CATASTROIKA 2012: Η ολοκληρωτική εκποίηση της Ελλάδας


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=K0K2CvCxdtg&feature=related]


Μία απάντηση στο “CATASTROIKA 2012: Η ολοκληρωτική εκποίηση της Ελλάδας”

  1. ΑΛΗΘΕΙΑ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    Η ταινία τεκμηρίωσης “Catastroika”, είναι μία σπουδή στην απάτη του πολιτικο-οικονομικού συστήματος που δυναστεύει την ελληνική και την παγκόσμια κοινωνία. Η ταινία των Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη μας αποκαλύπτει το πως οι κάτοικοι της Ελλάδας σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της επιχείρησης ξεπουλήματός της. Αν παραμείνουμε αμέτοχοι αργά ή γρήγορα τα θύματα θα πολλαπλασιάζονται ασφυκτικά.

    Η κατακτητική συνταγή που ακολουθείται (επιβάλλεται) διεθνώς από τις οικονομικές ελίτ είναι, αφού βρεθούν οι πρόθυμοι για συνεργασία μαζί τους κρατικοί αξιωματούχοι και ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες σε μία χώρα, να ρημάξουν τη βάση της οικονομίας της, να την καταχρεώσουν και στη συνέχεια να την εξαγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας (πλειστηριασμός).

    Λίγο μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και το τέλος του ψυχρού πολέμου (1990) οι ιδιωτικοποιήσεις που ξεκίνησαν στη Ρωσία είχαν την κωδική ονομασία catastroika απ’ όπου και ο τίτλος της ταινίας. Η Ρωσία σήμερα δεν φημίζεται για το δημοκρατικό της πολίτευμα ούτε για την ευημερία της πλειονότητας των πολιτών της.

    Στην Ελλάδα ένα από τα παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων σε βάρος του πολίτη είναι η απόπειρα πώλησης των μετοχών της κερδοφόρας ΕΥΑΘ (του νερού της Θεσσαλονίκης). Άλλο παράδειγμα που χρησιμοποιείται στην ταινία και δείχνει το πως δεν είναι προς το συμφέρον της πολιτείας η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Από την άλλη πλευρά αν εφαρμοστεί η φοροεπιδρομή στα ακίνητα (χαράτσι) σε λίγο η ιδιωτική μας περιουσία θα δημευτεί από ένα κράτος, το οποίο στη συνέχεια θα την ξεπουλήσει σε μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες.

    Τεκμηριώνεται μέσω της ταινίας “Catastroika” το πως οι σύγχρονες δημοκρατίες της δύσης δεν είναι πραγματικές δημοκρατίες. Υπήρξαν ίσως εν δυνάμει δημοκρατίες. Tο τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις όπου η κυβέρνηση παραβίασε το Σύνταγμα σε σημείο που να τίθεται το ζήτημα του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος («τραπεζική χούντα»). Πλέον οι εκλογές (δηλαδή η ψήφος των πολιτών) εμφανώς δεν είναι καθοριστικές για τις πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις που εκλέγονται.

    Στην περίπτωση του τελευταίου πρωθυπουργού που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία του 2009 (Γ. Α. Παπανδρέου) εντοπίζεται η αθέτηση του προεκλογικού του λόγου και της μετέπειτα πολιτικής που ακολούθησε στο θέμα της μή πώλησης των δημόσιων μετοχών της ΕΥΑΘ. Η αθέτηση προεκλογικής δέσμευσης είναι αντισυνταγματική (Ελ. Σύνταγμα: άρθρο 1, παρ. 2. Αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας).

    Κομματοκρατία και κλεπτοκρατία κυριαρχούν στην Ελλάδα, δυναστεύουν τους πολίτες και τις διαχειρίζονται ασυνείδητοι τεχνοκράτες, πολλοί από τους οποίους όταν εφαρμοστούν οι νόμοι μάλλον θα βρεθούν στη φυλακή. Παράνομα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία επιστρέφονται στους κατόχους τους και αυτό θα πρέπει να ισχύει πολλαπλά στην περίπτωση της δημόσιας περιουσίας.

