Χρυσό μετάλλιο στην υποκρισία #skouries


olympionikes

Το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα Πολυγύρου: Προς Ομοσπονδία και αθλητές Άρσης Βαρών: «Ο Χορηγός σας σκοτώνει τον τόπο μας!», μοιράστηκε χθες το πρωί από μέλη των Επιτροπών Αγώνα έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου όπου γινόταν η φιέστα με τους αθλητές της Ομοσπονδίας και της παραολυμπιακής ομάδας, που τους χρησιμοποιεί η Εldorado για να ξεπλύνει τη ντροπή της καταστροφής των Σκουριών.

Κανένας από τους αθλητές με τους οποίους μιλήσαμε δε γνώριζε. Δεν γνώριζαν ποια μεγάλη εταιρεία ήταν ο χορηγός της Ομοσπονδίας  τους. Ούτε τι ήταν οι Σκουριές, αυτό το μέρος που τους πήγαν και φωτογραφήθηκαν ήξεραν, ούτε τι αγώνας έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται για να σωθεί από τα νύχια της εταιρείας-χορηγού.

Τις φωτογραφίες-ντροπή διακινούν από προχθες σαν πολύτιμο τρόπαιο οι υπάλληλοι της Eldorado.

arsi-bar2

Χρόνια τώρα η εταιρεία προσπαθεί να δώσει τα βρώμικα λεφτά της στα αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και αποτυγχάνει, ξανά και ξανά, λόγω της αντίδρασης των οργανωμένων φιλάθλων όλων των ομάδων. Και αν υπάρχουν πάντα μεγαλόσχημοι  “παράγοντες” εθισμένοι στο χρήμα απ’οπου κι αν προέρχεται, η Eldorado Gold δεν κατέκτησε και δεν θα κατακτήσει ποτέ τη λαϊκή καρδιά της πόλης. Κι αυτό, έχει σημασία.

Επόμενη επιλογή, με επικοινωνιακά κριτήρια πάντα, η άρση βαρών. Η διοίκηση της ΟΑΒ τα πήρε τα 60.000 αργύρια και η εταιρεία εξαγόρασε το “δικαίωμα” να περιφέρει τους αθλητές για τις ανάγκες της προπαγάνδας της, να τους χρησιμοποιεί για να καλύψει την κραυγή του τόπου.

Όπως όμως όλοι οι άνθρωποι που έχουν καθαρές καρδιές, οι αθλητές της άρσης βαρών ενδιαφέρθηκαν για τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή και ζήτησαν να μάθουν περισσότερα. Κι αυτό, επίσης έχει σημασία.


Μία απάντηση στο “Χρυσό μετάλλιο στην υποκρισία #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.