξύ του “αληθινού” και του “ψεύτικου”. Πόσο μάλλον να σκεφτούν ότι αυτά που τους λένε μπορεί να είναι αληθινά, όμως από πίσω τους κρύβονται ένα σωρό άλλα πράγματα που ΔΕΝ τους τα λένε. Γι’αυτό και η προπαγάνδα που στοχεύει σε αυτές τις ηλικίες είναι η πιο ύπουλη, αλλά και η πιο αποτελεσματική.

Και είναι τόσα πολλά αυτά που δεν τους λένε… Ναι, είναι αλήθεια ότι τα μέταλλα και τα ορυκτά βρίσκονται παντού γύρω μας. Όμως γιατί αφήνουν τα παιδάκια να πιστεύουν ότι τα μέταλλα βγαίνουν από τα έγκατα της γης και φτιάχνουν μπαταρίες και κουτάκια αναψυκτικών με κάποιο τρόπο ανεξήγητο και μαγικό; Τι γίνεται, διακτινίζονται τα μέταλλα; Γιατί δεν μιλάνε για την τεράστια καταστροφή που προκαλείται για να έχουμε εμείς κουτάκια coca-cola, μπαταρίες και τηλεοράσεις; Γιατί δεν τους λένε ότι πρέπει να λιώσουμε βουνά για να πάρουμε χρυσό και νικέλιο;

Ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ πρόγραμμα/παιχνίδι, ειδικά όταν απευθύνεται σε αυτές τις ηλικίες, θα ξεκινούσε από το περιβάλλον, τα δάση και τα νερά και την ανάγκη προστασίας τους.

Ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ πρόγραμμα θα αντιμετώπιζε την εξόρυξη ορυκτών πόρων σαν αυτό που είναι: ένα ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΚΟ. Μια δραστηριότητα η οποία προκαλεί μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές, συχνά μη αναστρέψιμες, ανοίγει τεράστιες τρύπες στη γη, ρημάζει δάση, στερεί το πολύτιμο νερό από τους ανθρώπους και τη φύση.

Ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ πρόγραμμα θα εστίαζε  στην ανάγκη ανακύκλωσης και μείωσης της κατανάλωσης των μη ανανεώσιμων πόρων όπως είναι τα ορυκτά και τα μέταλλα.

Ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ πρόγραμμα πρέπει να έχει στόχο να κάνει τα παιδάκια να ΠΟΝΑΝΕ για τη σπατάλη των υλικών, να πονάνε για την καταστροφή της φύσης, να βλέπουν κουτάκι πορτοκαλάδας και να σκέφτονται το ΔΑΣΟΣ που χάθηκε. Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να πάμε κάποια στιγμή σε μια πιο υπεύθυνη πολιτική ορυκτών πόρων και σε μια πιο υπεύθυνη κοινωνία.

Αλλά βέβαια ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ πρόγραμμα δεν είναι δυνατόν να γίνει από αυτούς που έχουν οικονομικά συμφέροντα από την εξόρυξη και στην περίπτωση αυτή τα συμφέροντα είναι τόσο προφανή που βγάζουν μάτι…

Η “χορηγός” ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ καίγεται να προχωρήσει το σχέδιο της για την “ανάπτυξη” των μεταλλείων της Χαλκιδικής, έργο κολοσσιαίο με αντίστοιχες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και σθεναρή αντίσταση από τους κατοίκους.

Όσο για την έχουσα το “copyright” S&B, είναι η εταιρεία που έχει κάνει τη Γκιώνα αγνώριστη από τις επιφανειακές εξορύξεις και ετοιμάζεται να ξεκινήσει κι άλλες. Οι μεταλλευτικές εταιρείες έχουν πλέον σοβαρά προβλήματα με τον κόσμο που έχει στραφεί εναντίον τους και χρειάζονται ένα ρετουσάρισμα στην εικόνα τους. Επειγόντως.

Έτσι λοιπόν η καταστροφή του περιβάλλοντος αποσιωπάται τελείως, η εξόρυξη και η μεταλλουργία ντύνονται με “οικολογικά” χρωματάκια, μπαίνουν σε συσκευασία δώρου και προσφέρονται στο παιδάκι του Δημοτικού που είναι πολύ αθώο για να αντιληφθεί τι παίζεται πίσω από την πλάτη του. Με τρόπο ύπουλο και ανήθικο επιχειρείται να καμφθούν οι αντιστάσεις και να διαμορφωθούν οι μελλοντικοί πολίτες σε πειθήνια και άβουλα όντα που θα δέχονται αδιαμαρτύρητα την κυριαρχία της κάθε “Εταιρείας”.

Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα να μπαίνουν δολίως στα σχολεία μας και να προσπαθούν να επηρεάσουν τα παιδιά.  Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων θα κάνει καλά να αποσύρει αυτό το απαράδεκτο  “παιχνίδι” που μόνο εκπαιδευτικό δεν είναι. Οι κάτοικοι των μεταλλευτικών περιοχών έχουν μακριά και  “πλούσια” εμπειρία από εταιρείες σαν την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, την S&B, τη ΛΑΡΚΟ. Θα μπορούσαν να φτιάξουν το δικό τους κουτί με εκπαιδευτικό υλικό που θα ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό του Συνδέσμου…


40 απαντήσεις στο ““ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ” οι εταιρείες και στη μέση τα παιδιά!”

