Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ επιλέγει την “αρμόδια αρχή” της αρεσκείας της…


Δείτε στο 2:42 του βίντεο την μακριά σειρά των φορτηγών με τους προκατασκευασμένους οικίσκους που κουβαλάει η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για να να τοποθετήσει στις Σκουριές. Όπως εξηγείται στο βίντεο από μέλος της Επιτροπής Αγώνα, η εγκατάσταση αυτών των κτισμάτων χωρίς άδεια από την αρμόδια πολεοδομική αρχή, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Αυτό προκύπτει σαφώς από τη σχετική αλληλογραφία μεταξύ του Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη, της Επιθεώρησης Μεταλλείων Β. Ελλάδας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής. Μόλις έχουμε τα έγγραφα στη διάθεσή μας, θα ενημερώσουμε αναλυτικά.

Δήθεν ενοχλημένος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Κώστας Γεωργαντζής, που κάποιοι αναιδείς αμφισβητούν τη νομιμότητα της εταιρείας του (που ως γνωστόν τα κάνει όλα νόμιμα):

“Αυτό το παιχνιδάκι με τις άδειες για κοντέινερ παρατράβηξε.  Δεν φτιάχνουμε μεταλλείο με την άδεια της πολεοδομίας, φτιάχνουμε μεταλλείο με τις άδειες που έχουν εκδοθεί από τις Αρμόδιες αρχές”.

Θα τον στεναχωρήσουμε τον κ. Γεωργαντζή: Η εταιρεία φτιάχνει μεταλλείο με τις άδειες που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές, η κάθε μία για τον τομέα ευθύνης της και σύμφωνα με τη σχετική κάθε φορά νομοθεσία. Η Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ είναι αρμόδια για την τήρηση της μεταλλευτικής νομοθεσίας, του Μεταλλευτικού Κώδικα και του Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (ΚΜΛΕ). Οι δασικές υπηρεσίες είναι αρμόδιες για την τήρηση της δασικής νομοθεσίας. Η Πολεοδομία είναι αρμόδια για την πολεοδομική νομοθεσία και ως εκ τούτου ΕΙΝΑΙ η μόνη αρμόδια την αδειοδότηση οποιασδήποτε μόνιμης κατασκευής, ΕΚΤΟΣ των βάσεων έδρασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της προαναφερθείσας Διεύθυνσης του ΥΠΕΚΑ.

Το λέει και ο Μεταλλευτικός Κώδικας, άρθρο 161:

“Αι κατά τας κειμένας διατάξεις απαιτούμεναι άδειαι ανεγέρσεως κατοικιών, γραφείων, αποθηκών και κτισμάτων εργοστασίων εξυπηρετούντων την εκμετάλλευσιν και επεξεργασίαν των μεταλλευμάτων, χορηγούνται υπό των αρμοδίων πολεοδομικών γραφείων, μη απαιτουμένης προς τούτο ετέρας αδείας ή εγκρίσεως οιασδήποτε άλλης δημοσίας αρχής.”

Θα συνιστούσαμε επίσης στον κ. Γεωργαντζή να διαβάσει μια, οποιαδήποτε, Έγκριση Τεχνικής Μελέτης που έχει εκδώσει για την εταιρεία του η Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ. Σε όλες ανεξαιρέτως τίθεται ως “Γενικός Όρος” ο παρακάτω:

“Η έγκριση αυτή μπορεί να ανακληθεί και για λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος και δεν απαλλάσσει την εκμεταλλεύτρια εταιρία από οποιαδήποτε προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις λήψη εγκρίσεων, αδειών κλπ. από το Υπουργείο μας ή από άλλες αρμόδιες γι’ αυτές Υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση των εργασιών και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων που αναφέρονται στη μελέτη”.

Τι (κάνει πως) δεν καταλαβαίνει ο κ. Γεωργαντζής;

Εμείς καταλαβαίνουμε ότι η Πολεοδομία δεν είναι “Αρχή” της αρεσκείας του και ότι (η εταιρεία του) θα ήθελε πολύ να μην είναι “Αρμόδια Αρχή”, γιατί η Πολεοδομία εδώ και πολύ καιρό αρνείται να χορηγήσει έγκριση δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, με αποτέλεσμα να έχει “κολλήσει” το έργο. Για κακή τους τύχη, η συγκεκριμένη υπηρεσία παραμένει προσηλωμένη στη νομιμότητα και το εργοστάσιο που θέλει να χτίσει η εταιρεία παραβιάζει όλη τη νομοθεσία για την εκτός σχεδίου δόμηση. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η εταιρεία δεν απευθύνθηκε καν στην  Πολεοδομία για να ζητήσει άδεια δόμησης των προκατασκευασμένων οικίσκων αν και προφανώς γνώριζε ότι αυτή είναι η “αρμόδια αρχή”.

