Ο Κάκαβος, ιδιωτικό βουνό της ELDORADO;


realgold

Aπό το βράδυ της Τρίτης όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον Κάκαβο, στις Σκουριές, είναι κλεισμένοι από μηχανήματα της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.

Mετά τη δολοφονική επίθεση των 400 και πλέον τραμπούκων εναντίον των υπερασπιστών του Κακάβου, η εταιρεία συμπεριφέρεται σαν να είναι δικό της το βουνό. Έχουν στηθεί μέσα στο δάσος κοντέινερ και σπιτάκια για τους 250 περίπου εργαζόμενους που μένουν εκεί και η πρόσβαση σε οποιον δεν είναι υπάλληλος της εταιρείας απαγορεύεται. Με ποιο νόμο και ποιο δικαίωμα;

Σημειώνουμε εδώ ότι το Δασαρχείο Αρναίας δεν έχει δώσει στην εταιρεία καμία άδεια επέμβασης στο δάσος και ότι οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα είναι παράνομη.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.


5 απαντήσεις στο “Ο Κάκαβος, ιδιωτικό βουνό της ELDORADO;”

  1. ιδιωτικό το Βουνό Κακαβος ,… ιδιωτικό το νερό του Στανου όπου το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης(πριν την διάλυση του) διέθεσε 50.000 Ευρω μετά από Ομόφωνη Απόφαση Δ.Σ.Αρναιας (Λ.Λαζαρου) ..και ως θαύματος πάλι ο Μοσχοπουλος και Αρ.Παχτας τα …..ντιρλικοσαν ναι ντιρλικοσαν … .. αφήνοντας μας ανασφάλιστους το επόμενο διάστημα(Σκαστή παραβίαση Συντάγματος κύριε αντιεισαγγελέα Γιαλατσακο εκ Πολύγυρου) .. Μάνο να ενημερώσω οτι 1 μέτρο γεώτρησης με σωλήνα 8 ιντσών κοστολογιται στην Ελλάδα 60 Ευρω . Αίσχος!!!…Τα ξαδελφια μου Τζιμης (υπερεργολάβος του Ακτωρα ,Κωστακης (σήμερα συνταξιούχος κτηνοτρόφος) υποστηριχτές του Μοσχοπουλου Αρ.Παχτα τα ακούνε χιχχι

  2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ 21-3-2012

    Κομοτηνή 21.3.2012

    Επίδειξη βαρβαρότητας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

    Στη Μ. Παναγία στη Χαλκιδική εδώ και ένα χρόνο, κάτοικοι της περιοχής που τάσσονται ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, φυλάσσουν την περιοχή ώστε να μην καταστραφεί το δάσος στο όρος Κάκαβος, που βρίσκεται πάνω από το χωριό, και ο τόπος τους από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός». Η εν λόγω εταιρεία όπως η «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ» ανήκουν στην ίδια εταιρεία, που δεν είναι άλλη από την καναδική Eldorado Gold.

    Το μεσημέρι της Τρίτης, 20.03.2012, περίπου 40 κάτοικοι της περιοχής (το ήμισυ γυναίκες) που φύλασσαν το χώρο αυτό, δέχτηκαν οργανωμένη και άνανδρη επίθεση από 500 εργαζόμενους της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί αποσπάστηκαν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους, από άλλα μεταλλεία της εταιρίας στη Χαλκιδική, και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της εταιρίας στη Μ. Παναγία. Μαζί τους ήταν και παράγοντες από το Δήμο Αριστοτέλη. Οι εργαζόμενοι επιτιθέμενοι με δολοφονική μανία, χρησιμοποιώντας ξύλα και καταστρέφοντας το φυλάκιο που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι, τραυμάτισαν πολλούς αγωνιστές, ένας από τους οποίους βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Καταγγέλλουμε το μελετημένο σχέδιο εκφοβισμού και επίδειξης δύναμης που χρησιμοποιεί η εταιρεία οπλίζοντας το χέρι των εργαζομένων ενάντια στους κατοίκους που αντιτίθενται στα μεταλλεία χρυσού.

    Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία αντί να προσπαθήσει να αποτρέψει τα επεισόδια άφησε τους μισθοφόρους της εταιρείας να επιτεθούν, εμποδίζοντας στη συνέχεια τους κατοίκους της περιοχής που προσέρχονταν για συμπαράσταση στο χώρο κλείνοντας την κυκλοφορία οχημάτων προς το βουνό.

    Το μυαλό, η καρδιά και η βούλησή μας είναι κοντά στους συναγωνιστές μας της Χαλκιδικής. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Ο εχθρός είναι κοινός και με τα βίαια επεισόδια που προκάλεσε έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

    Και επειδή ο πόλεμος που κήρυξαν οι χρυσοθήρες στην περιοχή μας με λάφυρο το χρυσό θα διαρκέσει πολλά ακόμα χρόνια, δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε πιστά προσηλωμένοι στο δίκαιο αγώνα μας. Θα υπερασπιστούμε το τόπο μας ενάντια στα συμφέροντα της κάθε εταιρείας που προσπαθεί επίμονα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, να βάλει μπουρλότο στη βιωσιμότητα της περιοχής.

    http://xristhrakstop.blogspot.com/2012/03/21-3-2012.html

  3. Ο κ. Μοσχοπουλος Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολίτες Αριστοτέλη (παρακρατική οργάνωση) έθεσε χθες στον ΣΚΑΥ του Αλαφουζου δίλημμα εργασία ή χάος και ότι τάχα ως “Εκπρόσωπος τον εργαζομένων ” και όχι συνταξιούχος και αντιδήμαρχος (τρομάρα του) είναι υπέρ της Εργασίας και όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους είναι το χάος και τους σκοτώνει και εξαφανίζει στέλνει στο νοσοκομείο !!!! .
    Ο κ. Μοσχοπουλος μίλησε, επίσης, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού. Ποιες θυσίες έχουν κάνει ο κ. Μοσχοπουλος Αρ.Παχτας ,Κουτρας και ΣΙΑ ; Τεράστιες θυσίες έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν γιατί τους καρατομεί η πολιτική της δικομματικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι που συνθλίβονται με τα λουκέτα, οι αγρότες, η νέα γενιά που μεταναστεύει .Αναρωτιέμαι , ποια βιομηχανία έχει ο κ. Μοσχοπουλος ,Αρ.Παχτας ,Κουτρας ,Ζαγορακης και ΣΙΑ ; Τι παράγει; 8 χρόνια και ο Ελληνικός Χρυσός έχει μόνο αρνητικούς Ισολογισμούς που δημοσιεύει στης εφημερίδες ..Ποιος του χρηματοδοτεί και από ποια κρατική καραβάνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.