Ο Δήμος Αριστοτέλη δεν έμαθε οτι από το Στρατώνι αφαιρέθηκε η “Γαλάζια Σημαία”; #skouries


Η φωτογραφία είναι από τον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Αριστοτέλη στην παραλία Ιερισσού, όπου έχουν αναρτηθεί οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2017. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το Στρατώνι.

Όπως μας ενημέρωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η Γαλάζια Σημαία του 2017 έχει αφαιρεθεί εδώ και ένα μήνα από το Στρατώνι. Ο λόγος είναι η αποκάλυψη επιστημονικών ερευνών που δείχνουν σοβαρή ρύπανση της παραλίας και του θαλάσσιου πυθμένα με βαρέα μέταλλα, συνέπεια της μακρόχρονης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Οι τοπικές αρχές ήξεραν αλλά δε μιλούσαν, αποκρύπτοντας συστηματικά το πρόβλημα της ρύπανσης από κατοίκους, επισκέπτες και την ΕΕΠΦ. Και έτσι το Στρατώνι έπαιρνε επί 7 συναπτά έτη τη Γαλάζια Σημαία. Όταν το βραβείο αφαιρέθηκε, πρώτα από όλους ενημερώθηκε φυσικά η δημοτική αρχή.

ANAΦΟΡΑ: Σοβαρή ρύπανση της παραλίας Στρατωνίου

Πληροφορούμαστε επίσης οτι σε περίοπτη θέση της παραλίας του Στρατωνίου ανεμίζει ακόμα η Γαλάζια Σημαία, μόνο που δεν είναι η φετινή αλλά η περσινή! Το αποτέλεσμα είναι πώς κάποιοι ανυποψίαστοι τουρίστες την βλέπουν και σταματούν για ένα μπανάκι επάνω στα επικίνδυνα απόβλητα. Φέτος δε, η άμμος που στρώθηκε επάνω στα απόβλητα για να μοιάζει η παραλία των αποβλήτων με “ακτή κολύμβησης” δεν ήταν υγιής, καθαρή αμμούδα. Ο γνωστός εργολάβος του Στρατωνίου έριξε στην παραλία τη λάσπη που έβγαλε από την εκβάθυνση του λιμανιού στις εκβολές του ρέματος Καρβουνόσκαλα, δηλαδή απόβλητα εμπλουτισμού με σιδηροπυρίτη. Έτσι  η παραλία απέκτησε το χρώμα της σκουριάς και μια ελαφριά γυαλάδα, αλλά η νέα απόχρωση μαθαίνουμε οτι δεν ευχαρίστησε καθόλου τους κατοίκους του χωριού. Το γεγονός καταγγέλθηκε και στη δημοτική αρχή τις οποίας τις ενέργειες αγνοούμε.

Δυστυχώς το ζήτημα είναι σοβαρό και ξεπερνά την κουτοπονηριά κάποιων ιδιοκτητών καταστημάτων και τοπικών αρχόντων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την άγνοια των επισκεπτών για την κατάσταση της παραλίας. Παρά την επίσημη αφαίρεση της σημαίας, τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία συνεχίζονται, με την ανοχή ή τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και του τοπικού συμβουλίου Στρατωνίου. Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Ζαγοράκη οτι αν κάποιος τουρίστας αντιληφθεί οτι τον άφησαν να βουτήξει σε επικίνδυνα απόβλητα, τη δική του κουτοπονηριά θα την πληρώσει ακριβά σε αποζημιώσεις όλος ο Δήμος Αριστοτέλη. Και κάποιος πρέπει επιτέλους να πει στους κατοίκους του Στρατωνίου την αλήθεια για το χωριό τους. Για να καταλάβουν ποιος νοιάζεται πραγματικά για την υγεία τη δική τους και των παιδιών τους και ποιος απλά τους χρησιμοποιεί.

 


3 απαντήσεις στο “Ο Δήμος Αριστοτέλη δεν έμαθε οτι από το Στρατώνι αφαιρέθηκε η “Γαλάζια Σημαία”; #skouries”

  1. ο ποιος..??..ο….δημος..?…καλο..!!! θα σας πω κι εγω ενα ωραιο ανεκδοτο….ανοιγω τηλεοραση και πετυχαινω στην ΕΤ ” ειδικη μονιμη επιτροπη υδατινων πορων”…και προεδρευει η ιγγλεζη….καλο..!!!…ε..??

  2. Dear Mister Stefanis,

    Many thanks for your interest towards the Blue Flag programme,

    Regarding Stratoni area, we are currently investigating towards the situation there and we will know more about it soon.
    Our national operator in Greece and experts are aggregating information in order to take actions wherever it is needed.

    Shall you have any question, please feel free to contact us directly.
    Many thanks in advance for your understanding,

    Best regards,

    Johann Durand
    International Blue Flag Assistant

    wards the Blue Flag programme,

    Regarding Stratoni area, we are currently investigating towards the situation there and we will know more about it soon.
    Our national operator in Greece and experts are aggregating information in order to take actions wherever it is needed.

    Shall you have any question, please feel free to contact us directly.
    Many thanks in advance for your understanding,

    Best regards,

    Johann Durand
    International Blue Flag Assistant

  3. Η αφαίρεση της γαλάζιας σημαίας είναι προσωρινή. Μέχρι να αντικατασταθεί με την φαιοκίτρινη των ιαματικών λουτρών. Που στην περίπτωση θα σηματοδοτεί νερά όξινα, μεταλλικά, θειούχα, ραδιενεργά. Νερά παντελώς απαλλαγμένα από κωλοβακτηρίδια που δεν μπορούν να επιβιώσουν σε τέτοιο περιβάλλον ούτε στιγμή. Νερά κατάλληλα για την θεραπεία πάσας νόσου και για την εκτροφή ιπποκάμπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.