To κείμενο που ακολουθεί είναι από τις Χρυσές Αυτ-απάτες, απ’οπου και το βίντεο:

Χονδρό δέντρο Μεγάλης Παναγίας, 19-02-2014, αναζητώντας το αυτονόητο…

Είναι ΄΄οικολόγοι΄΄ οι κάτοικοι που θέλουν να ξέρουν και ζητούν ενημέρωση ανησυχώντας με τα ΑΠΑΝΩΤΑ περιστατικά;

Σε μια πολιτεία που οι εντεταλμένοι θεσμικά φορείς προστασίας (και ελέγχου) της δημόσιας υγείας κινητοποιούνται (όταν…) ΜΟΝΟ κατόπιν οχλήσεων και διαμαρτυριών -καταγγελιών των κατοίκων…

Σε μια πολιτεία που οι ΄΄αρμόδιες΄΄ υπηρεσίες ΄΄έβλεπαν΄΄ (εάν έβλεπαν) , σχεδόν δυο 24ωρα, τον Ασπρόλακα να κατεβάζει ΄΄αφρίζοντα νερά΄΄, ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ απο το Κρυονέρι απ’όπου υδροδοτούνται με πόσιμο νερό χιλιάδες άνθρωποι…

Σε μια πολιτεία που οι ΄΄αρμόδιες΄΄ υπηρεσίες έβλεπαν (εάν έβλεπαν) το κάποτε γάργαρο νερό του ρέματος Καρατζά στις Σκουριές να έχει αλλάξει χρώμα…

Σε μια πολιτεία που ΄΄βλέπει΄΄ τους πολίτες να διαμαρτύρονται προκειμένου να ελεγχθεί η περιεκτικότητα σε αρσενικό και άλλα βαρέα μέταλλα των υλικών με τα οποία στρώνονται οι δρόμοι στις Σκουριές…

Θα ξαναρωτήσουμε κάθε ανευθυνο-υπεύθυνο :
Κάποιοι υποσχέθηκαν -για να βγουν στις εκλογές-: ΄΄αρμονική συνύπαρξη μεταλλείων και λοιπών δραστηριοτήτων΄΄. ΄΄Αυστηρό έλεγχο΄΄ κτλ.
Που είναι ;

Στο Νεοχώρι με το αρσενικό στο νερό; στην Ρεντίνα με τα ατυχήματα φορτηγών της εταιρείας που μετάφεραν επικίνδυνα-τοξικά υλικά ; στην μη τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης κολύμβησης στην παραλία Στρατωνίου; στα ΄΄χάλια΄΄ στο ρέμα Καρατζά που κινηματογραφήσαμε δεκάδες φορές; Στους αφρούς που χύνονται πλέον στην θάλασσα;

Είναι ΄΄οικολόγοι΄΄ οι κάτοικοι που θέλουν να ξέρουν και ζητούν ενημέρωση ανησυχώντας με τα ΑΠΑΝΩΤΑ περιστατικά;
Σαν δεν ντρέπεστε…

ΥΓ: Εαν η Ελληνικός Χρυσός και οι Καναδοί ιδιοκτήτες δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και οι ανησυχίες των κατοίκων για μόλυνση κτλ είναι αβάσιμες, ΟΦΕΙΛAN εκτός από τα λεωφορειάκια και τις επικοινωνιακές εκδρομούλες κατοίκων στα μεταλλεία , να έχουν καλέσει με ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ πρωτοβουλία, τους κατοίκους να πάρουν δείγματα, ώστε να λάμψει η αλήθεια… Εαν πραγματικά δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, μπορούν ακόμα και τώρα να καλέσουν αντιπροσωπεία των κατοίκων. Γιατί δεν το κάνουν;

DSCN4258 DSCN4262


Μία απάντηση στο “Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ επιλέγει την “αρμόδια αρχή” της αρεσκείας της…”

  1. ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ : ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ;

    ΦΩΤΟwww.agelioforos.gr
    (Οι σύγχρονοι ”Κονκισταδόρες ” του Κεφαλαίου, δεν αρκούνται στη γεννοκτονία των ιθαγενών Ινδιάνων, αλλά προχωρούν μέχρι την Φυσική Καταστροφή κάθε Νεοανακαλυπτόμενης ”Ηπείρου” δια της Αποεπενδυτικής Αντικοινωνικής ”Ανάπτυξης”)

