Ελληνικός Χρυσός / Κυβερνητική ομολογία ενοχής – Σοβαρά ερωτήματα για παράβαση καθήκοντος και απιστία #skouries


Στην αντισυνταγματικότητα της νέας τροποποιημένης Σύμβασης του Δημοσίου με την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», αναφέρθηκε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην διακυβέρνηση της ΝΔ, και ιδιαίτερα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

«Η τροποποιημένη Σύμβαση περιέχει όρο, σύμφωνα με τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από κάθε αξίωσή του, παρελθούσα ή μελλοντική, έναντι της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», συμπεριλαμβάνοντας τις αξιώσεις του Δημοσίου από την παράβαση των όρων της ισχύουσας Σύμβασης, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί με απόφαση του ΣτΕ και του Διαιτητικού Δικαστηρίου» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ομολογείτε την ενοχή σας, κ. Σκρέκα» είπε με νόημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  απευθυνόμενος στον υπουργό στη συζήτηση για την κύρωση της Επενδυτικής Συμφωνίας με την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ερωτήθηκε αν για την έμμεση αναγνώριση των απαιτήσεων της Εταιρείας έναντι του Ελληνικού Δημοσίου έχει γνωμοδοτήσει αρμοδίως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα (άρθρο 100Α).

«Προκειμένου να δικαιολογηθεί η παραίτηση του Δημοσίου γίνεται επίκληση και χρησιμοποιείται ως δικαιολογητική βάση μια εξώδικη δήλωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» είπε ο Π. Σκουρλέτης.

«Ένα έωλο εξώδικο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη αξίωση και που η Εταιρεία καθαρά για λόγους τακτικής και επειδή ήταν έκθετη από την παραβίαση των όρων της Σύμβασης απέστειλε στο Ελληνικό Δημόσιο, χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογητική βάση για την καθολική παραίτηση του Δημοσίου από τις αξιώσεις του αλλά και ως δικαιολογητική βάση για την σκανδαλώδη τροποποίηση της Σύμβασης με αποικιοκρατικούς όρους.

Η απάντηση του κ. Σκρέκα, επισημαίνει ο Πάνος Σκουρλέτης, αποδεικνύει ότι δεν τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και μόνο ως ομολογία της ενοχής του μπορεί να εκληφθεί, ως προς τα σοβαρά ερωτήματα περί παράβασης καθήκοντος και απιστίας.

Μια εξώδικη δήλωση, η βασιμότητα της οποίας κρίθηκε αποκλειστικά από τον Υπουργό χωρίς τη συμμετοχή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» σχολίασε με νόημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.