Κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στην Ιερισσό με θέμα τα μεταλλεία


Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει αύριο στις 6:οο μμ στο Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου με αποκλειστικό θέμα τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ώστε να τεθούν και να συζητηθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με τα μεταλλεία:

  • Η εξόρυξη κάτω από τη Στρατονίκη, το Συμβούλιο Επικρατείας και ο Ναός-αρχαίο μνημείο του Αγίου Νικολάου.
  • Οι εξελίξεις εν όψει της επερχόμενης λήξης της αδειοδότησης στις 31 Δεκεμβρίου 2009.
  • Η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση/Αξιολόγηση του “Επενδυτικού Σχεδίου Ανάπτυξης” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που υπέγραψε ο κ. Σουφλιάς στις 2 Οκτωβρίου και
  • Το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας στους Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου, Παναγίας και Αρναίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι εργαζόμενοι  της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κατεβαίνουν αύριο σε απεργία, για να παραστούν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κυκλοφορούν επίσης δυσάρεστες φήμες που μιλάνε για πιθανά επεισόδια από ομάδα εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν αν δυναμιτίσουν την αυριανή συνεδρίαση. Όλα τα ανωτέρω θέματα είναι φλέγοντα για το Δήμο, όμως δεν έχουν έρθει ποτέ για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την επικείμενη λήξη της αδειοδότησης της εξόρυξης και την πιθανά ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ, θα υπάρχουν πολύ σύντομα εξελίξεις που το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα αφορούν ΑΜΕΣΑ τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα επεδίωκαν να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακουστούν οι θέσεις τους. Η “γραμμή” του διχασμού της κοινωνίας, γνωστή και από τις προκατόχους της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, μπορεί να ωφελεί την εταιρεία, σίγουρα όμως ζημιώνει και τους εργαζόμενους και την περιοχή.


2 απαντήσεις στο “Κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στην Ιερισσό με θέμα τα μεταλλεία”

  1. Προφανώς η ενεργοποίηση (???)τον εργαζόμενων της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου έχει σχέση με την διεκδίκηση Και εφαρμογή !!!εκ μέρους της .. την 5 βάρδιας!!!! δηλαδή του 5- μερου εργασίας και 40 -ρου ,που είναι εδώ και χρόνια κατοχυρωμένο στην Ε.Ε. για τα Ορυχεία , πρωτοεμφανίστηκε και εφαρμόστηκε στο Μαντέμ Λάκκο ακόμα από το 1870 .

  2. ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ Δ.Σ.

    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.