Επιθέσεις μεταλλωρύχων σε συναγωνιστές μας (& φωτογραφικό υλικό)


P7150636+-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BFΕχθές, 15 Ιουλίου 2013, στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, έλαβε χώρα άλλο ένα επεισόδιο βίας και τραμπουκισμού από εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στην πλατεία του χωριού, επιτέθηκαν σε υλοτόμο και προξένησαν ζημιές σε αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, και μετά από κάλεσμα εργαζόμενου που διαπληκτίστηκε με συγγενικό πρόσωπο που είναι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, εισέβαλαν στο σπίτι του τελευταίου προξενώντας εκτεταμένες ζημιές και τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση.

Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι ορισμένοι, νιώθοντας ασφάλεια και ασυλία από τις διωκτικές αρχές, λειτουργούν ως τάγματα εφόδου, τρομοκρατώντας και βιαιοπραγώντας ενάντια σε πολίτες με τους οποίους διαφωνούν. Είναι προφανές ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους υποκινώντας τέτοιου είδους ενέργειες, ενώ θα έπρεπε στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης να τις αποτρέπει. Φαίνεται ότι η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και την επιδιώκει. Η κοινωνία απαιτεί από την Ελληνικός Χρυσός να καταδικάσει επίσημα τέτοιου είδους συμπεριφορές, να αποτρέψει τους εργαζομένους της απ’ το να συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες και να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή που η ελληνική αστυνομία και δικαιοσύνη – καταπατώντας νόμους, δικαιώματα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα – επιτίθενται με μένος κατά των πολιτών που αντιδρούν στις καταστροφικές και παράνομες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι της βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας και απυρόβλητου.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη ζωή, τη γη, το νερό και τη δικαιοσύνη δε θα σταματήσει επειδή κράτος, παρακράτος και ιδιωτικά συμφέροντα αποφάσισαν να τον χτυπήσουν με κάθε αθέμιτο μέσο. Κάθε εκδικητική προφυλάκιση, κάθε βιαιοπραγία, κάθε άδικη δικαστική απόφαση, απλώς τονίζουν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα που να στηρίζουν την αναγκαιότητα και ασφάλεια αυτής της “επένδυσης”. Το μόνο που τους μένει είναι η λυσσαλέα προσπάθεια επιβολής μιας απόφασης, με τη βία και την τρομοκρατία.

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το διεκδικήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής

Ακολουθεί αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό:

P7150636+-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF P7150635+-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF

 P7150634+-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF


9 απαντήσεις στο “Επιθέσεις μεταλλωρύχων σε συναγωνιστές μας (& φωτογραφικό υλικό)”

  1. Οι πραξεις Των ” Εργατων “”χαρακτηριζουν και τον ανθρωπο εργατη ς οι παραπανω συμπεριφορες ειναι επικυνδυνες και απαραδεκτες για εργατες οπως και οι συναντησεις με την χρυση αυγη ειναι πραξεις εργατων με ναζιστικο περιεχομενο οι κατοικοι εχουν δικιο και θα δικαιωθουν οποιο τραμπουκισμο και αν δεχτουν

  2. @σωστός
    Βλέπω ανθρώπους έξω από ένα σπίτι. Εσύ βλέπεις τίποτα περισσότερο;
    Δε βλέπω καμιά “επίθεση”, ούτε μπορώ να καταλάβω αν είναι μεταλωρύχοι ή όχι. Το γεγονός ότι βλέπω και μια γυναίκα με μπερδεύει ακόμα περισσότερο, γιατί νόμιζα πως δουλεύουν μόνο άντρες.
    Το μόνο που δεν μπορούν να κάνουν αυτές οι φωτογραφίες είναι να αποδείξουν τον ισχυρισμό του τίτλου της ανάρτησης (“Επιθέσεις μεταλωρύχων σε συναγωνιστές μας”).
    Βέβαια, αν κανείς διαθέτει όραση Σούπερμαν μπορεί να βλέπει και άλλα πράγματα, που δεν τα πιάνει το μάτι του κοινού θνητού. Όπως λέει και ο λαός “άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας”. Πες μου, λοιπόν, εσύ σα Σούπερμαν (ή, έστω, σαν κουκουβάγια) τι άλλο βλέπεις.,

