ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΗ ΑΡΝΑΙΑΣ

Αρχίζει η κινητοποίηση κατοίκων και μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να σταματήσουν οι γεωτρήσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές, που έχουν σκοπό τη μελέτη θεμελίωσης του εργοστασίου παραγωγής χρυσού-χαλκού.

Χθες Κυριακή 12 Ιουλίου, ομάδα κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας έστησε φυλάκιο στο δρόμο για τις Σκουριές στη θέση «Χοντρό Δέντρο», με σκοπό την περιφρούρηση του χώρου ώστε να μην επιτραπεί στην εταιρεία  να συνεχίσει τη διάνοιξη δρόμων και γεωτρήσεων στο βουνό (http://proevla.blogspot.com/2009/07/blog-post_12.html). Ήδη σήμερα το πρωι, οι πολίτες που βρισκόταν στο φυλάκιο παρεμπόδισαν τα οχήματα της εταιρείας, όμως περισσότερες πληροφορίες δεν είναι ακόμη γνωστές.

Παράλληλα, σήμερα 13 Ιουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγίας Λάζαρος Τόσκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταγείρων-Ακάνθου Τόλης Παπαγεωργίου κατέθεσαν στο Δασαρχείο Αρναίας μια «ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ» και μια «ΑΝΑΦΟΡΑ» (αρχεία word), στην οποία επισημαίνεται ότι με βάση τη δασική νομοθεσία δεν επιτρέπεται η αδειοδότηση γεωτρήσεων και οδών/προσβάσεων σε δημόσιο δάσος.

Στερεά Ελλάδα: Φτάνει πια με τα μεταλλεία και τη βιομηχανία!
"Αφεντικό" η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και "αυτόκλητοι θεματοφύλακες" οι Δημοτικοί Σύμβουλοι!!!