Ζοζέ Σαραμάγκου: Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα


Από rosetabookssara

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων το blog RsB παρεμβαίνει δια στόματος Ζοζέ Σαραμάγκου

“Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.”

Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)


9 απαντήσεις στο “Ζοζέ Σαραμάγκου: Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα”

  1. Το μόνο που δε χρειάζεται να ιδιωτικοποιηθεί, κ. Σαραμάγκου είναι η βλακεία. Όσο για την πουτάνα τη μάνα, αυτό δείχνει το επίπεδο των “πνευματικών” ανθρώπων, ιδίως των “προοδευτικών”.

    • Άλλο πνευματικό επίπεδο κι άλλο σεμνοτυφία!
      Λογοτέχνης είναι, προβάλλει τις απόψεις του όπως τον εκφράζει και συνειρμικά. Δεν κάνει πολιτικό διάλογο.
      Το ντελίριο ιδιωτικοποίησης των τελευταίων χρόνων δεν έχει οδηγήσει σε τίποτα ωφέλιμο.

  2. H χυδαιολογία είναι χαρακτηριστικό των φασιστών και των ακροδεξιών. Οι αγωνιστές του προλεταριάτου ήταν πάντα “σεμνότυφοι” Σήμερα, που τέτοιοι αγωνιστές είναι πιο σπάνιοι και από μαύρο τριαντάφυλλο, αφθονούν οι “επαναστάτες” της κακιάς ώρας, αναρχικοί, αναρχοκομμουνιστές, συριζαίοι και δε συμμαζεύεται, οι οποίοι στη χυδαιολογία έχουν βάλει τα γυαλιά στους χρυσαυγίτες.
    Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις, θα αναφέρω ότι οι μαρξιστές ήταν πάντα υπέρ του ιδιωτικού καπιταλισμού, γιατί θεωρούσαν ότι οι κρατικές επιχειρήσεις ήταν οικονομική οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος.

    • Βλαδίμηρος: ένα φρούτο της ΟΑΚΚΕ. Προστατευόμενο είδος λόγω σπανιότητος.
      Παναγιώτη, φιλική συμβουλή. Μην ασχολείσαι μαζί του.

  3. antigoldgreece
    Καλά κάνεις και προφυλάς το ποίμνιο από τον κακό λύκο του μαρξισμού, από το μίασμα της σκέψης. Οι ιδέες είναι κολλητικές. Ενώ ο στρατιώτης δεν πρέπει να σκέφτεται – σκέφτονται γι’ αυτόν οι ανώτεροί του!
    Φιλικά.

    • Ε, ναι, είναι απόλυτα σαφές ότι είσαι ποτισμένος με παραμύθια! Σου υπενθυμίζω ότι είμαστε μάλλον το μόνο blog που δεν κόβει τα σεντόνια σου.

  4. Ε, δεν πειράζει, αφού υπήρχε “Το κορίτσι με τα παραμύθια” ας υπάρχει και “Το αγόρι με τα παραμύθια”, δε μου ακούγεται άσχημα.
    Όσο για τα σεντόνια, κάνεις λάθος. Φυσικά και είσαστε αξιέπαινοι που δεν ασκείτε λογοκρισία και το έχω ξαναγράψει. Αλλά, θα σου πω και άλλα δύο μπλογκ, που δεν κόβουν σχόλια. Το ένα είναι το enikos.gr του Νίκου Χατζηνικολάου και το άλλο είναι το http://www.olympia.gr, που μάλλον το έχουν πανοκαμμενικοί. Σ’ αυτά γράφω με την ψυχή μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.