  1. Σκεφτόμουν ότι αυτό είναι περίπου σα να πηγαίνει ο Μυτιληναίος ή ο Κοπελούζος στα σχολεία της Βοιωτίας για …να εξυμνήσει τα καλά της ηλεκτρικής ενέργειας!
    Ναι εντάξει, απαραίτητη είναι η ηλεκτρική ενέργεια, κανείς δεν διαφωνεί αλλά το ζήτημα είναι πού, πώς, και με τι κόστος. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι το φώς που ανάβει όταν πατάνε το διακόπτη προέρχεται από το λιγνίτη ή από το φυσικό αέριο ή από ότι άλλο. Αν όμως δεν μάθουν για την καταστροφή που προκαλεί η εκμετάλλευση του λιγνίτη, πώς θα τους μάθουμε να μην αφήνουν τα φώτα ανοιχτά και να μη γίνουν ανέμελοι καταναλωτές όταν μεγαλώσουν;
    Και βέβαια η ίδια συζήτηση που (πρέπει να) γίνεται μέσα σε ένα σπίτι, πρέπει να γίνεται και σε επίπεδο κράτους. Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε για να έχουμε ρεύμα στις πρίζες μας; Πρέπει να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και να κόψουμε τις πολυτέλειες. Το περιβαλλοντικό κόστος είναι μεγάλο, οπότε γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε το μεγάλο “κοίτασμα” που λέγεται εξοικονόμηση;
    Το ίδιο πνεύμα πρέπει να επικρατήσει και για τις άλλες ορυκτές πρώτες ύλες, γιατί τα αποθέματα δεν είναι ανεξάντλητα και γιατί αυτά που θυσιάζουμε είναι πολλά.
    Αυτό είναι περιβαλλοντική εκπαίδευση και ότι το “δες παιδάκι μου τι ωραίος γυαλιστερός που είναι ο χρυσός! Να, τώρα που θα σκάψουμε εδώ στην Ολυμπιάδα θα βγάλουμε τόοοσο πολύ!!!”. Αυτό είναι απλά αίσχος.

  2. Α. Το γυρω-γυρω όλα έχει στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά για τον κύκλο ζωής των μετάλλων. Και όπως υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας σε ορυκτό καύσιμο έτσι υπάρχει και σε μέταλλο.
    Β. Ο χρυσός εκτός από γυαλιστερός είναι και χρήσιμος
    Γ. Αν διαβάσετε το άρθρο του ΙΖ για τη Χιλή βρείτε και την παραπομπή του στο επιστημονικό περιοδικό που αναφέρει. Εκεί δεν ενοχοποιούνται τα μεταλλεία. Αλλά ο καθένας βγαίνει και γράφει ότι θέλει στην Ελλάδα. Και μάλιστα σε μέσα μεγάλης κυκλοφορίας.

  3. Ρε παιδιά, τα δώρα στα μωρά φοβόσαστε; Σε λίγο τα μόνα παιδιά που θα τα δέχονται θα είναι αυτά που μπουσουλάνε ακόμα! Τα “δώρα” από τους πολιτικούς που τους ευνοούν ακόμα, μου λέτε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε;;;
    Γιάννης Μπακόπουλος
    [email protected]
    http://cag.dat,demokritos.gr

  4. Μήπως έχετε κάνει κάποια μικρή σύγχυση των εννοιών κατανάλωση νερού και ρύπανση νερού?
    Την κατανάλωση από το μεταλλείο δεν την αμφισβητεί κανείς. Τη χρειάζεται για να λειοτριβήσει εν υγρώ εκατομμύρια τόννους. Τη ρύπανση όμως την αποδίδουν (οι επιστήμονες και όχι ο ΙΖ) σε άλλα κυρίως αίτια. Διαβάστε τα άρθρα.

  5. Κύριε sonicPIIIIIFFFFF!!!! Ή όπως και να σε λένε!
    Τα παιδιά του antigold έχουν διαβάσει τόσα άρθρα όσα εσύ δεν ονειρεύτηκες εκεί που δουλεύεις. Αν έχεις κάτι νέο να πεις, δώσε ακριβείς παραπομπές, αλλιώς κάτσε εδώ να κάνεις παρέα με τον stinker. Θα περάσουμε καλά…

    Γιάννης Μπακόπουλος
    Μαθηματικός
    Επιστημονικός συνεργάτης
    Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών
    ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
    http://cag.dat.demokritos.gr
    [email protected]
    210 6549935
    6945174475

  6. Δεν ξέρω από χημεία ή μεταλλουργία αλλά έχω μια απορία: Όλα αυτά τα μέταλλα δεν περιέχουν υδράργυρο;

    Γιάννης Μπακόπουλος
    Μαθηματικός
    Επιστημονικός συνεργάτης
    Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών
    ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
    http://cag.dat.demokritos.gr
    [email protected]
    210 6549935
    6945174475

  7. τώρα που φέρατε τη συζήτηση στο επίπεδό μου, της καθαριστρίας επιστήμονος, μπορώ κι εγώ να συμμετέχω..
    Εγω συμφωνώ με τα δώρα από οπου κι αν προέρχονται..
    Και αν ειναι να εχουνε μέσα και κάτι καλό εκτός από ναρκωτικά και χιλια δυο αλλα επικίνδυνα, δεν μου κανει σε κακό..
    Αλλωστε σεις δεν τα χρησιμοποιείτε ολα αυτά τα προϊόντα; Με τι τρώτε, με τι μετακινείστε, που πίνετε τα αναψυκτικά σας και που αφοδεύετε καλοί μου κύριοι και κυρίες? Και με τι έρχομαι εγω η δόλια και σας καθαρίζω μετά ?
    Με τη θεωρία του “διακτινισμού των απορρυπαντικών” ή με το μεγάλο “κοίτασμα που λέγεται εξοικονόμιση” και που το “χέζουν” καθημερινά οι ελληνες από τους πολιτικούς, καθηγητές πανεπιστημίου μεχρι τις καθαρίστριες συναδέλφους μου; Ας καγχάσω λοιπόν, για το αλτρουιστικό και άδολο αλλά και κατά τα αλλα απλώς βερμπαλιστικό ενδιαφέρον σας.. Διότι αν μας καλέσετε στο σπιτι σας, είμαι σίγουρη ότι χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα κακά των μεταλλευτικών ανα τον κόσμο κορποριτάδων..

