Τελικά πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.;


[vodpod id=Video.5626290&w=425&h=350&fv=loc%3D%2F%26amp%3Bautoplay%3Dfalse%26amp%3Bvid%3D12851035%26amp%3Blocale%3Den_US%26amp%3Bhasticket%3Dfalse%26amp%3Bid%3D12851035%26amp%3Bv3%3D1]

Στη χθεσινή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη» ακούσαμε ότι «στην εξόρυξη θα απασχοληθούν 770 άτομα + 215 άτομα στον εμπλουτισμό + άτομα της μεταλλουργίας = 1.235 άτομα συνολικά».

Στη σελίδα όμως 915 της ΜΠΕ (κύρια μελέτη, πίνακας 7.8.1-3) οι αριθμοί άλλα μας λένε:

17,7 (εκατομμύρια ευρώ συνολικό κόστος μισθοδοσίας ανά έτος) / 42.482,00 (μέσος όρος ετησίου κόστους ανά εργαζόμενο με βάση τα επίσημα
υφιστάμενα στοιχεία από τον ισολογισμό της εταιρίας) = 417 (άτομα, συνολικά) – 350 (που ήδη εργάζονται) = 67 νέες θέσεις εργασίας θα προστεθούν στα μισθολόγια της εταιρείας με βάση τα στοιχεία της ΜΠΕ!!!

Μήπως τελικά κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία του κόσμου και τάζουν ανύπαρκτες θέσεις εργασίας;


10 απαντήσεις στο “Τελικά πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.;”

  1. Εγώ θα κάνω παραπομπή σε όλες τις μαγνητοσκοπήσεις και της εκδήλωσης στον Πολύγυρο και εκείνης στο Βελλίδειο:

    http://www.ustream.tv/channel/seleogr

    Μοιραία βέβαια, δεν μπορούν να αποφευχθούν και κάποιες συγκρίσεις. Οχι επιστημονικές, τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη δεν ακούστηκε στον Πολύγυρο ή σε άλλη ανάλογη «οικολογική» εκδήλωση. Αλλά σχετικές με την όλη διαδικασία και δομή των εκδηλώσεων.

    Στο Βελλίδειο είναι πασιφανές ότι επικράτησε ο ορθός Λόγος και ο διάλογος. Παράθεση στοιχείων και επιστημονικών δεδομένων, μετρημένα λόγια, ειλικρινείς κουβέντες, ρεαλιστική προσέγγιση. Ακόμη και ο μελετητικός εκπρόσωπος που κάλυψε όλες τις ερωτήσεις, δεν μάσησε τα λόγια του.

    Και το σημαντικότερο, δόθηκε βήμα και στην «άλλη πλευρά», που βέβαια για μιά ακόμη φορά έδειξε περίτρανα την ανεπάρκειά της. Αφορισμοί, θέσφατα, εξυπνάδες, ψευτο-επαναστατικές κορώνες. Οι γνωστοί αντιρρησίες παντού. Μπερδεμένοι κάτοικοι, ανησυχούντες καφετζήδες, οικολογίζοντες επιχειρηματίες (;) με 200 υπαλλήλους…

    Ακόμη και ο λαλίστατος λέκτωρ κ. Τριανταφυλλίδης, δεν είχε να κάνει ούτε μια επιστημονική ερώτηση. Η παρουσία των πανεπιστημιακών συναδέλφων του φαίνεται τον απέτρεψε να το κάνει…Απογοητευτικός ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κ. Μακεδονίας. Αυτός συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα του Επιμελητηρίου που θα αξιολογήσει την ΜΠΕ;
    Τα υπόλοιπα συμπεράσματα αφήνονται στους αναγνώστες.

