Γ. Τσιρώνης για τις Σκουριές: “Η ζημιά που προκαλούν στην οικονομία τέτοια έργα είναι πολύ μεγαλύτερη από το όφελος”


tsironis-giannis1422519399

Ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Τσιρώνης, μιλά στο Κόκκινο και δίνει το στίγμα της πολιτικής του υπουργείου. Η αναφορά στις Σκουριές είναι στο 9:20′.

“Η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασικός πυλώνας μια υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας”.

“Να πάψουμε να θεωρούμε ως ένα βαρίδι, ότι φρενάρει την ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος. Αντιθέτως η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασικός πυλώνας μιας υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας.

Η ανάπτυξη των προηγούμενων κυβερνήσεων πριόνιζαν το κλαδί που καθόμαστε, μέχρι χτες αυτοί που κατέστρεφαν το φυσικό περιβάλλον, κατέστρεφαν και το οικονομικό περιβάλλον”, τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συγκρούσεων με την ΕΕ λόγω εφαρμογής νέων πολιτικών, τόνισε ιδιαίτερα πως “Η ΕΕ έγινε πολλές φορές αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση, για να καλύψει δικές της εσωτερικές πελατειακές ανάγκες. Η ΔΕΗ είναι χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα, που ήθελαν να σπάσουν το μονοπώλιο υπέρ λίγων μεγάλων κατασκευαστών, ενώ μπορεί να περάσει στους πολίτες”.

Χαρακτήρισε θετικό ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος πήγε μαζί με το Παραγωγικής ανασυγκρότησης και Ενέργειας: “Εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορούμε να φανταστούμε το περιβάλλον ερήμην της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρα”.


6 απαντήσεις στο “Γ. Τσιρώνης για τις Σκουριές: “Η ζημιά που προκαλούν στην οικονομία τέτοια έργα είναι πολύ μεγαλύτερη από το όφελος””

  1. Εχει ενδιαφέρον να ακούσει κανείς τη συνέντευξη του νέου αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ

    http://www.stokokkino.gr/podcast/TSIRONIS%2029-1-2015.MP3

    οπου ακούγεται ιδιαίτερα αισιόδοξος, θεωρώντας ότι μπορεί να ενσωματώσει το περιβάλλον σε κάθε τομέα, ακόμη και στις οικονομικές καθαρά δραστηριότητες. Μάλλον δεν έχει ενημερωθεί πλήρως για τις αρμοδιότητές του. Να δούμε τι θα κάνει όταν υποχρεωθεί να αδειοδοτεί τα λατομεία, τη βιομηχανία, τη ΔΕΗ, τις ΑΠΕ κλπ. Οχι απλώς να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους, αλλά να τα αδειοδοτεί πλήρως, να εγκρίνει τις απαλλοτριώσεις για τις επεκτάσεις των λιγνιτωρυχείων, των ορυκτών καυσίμων που σύμφωνα με τα μέχρι τούδε λεχθέντα δεν θέλει ούτε να αγγίζει. Ουτε λόγος για τις Σκουριές!

    Δείτε κι εδώ http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=39203

    • Kαι το προηγούμενο Υπ. Περιβάλλοντος (το ΥΠΕΚΑ) είχε ενσωματωμένες τις υπηρεσίες αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων, δεν είναι κάτι καινούριο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.