    Και στο τέλος τέλος, αφου λετε οτι ο κόσμος έχει ματια και βλέπει, επιτέλους αφήστε τον ήσυχο να δει κι αυτός..Και να επιλέξει αυτο που γουστάρει… Δεν κανουν δα και τόσο κακό μια τσαντούλα με πέντε πραγματάκια που λένε την αλήθεια αλλωστε. Θέλετε τη μισή, εστω τη μιση.. Τι θελατε δηλ. να λένε “Παιδιά μου, καθε φορα που πίνετε αναψυκτικό σε αλουμίνιο, δολοφονείτε τη βιοποικιλότητα; Και από εδώ και πέρα να το γυρίζετε πίσω το κουτάκι ή να το χύνετε στο πάτωμα; Η καθε φορά που ο πατέρας σας ανοίγει το διακόπτη του ρεύματος, ανοίγει τους ασκους του αιόλου απο διοξείδιο που σκοτωνουν τα δάση του αμαζονίου;”
    Μην ανησυχείτε τα παιδιά σύντομα θα μάθουν την αλήθεια, αν τόσο πολύ κόπτεστε για αυτό. Και αυτή είναι , καλοί μου φίλοι, αυτή που ο κόσμος σιγά σιγά παίρνει χαμπέρι, οτι αν ο λιγνίτης και ο βωξίτης ειναι κακά (θου κύριε μακρυά από μενα..), αναγκαία ή οχι, τουλάχιστον ειναι πιο ειλικρινή και λιγότερο υποκριτικά από εσας!

  8. Ζητάς πατρίδα μου να μείνω στην παράγκα
    άχρηστη βάρκα σ ετοιμόροπη σκεπή
    τα σύνορά της να φυλάω απ τον ληστή
    ΑΥΤΟΝ που εσύ τον έχεις κάνει μάγκα
    και που μονάχη σουν τον άφησες να μπεί
    προσφέροντας του την ζωή μου για προστάντζα.

    http://www.youtube.com/watch?v=QXKNaOw8NeM

    • Η μια από αυτές τις μελέτες γράφει ότι η Περιφέρεια VI της Χιλής είναι εξαιρετικά ρυπασμένη από την εκμετάλλευση του χαλκού, με τη μεγαλύτερη ρύπανση να παρουσιάζεται κοντά στο εργοστάσιο της μεταλλουργίας χαλκού:

      “The concentration of trace elements and other analytes of environmental interest was determined in waters and sediments of the Coya and Cachapoal rivers (VI Region, Central Chile), which corresponds to a location highly polluted by copper mining activity.
      Analysis showed the highest pollution at the sampling station closest to the copper smelter (Caletones), then pollutant concentrations decrease at sites far away from this source”.

      Η άλλη γράφει ότι υψηλότατη ρύπανση με αρσενικό της Περιφέρειας ΙΙ της Χιλής (εκεί που βρίσκεται το γλυκύτατο Chuqui) οφείλεται κατά κύριο λόγο σε φυσικά αίτια, ενώ πιθανές πρόσθετες πηγές αποτελούν οι εκπομπές του χυτηρίου χαλκού, τα μεταλλευτικά απόβλητα που έχουν αποτεθεί στην κοίτη του ποταμού και πλούσια σε αρσενικό υγρά απόβλητα του εργοστασίου επεξεργασίας νερών. Χρειάζεται λεπτομερέστερη έρευνα. Τι κάνει νιαου-νιάου στα κεραμίδια;

      Emissions from the Cu smelting plant at Chuquica- mata, the mine wastes deposited in the past in the bed and on the banks of the river, inadequate treatment of the effluents from mining activities, as well as the As- rich effluents from the water treatment plant at Calama, represent other potential sources of As. However, the poor quality (high TDS, As and B) of the water cannot be directly ascribed to the intense mining activity. The very dry climate may explain the low mobilisation of contaminants from these sites even when contaminated materials are piled up in the environment without specific devices. More detailed studies in the area around Chuquicamata and in the Lower Loa would be necessary for a better evaluation of effects derived from these anthropogenic sources”.

      Εγώ αυτά διάβασα. Αναρωτιέμαι τι διάβασε ο sonicdor…

    • Δηλαδή: το μεταλλείο χαλκού δεν ευθύνεται για τη ρύπανση του νερού (λέμε τώρα), ευθύνεται όμως για τεράστια κατανάλωση νερού!

      Η μεταλλουργία χαλκού από την άλλη, δεν ευθύνεται για την κατανάλωση νερού, ευθύνεται όμως για τη ρύπανση του νερού!

      Και εμείς εδώ που θα τα έχουμε και τα δυο θα πρέπει να νιώθουμε τυχεροί. Όπως και οι Χιλιανοί που δεν έχουν νερό να πιουν.

      Χάρμα!

