Χυδαιότητες και εξαπάτηση από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο #skouries


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΠΑΛΛΑΓΗ”

Είχαμε δώσει στο Δήμαρχο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Στ. Βαλιάνο, μια εύλογη περίοδο ανοχής και επιχειρήσαμε με καλή θέληση να συνεργασθούμε με ομοθυμία μαζί του, ολόκληρη η αντιπολίτευση, για να δοθούν λύσεις στα πολλά και δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζει. Αλλά ο κ. Βαλιάνος δεν άντεξε πάνω από 100 μέρες. Οι εξελίξεις στη Στρατονίκη και οι καταστροφές στην Ολυμπιάδα και το Γομάτι από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεδίπλωσαν μια απροκάλυπτη προσπάθεια εξαπάτησης των δημοτών, αλλά και ένα χυδαίο λόγο από τον Δήμαρχο, που άφησε άφωνους όσους είχαν την καλή διάθεση να συνεργαστούν μαζί του.

Από τις 22 Νοεμβρίου, η πρωτεύουσα του Δήμου Ιερισσός, με όλα τα χωριά από το Γομάτι ως την Ουρανούπολη, μαζί και το Άγιον Όρος, είναι αποκομμένα από το δρόμο Πολυγύρου-Ουρανούπολης που εξυπηρετούσε το 80% της κίνησης τους. Ένα μικρό κομμάτι του δρόμου αποκόπηκε από το ρέμα ενώ το γεφυράκι έμεινε ανέπαφο. Και για αυτό το ελάχιστο τεχνικό πρόβλημα, στο οποίο ο οποιοσδήποτε Δήμαρχος θα είχε βρει ικανοποιητική προσωρινή λύση μέσα σε δυο-τρεις μέρες, ο κ. Βαλιάνος αποκάλυψε το μέγεθος της ευθυνοφοβίας του και της προσκόλλησής του στις γραφειοκρατικές τρικλοποδιές. Και όταν η μειοψηφία και τεχνικοί της περιοχής του παρουσίασαν τουλάχιστον δύο τεκμηριωμένες λύσεις για αυτό το έργο έκτακτης ανάγκης, εκείνος επέλεξε τη δική του, την πλέον επώδυνη και δαπανηρή, που δεν έδωσε καμία λύση στο τεράστιο πρόβλημα μέχρι σήμερα. Ούτε θα δώσει για τους επόμενους δυο-τρεις τουλάχιστο μήνες, μέχρι να δοθεί στην κυκλοφορία το νέο τεχνικό στη θέση της αποκοπής του δρόμου.

Στο Δ. Συμβούλιο της 18ης Νοεμβρίου, συζητήθηκε το θέμα μετά από αίτημα της μειοψηφίας και στην εισήγηση του ο Δήμαρχος επιχείρησε με παραπλανητικά στοιχεία να ακυρώσει τις λύσεις που παρουσιάστηκαν με τεχνική τεκμηρίωση.

Στην μετριοπαθέστατη ανακοίνωση για αυτό το ζήτημα που δημοσίευσε στο Facebook του ”Ισχυρού Αριστοτελη” ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Αργύρης Τσακνής, η απάντηση του κ. Βαλιάνου ήταν η επιτομή της πολιτικής χυδαιότητας. Αναφέρθηκε όμως και στην πρόταση του Δ. Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης “Απαλλαγή”, πολιτικού μηχανικού Τόλη Παπαγεωργίου, επικαλούμενος έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για να σχολιάσει: “Προφανώς και δεν είναι άξιος λόγου ο ισχυρισμός πως υπήρξε σοβαρή πρόταση για διαφορετική χάραξη και κατασκευή παράκαμψης, όταν αυτή συνοδευόταν από εκ προοιμίου παράβλεψη γραφειοκρατικών θεμάτων, στα οποία -για παράδειγμα- περιλαμβάνεται η άδεια του δασαρχείου να ξηλωθεί δάσος, ή ανάγκη να απαλλοτριωθούν ιδιοκτησίες. Αυτά από οικολογικά ευαίσθητους…”.