    • Ωραία διοργάνωση, ωραίος χώρος, επίσημοι, χαιρετούρες, μεγάλα λόγια … αλλά την “παράθεση στοιχείων και επιστημονικών δεδομένων” (!) πού την είδες; Μήπως παρακολούθησες άλλη ημερίδα;

      1. Παυλίδης: Διάλεξη για την πρωτοβουλία Verheugen, γενικολογίες για τη σημασία των ορυκτών πόρων, ευχές να προσέχουμε το περιβάλλον σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές και πέραν τούτου ουδέν.

      2. Αγιουτάντης: Δεν είναι βιώσιμη ανάπτυξη να κλείσουμε όλα τα μεταλλεία. Προφανώς, και κανείς δεν έχει πει κάτι τέτοιο.
      Υπάρχουν γαλακτοβιομηχανίες που ρυπαίνουν περισσότερο από μεταλλεία! Παιδαριώδες.
      Μπορεί να γίνει εκμετάλλευση σε NATURA 2000; Ναι, απαντάει με χαρά ο ίδιος, υπάρχουν πολλά λατομεία αδρανών που λειτουργούν μέσα σε NATURA!
      Μικρή λεπτομέρεια: Εδώ δεν έχουμε αδρανή, έχουμε μικτά θειούχα. (Σας αρέσει να τα τσουβαλιάζετε όλα μαζί έ;)

      3. Πασπαλιάρης: αρχαιολογία, χρυσός αιώνας του Περικλή κλπ…
      Προσπάθησε να θαμπώσει τον κόσμο με νούμερα που τάχα μου δήθεν θα πάρει η χώρα. Με ποιο τρόπο θα τα πάρει δεν εξήγησε. Ούτε πώς θα γίνουν όλα αυτά που θέλει η εταιρεια – για Κάκαβο, νερά, δάση κλπ ούτε κουβέντα.
      Ο άνθρωπος είναι μάγος, μετατρέπει αυτομάτως το βουνό σε λεφτά!

      4. Βραχόπουλος: συμπαθής αλλά άσχετος και με το θέμα και με την περιοχή.

      5. Η μοναδική εισήγηση που είχε σχέση με τη συγκεκριμένη ΜΠΕ και δεν ήταν άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε ήταν αυτή του μελετητή της ENVECO.
      Σχετική ήταν, επιστημονική δεν ήταν! Αν είναι δυνατόν να θεωρείται επιστημονικός λόγος το “έχουμε πολλούς καθηγητές πανεπιστημιου στη μελέτη και μην ανησυχείτε τα έχουμε μελετήσει όλα”! Αν είναι δυνατόν να λέει ότι “θα αντλήσουμε το νερό για να ταπεινώσουμε τη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα (μέχρι 600 μ. κάτω από την επιφάνεια), αλλά μην ανησυχείτε γιατί θα το επανεισπιέσουμε παραπέρα”!
      Και αν είναι δυνατόν τέτοιου είδους εισηγήσεις να γίνονται δεκτές ως σοβαρές!

      6. Οι διοργανωτές δώσανε λόγο στους “αντίθετους”, γιατί υπήρχαν εκεί μέσα “αντίθετοι” που πήγαν για ν’ακούσουν και ήθελαν να μιλήσουν. Άνθρωποι που πήγαν χωρίς να τους καλέσει κανείς, διότι βέβαια δεν ήταν στους σκοπούς της ημερίδας να ακουστεί η άλλη άποψη. Και τι να πεις σε τρία λεπτά και με το πλήθος να ωρύεται από κάτω, αλλά τέλος πάντων. Αν οι υποστηρικτές της επένδυσης δεν έρχονται στις δικές μας ημερίδες, δεν φταίει κανείς εκτός από τους ίδιους.

      7. Αν σε κάτι έχεις δίκιο, είναι ότι κάποιες από τις ομιλίες των επιστημόνων που είναι κατά του επενδυτικού σχεδίου δεν είναι τεχνικές, είναι πολιτικές. Για παράδειγμα, ο Ανδρέας Γιαννακουδάκης στην εκδήλωση στον Πολύγυρο δεν έκανε μια επιστημονική ομιλία, αλλά μια “πολιτική”. Και πολύ καλά έκανε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει η επιστημονική γνώση , που φυσικά υπάρχει και είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά ο ομιλητής σκόπιμα δεν την χρησιμοποίεί για να πει στον κόσμο αυτά που ο ίδιος θεωρεί πιο σημαντικά.

      Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι εξηγώ στους ανθρώπους με απλά και κατανοητά λόγια ποιο είναι το σχέδιο και τι θα έχουν ν’αντιμετωπίσουν. Προφανώς εδώ μέσα μπαίνουν πολύ περισσότερες παράμετροι από τις καθαρά τεχνικές, όμως είναι αυτά που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ώστε να αποφασίσει αν δέχεται το έργο ή όχι.

      Το αν θέλει να μετατραπεί αυτό το κομμάτι της Χαλκιδικής σε βαριά βιομηχανία, ακόμα κι άν όλα γίνουν άριστα, είναι μια πολιτική απόφαση και το περιβαλλοντικό είναι μόνο ένα μέρος της. Για να συλλάβεις τη γενική εικόνα δεν χρειάζονται ειδικές τεχνικές γνώσεις, κοινή λογική χρειάζεται.

      Και τι σε πείραξε στο “επιχειρηματίας”;

  2. Τελικά, να που θα συμφωνήσουμε σε δύο πράγματα !

    Πρώτο: Οι περισσότεροι «εισηγητές» στις «οικολογικές» εκδηλώσεις δεν μιλούν «επιστημονικά», ακόμη κι αν έχουν επιστημονική ιδιότητα. Ούτε κάν όσοι από αυτούς είναι πανεπιστημιακοί. Ο γράφων δεν έχει ακούσει σε καμία εκδήλωση τον κ. Γιαννακουδάκη π.χ. να λέει κάτι τεκμηριωμένο (άσχετα με το αν o συγκεκριμένος, λόγω ειδικότητας δεν θα είχε και πολλά να πεί για ένα μεταλλευτικό έργο).
    Από την άλλη βέβαια, οι ανωτέρω δεν παραλείπουν να μοστράρουν παντού την πανεπιστημιακή τους ιδιότητα. Μεταξύ όμως του μιλώ απλά με στοιχεία και του κινδυνολογώ αστήρικτα, υπάρχει κάποια διαφορά. ΑΛΛΟ ΕΚΛΑΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ. Ετσι, π.χ. ο γνωστός λέκτωρ και τέως έμμισθος σύμβουλος της Μεταλλευτικής Θράκης κ. Τριανταφυλλίδης, κραύγαζε στην εκδήλωση της 13 Φλεβάρη στην Αλεξανδρούπολη: «Θα πεθάνετε όλοι σας» !!

    http://www.elthraki.gr/details.php?id=760

    Δεύτερο: Σαφώς και είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ η απόφαση για το αν θέλουμε βιομηχανία ή όχι. Αυτό δεν σας ερωτά ο γράφων εδώ και καιρό κι εσείς μασάτε τα λόγια σας;
    Η πρόκληση είναι να παρθεί αυτή η απόφαση ισορροπώντας (δυναμικά) ανάμεσα στην οικονομική προκοπή, στο περιβάλλον και στην κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή. Πολλές κοινωνίες το έχουν καταφέρει, έχουν ισχυρή βιομηχανία και βέβαια αυτές είναι οι ανεπτυγμένες κοινωνίες του «Δυτικού» κόσμου. Τυχαίο άραγε;

    Ξέρετε, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι, όσοι υποστηρίζουν την επένδυση και γενικά τη βιομηχανία και μεταλλεία, δεν καταφέρονται εναντίον άλλων δραστηριοτήτων, αλλά κατανοούν την αναγκαιότητα ισορροπημένης ανάπτυξης με όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες που θα συνυπάρχουν.
    Αντίθετα, οι «οικολόγοι» απλά εναντιώνονται στη βιομηχανία και μεταλλεία, επιθυμώντας τον εξοβελισμό της.