  9. “Ό,τι απομένει δεν είναι πια, ω ζωντανή ύλη!
    Παρά γρανίτης κυκλωμένος απ’ τον ακαθόριστο τρόμο”
    Γάλλος ποιητής οραματιζόμενος τον Κάκαβο
    “Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει”
    Χιλιανός ποιητής για το Παρατηρητήριο.
    Φίλοι μου, Αν διαχειριστούμε τα νερά όπως οι χιλιανοί. Αν εγκαταστήσουμε τη μεταλλουργία όπως αυτοί (στο μέγεθος που έχει η παραγωγή τους όμως είναι λίγο απίθανο), τότε ναι δεν πρέπει να χαιρόμαστε.
    Χαίρονται όμως αυτοί γιατί η Χιλή ανθεί οικονομικά από τα μέσα της δεκαετίας του 80 (από το 2003, ΑΕΠ διπλάσιο του μέσου όρου της Ν. Αμερικής, αύξηση ΑΕΠ 4-6% κάθε χρόνο και ο πληθωρισμός δεν έχει ξεπεράσει ποτέ το 5%). Και δώστε τους λίγο περιθώριο να τακτοποιήσουν τα νερά και το περιβάλλον γιατί μόλις το 90 βγήκαν από τη χούντα, όχι το 74.
    Εμείς εδώ έχουμε την Οδηγία για τα Νερά που κραδαίνει ο Ν.Δ.Σ. και την προστασία του Κάκαβου. Αυτά δε μας επιτρέπουν να καταντήσουμε τα νερά στο χάλι των νερών της Χιλής και να ξεφυτρώσει μια μεταλλουργία στον Κάκαβο, ούτε καν μεταλλείο. Αντε το πολύ πολύ να στέλνουμε κανένα συμπύκνωμα έξω να καρπώνονται την αξία οι ξένοι. Για μας οι φυσικοί πόροι είναι κατάρα.

  10. Προς ‘‘καθαρίστρια’’:
    Μάλιστα! Πλάκωσαν και οι προλετάριοι! Λυπάμαι, αλλά όπως σε κόβω, δε με πείθεις για … Κούνεβα!
    Και καλά τα υπόλοιπα, αλλά νομίζεις ότι δεν ξέρουμε με τι καθαρίζεις εσύ (μετά! Αλλά όχι βέβαια εμάς! Άλλοι έχουν το χρήμα!); Το ξέρουμε πολύ καλά! Με τη γλώσσα σου παιδάκι μου…. Με τη γλωσσάρα σου…
    Δώσε τα σέβη μου στον stinker, ή sonicburp, ή sonicfart ή ότι όνομα διάλεξε για σήμερα – ουφ, με τα πολλά ονόματα μας ζάλισε….

    Yannis Βakopoulos
    [email protected]
    http://cag.dat.demokritos.gr

    ΥΓ: Εντάξει είμαι λίγο άγριος, αλλά εφ’ όσον δέχεσαι όλα τα δώρα, είπα να σου κάνω κι εγώ ένα. Σ’ άρεσε?

  11. Βρε, βρε, βρε, σαν τα μάραθα!! Κι έλεγα κι εγώ που να πήγε αυτό το παλικάρι!! Αλλά εσύ εκεί! Επιμονή!! Πόσα σου δίνουνε;
    Άλλαξες και κολώνια αλλά … ο έρωτας και το stink to high heaven δεν κρύβονται! Καλησπερούδια!!!
    • Για να δεις πόσο σε αγαπάω, διάβασα αυτά που έστειλες και δίνω ένα μικρό δείγμα:

    “At present, these reservoirs are almost 80% filled with sediments heavily contaminated by the wastes of the mining activity developed in the first half of the 20th century (Arroyo et al., 1999). At that time, many mining activities and small-extraction plants (metallic and non-metallic) operated near the Rio Loa contaminating the river water. Only in 1994 was the disposal of mining wastes covered by environmental law.”
    Και παρακάτω:

    ‘‘During these events, the reworking of contaminated sediments and mining wastes abandoned in huge amounts along and nearby the river course represents a very dangerous additional source of contamination in the Loa Basin.
    Then, the continuous use of untreated or not adequately treated water for drinking and irrigation, as observed in rural areas and small villages during the field campaigns, is a serious risk for the health of the population in the region.’’

    Εδώ λέει ότι τα ορυχεία και οι εγκαταστάσεις καθαρισμού μολύνουν τα υπόγεια ύδατα. Συμφωνώ απόλυτα! Εσύ??

    ΥΓ. Πάλι μου έφτιαξες τη μέρα! Αγαπούλα μου εσύ!!!
    Yannis Βakopoulos
    [email protected]
    http://cag.dat.demokritos.gr

    • Να’σαι καλά Κολομπούκι που το έστειλες αυτό!

      Παρέα από τη Χαλκιδική επισκεφθήκαμε πέρσι την Ανάβρα και είχαμε μια μακριά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο Δημήτρη Τσουκαλά. Υπάρχουν και 3 DVD από εκείνη τη μέρα. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας της πλατείας και κτηνοτρόφος έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ, ΜΟΝΟ από τις επιδοτήσεις για τα ζώα του (ζωα κρεατοπαραγωγής ειδικής ράτσας που παίρνουν τρεις διαφορετικές επιδοτήσεις). Χώρια το εισόδημα από το ίδιο το κρέας που είναι περιζήτητο και οι αν θέλεις να αγοράσεις πρέπει να το καπαρώσεις αρκετό καιρό πριν.

      Ένα χωριό κυριολεκτικά στο “τέρμα Θεού”, στα 1100 μ. υψόμετρο, πολύ μακριά από την πλησιέστερη πόλη, τον Αλμυρό. Άψογο, πεντακάθαρο, φροντισμένο. Η Ανάβρα δεν περιμένει να ζήσει από τον περιστασιακό επισκέπτη. Είναι γεμάτη νέους ανθρώπους που έχουν όλοι υψηλά εισοδήματα και η ανεργία είναι άγνωστη. Το μόνο τους πρόβλημα είναι ότι τους λείπουν οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί, αφού όλοι οι κάτοικοι είναι κτηνοτρόφοι… Προσκαλούν λοιπόν στο χωριό τους τεχνίτες, για να μείνουν μόνιμα.

