#skouries: Συμβούλιο Πλημμελειοδικών: Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση Καρατζά, δεν είναι αρχηγός ο Τ. Παπαγεωργίου


Στην επιστολή του προς την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και απουσία βάσιμων επιχειρημάτων για να στηρίξει το αίτημα της επαναφοράς της Γαλάζιας Σημαίας στο Στρατώνι,  ο κ. Πάχτας επιδίδεται για μια ακόμα φορά στην (προσφιλή του) συκοφάντηση του “Παρατηρητηρίου” και του ιδρυτή του. Στη δική μας επιστολή/απάντηση προς την ΕΕΠΦ αποκαταστήσαμε την αλήθεια, ενημερώνοντας εν συντομία την ΕΕΠΦ οτι όλα όσα αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος απεδείχθησαν μυθεύματα και οτι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής με βούλευμά του αθώωσε τον Τόλη Παπαγεωργίου απαλλάσσοντάς τον από κάθε κατηγορία.

Παραθέτουμε και εδώ τα πραγματικά γεγονότα, σε λίγο μεγαλύτερη έκταση, για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την επίμονη λάσπη που ανακυκλώνεται και αναπαράγεται από τον πρώην Δήμαρχο και τα ιστολόγια της Ελληνικός Χρυσός.

Ο κ. Πάχτας επέλεξε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του 2013 που περιλαμβάνει αποσπάσματα από την ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης “Λάκκος Καρατζά” που συνέταξε το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (!) της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν πράγματι ο Τόλης Παπαγεωργίου κατηγορείται για “συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία, δομή και διαρκή δράση, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών”, με το αιτιολογικό οτι “οργάνωνε διαδηλώσεις, παρείχε συνεντεύξεις, κατάρτιζε και δημοσίευε κείμενα”

Η υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση ήταν οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής που αντιτίθενται στα σχέδια της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. Το “αποδεικτικό υλικό” της ευφάνταστης αυτής δικογραφίας ήταν:

  • απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από την παρακολούθηση των τηλεφώνων ολόκληρων χωριών, το περιεχόμενο των οποίων διαστρεβλώθηκε από την Ασφάλεια ώστε να μοιάζει ενοχοποιητικό
  • συνεντεύξεις του υποτιθέμενου “αρχηγού”, Τόλη Παπαγεωργίου, σε Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης (διαβάστε: Έγκλημα οι… συνεντεύξεις)
  • αναρτήσεις του ιστολογίου μας που δεν άρεσαν στους συντάκτες της δικογραφίας (διαβάστε: Οι 35 εγκληματικές αναρτήσεις του antigold)
  • άλλες αναρτήσεις από το ιστολόγιο της εταιρείας “Πολίτες Αριστοτέλη” (διαβάστε: Πώς στήνεται μια δήθεν «εγκληματική οργάνωση» από «ανώνυμα» δημοσιεύματα)
  • DNA διαδηλωτών επάνω σε γόπες τσιγάρων και μπουκαλάκια νερού. Σχετικά με την αξιοπιστία της χρήσης του DNA ως αποδεικτικού υλικού σε δικαστήρια μάθαμε πολλά το τελευταίο διάστημα, λόγω των (εξοργιστικών!) υποθέσεων του Τάσου Θεοφίλου και της Ηριάννας Β.Λ. (ενδεικτικά: Η Ηριάννα και η αξιοπιστία των τεστ DNA).

Η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας – την “τέχνη” αυτή γνωρίζει καλά ο  κ. Πάχτας και συνειδητά αποφεύγει να αναφερθεί στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Στο απολογητικό υπόμνημα των 196 σελίδων που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές ο Τόλης Παπαγεωργίου, αναλυτικά καταρρίπτεται όλο το σκεπτικό της Ασφάλειας περί “εγκληματικής οργάνωσης” και περιγράφονται οι προσπάθειές στοχοποίησής του από το 2012.

