Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ


Από vasilinos

ceb1cf81cf87ceb9cebaceb7Σήμερα απολογούντο στον ανακριτή Χαλκιδικής έξι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με τη δικογραφία «Λάκκο Καρατζά». Κύριος κατηγορούμενος ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» κ. Απ. Παπαγεωργίου. Δυστυχώς ο κ. Παπαγεωργίου απολογήθηκε επί ενός ανυπόγραφου, γενικού αόριστου, ασαφούς, ασφράγιστου κατηγορητηρίου. Από όλους τους μάρτυρες κατηγορίας (εργαζόμενοι στην εταιρεία κ.λ.π.) που κατέθεσαν ενόρκως (συνολικά 21 ένορκες καταθέσεις), ουδείς εξ αυτών έχει καταθέσει έστω την παραμικρή υπόνοια ότι πίσω από τις εγκληματικές πράξεις φθοράς της περιουσίας τους υπήρχε περίπτωση να συμμετείχε καθ’οιονδήποτε  τρόπο ο κ. Παπαγεωργίου. Από όλους τους αστυνομικούς μάρτυρες κατηγορίας που ενόρκως κατέθεσαν (συνολικά 22 ένορκες καταθέσεις), ουδείς εξ αυτών έχει καταθέσει την παραμικρή υπόνοια ή ένδειξη με αναφορά τον κ. Παπαγεωργίου. Από τη λήψη του DNA του κ. Παπαγεωργίου έχουν καταθέσει ότι δεν ταυτίστηκε με κανένα εύρημα.

O κ. Παπαγεωργίου λίγο πριν μπει στο γραφείο της Ανακρίτριας.

Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που με την άρση του απορρήτου απομαγνητοφωνήθηκαν, από καμμία συνομιλία δεν προκύπτει περιεχόμενο σχετικό με την όποια έκνομη ενέργεια. Απορεί, λοιπόν, και διερωτάται κανείς πώς στήθηκε τότε αυτό το ανώνυμο, ανυπόγραφο, ασφράγιστο, ασαφές κατηγορητήριο; Είναι απλό, ένας μόνο υπάλληλος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαστρέφοντας την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά, κατασκεύασε τις απαιτούμενες ενδείξεις που απαιτούνται για να κινηθεί δίωξη. Επισημαίνουμε ότι ο μοναδικός υπάλληλος που κατέθεσε κατά του κ. Παπαγεωργίου αλλά και κατά των υπολοίπων κατοίκων, ανήκει στα σώματα ασφαλείας. Στην ανακρίτρια επεσημάνθη το γεγονός ότι η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» ούτε αγωγή, ούτε μήνυση, ούτε απλό εξώδικο έστειλε κατά του κ. Παπαγεωργίου για τις εις βάρος της ενέργειες που δήθεν έπραξε. Στο 7ο τεύχος των «Μεταλλευτικών Νέων» που η εταιρεία μοίρασε πανελλαδικά με τον κυριακάτικο τύπο και το διατηρεί στην ιστοσελίδα της, ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας ενισχύει οικονομικά και υλικοτεχνικά τα σώματα Ασφαλείας. Τι να υποθέσουμε λοιπόν, ότι και τα σώματα Ασφαλείας στο πλαίσιο ανταποδοτικότητας ευγνωμονούν τον χορηγό τους;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παπαγεωργίου και το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» ετοιμάζουν να καταθέσουν μήνυση και αγωγή κατά των υπευθύνων και υπαιτίων, και θα κληθούν  τότε να παρέχουν τις αποδείξεις των λόγων και ενεργειών τους, διότι εντός της δικογραφίας δεν έχουν καταθέσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Τη διαστροφή όλων των ενεργειών κάποιου και την κατά βούληση παρερμηνεία των λόγων του, είναι εύκολο να το πράξει ο οποιοσδήποτε, όταν όμως κληθεί να αποδείξει τους διεστραμμένους λόγους του, τότε «θα γελάσει κάθε πικραμένος». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαγεωργίου προσήλθε σήμερα χωρίς πληρεξούσιο δικηγόρο, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 200 σελίδων με περίπου 300 επισυναπτόμενα έγγραφα, και παρείχε με πέντε αξιόπιστους και έγκριτους μάρτυρες κάθε τι σχετικό με την αθωότητά του.

