“Kαταζητείται”… η Blackwater στον Κάκαβο;


blackwater

O κύριος της φωτογραφίας, με το όνομα Martin Derbyshire, φέρεται να είναι “Ο σφαγέας της Αφρικής” και ο άνθρωπος που “θα φέρει στον Κάκαβο” την εταιρεία δολοφόνων Blackwater! Την αφίσα αυτή μοίρασαν στο Στρατώνι και την Ιερισσό οι υπάλληλοι της εταιρείας Northstar, που απολύονται επειδή η Hellas Gold/Eldorado αποφάσισε να αλλάξει εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας για τις εγκαταστάσεις της. Οι 150 υπό απόλυση σεκιουριτάδες διαδήλωσαν στο Στρατώνι στις 16-12-2013 κρατώντας μεταξύ άλλων και ένα πανώ που έγραφε “ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ”.

foniadesΜόνο που η Βlackwater δεν είναι μια κοινή εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας, αλλά ένας μισθοφορικός στρατός που έχει διακριθεί για τα αιματηρά “ανδραγαθήματά” του στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες εμπόλεμες ζώνες. Την Τετάρτη 18-12 δημοσιεύθηκε στην “Ελευθεροτυπία” το άρθρο του Σάκη Αποστολάκη “Διεθνείς μισθοφόροι θα φυλάνε τις Σκουριές” σύμφωνα με το οποίο η Blackwater, που τώρα ονομάζεται Academi, αναλαμβάνει δράση στις Σκουριές από τις 1 Ιανουαρίου 2014.

Θα είχαμε απορρίψει το σενάριο ως ανοησία αν δεν μας έκανε εντύπωση η σιωπή της εταιρείας… Το άρθρο της “Ελευθεροτυπίας” έκανε πάταγο και εδώ και τρεις μέρες τα ιστολόγια και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κυριολεκτικά πάρει φωτιά. Όμως τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και το ανεπίσημο γραφείο τύπου της που λέγεται “Πολίτες Αριστοτέλη” τηρούν σιγή ιχθύος αν και έχουν ερωτηθεί επανειλημμένως. Εντυπωσιακό, σίγουρα. Οι “Πολίτες” που έχουν μια ειδική έφεση στο σχολιασμό άρθρων του κ. Αποστολάκη, που την έχουν στημένη για να συλλάβουν κάθε πιθανή ανακρίβεια και κάθε λάθος από απροσεξία, δεν βρήκαν τίποτα να πουν; Ούτε λέξη;Η εταιρεία που “θα μας αναπτύξει”  δεν ενδιαφέρεται να καθαρίσει το όνομά της από μια τέτοια φήμη; Πάντως η διαδικτυακή μας έρευνα δεν απέδωσε τίποτα. Η φωτογραφία της αφίσας του κυρίου Martin Derbyshire εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα (ετήσια γενική συνέλευση της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας/ κλάδος Κυρήνειας), όμως δεν βρήκαμε καμμία πληροφορία που να τον συνδέει είτε με την Blackwater είτε με σφαγές στην Αφρική.

Εξακολουθούμε να περιμένουμε τη διάψευση… Έτσι κι αλλιώς θα συναντηθούμε με τους νεοφερμένους στο βουνό. Εδώ που τα λέμε, τι την χρειάζονται την ιδιωτική ασφάλεια όταν έχουν στη διάθεσή τους το πάντα πρόθυμο Υπουργείο Προστασίας του Eργολάβου;


16 απαντήσεις στο ““Kαταζητείται”… η Blackwater στον Κάκαβο;”

  1. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΦΙΣΕΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ Η ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ,,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ,,ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ,,ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΕΖΟΥΝ..ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ..Η ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 2014 ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  2. Οι εργαζόμενοι της Northstar δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην Ιερισσό ούτε μοίρασαν ποτέ αφίσες κανενός..Το μόνο που έκαναν ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία..Μη γράφετε ότι θέλετε….
    Σας απαντάει ένας εργαζόμενος..

  3. Μήπως εμείς φτιάξαμε και το πανώ “Φονιάδες των λαών”;

    Προφανώς δεν υπάρχει καμμία προσπάθεια προπαγάνδας εναντίον καμμιάς εταιρείας. Η αφίσα είναι αληθινή, όπως και το πανώ που κρατούσατε και εμείς απλά προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη, επειδή δεν τα διέψευσε κανείς.

    Αν πάλι λέτε ότι και το 2014 τη Northstar θα έχουμε, σημαίνει ότι δεν απολύεστε άρα η διαμαρτυρία σας έπιασε τόπο.

    Καλή χρονιά.

    • TO ΠANO AYTO EINAI TO ΠIO EΠIKAIPO OΛΩN TΩN ΔIAΔHΛΩΣEΩN H TΩN ΔIAMAPTYPIΩN.OI ΔIAMAPTYPΩMENOI HTAN KATA THΣ Northstar KAI OXI KATA THΣ HellasGold…H Northstar MAΣ ΔIABEBAIΩΣE OTI ΔEN YΠAPXEI ΘEMA AΠOΛYΣEΩN H ΦYΓHΣ AΠO THN ΠEPIOXH.AΛΛA ΩΣ ΣYNHΘΩΣ AΠO TIΣ ΔEKA ANAPTHΣEIΣ ΣAΣ OI OXTΩ EINAI ΠPOIONTA EΠIΣTHMONIKHΣ ΦANTAΣIAΣ .OΠΩΣ KAI TO ΣYΓKEKPIMENO APΘPO..

  4. ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΩΣ ΤΑ 3-0..ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ,ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΛΑΣΠΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ..ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ,,Η ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 2014 ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛ.ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΑΤΥΧΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ.ΑΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΑΜΕ..ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 150 ..