    Η ”επένδυση ” στο χρυσό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ”Εθνική υπόθεση” με την Αστική έννοια , ή ακόμα και τη στενότερη και οπισθοδρομικότερη της Κοτσαμπάσικης Ξενόδουλης ”Εθνικής” μας Άρχουσας Κάστας-, άν το Κεφάλαιο που θα επενδυθεί δεν θα καταστρέψει μεγαλύτερο μέρος του ήδη υπάρχοντος Εθνικού Κεφαλαίου, όχι μόνο με τη στατική, αλλά και την προοπτική έννοια.
    Η ”επένδυση αυτή καταστρέφει καταρχήν τουλάχιστον όλη τη Τουριστική Επένδυση στην Χαλκιδική -και την ευρύτερη περιοχή- με όλους του κλάδους που συνδέονται μαζί της, καταστρέφοντας μόνιμα το Φυσικό Περιβάλλον, που για να αποκατασταθεί -όσο γίνεται αυτό-, από Φυσική Εξέλιξη, θα χρειαστούν το λιγότερο μερικές εκατοντάδες χρόνια, ενώ αν η όποια δυνατή αποκατάσταση γίνει με Ανθρώπινη επέμβαση, θα χρειαστεί μια ποσότητα χρηματικών αξιών που θα υπερβαίνει κατά πολύ την αξία του εξορυχθέντος μεταλλεύματος συνολικά.
    Εδώ δεν πρόκειται για πραγματικά Αναπτυξιακή , μα για καταστροφική «Επένδυση», που γίνεται με τη υποκίνηση και στη βάση της αδηφαγίας του Ξένου Μονοπωλιακού Κεφαλαίου (σε συνεργασία και με την «Μεσιτεία» του εγχώριου Μεταπρατικού) , που αφού ισοπέδωσε τα πάντα, στερείται νέες πηγές κερδοφορίας, και κερδίζει μόνο υφαρπάζοντας κατά το μέγα μέρος και καταστρέφοντας κατά το υπόλοιπο, τις επενδύσεις που δημιουργήθηκαν Ιστορικά από τις μη Μονοπωλιακές Κοινωνικές Τάξεις.
    Αυτή η ψετοεπένδυση καταστρέφει κάθε προοπτική, όχι μόνο για Διευρυμένη ή ακόμα και Απλή αναπαραγωγή του ήδη υπάρχοντος Κεφαλαίου , αλλά υπονομεύει αυτό το ίδιο το Κεφάλαιο, καταστρέφοντας το, στη βάση της ίδιας της ύπαρξης του , αφανίζοντας τις προϋποθέσεις αυτής της ύπαρξης.
    Το κεφάλαιο έφτασε πια σε κοινωνική αντίθεση με τα θεμέλια της ύπαρξης του, (με την ίδια την Οικονομία και Κοινωνία συνολικά).
    Η ”επένδυση” στη Χαλκιδική δεν συνίσταται ως τίποτε άλλο που να έχει σχέση με την Οικονομία ( με την Ανθρώπινη – Κοινωνική έννοια της λέξης: Οίκος + Νόμος, αφού εδώ έχουμε καταστροφή του Οίκου δια της καταστρατήγησης του Νόμου) εξόν από τη δική μας τρανταχτή ” Εθνική” – και Κοινωνικά Αντι-οικονομική – προαγγελία του περάσματος του Μονοπωλιακού Κεφαλαίου , από την εποχή της Κοινωνικής Αντίδρασης στην εποχή της Βαρβαρότητας (Κοινωνικο-οικονομικής καταστροφης).
    Μόνο οι Λούμπεν αγρότες – παράσιτα της κακιάς ώρας, που ξεπούλησαν τα χωράφια τους και τάφαγαν στα μπουζούκια ή κάπως παρόμοια, μπορούν να είναι υπέρ αυτής της Ψευτοεπένδυσης, που θα τους εξασφαλίσει μια προσωρινή διαβίωση , ως Δουλοπαροικιακό Υποπρολεταριάτο, μια ”διαβίωση” που οδηγεί προοπτικά στο θάνατο από σταδιακή δοσομετρική δηλητηρίαση.
    Οι μόνοι που μπορούν να επιμένουν σε τοιούτες ”επενδύσεις και να τις βαφτίζουν μάλιστα και ”Εθνικές” δεν μπορεί νάναι παρά : Τσογλάνια του Μπόμπολα, του Μνημονιακού Καθεστώτος και τραμπούκοι της Μαύρης Φασιστικής Κατοχικής Αντεθνικής Νύχτας.

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
    http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9195.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.