 

Δηλώσεις του κ. Παπαγεωργίου αμέσως μόλις εξήλθε από την Ανακρίτρια

Η ανακρίτρια κατάλαβε πολύ καλά ότι ο κ. Παπαγεωργίου δεν είναι ηγετικό στέλεχος μιας «εγκληματικής οργάνωσης» όπου τα «μέλη» της επικοινωνούν μεταξύ τους τηλεφωνικά, ότι με τους δημοσιογράφους προωθεί τους σκοπούς της οργάνωσης κ.λ.π. Εξηγήθηκε και έγινε απολύτως κατανοητό ότι ο μοναδικός νόμιμος στην περιοχή φορέας που υπάρχει εγκεκριμένος από την ελληνική δικαιοσύνη για να «παρατηρεί, ενημερώνει, καταγγέλλει…» είναι το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων». Εξηγήθηκε λοιπόν πως πρέπει να γίνει κατανοητό  ότι όταν πέσει στην αντίληψή μας κάτι σχετικό με τη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν θα πάρουμε ούτε τον Δεσπότη για να ενημερώσουμε, ούτε τον μπακάλη, αλλά θα πάρουμε αυτόν τον οποίο το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έχει εγκρίνει ως αρμόδιο να παρατηρεί τις μεταλλευτικές δραστηριότητες (τη στιγμή φυσικά που οι αρμόδιες κρατικές αρχές αδιαφορούν, συγκαλύπτουν ή προωθούν την παρανομία και τη διαφθορά). Αυτό πράττουν και όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της περιοχής· στοιχεία, φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες, όλα τα στρέφουμε και στέλνουμε προς τον νόμιμο εκπρόσωπο και Πρόεδρο του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου, κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος κατέχει την γνώση αλλά και την εκ του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης νομιμότητα και έγκριση να προβαίνει σε όλες αυτές τις ενέργειες που προβλέπονται από το καταστατικό του και συγκεκριμένα στο άρθρο 3 «ΣΚΟΠΟΙ», ορίζεται ότι: «1. Η διατήρηση, προστασία, βελτίωση και αποκατάσταση της ποιότητας του περιβάλλοντος, η προστασία της υγείας του ανθρώπου και η συνετή και ορθολογική χρησιμοποίηση των φυσικών πόρων. 2. Η προστασία του περιβάλλοντος και του κοινού από τις αρνητικές επιπτώσεις της μεταλλείας και η διαφύλαξη του εθνικού πλούτου. 3. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και της Πολιτείας στα θέματα περιβάλλοντος, προστασίας της υγείας και μεταλλευτικής πολιτικής».  Στο άρθρο 4 «ΜΕΣΑ», ορίζεται ότι: «Μέσα για την πραγματοποίηση των ως άνω σκοπών είναι, μεταξύ άλλων, και τα παρακάτω: 1. Η οργάνωση εκδηλώσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων, συνεδρίων, εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων με επιστημονικό ή ενημερωτικό περιεχόμενο. Η ένταξη του σωματείου σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων οργανισμών. 2. Εκδόσεις βιβλίων, φυλλαδίων, καταλόγων, ημερολογίων κλπ. με σχετικό επιστημονικό ή ενημερωτικό περιεχόμενο». Έτσι λοιπόν πρέπει να ερμηνευτεί το πλήθος των τηλεφωνημάτων που γίνονται προς το πρόσωπό του και όχι ότι πρόκειται περί οπαδών ή μελών «εγκληματικής οργάνωσης». Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, καταφεύγουν προς το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» και στον νόμιμο εκπρόσωπό του Απόστολο Παπαγεωργίου, η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης και Έβρου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα η περιοχή του, ο Δήμαρχος Κομοτηνής (λόγω του προβλήματος των Σαπών), η Επιτροπή Αγώνος του Κιλκίς και πλήθος άλλων φορέων ανά την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, που έχουν περιβαλλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με μεταλλευτικές δραστηριότητες.