    Η ταινία “Catastroika” είναι μία παραγωγή που βασίζεται στο μεράκι των δημιουργών της και στην χρηματοδότηση πολιτών και οργανώσεων. Η χρηματοδότηση επιτυγχάνεται μάλλον λόγω της εμπιστοσύνης που έχουν οι πολίτες προς τους δημιουργούς της ταινίας, οι οποίοι άλλωστε πέτυχαν κάτι ανάλογο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την ταινία «Χρεοκρατία» (2010).

    Ο κόσμος έχει ανάγκη να καταλάβει αυτό που γίνεται και όχι να του επιβάλλεται μία ενημέρωση, η οποία βασίζεται στο ψέμα, στη μοιρολατρεία και στην ηττοπάθεια.

    Το άν είναι δύσκολος και άνισος ο αγώνας των πολιτών απέναντι στις κυβερνήσεις ασυνείδητων τεχνοκρατών (που διοικούν στρατούς και αστυνομίες) δεν σημαίνει πως είναι χαμένος.

    Διερχόμαστε μία νέα εποχή, η ύπαρξη ταινιών τεκμηρίωσης σαν το “Catastroika” είναι από μόνη της μία ένδειξη πως μπορούμε οι πολίτες να ελπίζουμε … Ήδη περισσότεροι από 160.000 θεατές είδαν την ταινία στο διαδίκτυο (με ελληνικούς υπότιτλους) στη διάρκεια των πρώτων 5 ημερών προβολής της.

    Προλαβαίνουμε ίσως να γλιτώσουμε από τους ασυνείδητους τεχνοκράτες, οι οποίοι επιχειρούν να μας «σώσουν» καταστρέφοντάς μας με αθέμιτα μέσα. Επειδή δεν είμαστε φαταούλες όπως μας συκοφαντούν (δεν τα φάγαμε μαζί) μπορούμε να βάλουμε τους φαταούλες και τους καθοδηγητές τους στη θέση τους. Η ελληνική πολιτεία οπισθοδρόμησε έντονα τα τελευταία χρόνια, καιρός να πάει μπροστά.

    Η ταινία “Catastroika” πέρα από την ενημερωτική της συνοχή και πληρότητα μας ταξιδεύει με την καλή της φωτογραφία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του κόσμου: στη Ρωσία, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιαπωνία. Είναι μία ταινία με φως που μπορεί να δώσει κουράγιο στους θεατές της.

    Η ταινία “Catastroika” καταγράφει την δυσώδη πραγματικότητα που προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών στην Ελλάδα και τα αίτιά της. Είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε το πρόβλημα για να βρούμε μετά τη λύση του. Η λύση του, η οποία προτείνεται συνοπτικά στο τέλος της ταινίας βρίσκεται στην Αντίσταση των Πολιτών.

    Αλήθεια και Αντίσταση για Δικαιοσύνη.

    ΥΓ. Λίγο καιρό αφότου έπεσε η δικτατορία των συνταγματαρχών έγινε δημοψήφισμα (8 Δεκεμβρίου 1974) για το αν θέλουμε βασιλευόμενη ή αβασίλευτη «δημοκρατία» και το 70% ψήφισε όχι στο Βασιλιά. Έρχεται μάλλον η ώρα για να γίνει το δημοψήφισμα για το αν θέλουμε ή όχι το «μνημόνιο», το οποίο μας επιβληθήκε αντισυνταγματικά (και χωρίς να διαβαστεί από αυτούς που το υπέγραψαν). Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η «δημοκρατία» καλούμαστε να μην επιτρέψουμε την επιστροφή στη μοναρχία (του χρήματος) και στη μονομανία (μονόδρομος) των «μνημονίων» που είναι αυτοκαταστροφική.

    Η ταινία “Catastroika” έχει διάρκεια 1 ώρα και 27 λεπτά, προβάλλεται στο διαδίκτυο από την Πέμπτη 28 Απριλίου του 2012 και διατίθεται για ελεύθερη προβολή σε χώρους προβολών, κινηματογράφους, πανεπιστήμια κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.