Η πραγματική έκταση του μεταλλείου των Σκουριών (βίντεο)


[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=vVQTkjD3ESE]

Μια τεράστιας κλίμακας επέμβαση μέσα στον πνεύμονα ζωής της Β. Χαλκιδικής, τον Κάκαβο. Δείτε την πραγματική έκταση του “υποέργου Σκουριές”, όπως προκύπτει από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και από τις φωτογραφίες που η ίδια η εταιρεία έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Αυτό που κάποτε ήταν ανέγγιχτο, καταπράσινο δάσος έχει τώρα στο κέντρο του έναν καρκίνο που μεγαλώνει. Δείτε την έκταση του τέρατος σε σχέση με τα γειτονικά χωριά του Δήμου Αριστοτέλη. Mετρήστε αποστάσεις. Σκεφτείτε 2.162 τόνους σκόνης την ώρα (ΜΠΕ, σελ. 5.3-105). Διαβάστε και τι θα περιέχει αυτή η σκόνη, στο HOT DOC της επόμενης Πέμπτης.

Το βίντεο είναι μια πρόγευση των όσων θα δουν και θα ακούσουν όσοι παρακολουθήσουν αύριο την εκδήλωση για τα φράγματα μεταλλευτικών αποβλήτων στην Ιερισσό. Στις 11:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.

skouries-vid


5 απαντήσεις στο “Η πραγματική έκταση του μεταλλείου των Σκουριών (βίντεο)”

  1. Επειδή παρακολουθώ και τα μπλόγκ της εταιρείας, λένε ότι η έκταση στις Σκουριές θα είναι 3.300 στρέμματα και αυτό το βίντεο είναι ψέματα.
    Στην ερώτηση τι περιλαμβάνει ο χώρος των Σκουριών κατά την εταιρεία δεν πήρα απάντηση. Εάν είναι μόνο το μεταλλείο με το εργοστάσιο ή το μεταλλείο, το εργοστάσιο και οι Λάκκοι Καρατζά και Λοτσάνικο.

    Εσείς ξέρετε αυτά τα 3.300 στρέμματα τι περιλαμβάνουν;

    • Τα 3.300 στρέμματα (περίπου) είναι η έκταση που παραχωρήθηκε στην εταιρεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης τον Απρίλιο του 2012. Σε αυτά θα προστεθούν και περίπου 920 στρέμματα που σύντομα θα έχει πάρει η εταιρεία από τη Μονή Ιβήρων. Αυτά τα 920 είναι ο μισός λάκκος Λοτσάνικο (η βόρεια πλευρά) δηλαδή το μισό από τον ένα χώρο απόθεσης τελμάτων.
      Το βίντεο που φτιάξαμε εμείς έχει αποτυπώσει ακριβώς αυτή την έκταση των περίπου 4.200 στρεμμάτων, όπως φαίνεται στους χάρτες τηε εταιρείας. Θα περιλαμβάνει το open-pit, το εργοστάσιο εμπλουτισμού, τους δυο χώρους απόθεσης και άλλα έργα όπως χώρους απόθεσης φυτικής γης, την είσοδο της υπόγειας στοάς, δρόμους, γραφεία και διάφορα άλλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.