Σκουριές: H καταστροφή που ήταν άγνωστη στο κράτος (βίντεο)


Το βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας με αεροφωτογράφηση της περιοχής των Σκουριών που πραγματοποίησε το “Παρατηρητήριο” και τα συγκρίνει με τη ΜΠΕ, την ΑΕΠΟ και τις δηλώσεις στελεχών της εταιρείας. Η σχετική έκθεση βρίσκεται εδώ.

Όσο για τη σημασία της έρευνας, αντιγράφουμε από το facebook σχόλιο του Μ. Ζ.:

“Από τη στιγμή που η Ελληνικός Χρυσός περιέφραξε την περιοχή γύρω από το εργοτάξιο του Υποέργου Σκουριών, κανείς δεν μάθαινε πια τί συμβαίνει εκεί μέσα, πέρα από τους εργαζομένους -που δε μιλούσαν.

Ούτε οι περισσότεροι ντόπιοι, ούτε οι επιθεωρητές των κρατικών υπηρεσιών είχαν εικόνα τί ακριβώς έκανε η εταιρεία στο δάσος των Σκουριών.

Έτσι, τον Αύγουστο του 2015 το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ σήκωσε ένα drone με τρισδιάστατο σαρωτή πάνω από την περιοχή, και παρουσίασε στο υπουργείο τα πορίσματα. Το βίντεο που ακολουθεί, αναλύει το πώς μεταχειρίστηκε η εταιρεία το αρχέγονο δάσος, τμήμα του οποίου της παραχωρήθηκε. Περιληπτικά: σαν το χωράφι του μπάρμπα της.

Εγώ δε θα σταθώ τόσο στην καθαυτό (ανεπανόρθωτη) καταστροφή. Το ότι έφτιαξε λεωφόρους μέσα σε προστατευόμενο δάσος, ότι φυτεύει επιπλέον κτίρια όπου γουστάρει, ότι το περίφημο εργοστάσιο για το οποίο δεν εκδίδεται η άδεια το έχει χτίσει ήδη πρωτοβουλιακά.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι το γεγονός ότι το υπουργείο δε γνώριζε τίποτα από όλα αυτά, μέχρι τρεις τρελοί να κάνουν τη δουλειά της πολεοδομίας. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που ξέρουμε όλοι: ότι το κράτος αυτό είναι μπανανία, ότι προορίζεται να είναι πάντα μπανανία, και ότι η δυνατότητα ασυδοσίας και διαφθοράς είναι τέτοια, που κολάζει και άγγελο. Και η Eldorado Gold, μαθημένη από εξορύξεις σε αναπτυσσόμενες, εξαρτημένες χώρες, κάθε άλλο παρά άγγελος είναι.”

 


Μία απάντηση στο “Σκουριές: H καταστροφή που ήταν άγνωστη στο κράτος (βίντεο)”

  1. για να τελειώνουμε με τα χρυσό ,χαλκό κ.α χαρακτηριστικά του εισαχθέντος μεταλεύματος, είναι μετρήσιμα στην »έξοδο»!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ………με αυτά σαν δεδομένα θα μπορούσαν οι »διοικούντες » δημόσιοι υπάλληλοι να υπολογίζουν την τελική »αξία» του μεταλέυματος
    ……..αν ΄ήταν μόνο δικηγόροι έχουν σαν ελαφρυντικό την άγνοια.
    ……..σαν μηχανικοί δεν έχουν καμία δικαιολογία (πρέπει να είχαν απομακρυνθεί και ήδη δικαστεί)….και αυτοί και τα παπαγαλλάκια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.