Απάντηση Δένδια στη Βουλή για τη φύλαξη της Ελληνικός Χρυσός από την ΕΛ.ΑΣ.


Η απάντηση δεν είναι ιδιαίτερα πρόσφατη (23 Απριλίου) αλλά σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα από το Κουτί της Πανδώρας.

mat_skouries-390x270

Ως «ευπαθή στόχο» χαρακτηρίζει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ιδιωτική εταιρεία και θα έπρεπε να καταβάλει το κόστος για τη φύλαξή της.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις του ΗΟΤ DOC και έπειτα από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρου. Ο βουλευτής ζητούσε να μάθει με ποια υπουργική απόφαση ή ΠΔ κλήθηκαν οι αστυνομικοί να προστατέψουν την ιδιωτική περιουσία της “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ”.

Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και εξώδικο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε με δική της πρωτοβουλία τη φύλαξη των εγκαστάσεων της εταιρείας. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία και ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η εταιρεία έπρεπε να πληρώνει η ίδια το κόστος της φύλαξής της.

Στην απάντηση του ο κ. Δένδιας υποστηρίζει ότι η φύλαξη των εγκαστάσεων της ιδιωτικής εταιρείας έγιναν επειδή θεωρείται ως ευπαθής στόχος.

«…Σας πληροφορούμε ότι αυτή πραγματοποιείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 70 του π.δ/τος 141/1991 όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 100/2012 και ισχύει, αφορά δε στη φρουρά και επιτήρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων που συνιστούν ευπαθείς στόχους», αναφέρει.

Σε οτι αφορά τις καταγγελίες των αστυνομικών για εργασία πέραν του ωραρίου τους δίχως καμία εξτρά αποζημίωση, ο κ. Δένδιας επέρριψε ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ.

«Σας γνωρίζεται ότι οι ενισχυόμενες Υπηρεσίες οφείλουν να ενημερώνουν, σε κάθε περίπτωση τις Υπηρεσίες προέλευσης των ενισχυτικών δυνάμεων για τυχόν υπεραπασχόληση αυτών, καθώς ο επιπλέον χρόνος εργασίας του υπολογίζεται στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και χορηγούνται οι προβλεπόμενες ημερήσιες αναπαύσεις πέραν αυτών που δικαιούνται εβδομαδιαίως».

Το γεγονός ότι κ. Δένδιας αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛ.ΑΣ , είναι κάτι που ο ίδιος φαίνεται ότι ξεχνά. Όπως επίσης και ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, με την εγκληματικότητα στα ύψη και τους πολίτες να ζουν σε καθεστώς τρόμου, η ΕΛ.ΑΣ φυλά τις εγκαταστάσεις μιας ιδιωτικής εταιρείας.

Διαβάστε την απάντηση του κ. Δένδια:

Dendias-1-tel
dendias2-tel


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.