    • Ευχαριστώ τούς συμπαθείς εργαζομένους της Νορθ Σταρ για την ενημέρωση.
      Αν καταλαβαίνω λοιπόν καλά, η Νόρθ Στάρ θα παραμείνει στις Σκουριές και οι 150 διατηρούν την δουλειά τους. Το “έξω οι φονιάδες των λαών” φαίνεται ότι αποδίδει.

      Αν επίσης καταλαβαίνω καλά από την απάντηση του ΝΙΚ, ο κύριος της φωτο συνεργάζεται όντως με την Νόρθ στάρ για την αναβάθμιση της ασφάλειας στις Σκουριές. Ερώτημα: Ποιός είναι ο κύριος της φωτο και ποιό το βιογραφικό του; Τί ακριβώς θα κάνει εδώ; Θα μάς έρθουν κι άλλοι σαν κι αυτόν; κλπ., κλπ.

      Μόνον με αυτές της διευκρινίσεις μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι το άρθρο είναι ψευδές.

      • Χα… αν είναι “ψευδές” το άρθρο, είναι ψευδής η πηγή του, δηλαδή οι συνομιλητές μας εδώ. Δεν τη φανταστήκαμε εμείς τη Blackwater, αυτοί μας το είπαν. Τώρα όμως που κρατάνε τις δουλειές τους, μετάνοιωσαν που μίλησαν και δεν θέλουν να πουν περισσότερα.

  5. Ναι η αφίσα είναι πραγματική όπως κ το πανό και η διαμαρτυρία μας , το πανό το κρατάμε εμείς παιδιά αλλά είδατε κανέναν από εμάς να μοιράζει την αφίσα μήπως ??
    Δεν νομίζω για τη πολύ απλά δεν έγινε από εμάς!!

  6. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ:

    – Η αφίσα είναι πραγματική (φυσικά και είναι) όπως και το πανώ. Αφίσες κυκλοφόρησαν λίγες στην Ιερισσό και πολύ περισσότερες στο Στρατώνι και τα πάνω χωριά. Οι φονιάδες των λαών δε μας είπατε ποιοι είναι στο πανώ. Μας το είπατε στην αφίσα.
    – Θιχτήκατε επειδή είπαμε ότι ήρθατε στην Ιερισσό; Αυτό ήταν η “λάσπη”;
    – ΜΙα τρικυμία εν κρανίω έχει ο Νικ… “Κατά των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός”; Ποιος μίλησε γι’αυτούς;
    – Προπαγάνδα κατά της Northstar? Γιατί, επειδή είπαμε ότι σας απολύει; Δεν το είπαμε εμείς, εσείς το είπατε.
    – Ο κύριος της φωτογραφίας είναι “εργαζόμενος”; “Συνεργαζόμενος”; Είναι σφαγέας; Έχει σχέση με τη Blackwater; Δεν τα γράψαμε εμείς όλα αυτά. Εσείς τα γράψατε, στην αφίσα. Μήπως τώρα που δεν σας απολύουν και θα “συνεργαστείτε” για την ασφάλειά μας, το μετανοιώσατε;

    Θα σας δούμε στο βουνό λοιπόν!

  7. Ρε συ antigold πολύ μιλάς αγόρι μου ! ερωτήσεις πρέπει να κάνεις όχι σενάρια! Πρώτα απ όλα γιατί είσαι antigold? Δηλαδή αν σε βρω στο δρόμο και σου πω πάρε κ εσύ 200 grms Χρυσού θα μου πεις όχι έχω αλλεργία και δεν θα τα πάρεις ?
    Μετά μας δίνεις ραντεβού στο βουνό! Πρέπει να μας πεις πότε θα έρθεις να έχουμε νεραντζάκι γλυκό!
    Αρκετά τα αστεία όμως πάμε και λίγο στα σοβαρά.
    Μας είδατε εσείς προσωπικά η κάποιος ξάδελφος, θειος ανιψιός, φίλος η οποιοσδήποτε δικός σας άνθρωπος δηλαδή να μοιράζουμε αφίσες στην Ιερισσό η κάπου άλλου??
    Γιατί λέτε Μ******ς? σας διαβάζουν άνθρωποι όχι ζώα.
    Κανένας εργαζόμενος δεν σου είπε τίποτε και δεν είδες και τίποτε ..απλά αναπαράγεις μια βλακεία που σαν θέμα υπάρχει αλλά στα γεγονότα τα χάνεις λίγο!!
    Άσε να μιλήσει κανένας εργαζόμενος της north star αν μπαίνει εδώ και μη βιάζεσαι να κάνεις πόλεμο βασιζόμενος σε αυτό για να φύγει η ελληνικός χρυσός επειδή είσαι; αλλεργικός εσύ και προκατειλημμένος .
    Καλές γιορτές λέω εκτός αν με σχολιάσεις …

    Σιγά μι το δημοσιεύσεις τώρα αλλά είμαι ρομαντικός …

  8. Τελικά, η “αναβάθμιση” της ασφάλειας της “Ελληνκός Χρυσός”, (όπως είπε ο ΝΙΚ) θα γίνει και με την βοήθεια του κυρίου της φωτογραφίας και ταυτόχρονα δεν θα απολυθούν οι εργαζόμενοι της north star.
    Ερώτηση: μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν θα εμφανισθεί στους δρόμους η blackwater, αλλά θα εκπαιδεύσει / εξοπλίσει τους υπαλλήλους της north star?

    • Eχω ακούσει ότι “μπήκαν τα μέσα” και θα τους κρατήσουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές… Παντως έχουν γεμίσει τον τόπο με αφίσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.