Τουριστική προβολή της “προ του Άθω” περιοχής κι από πίσω ELDORADO?


pappaΣε συνάντηση “γνωριμίας” την Πέμπτη 24 Ιουλίου έχει προσκαλέσει τους Συλλόγους της Iερισσού και της “προ του Άθω περιοχής” η κα Μαρία Πάππα , Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του “Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Άθω”. Στη συνάντηση η κα Παππα θα  τους εκθέσει τον σημαντικό ρόλο, τον δικό της και του “Οργανισμού” σε θέματα τουριστικής αναπτυξης ενώ στη συνέχεια  θα παραβρεθεί στη συνάντηση και ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γιάννης Μίχος.

Οι παλαιότεροι στον αγώνα κατά της μεταλλουργίας χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη δεν θα τη γνωρίσουν τώρα την κα Πάππα. Τις “φοβερές” της ικανότητες στο marketing και την επικοινωνία τις έδειξε από την εποχή της αλήστου μνήμης TVX GOLD και της προσπάθειας εγκατάστασης μεταλλουργίας χρυσού στην Ολυμπιάδα στο διάστημα 1996-2003. Η κα Πάππα ήταν αρμόδια marketing και επικοινωνίας και στους τρεις διευθυντές επικοινωνίας της TVX, τον κ. Δράκο αρχικά, τον κ. Σαμαρά στη συνέχεια και τελικά στον κ. Μπεκρή. Οι συνεντεύξεις τύπου που διοργάνωνε σε διάφορα πολυτελή ξενοδοχεία των Μουδανιών και της Θεσσαλονίκης εξελισσόταν σε πολυτελείς δεξιώσεις για τους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους της TVX . Η αναφορά της στους “τρομοκράτες της περιοχής” που …καθυστερούσαν την πραγματοποίηση της “μεγαλύτερης επένδυσης στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια” ήταν από τα κύρια θέματα των συνεντεύξεων. Τις επιθέσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον των αγωνιζόμενων κατοίκων τις επιθεωρούσαν από απόσταση ασφαλείας οι “τρεις χάριτες” της TVX, η Διευθύντρια Περιβάλλοντος και έχουσα το γενικό πρόσταγμα κα Κατερίνα Αδάμ, η Υποδιευθύντρια τότε κα Εμυ Γαζέα και η κα Μαρία Πάππα. Το “τρίο” ήταν σχεδόν πάντα δίπλα στον Εισαγγελέα και τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις σύλληψης των “τρομοκρατών”, στους οποίους σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνονταν οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες Ολυμπιάδας, Σταυρού, Άνω Σταυρού, Βαρβάρας και Ασπροβάλτας και ο πρόεδρος του “Παρατηρητηρίου”, Τόλης Παπαγεωργίου.

Τα επεισόδια του σήριαλ “η κα Πάππα στην TVX” είναι αναρίθμητα. Και σε όλα ξεπηδά η “απέχθειά” της για τους “αντιδρώντες” συμπατριώτες της Iερισσιώτες και τους πολέμιους της μεταλλουργίας χρυσού. Με τέτοια λαμπρή προϊστορία στην περιοχή, είναι σαφώς το καταλληλότερο άτομο για τη θέση της διευθύντριας marketing και επικοινωνίας στον “Οργανισμό” που στοχεύει στην  ανάπτυξη της ΒΑ Χαλκιδικής και πρωτίστως στην αποκατάσταση της ενότητας των κατοίκων της.

Το ταλέντο της λοιπόν στην προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης αρχισε να ξεδιπλώνει η κα Πάππα στην περιοχή αμέσως μετά την ήττα του Δημάρχου της ELDORADO Χρήστου Πάχτα και την ανάδειξη σε Δήμαρχο του Γιάννη Μίχου στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Στο διάστημα 9-15 Ιουνίου η κα Πάππα διοργάνωσε με λαμπρή επιτυχία το Συνέδριο για την “Mount Athos Area Kouzina” που περιλάμβανε εκδηλώσεις στην Ουρανούπολη, την Αμμουλιανή και τα Ν. Ρόδα. Σημειώστε, όχι και στην Ιερισσό, την πατρίδα της. Είχε προηγηθεί, στις 19-25 Μαΐου, σειρά εκδηλώσεων με θέμα “Η ευλογία του Αγιορείτικου κόλπου” και στο ίδιο διάστημα ο “Οργανισμός” διοργάνωσε εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Αλέξανδρος” των Νέων Ρόδων, με θέμα “Τουριστική ανάπτυξη της ΒΑ Χαλκιδικής”.