      Η Ανάβρα είναι ένα υπόδειγμα ανάπτυξης, όχι απλά “βιώσιμης” αλλά και “αειφόρου”. Ανάπτυξη που δεν καταστρέφει το περιβάλλον όπου στηρίζεται, δεν επιδρά αρνητικά σε άλλες δραστηριότητες και διανέμει το παραγόμενο εισόδημα στο σύνολο του πληθυσμού.

      Ανάπτυξη που εκμεταλλεύεται ένα τοπικό συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν είναι πεπερασμένο σαν τους ορυκτούς πόρους. Και εδώ που τα λέμε, τι είναι αυτό που έχει η Ανάβρα; Κατσάβραχα έχει, όπως τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας. Είχε επίσης μια “παλαιού τύπου” κτηνοτροφική παράδοση, όπως πάρα πολλά ορεινά χωριά που σήμερα μαραζώνουν. Αυτό θα είχε συμβεί και στην Ανάβρα αν δεν είχε βρεθεί ένας άνθρωπος με όραμα για να μετασχηματίσει την κτηνοτροφική παράδοση σε κάτι σύγχρονο και αποδοτικό.

      Όταν ρωτήσαμε τον Πρόεδρο Δημήτρη Τσουκαλά πώς κατάφερε αυτό που για την Ελλάδα είναι ένα οικονομικό θαύμα μας είπε:
      “Ένα πράγμα χρειάζεται: ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ”!!!

  12. sonicdor
    Ο ΧΡΥΣΟ είπε ΚΑΙ λεει.. θα… θα,,,, θα…. θα ……. και
    οι μπόμπες πέφτουν βροχή ,
    οι ληστείες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο,
    τα κλεφτρόνια κάνουν πάρτυ,το κέντρο της Αθήνας σε λίγο θα ανακυρηχθεί σε ανεξάρτητο κρατίδιο και θα εισέρχεσαι με βίζα και διαβατήριο για να κάνεις ψώνια όπως ναρκωτικά,όπλα,πουτάνες,κλεμένα,κάθε λογίς κρατικά χαρτιά (διαβατήρια,διπλώματα,άδειες παραμονής κλπ)
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ…………….
    τώρα θα φύγει ………….ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑΣΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ……………….

  13. Η ανάβρα έχει και λατομεία.
    Δεν σας τα είπε αυτά ο κος Τσουκαλάς?
    Και μάλιστα από τα οποία κερδίζει σημαντικά χρήματα η κοινότητα..
    Τώρα πως συνδυάζεται η βιώσιμη (και μάλιστα “αειφόρος” όπως λετε ) ανάπτυξη της ανάβρας με τα λατομεία στα σπλαχνα της… σεις ξέρετε..
    Μήπως κάτι δεν πάει καλά στην θεωρία σας?

  14. Ω, ναι τα λατομεία είναι καλά, τα μεταλλεία είναι για διώξιμο. Όπως και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κτηνοτροφίας είναι άγιο, της μεταλλευτικής είναι αιρετικό. Στην πυρά λοιπόν! Φορτώστε επομένως όλη τη Β. Χαλκιδική με αγροκτηνοτροφική και αγροτουριστική “αειφόρο” πράσινη ανάπτυξη. Δεν έχει περιβαλλοντικό κόστος? Αν είστε σίγουροι, υπολογίστε και πόσους από σας μπορεί να συντηρήσει. Ή μάλλον πόσοι από εσάς μπορείτε να τη συντηρήσετε. Να σας πω το αποτέλεσμα? Μη κουράζεστε και άδικα. Η θέα θάλασσα-βουνό πράσινο- μπλε-γαλάζιο θα επικρατήσει γιατί χρειάζεται λιγότερη δουλειά και είναι τσούρμο οι επενδυτές απέξω στη λίστα αναμονής μόλις απελευθερωθούν οι εκτάσεις από τη μεταλλεία να μπούνε μέσα με τις μπετονιέρες. Καλώς τα λατομεία λοιπόν. Πάλι του ΑΚΤΟΡΑ θα είναι και η έκτασή τους μεγαλύτερη από το κατάπτυστο μεταλλείο στις Σκουριές. Πώς θα σταματήσουν αυτά? Και για πέστε μου ειλικρινά σε τι εμποδίζουν τα μεταλλεία σήμερα να ασχοληθεί όποιος έχει όρεξη με την πράσινη ανάπτυξη? Πραγματικά όχι θεωρητικά. Έτσι όπως είναι τα υπόγεια σήμερα. Οχι με το σενάριο επιστημονικής φαντασίας της μεταλλουργίας. Στην Ελλάδα και το κατσάβραχο είναι κατάρα όπως σωστά λες εσύ και ο ορυκτός πλούτος είναι κατάρα όπως λάθος λέω εγώ. Αν έχεις όραμα και τα μετατρέψεις και τα δύο σε ανάπτυξη και τα δύο θα έχουν τα ζητούμενα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας που λάθος λες ότι έχει μόνο το πρώτο.