    Αν λοιπόν ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ βιομηχανία και μεταλλεία στη Χαλκιδική και στην Ελλάδα, τότε τι να συζητήσει κανείς ή ακόμη χειρότερα να διαβουλευθεί μαζί με σας και τους άλλους «οικολόγους» για ένα μεταλλευτικό project;
    Αν όμως ΘΕΛΕΤΕ βιομηχανία και μεταλλεία, τότε διευκρινίστε το και καταθέστε προτάσεις για βιώσιμη εφαρμογή.

    • Η επιστημονική γνώση (π.χ. του χημικού Γιαννακουδάκη) οδηγεί σε επιστημονική κρίση του εκάστοτε Επενδυτικού Σχεδίου και από αυτήν την κρίση και άλλα στοιχεία προκύπτει η “πολιτική” τοποθέτηση του κάθε επιστήμονα. Για να μορφώσεις άποψη πρέπει να δεις τη συνολική εικόνα, δηλαδή να δεις και αυτά που δεν θα σου πει καμία εταιρεία και καμία ΜΠΕ. Και μετά να αποφασίσεις μέχρι πού είσαι διατεθειμένος να φτάσεις.

      Ζητήματα που τίθενται για παράδειγμα και δεν τα αντιμετωπίζει η ΜΠΕ, είναι:

      1.Ως κάτοικοι της περιοχής πρέπει να έχουμε υπ’οψιν ότι η ΜΠΕ μας μιλάει για τρια μεταλλεία, αλλά η εταιρεία έχει σχεδόν έτοιμα άλλα τρία και θα ακολουθήσουν άλλα τρία και πάει λέγοντας. Για περιεκτικότητες μεταλλευμάτων κάτω (πολύ κάτω) του ενός γραμμαρίου χρυσού ανά τόνο και χαλκού κάτω του 1%, με την αντίστοιχη παραγωγή αποβλήτων. Αυτά δεν είναι κινδυνολογίες, η ίδια η ΜΠΕ το δηλώνει ότι στόχος είναι η εκμετάλλευση του συνόλου των ορυκτών πόρων της περιοχής.

      2.Η ΜΠΕ δηλώνει επίσης ότι θα φέρνει μεταλλεύματα και από το εξωτερικό. Εγώ λέω και απ’όλη τη Β. Ελλάδα γιατί όλα αυτά τα κοιτάσματα στο Κιλκίς, στις Σέρρες στη Δράμα κ.λ.π. για τα οποία γίνεται τόσος λόγος, δεν θα έχουν το καθένα από μια μεταλλουργία δίπλα του. Στο Μαντέμ Λάκκο θα τα φέρνουν που είναι και κοντά. Η Χαλκιδική μεταλλουργία των Βαλκανίων; Η Χαλκιδική σκουπιδοντενεκές των Βαλκανίων; Το θέλουμε;

      3.Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την αλλαγή του προσανατολισμού της περιοχής από τουριστική/αγροκτηνοτροφική/φυσικού κάλλους σε μια βαριά βιομηχανία. Ποιες άλλες δραστηριότητες θα πληγούν με απώλεια εισοδήματος και θέσεων εργασίας;

      4.ΝΕΡΑ. Κολοσσιαίο το ζήτημα, το οποίο στην ΜΠΕ αντιμετωπίζεται περίπου σα να μιλάνε για τη βρύση του σπιτιού τους. Θα το πάρουμε από δω και θα το βάλουμε εκεί! Η κοινή λογική βαράει καμπανάκια.