Θα περίμενε κανείς ότι οι δαπάνες αυτών των εκδηλώσεων, με τους προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο, τις πολυτελείς διαμονές, τους γνωστούς chef της “kouzina”, τα άφθονα εκλεκτά εδέσματα και την πανάκριβη κάβα, προέρχονται από τα μέλη του Οργανισμού που είναι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα της προ του Άθω περιοχής. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης των εκδηλώσεων προέρχεται από  την Eldorado Gold/ΑΚΤΩΡ (ή Hellas Gold). Φαίνεται οτι για την κα Διευθύντρια marketing και επικοινωνίας οι δεσμοί με το παρελθόν δεν κόβονται τόσο εύκολα. Ουδέν το μεμπτόν για τον από Σεπτέμβρη νέο Δήμαρχο, για τον οποίον η “παραδοσιακή” kouzina δένει αρμονικά με την “παραδοσιακή” μεταλλεία, όπως ακριβώς έλεγε και ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας: “τα μεταλλεία και η μεταλλουργία χρυσού δένουν αρμονικά με τον τουρισμό και τις αρχαιότητες της περιοχής μας”! Εξ’ού και το “αρμονικό” όπως φαίνεται δέσιμο του τουρισμού με την εταιρεία των μεταλλείων, χάρη στο επιχειρηματικό δαιμόνιο της κας Πάππα, επ’αγαθώ βεβαίως της περιοχής και των ευτυχών δημοτών του Αριστοτέλη που δε χρειάζεται να γνωρίζουν τον αφανή χορηγό.

Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η ιστοσελίδα  http://www.mountathosarea.org/ του “Οργανισμού” τον οποίο εκπροσωπεί η κα Πάππα. Το σλόγκαν υποδοχής των επισκεπτών του είναι το ευρηματικό “ανάμεσα σε τρεις ορεινούς όγκους… καλωσορίατε στην προ του Άθω περιοχή”. Όλα είναι φτιαγμένα για να ξεχάσουν οι πολίτες του “από την Ιερισσό και κάτω” τι συμβαίνει “από την Ιερισσό και πάνω”, μόνο που το “επάνω” καθορίζει καταλυτικά το τι συμβαίνει “κάτω”.

Τελείως ειδικός είναι ο ρόλος μεγαλοξενοδόχου της προ του Άθω περιοχής, πρωτοπαλλήκαρου του κ. Πάχτα στις προηγούμενες εκλογές, που “προμήθευσε” και δυο υπαλλήλους του για το τοπικό συμβούλιο Ιερισσού. Ο κ. Μίχος τον τιμά ειδικά για τις εκδηλώσεις και τις συναντήσεις του και η κα Πάππα για τις αντίστοιχες εκδηλώσεις του “Οργανισμού” της. Για το ξενοδοχείο και τον ιδιοκτήτη του αναμένεται αμέσως μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου 2014 η ανακοίνωση εξαιρετικά σημαντικών εξελίξεων.

Τελικά ο Δήμος Αριστοτέλη, με το νέο Δήμαρχο εξελίσσεται σε Νταβός, οπου παίζονται από την προεκλογική ήδη περίοδο, οικονομικά συμφέροντα δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως δήλωσε ο κ. Μίχος την Πέμπτη 17 Ιουλίου στους νέους δημοτικούς/τοπικούς συμβούλους του “Μετά από τρία χρόνια, θα δίνουμε λεφτά στους δημότες”! Στο χορό των κεφαλαίων του νέου Νταβός δηλαδή, μετά από “τρία τέρμινα” θα τσιμπολογούν και οι δημότες. Σαν το “κοινωνικό μέρισμα” που μοίρασε ο Σαμαράς στους εκλεκτούς του από τα ερείπια μιας ρημαγμένης χώρας.

Μένει να δούμε τι θα πούνε για ολα αυτά οι Σύλλογοι της περιοχής που θα συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη με την κα Πάππα και που συμμετέχουν, όλοι ανεξαιρέτως, στο “Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού” και δραστηριοποιούνται ενεργά για τη σωτηρία του τόπου από τις “άλλες” δραστηριότητες του “χορηγού”.

Στο Δήμο Αριστοτέλη, το χαλί δε χωράει πια να κρύψει άλλα σκουπίδια. Δεν πάει άλλο.


7 απαντήσεις στο “Τουριστική προβολή της “προ του Άθω” περιοχής κι από πίσω ELDORADO?”