  3. @ ΑΛΦΙΕΡΗ σΤΕΛΛΑ
    Πολύ σωστά λέτε ότι οι πράξεις του οποιουδήποτε τον χαρακτηρίζουν, είτε είναι εργάτης είτε όχι. Αν πράγματι επιτέθηκαν μεταλωρύχοι σε κατοίκους που είναι κατά της εξόρυξης, είναι κάτι που πρέπει να το καταδικάσουμε. Έχω, όμως, δύο ενστάσεις :
    1) Από τις φωτογραφίες, όπως έγραψα και στον “σωστό”, δεν αποδεικνύονται καθόλου όσα γράφονται στο κείμενο. Οπότε το μόνο που μένει είναι να πιστέψουμε χωρίς καμιά απόδειξη τα όσα καταμαρτυρούν ενάντια στους εργάτες οι “Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής”, που μιας και είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο, ίσως να μην είναι και ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας,
    2) Ο χαρακτηρισμός “τάγματα εφόδου”, για τον οποίο διαμαρτυρήθηκα, είναι τουλάχιστον άστοχος, ακόμα κι αν είχαν γίνει όλα όπως τα γράφει το κείμενο. Το πολύ-πολύ θα μπορούσε κανένας να μιλήσει για τραμπουκισμούς. Τα “τάγματα εφόδου” ήταν συγκεκριμένοι παραστρατιωτικοί μηχανισμοί, που χρησιμοποίησαν οι εχθροί των εργατών για να καταλάβουν την εξουσία με τη βία και να διαλύσουν τις ενώσεις των εργατών. Ο στόχος τους ήταν να εκφοβίσουν και να υποτάξουν την εργατική τάξη, για να κυριαρχήσουν οι ναζιστές. Μόνο σα βρισιά θα μπορούσε να το πει κανένας για τους μεταλωρύχους.
    Όσο για την περιβόητη “συνάντηση με τη Χρυσή Αυγή”, τα έχουμε ξαναπεί στις 22 του Μάρτη, στην ανάρτηση του Παρατηρητήριου με τίτλο “Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των μεταλλωρύχων της Κασσάνδρας… Συγχαρητήρια, κύριοι, πιάσατε πάτο!”,
    Τυπικά, οι μεταλλωρύχοι είχαν κάθε δικαίωμα να απευθυνθούν σε όλα τα κόμματα της Βουλής και να τα ενημερώσουν για τον αγώνα τους να μην κλείσει η εξόρυξη και να ζητήσουν τη στήριξή τους. Είπα και τότε (22/3) και επαναλαμβάνω ότι, παρόλα αυτά, η συνάντηση με τους χρυσαυγίτες βουλευτές ήταν “ένα μελανό στίγμα” στον αγώνα τους. Για να μην κάνουν, όμως, τη συνάντηση, θα έπρεπε να έχουν μεγάλη συνειδητόττητα ταξική, που ίσως δεν έχουν. Εδώ δέχτηκαν τους χρυσαυγίτες οι “ταξικά συνειδητοποιημένοι” χαλυβουργοί, που τους καθοδηγούσε το ΠΑΜΕ!
    Όσο για το αν η Χ.Α. είναι υπέρ της εξόρυξης, σ’ εκείνη τη συνάντηση, είπε ότι θέλει την εξόρυξη να την κάνει ελληνική εταιρία, με συμμετοχή των εργαζομένων στη διοίκηση της εταιρίας και στα κέρδη!!! Κι έγραψα τότε, ότι αυτό σημαίνει στην ουσία ότι η Χ.Α. είναι κατά της εξόρυξης, πράγμα που επιβεβαιώθηκε στις 13/6 με το ακόλουθο δημοσίευμα του “Έθνους” (βάσει του οποίου ένας κακόπιστος θα μπορούσε να πει ότι οι κάτοικοι συμπαθούν τη Χ.Α.) :

    “ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

    «Περίπατος» της Χρυσής Αυγής

    Επίσκεψη στην Ιερισσό χωρίς να ενοχληθούν από κανέναν πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες μέλη της ΝΕ Χαλκιδικής της Χρυσής Αυγής.