Με το βούλευμα 180/2015, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής απάλλαξε τον Τόλη Παπαγεωργίου από τις κατηγορίες και δεν τον παρέπεμψε σε δίκη, όχι για κακούργημα αλλά ούτε καν για πταίσμα:

Οι ενέργειες του κ. Παπαγεωργίου συνάδουν με την έντονη ακτιβιστική του δραστηριότητα και αποτελούν έκφανση των πεποιθήσεων που πρεσβεύει ως Πρόεδρος του ΠΜΔ και δεν αφορούν στην προετοιμασία ή προτροπή σε έκνομες ενέργειες. Ήταν άλλωστε συνεχής η παρουσία του τόσο σε διεθνείς όσο και σε εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στα ΜΜΕ όπου διατύπωνε τις ίδιες απόψεις  περί παράνομης λειτουργίας των μεταλλείων και επαχθών περιβαλλοντικών επιπτώσεων… Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στις πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας των κατοίκων και η διαρκής ενημέρωσή του για τα τεκταινόμενα δικαιολογείται από τη θέση του ως Προέδρου του ΠΜΔ… Ως εκ τούτου, τα γεγονότα και οι ενέργειές του αποτελούσαν ενάσκηση του δικαιώματός του ως Προέδρου του ΠΜΔ… Δεν στοιχειοθετούνται από τα προαναφερθέντα αποδεικτικά μέσα επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή του στο ακροατήριο με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης….”.

Αλλά ούτε “εγκληματική οργάνωση του Λάκκου Καρατζά” υπάρχει κατά το βούλευμα:

“Από τα ανωτέρω εκτεθέντα δεν προκύπτει η συγκρότηση και ένταξη σε δομημένη εγκληματική οργάνωση από τους κατηγορουμένους, κατά την έννοια του άρθρου 187 παρ. 1 ΠΚ, όπως αναλύεται διεξοδικά στη νομική σκέψη του παρόντος. Συγκεκριμένα δεν προέκυψε οτι συγκροτήθηκε μία ομάδα, με προεξάρχοντα τον κατηγορούμενο Παπαγεωργίου Απόστολο…”

Στην στοχοποίηση του Τόλη Παπαγεωργίου και στο διασυρμό του ως εγκληματία έπαιξε βασικό ρόλο ο τότε Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο οποίος τον υπέδειξε ως “αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης” την ίδια κιόλας μέρα των επεισοδίων στο Λάκκο Καρατζά, πριν καλά-καλά κάτσει η σκόνη και πριν ξεκινήσει η αστυνομία της έρευνές της. Εναντίον του κ. Πάχτα υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία κατόπιν μήνυσης του Τόλη Παπαγεωργίου για συκοφαντική δυσφήμηση.

Στον Χρήστο Πάχτα ανήκει επίσης η πατρότητα της ιδέας οτι οι κάτοικοι που αντιτίθενται στο Επενδυτικό Σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός αποτελούν εγκληματική οργάνωση! Η πρώτη φορά που αναφέρεται η φράση “εγκληματική οργάνωση” είναι σε Μηνυτήρια Αναφορά του πρώην Δημάρχου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2012… Ο Πάχτας φαίνεται οτι είναι ο εγκέφαλος της σκευωρίας της “εγκληματικής οργάνωσης”, της μεθοδευμένης στοχοποίησης των αντιπάλων της  “χρυσής επένδυσης” που στόχο είχε να αφαιρέσει τα εμπόδια από το δρόμο της εταιρείας. Αποτέλεσμα: δύο δικογραφίες για δύο διαφορετικές “εγκληματικές οργανώσεις”, των “Σκουριών” και του “Καρατζά”! Αν και οι διώξεις των ανθρώπων που σηκώνουν ανάστημα απέναντι σε κολοσσούς της εξορυκτικής βιομηχανίας είναι μια παγκόσμια τάση, η τέτοιας έκτασης ποινικοποίηση του φρονήματος είναι πρωτόγνωρη, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Στην υπόθεση του Καρατζά η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης εξέπεσε όχι μόνο για τον φερόμενο ως αρχηγό αλλά και για τους 26 κατηγορουμένους. Αλλά παραμένει για την υπόθεση των Σκουριών, για 20 κατηγορούμενους συναγωνιστές μας. Παραμένουν συνολικά τα κατασκευασμένα έωλα κατηγορητήρια, με τα τα DNA στα μπουκαλάκια του νερού και τα τηλεφωνήματα μεταξύ συγγενών και φίλων. Οι δίκες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.


2 απαντήσεις στο “#skouries: Συμβούλιο Πλημμελειοδικών: Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση Καρατζά, δεν είναι αρχηγός ο Τ. Παπαγεωργίου”

  1. η Αθώωση του Τ.Παπαγεωργίου πρόεδρου ΠΜΔ , σημαίνει ότι η κατηγορία του Παχτα ήταν άδικη , μπαμπέσικη και παραπλανητική για το δικαστήριο .Τώρα του χρειάζεται μια μήνυση για την ταλαιπωρία που επέβαλε το τομάρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.