Όλους τους έλεγαν Στέφανους…


ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

(Το κείμενο από τους “ΑΡΜΟΝΙΣΤΑΣ“, οι φωτογραφίες δικές μας)

Kaloskopi2Στο χωριό Καλοσκοπή Φωκίδας (Κουκουβίστα), στην κατοχή, είχαν κάψει σπίτια πατριωτών οι Γερμανοί. Την προηγούμενη Δευτέρα 30/3/2009 κάποιοι άλλοι κατακτητές, έκαψαν το σπίτι του Στέφανου Κόλλια , γιατί αγωνίζεται κατά των μεταλλείων που “τρώνε” τον τόπο.

Kaloskopi1Αποκαΐδια και στάχτες, το σπίτι που έχτισε ο πατέρας του, ο γνωστός ηθοποιός Φοίβος Ταξιάρχης (δείτε εδώ σχετικά). Κάποιοι προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της Γκιώνας. Κάποιοι προσπάθησαν να τους κλείσουν το στόμα. Κάποιοι θέλησαν να φιμώσουν το Στέφανο. Ο Στέφανος όμως, έδειξε ότι πείσμωσε και δεν τα παρατάει. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται και στον αγώνα αυτό δεν θα είναι μόνος. Σήμερα βρέθηκαν εκεί πολίτες από όλη την Ελλάδα, για να συμπαρασταθούν σε αυτόν και στα μέλη της Κίνησης, αλλά και για να δείξουν στους ηθικούς αυτουργούς αυτού του εμπρησμού, ότι η φασιστική πράξη τους, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

013Kaloskopi3Η πλατεία της Καλοσκοπής γέμισε Στέφανους.Μπορεί να έκαψαν το σπίτι ενός, αλλά για κακή τους τύχη, η φλόγα αυτή, άναψε εκατοντάδες φωτιές. Στην ίδια πλατεία που το Δεκαπενταύγουστο του 1942 ο Άρης Βελουχιώτης όρκισε ομάδα του ΕΛΑΣ, μαζευτήκαμε σήμερα και δηλώσαμε όλοι ότι θα κρατήσουμε τη “φωτιά” μας ζωντανή. Το σπίτι θα ξαναχτιστεί σύντομα, γιατί θα βοηθήσουμε όλοι και οι αγώνες θα συνεχιστούν μαζικότεροι και δυνατότεροι.

Οι πληγές της Γκιώνας από την εξόρυξη βωξίτη είναι εκατοντάδες. Τώρα ετοιμάζονται να τρυπήσουν και άλλα δάση σε περιοχές Natura 2000. Δεν θα μπορέσουν όμως. Ως εδώ ήταν ο βιασμός του βουνού, για τον πλουτισμό των λίγων και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ο παραλογισμός πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει.

Περισσότερα νέα από τη Γκιώνα σε επόμενη ανάρτηση και περισσότερες φωτο στο http://politeskorinthias.blogspot.com/Διαβάστε και αυτά: http://symparataxi.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.htm
lhttp://politesfokidas.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.html


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.