    Οι χρυσαυγίτες φορώντας τις μαύρες μπλούζες με τα σήματα της Χρυσής Αυγής παρέμειναν επί τρεις ώρες μοιράζοντας φυλλάδια με τα οποία τάσσονται κατά της επένδυσης χρυσού
    Οι χρυσαυγίτες φορώντας τις μαύρες μπλούζες με τα σήματα της Χρυσής Αυγής παρέμειναν επί τρεις ώρες μοιράζοντας φυλλάδια με τα οποία τάσσονται κατά της επένδυσης χρυσού

    Παρά το γεγονός ότι όλα ελέγχονται στην Ιερισσό, οι 10 χρυσαυγίτες, φορώντας τις μαύρες μπλούζες με τα σήματα της Χρυσής Αυγής και κρατώντας ελληνικές σημαίες, μπήκαν την Κυριακή στην κωμόπολη χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στα οδοφράγματα που έχουν στηθεί και παρέμειναν επί τρεις ώρες μοιράζοντας φυλλάδια με τα οποία τάσσονται κατά της επένδυσης χρυσού, στον δρόμο, σε καταστήματα και γειτονιές.

    Τις τρεις αυτές ώρες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με κόσμο, χωρίς να καταγραφεί η παραμικρή αντίδραση.

    Και όλα αυτά ενώ είχε ξεσηκωθεί σωρεία αντιδράσεων για την πρόκληση της Χρυσής Αυγής να αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους ναζί από το ίδιο το βήμα της Βουλής.

    Σημειώνεται ότι, αντίθετα από την Ιερισσό, οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίστηκαν το Σαββατοκύριακο ενεργά από πολίτες με δημοκρατικές ευαισθησίες, όπως έγινε στο Αίγιο, στην Καλαμάτα κ.α.

    Στην Ιερισσό, αντίθετα, όπου προ ημερών είχε γίνει ενθουσιωδώς δεκτός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «παρήλασαν» προκλητικά οι χρυσαυγίτες, προπαγανδίζοντας ανενόχλητοι τις θέσεις τους, στο όνομα της αντίθεσής τους στη συγκεκριμένη επένδυση.

    Για την επίσκεψή τους στην Ιερισσό και την αντιμετώπιση της οποίας έτυχαν επιχαίρει μάλιστα η ίδια η Χρυσή Αυγή, η οποία ανέβασε σχετικές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής Κεντρικής Μακεδονίας στο Διαδίκτυο.

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ”

    • Σιχαμερό το σχόλιό σου αγαπητέ, όπως και το άρθρο που επικαλείσαι, που δεν πρόκειται να το σχολιάσω. Του αντικειμενικότατου “Έθνους”, ο ιδιοκτήτης του οποίου δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή μας!! Σε ποιον τα πουλάς αυτά;
      Τις είδα τις φωτογραφίες που λες και δεν είδα παρά τρεις ανθρώπους που κάθονται σε ένα μπαρ να μιλάνε με τους ΧΑυγίτες. Άγνωστοί μου, άγνωστο κι αν είναι καν απο εδω. Σίγουρα κανένας από όσους συμμετέχουν ενεργά σε αυτόν τον αγώνα.
      Εγώ όταν σχολίασα τη φωτογραφία των συνδικαλιστών με τους ΧΑυγίτες σχολίασα μόνο τα συγκεκριμένα άτομα. Και προς τιμήν τους τα σωματεία έβγαλαν ανακοίνωση όπου καταδίκασαν τις παρέες των συνδικαλιστών τους. ΕΣΥ ΟΜΩΣ, έβγαλες συμπερασμα για ένα ολόκληρο χωριό επειδή δεν σου αρέσουν οι απόψεις του συγκεκριμένου χωριού. Όπως δεν αρέσουν και στον ιδιοκτήτη της φυλλάδας.
      Συγχαρητήρια για τη δημοκρατική σου σκέψη Βλαδίμηρε. Πάρε τη βρώμα σου και άντε παραπέρα.