      5.Τι επιπτώσεις θα έχει η αφαίρεση του δάσους του Κακάβου (δεν πιστεύει βέβαια κανείς το νουμεράκι των 1800 στρεμμάτων που “ούτε κι αυτοί δεν το πίστευαν” , έτσι;) στα πλημμυρικά φαινόμενα, στα στοιβαγμένα απόβλητα κλπ. Ακόμα περισσότερα καμπανάκια…

      6. Ποιο κράτος και με ποιους μηχανισμούς θα εγγυηθεί τη σωστή εφαρμογή της ΜΠΕ, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η ΜΠΕ λέει την αλήθεια; Το κράτος που σήμερα διαπιστώνει παρανομίες και την επομένη δίνει καινούρια παράνομη άδεια; Λέει την αλήθεια η ΜΠΕ; Γιατί εγώ θυμάμαι την ίδια τη Μαργαρίτα (στις 4/12/2009) να λέει “είναι κοινό μυστικο ότι οι ΜΠΕ λένε ψέματα”;

      Αυτά απλώς ενδεικτικά, υπάρχουν πολλά άλλα. Έτσι και μόνο έτσι θα πάρει η τοπική κοινωνία την ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση αν το θέλει αυτό το πράγμα ή όχι. Και ναι, κανείς δεν έχει πει όχι στη βιομηχανία γενικώς, αλλά όχι παντού και όχι με οποιοδήποτε κόστος.

      Δεν καταφέρεστε εναντίον των άλλων δραστηριοτήτων γιατί δεν χρειάζεται. Γιατί υπάρχει ένα ολόκληρο πλέγμα νόμων και πολιτικών που φροντίζουν ώστε στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν να μην υπάρχει τίποτα άλλο. Τα’χουμε ξαναπεί. Η μεταλλεία είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη και χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είναι η ΒΑ Χαλκιδική. Και η κεντρική Εύβοια και η Φωκίδα κλπ.

  3. Για να είμαι ειλικρινής, αρχικά βαριόμουν να απαντήσω για το κ. Μίχο που ρωτάτε, αλλά θα το κάνω. Δεν είμαι σίγουρος για τις επιδόσεις του ως επιχειρηματία, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα απέλυσε μερικές γυναίκες που απασχολούσε. Ως οικονομολόγος όμως που δηλώνει ότι είναι, θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να μάθει να διαβάζει πίνακες αριθμών, εκτός από το να κάνει διαιρέσεις του Δημοτικού.

    Ο Πίνακας λοιπόν 7.8.1-3 της ΜΠΕ αναφέρει ότι αναμένονται σαν Άμεσες Επιδράσεις στην τοπική και περιφερειακή οικονομία:

    – Προϊόν: 188,6 εκ. Ευρώ/έτος,
    – Εισόδημα: 17,7 εκ. Ευρώ/έτος
    – Απασχόληση: 1.300 θέσεις εργασίας

    Τι σημαίνει αυτό; Όπως αναφέρει ξεκάθαρα η μελέτη στις σελ. 912-913, ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ των 1,300 θέσεων εργασίας της εταιρείας, θα υπάρχει και ΕΠΙΠΛΕΟΝ όφελος για την τοπική οικονομία. Πώς; Με δημιουργία προϊόντων, αλλά και λοιπού εισοδήματος (εδώ είναι τα 17,7 εκ. Ευρώ) σε δραστηριότητες του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.

    Με απλά λόγια:
    Πέρα από τις 1.300 θέσεις εργασίας της εταιρείας, δημιουργούνται πρόσθετες θέσεις εργασίας (η μελέτη τις εκτιμά σε 880, άρα συνολικά εκτιμώνται περί τις 2.180), προϊόν συνολικής αξίας 262,3 εκ. Ευρώ ετήσια και πρόσθετο εισόδημα 29,4 εκ. Ευρώ ετήσια. H συνεισφορά δηλαδή του έργου (και γενικά οποιασδήποτε επένδυσης) στην τοπική οικονομία, δεν περιορίζεται μόνο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.