  1. Τι είναι αυτός ο οργανισμός;
    Ποιός τον έχει φτιάξει; Ποιός τον χρηματοδοτεί; Ποιός ο σκοπός του;
    Ποιός είναι επί κεφαλής; Ποιό το ΔΣ του;
    Ξέρετε κάτι;

    • Ξέρω ότι η πρόταση για τη δημιουργία του Οργανισμού έγινε το 2009 ή 2010 από την κα Πάππα και για τη χρηματοδότηση η ίδια είχε προτείνει να δίνει 150.000 ετησίως η Ελληνικός Χρυσός. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τι έγινε τελικά.

  2. Υπάρχει καταστατικό κατατεθημένο στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα βρείτε την ιδρυτική πράξη. Τα μέλη του ΔΣ είναι κυρίως τοπικοί μεγαλοξενοδόχοι, οι οποίοι γνωρίζουν το ρόλο της Ελληνικός Χρυσός αλλά δεν μιλάνε.
    Ο πρώην Δήμαρχος Αρναίας Λάζαρος Λαζάρου γνώριζε καλά όλο αυτό το σκηνικό, όπως επίσης και ο τότε Περιφερειαρχης Χαλκιδικής. Και οι δύο παρέστησαν σε συνάντηση μικροξενοδόχων της ΒΑ Χαλκιδικής, γνωρίζοντας ποιος είναι ο χρηματοδότης, και τους παραμύθιασαν ότι χρηματοδοτούν αυτοί το έργο τουριστικης ανάπτυξης της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι ο Λαζάρου με αυτό το τρόπο προσπάθησε να “πουλήσει” στον Πάχτα, του οποίου οι θεσεις είναι γνωστές, τους ψηφοφόρους του ενόψει της ένωσης του Δήμου τους.

    • και η επιστολή:

      Ουρανούπολη, 16 Αυγούστου 2010
      Αριθμός Πρωτοκόλλου : 4

      Π ρ ο ς
      ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
      Καρυές Αγίου Όρους

      Σεβαστοί Πατέρες,

      Μια σημαντική προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της προ του Άθω περιοχής ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, με πρωτοβουλία εκπροσώπων της τοπικής τουριστικής και της εν γένει αναπτυξιακής οικογένειας. Η προσπάθεια συνίσταται μεταξύ άλλων στην προώθηση της θρησκευτικότητας και της ιερής παράδοσης του μοναδικού στον κόσμο μοναστικού κέντρου, του Αγίου Όρους, η ιστορία του οποίου παρουσιάζεται συνεχής και αδιάσπαστη για περισσότερο από χίλια χρόνια!

      Εκτός από την άκρως τιμητική γειτνίαση της περιοχής με τη μοναστική πολιτεία, η ύπαρξη στα γεωγραφικά της όρια :
      – της πρωτεύουσας των ξακουστών Μαδεμοχωρίων (στον ορεινό όγκο),
      – αλλά και της ελληνιστικής πόλης των Σταγείρων, της γενέτειρας του Αριστοτέλη, (στα βόρεια σύνορα),
      της προσδίδει ένα ιδιαίτερο και μοναδικά ιστορικό «ειδικό βάρος».
      Αυτή λοιπόν τη μοναδικότητα, σε σχέση με τη βαριά ευθύνη διαιώνισης της αγιορείτικης κληρονομιάς, το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, την τολμηρή εναλλαγή του φυσικού τοπίου, την εναλλακτική παράδοση που διαμορφώνει τρόπους ζωής και φαινομένων, στοχεύουμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο στον κόσμο.

      Σ’ αυτήν ακριβώς την προσπάθεια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΘΩ θεωρούν τιμή τη δυνατότητα συνεργασίας τους με την Ιερά Επιστασία, σεβόμενα την ιερότητα , την ιστορία και τη θρησκευτική παράδοση της χερσονήσου. Μετά τις αρχαιρεσίες της 21ης Ιουλίου 2010, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής :

      Πρόεδρος Ελευθέριος Μελετλίδης (Akrathos Beach)
      Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Theoxenia)
      Γενικός Γραμματέας Ηλίας Γερούκης (Aristoteles Holidays Resort & Spa)
      Ταμίας Νικόλαος Παπαδόπουλος (Akti Ouranoupoli)
      Έφορος Γεώργιος Ροδοκαλάκης (Athos Sea Cruises)
      Μέλος Αλέξανδρος Ασλανίδης (Alexandros Palace & Suites)
      Μέλος Ιωάννης Κρητικός (Restaurant Kritikos)

      Ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά.

      Με εκτίμηση,

      Ελευθέριος Κ. Μελετλίδης
      Πρόεδρος Δ.Σ.
      E-mail address: [email protected]
      Tηλ. Επικοινωνίας 6948-887699

      θέλετε και τα τιμολόγια τα οποία πλήρωσε η Εληνικός Χρυσός?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.