Ολυμπιάδα και Στρατονίκη Σταθερές στον Αγώνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Επιτροπης Αγωνα Στρατονικης Χαλκιδικης

21 Δεκεμβρίου 2003

Ανακοινώθηκε την 12η Δεκεμβρίου 2003 από τον Υφυπουργό κ. Πάχτα, η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε Νέο Επενδυτικό Σχήμα. Το ΝΕΣ θα λειτουργήσει αρχικά την εξόρυξη κάτω από την Στρατονίκη ενώ ταυτόχρονα θα ετοιμάζεται η δραστηριοποίηση των Μεταλλουργιών Χρυσού στις «Σκουριές» και την Ολυμπιάδα.

Ανακοινώθηκε επίσης η συμμετοχή του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου στο ΝΕΣ.

Δηλώνουμε στην Κυβέρνηση και στους νέους επίδοξους δυναμιτιστές της Στρατονίκης ότι θ’ αγωνισθούμε με κάθε μέσο για να μη πέσει ούτε ένα φουρνέλο κάτω από τα σπίτια μας, τις Εκκλησιές και το Σχολείο μας. Έχουμε γευτεί την αστυνομική βία, την κατοχή των ΜΑΤ, το ξύλο και τις Δικαστικές διώξεις.

Είμαστε πλέον έμπειροι και αποφασισμένοι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Τοπικου Συμβουλιου Ολυμπιαδας του Δημου Σταγειρων-Ακανθου Χαλκιδικης


31 Δεκεμβρίου 2003

Στις 12 Δεκεμβρίου το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.». Η Σύμβαση της μεταβίβασης θα κυρωθεί με Νόμο, όπως προβλέπεται σ’αυτή και όπως ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου του Υφυπουργού κ. Πάχτα στις 12 Δεκεμβρίου.

Μελετήσαμε το κείμενο της Σύμβασης και διαπιστώσαμε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ υποχρεώνεται επί ποινή αναστροφής της μεταβίβασης «να εκπονήσει πλήρες και άρτιο επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και λειτουργία εργοστασίου μεταλλουργίας χρυσού».

Από άλλα σημεία τόσο της Σύμβασης Μεταβίβασης όσο και του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και TVX HELLAS γίνεται σαφές ότι επαναδραστηριοποιείται το πρόγραμμα χρυσού στην Ολυμπιάδα.

Καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Παραμένουμε ακλόνητοι στην πάγια από 15ετίας θέση μας ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, όπως αυτή δικαιώθηκε από τις αποφάσεις 598/99 και 1,2,3/2000 της Επιτροπής Αναστολών και της 613/2002 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας.

Θα αντιδράσουμε όπως μέχρι σήμερα σε κάθε προσπάθεια για αναβίωση του ανοσιουργήματος που επιχειρήθηκε από το 1989 μέχρι και το 2002.

Μεταλλουργία Χρυσού δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Ολυμπιάδα.

Το Τοπικό Συμβούλιο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.