Ο «Τάκης» μας ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους


Aπό vasilinos

kaltsos-web

Σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, κατέθεταν άλλα 13 άτομα στην ανακρίτρια Πολυγύρου για τη σχετική δικογραφία «Λάκκου Καρατζά». Ένας εξ αυτών ήταν και ο μοναδικός Μεγαλοπαναγιώτης Δημήτρης Κάλτσος με το «κωδικό» κατά την Ασφάλεια όνομα «Τάκης», ο οποίος είναι ένας τίμιος οικογενειάρχης με δυο παιδιά, με λευκό ποινικό μητρώο, που η Μητρόπολη Ιερισσού επί πολλά έτη τον έχει διορισμένο επίτροπο στην ενορία του Μ. Βασιλείου και ήταν επίτροπος και στο μεγαλύτερο προσκύνημα της περιοχής (στο προσκύνημα της Μ. Παναγίας). Είναι μέλος της ομάδας διάσωσης και επί χρόνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του συνεργαζόμενος συνέχεια με την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Λόγω του ήθους του, της τιμιότητάς του, του πνεύματος εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς του, πολλοί σύλλογοι τον έχουν είτε ως διοικητικό είτε ως απλό μέλος (όπως ο Ιππικός Σύλλογος Μ. Παναγίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, είναι μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κ.λ.π.). Δυστυχώς όμως, κι αυτός έπεσε θύμα του ενός και μοναδικού υπαλλήλου της Ασφάλειας Θεσ/νικης, ο οποίος διέστρεψε όλη την αλήθεια για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Την ημέρα των επεισοδίων, 12 Μαϊου 2013, αποδείχθηκε ότι ο Δημ. Κάλτσος δεν ήταν στον «Λάκκο Καρατζά», αλλά πέντε χιλιόμετρα μακριά στην κορυφογραμμή, όπου ευρίσκετο ως μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, διότι ήταν σε εξέλιξη σε εκείνη την περιοχή αγώνας ΕΝDURO που είχε διοργανώσει ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Μ. Παναγίας. Από την Πυροσβεστική και το Α.Τ. Μεγάλης Παναγίας είχαν αποφασίσει να ανατεθεί η επίβλεψη της διεξαγωγής του αγώνα (να είναι ασφαλείς οι συνθήκες σε περίπτωση ατυχήματος κ.λ.π.) στην ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Έτσι ο κ. Κάλτσος με τα άλλα μέλη της ομάδας εκτελούσε το καθήκον που τους είχε ανατεθεί.

Τις ώρες που εξελισσόταν ο μοτοσυκλετιστικός αγώνας, στις Σκουριές αναπτύσσοντο αστυνομικές δυνάμεις και εξελίσσοντο τα επεισόδια με τις γυναίκες που είχαν ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την ημέρα της Μητέρας. Ως μέλος και του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, όπως κάνουμε σχεδόν όλοι μας, τηλεφώνησε στον νόμιμο εκπρόσωπό του και Πρόεδρο για να ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν. Αυτό έφθανε για να του επισυνάψουν την κατηγορία του μέλους εγκληματικής δήθεν οργάνωσης. Ο υπάλληλος της Ασφάλειας χρησιμοποιώντας αποσπάσματα των τηλεφωνικών συνομιλιών διέστρεψε το περιεχόμενό τους, όμως σήμερα Ανακρίτρια και Εισαγγελέας δέχθηκαν την αλήθεια που κατετέθη ενώπιόν τους και έκριναν ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να του επιβληθεί ο παραμικρός περιοριστικός όρος.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=0yZBLXZrT04]

