Στην Eldorado Gold και το 5% της Ελληνικός Χρυσός που κατείχε η Ελλάκτωρ #skouries


Στην υπογραφή Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς μετοχών με την Eldorado Gold (Greece) BV για την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχε η AKTOR Constructions στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ήτοι 810.430 κοινές μετοχές (ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου) προχώρησε η AKTOR Constructions.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο όμιλος Ελλάκτωρ σε σχετική ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεπής με  τη στρατηγική της για επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και την αξιοποίηση μη βασικών συμμετοχών και παγίων, ενημερώνει ότι στις 11.05.2020, η (εμμέσως) εξ ολοκλήρου θυγατρική της AKTOR Constructions International Limited (“AKTOR Constructions”), προχώρησε στην υπογραφή Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς μετοχών με την Eldorado Gold (Greece) BV για την πώληση στην τελευταία του συνόλου των μετοχών που κατείχε η AKTOR Constructions στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, ήτοι 810.430 κοινές μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ και τη συνολική θέση της AKTOR Constructions στην τελευταία.

Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς μετοχών, η AKTOR Constructions, εταιρεία που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα λάβει ως αντάλλαγμα αρχικά το ποσό των US$7,5 εκατ. (σε μετρητά) και θα δικαιούται επιπλέον ποσά, στην περίπτωση που μελλοντικά η Eldorado Gold  (Greece) BV πραγματοποιήσει  συναλλαγή με τρίτα μέρη με όρους αγοράς (arms – length), η οποία θα προσδώσει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ αποτιμώμενη αξία (χωρίς να συνυπολογίζεται το ανεξόφλητο χρέος) η οποία θα υπερβαίνει ένα προκαθορισμένο χρηματικό όριο.


Μία απάντηση στο “Στην Eldorado Gold και το 5% της Ελληνικός Χρυσός που κατείχε η Ελλάκτωρ #skouries”

  1. Δηλαδή αυτή η “επένδυση” δισεκατομμυρίων που διαφημίζουν τα παπαγαλάκια της εταιρίας, έχει σήμερα αξία όλα και όλα 150 εκατομμύρια δολλάρια; Και με Χατζηδάκη υπουργό;
    Πως γκένεν αφτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.