      Όσο για το τι έγινε στη Μ. Παναγία τις προάλλες, ο άνθρωπος που χτυπήθηκε (από τον ανηψιό του που δουλεύει στην εταιρεία!) έχει υποβάλει μήνυση. Αυτοί που είναι μαζεμένοι κάτω από το σπίτι του είναι φιλαράκια του ανηψιού που φυλούσαν την είσοδο για να μη μπει κανείς μέσα. Αν τα παληκάρια προσβάλλονται από τον χαρακτηρισμό “τάγματα εφόδου” δεν με ενδιαφέρει καθόλου, ας πρόσεχαν. Επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι πιστεύεις εσύ, θα αποδειχθούν όλα στο δικαστήριο.

      • Και κάτι άλλο: Δεν υπάρχουν οδοφράγματα στην Ιερισσό. Ανοιχτός είναι ο δρόμος. Κανείς δεν ελέγχεται και κανείς δεν εμποδίζεται να περάσει. Να ελέγχεις τις πληροφορίες που σου δίνουν.

  4. Αγαπητή antigoldgreece,
    Νομίζω πως έχασες την ψυχραιμία σου. Εντάξει, όλοι το παθαίνουμε κάποτε, αλλά, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω το λόγο. Βρίσκεις σιχαμερό το σχόλιό μου, δε λες όμως το γιατί.
    Με κατηγορείς ότι χρησιμοποίησα ένα δημοσίευμα του «Έθνους», που ανήκει στον Μπόμπολα, που έχει συμφέροντα στην εξόρυξη, άρα, θέλει να συκοφαντήσει τους κατοίκους που δεν έδιωξαν τους χρυσαυγίτες. Φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θα σκέφτηκες. Μπορεί να είναι κι έτσι. Όρκο δεν παίρνω γιατί δεν ήμουν μπροστά.
    Εσύ, όμως, δεν αμφισβητείς ότι οι οι κάτοικοι δεν αντέδρασαν στην επίσκεψη των χρυσαυγιτών, ούτε φέρνεις καμιά μαρτυρία ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτοι. Μιλάς για φωτογραφίες, ότι ήταν 3 άτομα, ίσως όχι από την Ιερισσό. Αφού το λες, δεν έχω κανένα λόγο να μην το παραδεχτώ.
    Εγώ δημοσίευσα αυτά που έγραψε το «Έθνος» μόνο και μόνο για να υποστηρίξω πως η Χ.Α. είναι κατά της εξόρυξης. Το ίδιο έγραψα και στις 22/3, στο μπλογκ σου. Τι έγραψα : «στην ουσία η Χ.Α. είναι κατά της εξόρυξης, πράγμα που επιβεβαιώθηκε στις 13/6 με το ακόλουθο δημοσίευμα του “Έθνους” (βάσει του οποίου ένας κακόπιστος θα μπορούσε να πει ότι οι κάτοικοι συμπαθούν τη Χ.Α.)». Όπως βλέπεις, γράφω ότι μόνο ένας κακόπιστος θα μπορούσε να πει, διαβάζοντας ότι οι κάτοικοι δεν αντέδρασαν στην επίσκεψη της Χ.Α. ότι οι κάτοικοι είναι υπέρ της Χ.Α. Εγώ δεν το λέω αυτό, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Για τον ίδιο λόγο δε βρίζω τους χαλυβουργούς που δεν κυνήγησαν τους χρυσαυγίτες όταν πήγαν στο εργοστάσιο. Το ίδιο και για τους μεταλλωρύχους που ζήτησαν την υποστήριξη των βουλευτών της Χ.Α. Μίλησα για μελανό στίγμα, αλλά το αιτιολόγησα με την ανεπαρκή συνειδητότητά τους. Το χειρότερο που έχει να κάνει κανένας είναι να στιγματίζει σα φασίστα όποιον παρασύρεται από το λαϊκισμό της Χ.Α.
    Γράφεις : «ΕΣΥ ΟΜΩΣ, έβγαλες συμπερασμα για ένα ολόκληρο χωριό». Πού είδες να βγάζω συμπέρασμα, σε ποια φράση μου;