  15. Κτηνοτροφία , μελισσοκομια , γεωργία , αλιεία , δασική απασχόληση , τουρισμός , βιοτεχνίες και μεταλευτική δραστηριότητα που σέβεται τους νόμους μπορει να συντηρήσει πλουσιοπάροχα 50 Χαλκιδικές.
    Για να τελειώνουμε με τους παραλογισμούς και το παιχνίδι της διαστρέβλωσης.
    Δεν είμαστε κατα της μεταλευτικής δραστηριότητας.
    Είμαστε εναντίον αυτών που παραβιάζουν τους νόμους.
    Που βάζουν φουρνέλα κάτω απο τα σπίτια μας.
    Που¨”καθαρίζουν” τα άπλυτα τους με κυανιο.
    Που σκορπίζουν ακόμα και στα σχολεία μας υπολείματα με αρσενικό.
    Που απαντλούν τον υδροφόρο και στερεύουν τις πηγές μας.
    Που μαγειρευουν νόμους στα υπουργεία γιαν α μην μπορεί ο τόπος να αναπτύξη ΚΑΜΙΑ άλλη δραστηριότητα.
    Που κερδίζουν πολαπλάσια απο τις αγοραπωλησίες, απ ότι απ την εκμετάλευση της γης μας.
    Αυτους τους απατεώνες που τους βρίσκουμε παντού.
    Στα τέμπη.
    Στην Αττική οδο.
    Στην Ιονία όδο.
    Στις πυρκαγιές του 2007.
    Στις παράνομες αγοραπωλησίες παρανόμων κτιρίων.
    Δεν ειναι πλέον προστασία ενος δάσους.
    Είναι προστασία της αξιοπρέπειας αυτής της χώρας.
    Προστασία του Συντάγματος.
    Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι.
    Μερικοί δεν είναι ίσοι.
    Απλά θέλουν αυτή τη χώρα.
    Καί μιλάμε τώρα με έναν που παρουσιάζεται με 4-5 ονόματα, λές και δέν ξέρουμε ποιός είναι.

    Υ.Γ. σε παρακαλώ μην μου απαντήσεις. Αρκετη αηδία μου προκαλείς.
    Άλλωστε δεν απευθύνομαι σε σένα ειλικρινά.
    Στους υπολοιπους τα λέω.

  16. κε μπακοπουλε εγω δεν ξέρω κανενα στινκερ ή σονικντορ ή αλλως πως..
    βλέπω οτι σεις δηλώνετε το όνομά σας με μεγάλα γράμματα αρα πρέπει να ειστε επιστήμονας
    δεν καταλαβαίνω πως λοιπόν επιτρέπετε σε φτωχούς εργαζόμενους ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους
    επειδή δήθεν η δραστηριότητά τους, αυτή μόνη, κάνει κακό στο περιβάλλον..
    Και αν δεν το κάνει η δραστηριότητα, αλλά τα μεγάλα κεφάλαια των κορποριτάδων που την επιβάλλουν για να τα οικονομήσουν, εμεις τι φταίμε?
    Και μη μου πείτε ότι τα κεφάλαια αυτά εχουν ετικέτες και μεταλλευτικά ονόματα, γιατι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Eιναι παντού τα ίδια corporates, corporates, corporates…
    Μια φτωχή και μόνη κούνεβα…

  17. Με συγκίνησες βρε Κούνεβα …..μ΄αυτό τον, πως να τον πω;…προλεταριακό τρόπο που απευθύνεσαι σε μας τους πολέμιους αυτής της φτωχής πλην τίμιας εταιρείας…….που το μονο που θέλει είναι πως το λενε δεν θυμάμαι και καλά…ΧΡΥΣΟ;;;; Ή μάλλον όχι…ΞΕΦΤΙΛΑ !!!!Της ταιριάζει καλύτερα…Γιατί το μόνο που θα κάνει είναι να αρπάξει το χρυσό ξεφτιλίζοντας τον τόπο,τους ανθρώπους και την αξιοπρέπειά τους…Ούτε καν νοιάζεται για το άν μένουν κάποιοι εκεί, που αυτή θα σηκώσει τα βουνά…

  18. Προς … Κούνεβα.
    Μάλλον η Λερναία Ύδρα είσαι, αλλά με τόσα κεφάλια και να μη βρίσκεται και λίγο μυαλό…. Και μεταξύ μας τώρα, αν εσύ κι ο stink ray, ο sonicfart και τα άλλα … κεφάλια ψάχνετε για δουλειά, σίγουρα θα βρείτε πρόθυμους εργοδότες – με τέτοιες συστάσεις…
    Ο πιο σωστός από όλους μας είναι ο kolompoykis. Τα κεφάλια της ύδρας είναι ατέλειωτα, σε αντίστροφη σχέση με την τσίπα, που είναι μηδέν. Αγνοήστε τον. Το πολύ – πολύ να τον απολύσει το αφεντικό του … στ’ αλήθεια!