Είναι σίγουρο «πέραν πάσης αμφιβολίας» ότι το Συμβούλιο Πλημ/κων που θα εξετάσει τη δικογραφία, θα δει την αλήθεια που διεστράφη και θα κάνει το καθήκον του. Επισημαίνουμε ότι και οι άλλοι τρεις που είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγεωργίου και κατηγορούνται μόνο γι’αυτό, επεσήμαναν τη μοναδική Αλήθεια, ότι δηλ. ο,τιδήποτε συμβαίνει και παρατηρούν όλα αυτά τα χρόνια (και όχι μόνο στις 12-5-2013) και αφορά τις παράνομες μεταλλευτικές δραστηριότητες και τα σχετιζόμενα με αυτές γεγονότα, το πρώτο που κάνουν είναι να ενημερώνουν το υπό του Πρωτοδικείου Θεσ/νικης νομίμως εγκεκριμένο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» και τον νόμιμο εκπρόσωπό του και Πρόεδρο (εάν ήταν άλλος Πρόεδρος, είναι φυσικό σε εκείνον να απευθύνοντο). Και οι τρεις προαναφερθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους τεθεί κανένας απολύτως περιοριστικός όρος. Αποδομείται λοιπόν ο μύθος. Έχει τεθεί πλήθος νομικών ζητημάτων που το Συμβούλιο Πλημ/κων καλείται να εξετάσει, να αποσαφηνίσει κ.λ.π., όπως λ.χ. πόσες δήθεν εγκληματικές οργανώσεις έχουν συσταθεί στην περιοχή των Σκουριών, του Λάκκου Καρατζά, των επεισοδίων του Δημαρχείου Ιερισσού; κ.λ.π., πόσες συστάσεις εγκληματικής οργάνωσης έχουν γίνει, πόσοι αρχηγοί υπάρχουν, και πώς το βάψιμο από έναν άγνωστο ενός αυτοκινήτου το συσχετίζουν με τη μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και όχι με την άλλη.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφέραμε ότι υπέρ του Προέδρου του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κατέθεσε και ο Αστυνομικός Δ/ντης της Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής. Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω Αστυνομικός Δ/ντης ήταν στις 12-5-2013 στον «Λάκκο Καρατζά»· ως υπεύθυνος των αστυνομικών δυνάμεων στις 13 Μαϊου 2013 την επομένη των γεγονότων, κλήθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να καταθέσει ενόρκως. Ο εν λόγω Αστυνομικός Δ/ντης κατέθεσε την αλήθεια στην Ασφάλεια σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαγεωργίου, και στην παρούσα φάση ζητήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Παπαγεωργίου απλώς να επανακαταθέσει την αλήθεια που ενόρκως είχε καταθέσει και ενώπιον της Ασφάλειας Θεσ/νικης. Στους υπολοίπους που κατέθεσαν σήμερα, έθεσαν τους γνωστούς περιοριστικούς όρους των 4 χιλιομέτρων απόσταση από τα εργοτάξια της «Ελληνικός Χρυσός» και 10 μέτρων από τους μεταλλωρύχους.


2 απαντήσεις στο “Ο «Τάκης» μας ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους”

  1. Κρατά μόνο αυτό: “… υπέρ του Προέδρου του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κατέθεσε και ο Αστυνομικός Δ/ντης της Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής. Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω Αστυνομικός Δ/ντης ήταν στις 12-5-2013 στον «Λάκκο Καρατζά»· ως υπεύθυνος των αστυνομικών δυνάμεων στις 13 Μαϊου 2013 την επομένη των γεγονότων, κλήθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να καταθέσει ενόρκως. Ο εν λόγω Αστυνομικός Δ/ντης κατέθεσε την αλήθεια στην Ασφάλεια σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαγεωργίου, και στην παρούσα φάση ζητήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Παπαγεωργίου απλώς να επανακαταθέσει την αλήθεια που ενόρκως είχε καταθέσει και ενώπιον της Ασφάλειας Θεσ/νικης.”

    Δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτα άλλο.

  2. H Ομάδας Διάσωσης να κυρηχθεί πάραυτα εγκληματική οργάνωση και να συλληφθούν όλοι οι εθελοντές αὐθωρεί και παραχρῆμα!
    [ Με Εντολή Σαμαρά! ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.