    Δεν μπορώ να ξέρω αν τα πράγματα έγιναν όπως τα γράφει το «Έθνος». Δεν ξέρω καλά-καλά αν οι φωτογραφίες είναι από την Ιερισσό. Δέχομαι, γιατί δεν είμαι κακόπιστος, ότι δεν υπήρχαν οδοφράγματα, ούτε κανένας έλεγχος στην είσοδο του χωριού. Το ότι έγινε η επίσκεψη για 3 ώρες και κανείς δεν τους έκραξε, είναι ψέμα κι αυτό; Και πάλι, δε θα πω ότι οι κάτοικοι είναι φασίστες, θα πω αυτό που είπα για τα μαλλιά του πνιγμένου, χωρίς να προσθέσω την έλλειψη ταξικής συνειδητότητας , γιατί η ταξική συνειδητότητα του μικροαστού δεν μπορεί να τον αποτρέψει από τη συμπάθεια προς το φασισμό, όπως αποτρέπει στα σίγουρα τους εργάτες.
    Κανένα «συμπέρασμα» δεν έβγαλα και μάλιστα «για όλο το χωριό». Απλώς βλέπω το γεγονός της μη αντίδρασης. Και πάλι, είμαι έτοιμος να δεχτώ τη διάψευσή σου, αν δεν είναι έτσι τα πράγματα.
    Το ότι, όμως, η Χ.Α. είναι κατά της επένδυσης, που το έχω γράψει από το Μάρτη («στην ουσία η Χ.Α. είναι κατά της επένδυσης») και επιβεβαιώθηκε ξανά, δεν αλλάζει. Το Μάρτη έγραφα «στην ουσία», γιατί ενώ η Χ.Α. έλεγε πως είναι υπέρ της επένδυσης, έβαζε τέτοιες προϋποθέσεις (να γίνει από ελληνική εταιρία και όχι από ξένη, και να έχουν μερίδιο οι εργάτες στη διοίκηση και στα κέρδη!!!), που πρακτικά σήμαινε ότι ήταν κατά. Τώρα, μιλάνε ανοιχτά και χωρίς προϋποθέσεις κατά της εξόρυξης.
    Το αν στη Μ. Παναγία χτυπήθηκε κάποιος από τον ανιψιό του, που δουλεύει στην εταιρία, δε δίνει σε κανέναν δικαίωμα να αποκαλεί τους μεταλλωρύχους «τάγματα εφόδου».
    Εσύ γράφεις : «Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι ορισμένοι, νιώθοντας ασφάλεια και ασυλία από τις διωκτικές αρχές, λειτουργούν ως τάγματα εφόδου, τρομοκρατώντας και βιαιοπραγώντας ενάντια σε πολίτες με τους οποίους διαφωνούν. Είναι προφανές ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους υποκινώντας τέτοιου είδους ενέργειες». Σύγκρινε αυτό με εκείνο που γράφεις τώρα : «ο άνθρωπος που χτυπήθηκε (από τον ανηψιό του που δουλεύει στην εταιρεία!) έχει υποβάλει μήνυση». Πώς περιγράφεις το επεισόδιο στο πρώτο σου σχόλιο; Ιδού : «Στη συνέχεια, και μετά από κάλεσμα εργαζόμενου που διαπληκτίστηκε με συγγενικό πρόσωπο που είναι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, εισέβαλαν στο σπίτι του τελευταίου προξενώντας εκτεταμένες ζημιές και τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση». Νομίζω ότι η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι χτυπητή.
    Αλλά, ας δούμε και τα υπόλοιπα μέλη του «τάγματος».
    Εσύ η ίδια γράφεις : «Αυτοί που είναι μαζεμένοι κάτω από το σπίτι του είναι φιλαράκια του ανηψιού που φυλούσαν την είσοδο για να μη μπει κανείς μέσα». Δηλαδή, ήταν φιλαράκια και όχι εργάτες μεταλλωρύχοι, όπως έγραφε το πρώτο κείμενο. Κι αν εσύ βλέπεις στις φωτογραφίες «τάγμα εφόδου», έστω και από «φιλαράκια» του μεταλλωρύχου, να επιτίθεται, υα πω και σ’ εσένα «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.