1-web

Ο κ. Παπαγεωργίου εισερχόμενος για να καταθέσει στην Ανακρίτρια

 Πριν λίγες ημέρες ήρθε στην περιοχή μας το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΑ) του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, για να προβεί σε επανέλεγχο για τη ρύπανση στον κόλπο του Στρατωνίου από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες. Δεν πήγαν ούτε στον περιπτερά ούτε στους κατοίκους στράφηκαν, αλλά απευθύνθηκαν στον αρμόδιο φορέα στο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» και στον νόμιμο εκπρόσωπό του, ζήτησαν πληροφορίες και παρακάλεσαν τον κ. Παπαγεωργίου να πάει μαζί τους για να τους υποδείξει κάποια σημεία μετρήσεων. Επίσης το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρ. Μακεδονίας) στην ομάδα εργασίας του, προκειμένου να εκδώσει το πόρισμά του κατά της επένδυσης όρισε και τον Πρόεδρο του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» κ. Παπαγεωργίου. Στην από 23-2-2011 απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» σχετικά με την κρατική ενίσχυση αριθ. C48/ 2008 (πρώην ΝΝ61/2008 που εφήρμοσε η Ελλάδα υπέρ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, στη σελ. 3 το κείμενο της Ε.Ε. αναφέρει ότι: «υπεβλήθησαν παρατηρήσεις στις 6 Απριλίου 2009 από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (ΕΠΜΔ), μια εταιρεία με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και του κοινού από τις αρνητικές επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και τη διαφύλαξη του εθνικού πλούτου». Στη σελ.11, σημείο (34) της εν λόγω απόφασης αναφέρεται: «Τέλος, υποστηρίζει (η Ελλάδα) ότι το ΕΠΜΔ επιδιώκει την επιστροφή των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο ελληνικό δημόσιο επειδή απώτερος στόχος του είναι η προστασία του περιβάλλοντος». Το ελληνικό δημόσιο, αναγνωρίζει ότι το ΕΠΜΔ ενεργεί με στόχο το δημόσιο καλό και συμφέρον και δεν πρόκειται περί κάποιας εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Παπαγεωργίου είναι ως εκπρόσωπος του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» πραγματικά το επίκεντρο όλων των ενδιαφερομένων για την προστασία του περιβάλλοντος από παράνομες και καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες. Είναι εντελώς φυσικό ότι οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων, των τηλεοπτικών καναλιών, των περιοδικών, ξένων εντύπων και ΜΜΕ κ.λ.π., όλοι θέλοντας να ενημερωθούν, ώστε εν συνεχεία να ενημερώσουν το κοινό τους, δεν τηλεφωνούν ούτε στον περιπτερά της περιοχής, ούτε σε απλούς κατοίκους, αλλά απευθύνονται στον αρμόδιο μοναδικό Σύλλογο που έχει εγκρίνει το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για να παρατηρεί τις μεταλλευτικές δραστηριότητες και φυσικά στον νόμιμο εκπρόσωπό του και Πρόεδρο, κ. Απόστολο Παπαγεωργίου. Και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε, αποδεικνύεται αυτή η αλήθεια παρά το γεγονός της διαστροφής της από τον υπάλληλο της ασφάλειας, διότι οι δημοσιογράφοι τηλεφωνούν και όχι ο κ. Παπαγεωργίου, και αυτοί τον ρωτούν για να μάθουν οικεία βουλήσει για γεγονότα και σχετικά πάντα με όσα αφορούν την μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή και σε καμμία περίπτωση δεν υπάρχει ένδειξη για έκνομη ενέργεια. Δικηγόροι που θέλουν να συντάξουν προσφυγές, μηνύσεις, καταγγελίες, καταφεύγουν στο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» και στον κ. Παπαγεωργίου για πληρορορίες, στοιχεία και έγγραφα. Με λίγα λόγια, όπως  η “greenpeace” είναι αρμόδια οργάνωση για περιβαλλοντικές καταστροφές και προς αυτή καταφεύγουν οι πολίτες, όπως η WWF, έτσι ανάλογος μοναδικός φορέας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες είναι το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», στον εκπρόσωπο του οποίου καταφεύγουμε όλοι ανεξαιρέτως οι προβληματιζόμενοι σχετικά με την όποια μεταλλευτική δραστηριότητα και αυτός είναι ο λόγος που επιθυμούν τη φίμωσή του ει δυνατόν και τη φυλάκισή του.