    Yannis Βakopoulos
    [email protected]
    http://cag.dat.demokritos.gr

  19. Αν θες να με ταυτίσεις με έναν που παρουσιάζεται με άλλα ονόματα, κάνεις λάθος. Το “ορ” στο όνομά μου σημαίνει ορίτζιναλ. Δεν είμαι σαν τον Μαθηματικό σου που είδε πανηγύρι και μπήκε. Θα σου απαντήσω γιατί πιστεύω στη συζήτηση, όπως ο συγχωριανός σου ο Αριστοτέλης. Εσύ πιστεύεις?
    Και τώρα οι απαντήσεις σου.
    Οι υπόλοιποι χαλκιδικείς πέραν των 50 έχεις κάποια πρόταση τί να κάνουν? Τους εμποδίζει κανείς σήμερα να ασχοληθούν με την πράσινη ανάπτυξη? Γιατί πουθενά δεν λέει ο νόμος ότι αποκλείονται οι άλλες δραστηριότητες. Εκτός από μία περίπτωση η οποία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και σίγουρα όχι στον τόπο σας. Κατά τύχη αυτή χρησιμοποιεί ο αντιγκολντ σαν όπλο στο σκάκι που παίζει χρόνια τώρα με την εκάστοτε εταιρία. Και έχει φοβερή απήχηση γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη εκτίμηση στη χώρα μας από αυτην στην αξία της γης που προσδιορίζεται από τη χρήση της γης.
    Βάζουν φουρνέλα κάτω απο τα σπίτια γιατί δεν χρησιμοποίησαν το νόμο να μεταφέρουν τα σπίτια, όπως κάνει η ΔΕΗ. Εκεί οι πολίτες είναι λιγότερο ίσοι?
    Μιλάς για κυανιο και αρσενικό. Έχουν βρεθεί αυτά στο νερό? Έχεις ρωτήσει τους επιστήμονες για την έκταση, τη διασπορά και την επικινδυνότητα της ρύπανσης σε κάθε θέση?
    Η απάντληση του υδροφόρου έχει προκαλέσει ποτέ ή θα προκαλέσει λειψυδρία? Τι λένε πάλι οι ειδικοί? Πες στον αντιγκολντ να ανεβάσει όλα τα στοιχεία να τα δούμε. όταν η τοξικότητα βασιστεί σε τεκμήρια, τότε να τη συζητήσουμε και να την αντιμετωπίσουμε.
    Οι νόμοι ψηφίζονται στη Βουλή και ρώτα τους βουλευτές Χαλκιδικής πως συμπεριφέρθηκαν. Και αυτούς που καταψήφισαν πως συμπεριφέρθηκαν μετά.
    Απατεώνες βρίσκονται παντού. Και ανάμεσά μας αφού φέρνεις παράδειγμα τις παράνομες αγοραπωλησίες παρανόμων κτιρίων.

  20. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ.
    ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ.
    Πιστεύω στον διάλογο . Εσύ απλα με παραλογισμούς και γκαιμπελισμούς κάνεις ακροβασίες.
    α. 50 Χαλκιδικές , αλλα είπαμε με ufo δεν κάνεις διάλογο.
    β. Κοίτα που φταίμε που δεν πήραμε την Στρατονίκη να την πάμε στο Ζέπκο.
    (τι λέω και κει πρέπει να φτιάξουν μονάδα). Ενπάση περιπτώση κάπου , στην Καρδίτσα φερ ειπειν….. ρε αει στο διάολο.
    γ. Ξέρεις τίποτα για Μπαρέκο για το νερό που δεν πρέπει να ξοδεύουμε σε όλα τα χωριά γιατι έχει πρόβλημα?.
    δ. Τα αποτελέσματα απο το Αριστοτέλειο δεν σου κάνουν ε .. απο το ΙΓΜΕ ουτε?
    Άλλα για άλλα , πάντως ομολογώ ότι με παρέσυρες σε έναν διάλογο του παραλόγου.
    Πές στα αφεντικά σου, να σου δώσουν και καμιά υπερωρία , ένας μισθος για να παριστάνεις τον σπιούνο δεν φτάνει.
    Άντε γιατι με την αηδία που προκαλεις πάω να ξεράσω.
    τσάτσε.

  21. Κοιτάξτε να δείτε που τα πράγματα δεν πάνε καλά για μερικούς (μερικές). Τι νομίζατε ότι θα λέτε ότι θέλετε χωρίς να υπάρξει αντίλογος;
    Ότι εσείς είστε πολλοί και οι άλλοι είναι λίγοι; Ότι θα αλωνίζατε στον κυβερνοχώρο ανενόχλητοι;
    Ότι εσείς έχετε δίκιο a priori μόνο και μόνο επειδή διαμαρτύρεστε, ενώ οι άλλοι έχουν άδικο, μόνο και μόνο επειδή εργάζονται;
    Η Αλήθεια το έγραψε και στην ανάρτηση για την Ημερίδα Μεταλλεία και Τοπικές Κοινωνίες. Με τη συμπεριφορά σας και την έπαρσή σας (κουνάτε πολύ το δείκτη του χεριού σας στο πρόσωπο των αντιπάλων σας – προσέξτε το αυτό) το μόνο που καταφέρατε είναι να ξεσηκώσετε ένα ολόκληρο κλάδο που κοιμόταν τόσα χρόνια. Και είναι ευγνώμονες για αυτό. Τις επόμενες εβδομάδες ο πήχης θα σηκωθεί πολύ. Τα επιχειρήματα θα πάψουν να είναι στρογγυλεμένα και θα γίνουν σκληρά με νούμερα και στοιχεία. Θα πρέπει να στρώσετε κώλο και να δουλέψετε.
    Η Αλήθεια δεν ξέρει ποιος ή ποια είναι ο Stinger, η Καθαρίστρια ή ο Sonic. Αυτό που ξέρει είναι ότι σε λίγο θα υπάρχουν άλλοι τόσοι και άλλες τόσες. Γιατί οι Τοπικές Κοινωνίες δεν είναι μόνο οι «Τοπικές Κοινωνίες». Ευτυχώς!

  22. Κι εγώ το ufo που νόμιζα ότι με τους 50 Χαλκιδικείς , είπες ένα (1) σωστό πράγμα!
    Τα αποτελέσματα απο το Αριστοτέλειο και απο το ΙΓΜΕ έχουν κάποιο συγγραφέα, τίτλο, ημερομηνία, τόπο να πάω να τα δω? Γιατί δεν τα ανεβάζετε?
    Και συγγνώμη που σε βάζω σε σκέψεις.

