Η εκδήλωση μνήμης για τον Τόλη και τον Γιάννη στην Κομοτηνή (βίντεο) #skouries


Στη συγκινητική εκδήλωση μνήμης και αγώνα, το Σάββατο 2 Οκτώβρη στην Κομοτηνή τιμήθηκαν δύο άνθρωποι με σημαντική προσφορά στον τόπο, ο Τόλης Παπαγεωργίου και ο Γιάννης Καρυπίδης.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού και ο Δήμος Κομοτηνής, μέσω του ΔΗΠΕΘΕ και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού. Σύντομες αναφορές στη μεγάλη συμβολή του Τόλη Παπαγεωργίου στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Θράκη έγιναν από τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρη Λουρίκα, εκπρόσωπο της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Κολιό. Ακολούθησαν ομιλίες από τον Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Ανέστη Στρατιάδη, τη Μαρία Καδόγλου και τον Δάνο Σεργκελίδη. Συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Αμπατζή.

Την εκδήλωση έκλεισαν μουσικά ο Χρήστος Χατζόπουλος και η Σοφία Χατζοπούλου, μαζί με το φωνητικό σύνολο E-CHO του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης (και με ορισμένα τραγούδια παιγμένα με την κιθάρα του ίδιου του Τόλη).

Ακολουθούν τα βίντεο με τις ομιλίες, καθώς και δύο βίντεο που προβλήθηκαν στην εκδήλωση: ένα με αποσπάσματα ταινιών και βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων με τον Τόλη και τον Γιάννη και ένα μήνυμα του κινηματογραφιστή Γιώργου Αυγερόπουλου που γνώριζε καλά και τους δύο.

Τίποτα δεν τελείωσε, ο αγώνας συνεχίζεται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.