    Εντάξει, συμφωνώ ότι η μελέτη είναι μεγάλη και δύσκολο να διαβαστεί. Ας διαβαστεί τουλάχιστον η μη τεχνική περίληψη, αυτό είναι σχετικά εύκολο. Η φιλική συμβουλή του γράφοντα προς τους «οικολόγους» παραμένει:
    Πριν διαβάσετε καλά και κατανοήσετε τη μελέτη και το έργο, μην βγαίνετε προς τα έξω θριαμβολογώντας με ανοησίες.

  4. Κ. Stinger
    Το 2004, η προ διημέρου ιδρυθείσα Ελληνικός Χρυσός, με μετοχικό κεφάλαιο 60 χιλιάρικα (μη εισέτι κατατεθέντα) αγόραζε για 11 εκατομμύρια περιουσία τουλάχιστον πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων. Αυτό για σας δεν είναι σκάνδαλο; Δεν είναι κλασική περίπτωση που επίορκοι πολιτικοί στήνουν νόμους για το χατήρι κολλητών τους μεγαλοεπιχειρηματιών;
    3220/2004, τον ξέρετε… ο πολιτικός φρόντισε να γράψει μέσα ότι η ΕΧ δεν θα έχει συνέπειες από περιβαλλοντικά προβλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος ΑΝ Η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ ανάγεται στο παρελθόν (ποιος άρα γε θα το αποφασίζει αυτό;). Σας φαίνεται τίμιο αυτό;
    Πρόσθετες θέσεις εργασίας, 880 λέτε. Ο επιστήμων κος Πασπαλιάρης διαφημίζει παντού ότι θα προκύψουν 3-5 επιπλέον θέσεις εργασίας για κάθε θέση μισθωτού. Μας λέει δηλαδή ότι θα προκύψουν ίσα με 5000 θέσεις εργασίας. Τον θεωρείτε σοβαρό;
    Για τις δουλειές που θα χαθούν, έχετε κάτι να πείτε; Αγροτικές, τουριστικές, δασικές; Πόσες θα είναι;
    Για τον υδροφόρο ορίζοντα;

    Είμαι υπέρ της επιχειρηματικότητος, καθαρά και σαφώς. Με όρους μπανανίας όμως, όχι. Εδώ πρόκειται για οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα.