  23. Τώρα φοβήθηκα!!Ποποοοοοοοοο! Σκεφτείτε λίγο! Θα γεμίσει ο τόπος κομμένες κεφαλές! Και μάλιστα με διχαλωτή γλώσσα! Μαμαααααααααααά!!!

    Για τους φίλους, στα σοβαρά. Διαβάστε το σχόλιό μου στην άλλη στήλη, αυτή με την ημερίδα. Κάνω κάποιες προτάσεις. Επ! Όχι εσύ stinker μηηηηηηηηη!! Δεν κάνει να σε βάζουμε σε σκέψεις!
    (Kolompoyki μη μου το τρομάζεις το παιδί, θα φύγει και θα πάθω στερητικά…)
    Yannis Βakopoulos
    [email protected]
    http://cag.dat.demokritos.gr

  24. Προς soni-crap (το sonic από φουρνέλο μας ήρθε?)
    Βρε παιδάκι μου δε σου είπα ΜΗ? Να τι έπαθες τώρα! Είπες τρεις λέξεις σε σωστή σειρά! Άντε παίξε με το γύρω-γύρω σου κι αν χρειαστούμε την ψήφο σου θα σε φωνάξουμε… Άντε…
    Yannis Βakopoulos
    [email protected]
    http://cag.dat.demokritos.gr

  25. Μονόπρακτο. Συνεδρίαση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας, μετά την φορολόγηση του επιδόματος αλλοδαπής.

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ (συνταξιούχος με κουτσουρεμένη σύνταξη)

    Κυρίες και κύριοι, συγκαλώ τη σύσκεψη κάτω από δραματικές συνθήκες, όπως γνωρίζετε.

    1ο ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (με κομμένα τα επιδόματα & 13ο και 14ο μισθούς)

    Με δυσκολία ήρθα κύριε Πρόεδρε. Καλύτερα να ήμουν ήδη συνταξιούχος όπως εσείς. Εσείς στο κάτω κάτω τι πάθατε; Συνταξιούχος είσαστε, συνταξιούχος εξακολουθείτε να είστε και η κυρία Υπουργός Εξωτερικών σας όρισε Πρόεδρο του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ (συνταξιούχος με κουτσουρεμένη σύνταξη)

    Μα τι λέτε κύριε; Είχα καταπληκτική θέση, όλοι με υπολόγιζαν, όλοι με εφοβούντο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μου κανένας διπλωματικός υπάλληλος δεν μπορούσε να προαχθεί, όλοι γονάτιζαν μπροστά μου. Δεν εφάρμοζα τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Δεν επέτρεπα στους κρινόμενους υπαλλήλους να ασκήσουν το δικαίωμα ακροάσεως που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Κανένας δεν μου έλεγε τίποτα γι’ αυτό. Τώρα μου έκοψαν τη 13η και τη 14η σύνταξη. Μού έβαλαν το ΛΑΦΚΑ επειδή ήταν μεγάλη. Με διέλυσαν.

    2ο ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (με κομμένα τα επιδόματα & 13ο και 14ο μισθούς)

    Τώρα δεν παίρνουμε ούτε το επίδομά μας του 8% που μας άφηναν οι συνάδελφοι που υπηρετούσαν στο εξωτερικό. Τώρα που τους φορολόγησε η κυβέρνηση με 40% το επίδομα αλλοδαπής, ή το επίδομα εξωτερικού όπως το λέμε, δεν τους φτάνει ούτε να πληρώσουν το νοίκι.

    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (με κομμένα τα επιδόματα & 13ο και 14ο μισθούς)

    Αυτό που με δαιμονίζει είναι με τους υπαλλήλους που κυνηγήσαμε. Τους κόψαμε στις προαγωγές, δεν εφαρμόσαμε τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που τους δικαίωναν, φροντίσαμε να συνταξιοδοτηθούν με υποχρεωτική έξοδο από την Υπηρεσία στο 60ο έτος, έστω και αν δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία στο Δημόσιο, καταθέσαμε το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών με μαθηματική ακρίβεια ώστε να μην εφαρμοστεί σ’ αυτούς το ενιαίο όριο ηλικίας του 65ου έτους που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και να μην τους πιάσει ……

    3ο ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (που είναι Πρέσβειρα σε Βαλκανική Χώρα, με κομμένα τα επιδόματα & 13ο και 14ο μισθούς)
    … Και τι έγινε …. γιατί αργείς να το πείς……;

    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (με κομμένα τα επιδόματα & 13ο και 14ο μισθούς)

    E, αυτοί τώρα θα έχουν πάρει καλύτερη σύνταξη από εμάς που θα συνταξιοδοτηθούμε με το νέο συνταξιοδοτικό νόμο. Αυτών η σύνταξη καθορίστηκε με βάση την τελευταία πενταετία που είχαν μεγάλο βαθμό. Εμάς η σύνταξη θα καθοριστεί με βάση το μέσο όρο των αποδοχών μας στο διάστημα της τριακονταπενταετίας που βγάζει μικρότερο νούμερο.

    ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

    Α’ τους άθλιους! Ά τον άθλιους! Τα καθίκια!……..

    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (με κομμένα τα επιδόματα & 13ο και 14ο μισθούς)

    Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ (συνταξιούχος με κουτσουρεμένη σύνταξη)

    Τι έπαθε αυτός;

    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (με κομμένα τα επιδόματα & 13ο και 14ο μισθούς)

    Είναι ο εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού οργάνου των διπλωματών, της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων. Κάθε φορά που μετέχει στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, κολλάνε τα χείλια του και χάνει τη φωνή του……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.