2-web

Αναμένοντας οι κάτοικοι  την απόφαση

 Επίσης βάσει του άρθρου 3 του καταστατικού του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου, το Πρωτοδικείο Θεσ/νικης έχει εγκρίνει τη δυνατότητα να ενημερώνει το κοινό, αλλά και να το ευαισθητοποιεί στα περιβαλλοντικά θέματα τα σχετικά με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες. Και όλοι που θέλουμε να ενημερωθούμε για ό,τι αφορά τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, δεν επισκεπτόμαστε ούτε την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. ούτε του ολυμπιακού· επισκεπτόμαστε τη νόμιμη, έγκυρη ενημερωτική ιστοσελίδα του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» (https://antigoldgr.org), η οποία έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση του άρθρου 3, που είναι: «Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και της πολιτείας στα θέματα περιβάλλοντος, προστασίας της υγείας και μεταλλευτικής πολιτικής…». Είναι λοιπόν άσκηση νομίμου καθήκοντος η ενημέρωση που παρέχει και εγκεκριμένη από το Πρωτοδικείο Θεσ/νικης. Όπως είναι γνωστό βάσει του άρθρ. 367 ΠΚ παρ.1,α δεν αποτελούν άδικη πράξη οι δυσμενείς κρίσεις για επαγγελματικές εργασίες, γ) οι εκδηλώσεις που γίνονται για την εκτέλεση νομίμων καθηκόντων ή για τη διαφύλαξη (προστασία) δικαιώματος ή από άλλο δικαιολογημένο ενδιαφέρον. Είναι φυσικό και λογικό ότι αν κάτι από τα δημοσιεύματα έθιγαν την επίμαχη εταιρεία, αυτή θα κατέθετε ως ο νόμος ορίζει μήνυση και αγωγή για την όποια ζημία της προκαλεί. Εκτός και αν όπως προαναφέραμε, την εταιρεία την εκπροσωπεί η Ασφάλεια στα πλαίσια των ανταποδοτικών της τελών.

Είναι λοιπόν σαφές ότι όλες οι σύμφωνες από τον νόμο ενέργειες του κ. Παπαγεωργίου, έχουν συνειδητά διαστραφεί από υπηρεσία που έχει οικονομικό χορηγό της τη μεταλλευτική εταιρεία, και ο σκοπός τους είναι προφανώς με τη δημιουργία άσκησης ποινικής διώξεως σε βαθμό κακουργήματος να εξουδετερώσουν  διά του φόβου όλες τις νόμιμες ενέργειες και εκδηλώσεις του νομίμου εκπροσώπου του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» κ. Παπαγεωργίου, που γίνονται για την εκτέλεση νομίμων καθηκόντων εγκεκριμένων από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και από απόλυτα δικαιολογημένο ενδιαφέρον (367 Π.Κ.), αφού καταγγέλλει προς πάσα κατεύθυνση ότι παρανόμως υλοποιείται το μη εγκεκριμένο από την πολιτεία επενδυτικό σχέδιο, αλλά και τις υπόλοιπες παρανομίες της εταιρείας. Αποσκοπούν ξεκάθαρα στη φίμωση του ιδίου και του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», αλλά και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής που σθεναρά διαμαρτύρονται για την κατάφωρη καταπάτηση του Συντάγματος και των νόμων.

3-web

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση

Για τους περιοριστικούς όρους που τέθηκαν στον κ. Παπαγεωργίου, την Τετάρτη θα κατατεθεί προσφυγή για την άρση τους. Όσον αφορά τους πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους που έθεσαν σε κάποιους από τους άλλους κατηγορουμένους να μην πλησιάζουν μεταλλωρύχο στα 10 μέτρα, με χιούμορ θα απευθύνουμε την ερώτηση: Εάν έχουν φίλο ή συγγενή μεταλλωρύχο, θα τους βλέπουν από απόσταση 10 μέτρων; Εάν αυτοί κάθονται στην καφετέρια και πίνουν καφέ και πάει ένας μεταλλωρύχος στο διπλανό τραπέζι και καθίσει, τότε πρέπει να σηκωθούν και να πάνε 10 μέτρα μακριά ή πρέπει και οι μεταλλωρύχοι να κρατούν την απόσταση των 10 μέτρων; Στην εκκλησία θα είναι από μακριά; Αν βρίσκονται στην τράπεζα στη σειρά και μπει κάποιος μεταλλωρύχος και περιμένει τρία μέτρα πίσω στην ίδια σειρά, τι θα κάνουν; Να δούμε τι άλλο θα ζήσουμε, τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε. Αύριο και την Τετάρτη απολογούνται και οι υπόλοιποι 23 κατηγορούμενοι  για την ίδια υπόθεση και θα ενημερώσουμε συνολικά εν συνεχεία.


2 απαντήσεις στο “Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ”

  1. Χαίρε καπετάν Τόλη. Θα πρέπει να αισθάνονται εξαιρετικά τυχεροί οι συντοπίτες σου που έχουν στο πηδάλιο του αγώνα τους έναν τέτοιο καπετάνιο. Έναν τέτοιο δάσκαλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.