  5. Tα μεταλλεία πρέπει να γίνουν αρέσει δεν αρέσει σε ορισμένους είτε χαζούς είτε που φωνάζουνε γιατί θέλουν να λαδωθούν για να σταματήσουν να φωνάζουν για τη δήθεν καταστροφή του περιβάλλοντος.Όλα τα ζώα που φωνάζουνε κατά είτε είναι αγράμματοι είτε είναι βολεμένοι στο δημόσιο που χρεωκόπησε… Πώς θα υπάρξει ανάπτυξη βρε ζώα,εάν δεν φτιαχτούν βιομηχανίες στην Ελλάδα και εάν δεν εξάγουμε ούτε βιομηχανικά προϊόντα ούτε ορυκτό πλούτο; Για αυτό χρεωκόπησε η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι πολιτκάντηδες και το υπέρογκο δημόσιο που φτιάξανε. Η Ελλάδα είναι πλούσια σε χρυσό και ουράνιο στη Βόρεια Ελλάδα. Για το μόνο που πρέπει να φωνάζετε είναι η σύμβαση με τις ξένες εταιρείες να είναι συμφέρουσα προς την Ελλάδα,δηλαδή μεταφορά ξένης τεχνογνωσίας εξόρυξης για να φτιάξουμε και εμείς δικές μας εταιρείες εξόρυξης και να μην έχουμε ανάγκη τους ξένους καθώς και ένα μεγάλο μέρος των ορυκτών που θα εξορυχθούν να εκμεταλλευτεί από την Ελλάδα. Επίσης διασφάλιση αναγκαίων θέσεων εργασίας με κατοίκους των περιοχών που είναι άνεργοι. Μια ζωή φωνάζετε όλοι κατά των βιομηχανιών και την είδαμε την κατάντια σας. Βέβαια να πηγαίνετε με το αμάξι μέχρι και το περίπτερο ξέρετε,εκεί δε σας ενοχλεί η μόλυνση του περιβάλλοντος και πλουτίζετε και τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ή όταν αφήνετε τα σκουπίδια σας στις παραλίες ή στο δρόμο΄(όταν είναι για την πάρτη σας. Όταν καπνίζετε οι περισσότεροι σα φουγάρα 2 και βάλε πακέτα την ημέρα και πλουτίζετε τις αμερικάνικες καπνοβιομηχανίες δεν σας νόιάζει εάν θα πάθετε καρκίνο αργότερα ή όταν κάθεστε στις παραλίες με τις ώρες στον ήλιο 1 και 2 το μεσημέρι το καλοκαίρι δε σκέφτεστε ότι μπορεί να πάθετε μελάνωμα (καρκίνο του δέρματος) σε 15 χρόνια.. Κατά τα άλλα σας φταίνε οι βιομηχανίες,τα ορυχεία,τα μεταλλεία, δηλαδή η άνάπτυξη,αυτά μολύνουν το περιβάλλον,οι αυστραλοί,οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι που έχουν μεταλλεία και βιομηχανίες είναι μαλάκες και εσείς είστε οι έξυπνοι τρομάρα σας. Εάν δεν είχατε δουλειά και δεν είχατε να φάτε θα σου πω εγώ εάν θα λέγατε όχι.Λες και δεν υπάρχουνε μέτρα για να μειωθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος από τα μεταλλεία ή τις βιομηχανίες και κανονισμοί τους οποίους πρέπει να υποχρεωθεί να τηρήσει η κάθε εταιρεία εξόρρυξης ή βιομηχανία (βιολογικοί καθαρισμοί,φίλτρα,κ.ά. Και άμα δε θέλετε καθόλου μόλυνση να πάτε να ζήσετε στις σπηλιές όπως οι πρωτόγονοι καραγκιόζηδες..

      • John Fistiki .Είσαι πιο βλάκας κι΄από τα φυστίκια ! Κι αν 0,1 gr από τους χιλιάδες τόνους που θα ριχτούν (βάση μελέτης στην Θράκη γιά τα 9 χρόνια λειτουργειας θα χυθούν 11890000 τόνοι τοξικό ίζημα στο περιβάλλον) μπεί μέσα σου , όχι απλά θα γίνεις ακόμα πιό βλάκας απ ότι είσαι , αλλά θα πεθάνεις αμέσως .Κι αν εσύ είσαι τόσο ηλίθιος και θέλεις να πεθάνεις , ας πεθάνεις . Εμείς τι φταίμε να πληρώνουμε την ηλιθιότητα σου ?

  6. Είστε ζώα και ιθαγενείς, δεν αξίζει να μιλάω μαζί σας, ειδικά με τον george katsaros. Στις άλλες χώρες που έχουν μεταλλεία είναι χαζοί οι πολίτες που τα δέχονται και εσύ και οι όμοιοί σου είστε έξυπνοι; Τους τόνους αυτούς από πού τους υπολόγισες, έβγαλες κανά νέο μαθηματικό τύπο ή θεώρημα της φυσικής; Με τη λογική τη δική σου να κλείσουμε τα πάντα τις βιομηχανίες για να μη ρυπαίνουν, να μη βγάλουμε το χρυσό και το ουράνιο που έχουμε στη βόρεια Ελλάδα και να μην εξορύξουμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Αιγαίου και του Ιονίου. Κάτι ζώα σαν εσένα οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ… Για το μόνο που πρέπει να φωνάζετε είναι διασφάλιση θέσεων εργασίας και όχι αποικιοκρατική σύμβαση, να έχει και η εταιρεία κέρδος αλλά και το κράτος έσοδα και όσο είναι δυνατόν τήρηση των κανόνων λειτουργίας για την προστασία του περιβάλλοντος που ισχύουν σε άλλες χώρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.