Χαλκιδική: Μεγάλο κάλεσμα διαμαρτυρίας την Κυριακή κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές #skouries


Από τα μέλη της Συνέλευσης Κατοίκων ενάντια στη Μεταλλευτική Δραστηριότητα στη βορειοανατολική Χαλκιδική.

Της Ευτυχίας Βατάλη από το theopinion.gr


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Κυριακή στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής τα μέλη της Συνέλευσης Κατοίκων ενάντια στη Μεταλλευτική Δραστηριότητα στη βορειοανατολική Χαλκιδική.

«Μαθαίνουμε ότι η εταιρία που δραστηριοποιείται στην περιοχή ετοιμάζεται να ξεκινήσει και πάλι την κατασκευή του μεταλλείου των Σκουριών. Ξεκινάμε κι εμείς, λοιπόν, πάλι τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας», δηλώνει στο TheOpinion το μέλος της Συνέλευσης Κατοίκων ενάντια στη Μεταλλευτική Δραστηριότητα, Μαρία Καδόγλου.

Στη σκιά, μάλιστα, της τραγωδίας στα Τέμπη, η κα Καδόγλου κάνει τον παραλληλισμό. «Οι Σκουριές είναι μια προδιαγεγραμμένη καταστροφή, όπως έχουν ήδη πει ειδικοί επιστήμονες, το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Δεν θέλουμε να περιμένουμε την τραγωδία να συμβεί», προσθέτει. Σύμφωνα με την ίδια, αυτή θα είναι η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Προηγήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις, αλλά και μια πεζοπορία στο βουνό, αμέσως μόλις ανακοίνωσε η εταιρία ότι θα ξεκινήσει το καλοκαίρι εργασίες στο μεταλλείο Σκουριών, ένα μεταλλείο που παραμένει κλειστό από το 2017», προσθέτει η κα Καδόγλου.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 11 το πρωί στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας, ενώ προσυγκέντρωση θα γίνει μια ώρα πριν, στις 10, στα φανάρια της Ιερισσού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.