Aρχικά είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάει για “ξήλωμα δάσους” ο υποστηρικτής της Eldorado Δήμαρχος. Αλλά επειδή τα παραπάνω είναι η κορύφωση της ψευδολογίας και της εξαπάτησης, παρουσιάζουμε εδώ την πρόταση μας για παράκαμψη του προβληματικού σημείου του δρόμου.

Η παράκαμψη αφήνει έξω το ρέμα, έχει μήκος ακριβώς 750 μ. και όχι 1000 και είχε χρησιμοποιηθεί ως παράδρομος κατά την κατασκευή της επαρχιακής οδού. Η βιντεοσκόπηση της διαδρομής και το Google Εarth αποκαλύπτουν τις αναλήθειες του εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η παράκαμψη δεν διέρχεται ούτε από ιδιοκτησίες ούτε από δάσος. Τα 450 μ. απαιτούν μόνο μια απλή διαμόρφωση από μπουλντόζα και τα υπόλοιπα 300 μ. αποψίλωση από τα μικρά δενδρύλια – το δήθεν “δάσος” κατά τον κ. Βαλιάνο – που αναπτύχθηκαν μετά την αρχική διάνοιξη και διαμόρφωση με μπουλντόζα. Στη συνέχεια χρειάζεται συνολική διαμόρφωση/διάστρωση με γκρέιντερ. Το υπόβαθρο όλου του δρόμου είναι στέρεο/γρανιτικό. Το γκρέιντερ θα είναι του Δήμου και η μπουλντόζα της Περιφέρειας Χαλκιδικής. Δεν απαιτείται απαλλοτρίωση ούτε ενός (1) τ.μ ιδιοκτησίας.

Το κόστος της λύσης αυτής περιορίζεται στο πετρέλαιο των μηχανημάτων και των αυτοκινήτων του Δήμου που θα μεταφέρουν από τα διπλανά ρέματα το αμμοχάλικο που θα απαιτηθεί για πιθανές διαμορφώσεις. Για τις δύο μισγάγκειες (μικρά ρέματα) θα απαιτηθούν δύο ασήμαντες Ιρλανδικές διαβάσεις εγκιβωτισμένου διπλού και απλού σωλήνα. Η συνολική δαπάνη του έργου δεν θα περάσει τις 10.000 ευρώ και ο χρόνος τη μία εβδομάδα.

Προτείνουμε μάλιστα ο Δήμος να εισηγηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αυτή η προσωρινή χάραξη να γίνει μόνιμη και να αντικαταστήσει οριστικά το τμήμα της επαρχιακής οδού που έχει καταστραφεί. Είναι ένα επικίνδυνο σημείο όπου ο δρόμος περνάει – παράλογα – δυο φορές πάνω από το ρέμα και έχει καταστραφεί τρεις φορές, με συνέπεια ακόμα και θάνατο.

Επίσης, στο άρθρο “Η Ελληνικός Χρυσός είχε εκτρέψει το ρέμα που έπνιξε την Ολυμπιάδα” αναδείξαμε την καθοριστική ευθύνη της μεταλλευτικής εταιρείας στην ένταση του πλημμυρικού φαινομένου που έπληξε στις 22 Νοεμβρίου στην Ολυμπιάδα.

Για την εξαπάτηση της “Προγραμματικής Σύμβασης” του Δήμου Αριστοτέλη με το ΕΑΓΜΕ για τη …σωτηρία της Στρατονίκης αναφερθήκαμε αναλυτικά στο άρθρο “Η χαριστική βολή στη Στρατονίκη από το Δήμαρχο Αριστοτέλη Στ. Βαλιάνο” που αναρτήθηκε στο antigoldgr.org. Η Σύμβαση ισοδυναμεί με κουκούλωμα των ευθυνών της Ελληνικός Χρυσός για τις καθιζήσεις και ρωγματώσεις στον οικισμό, αφού στην ΕΑΓΜΕ ανατίθεται απλά ο ρόλος του “αξιολογητή” των στοιχείων που θα παρέχουν η ίδια εταιρεία και άλλοι. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της “αξιολόγησης” είναι απροσδιόριστος και εξαρτάται αποκλειστικά από την εταιρεία η οποία στο μεταξύ θα συνεχίσει να δυναμιτίζει τα θεμέλια των σπιτιών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου σχετίζονται άμεσα με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες. Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι ο “μεταλλευτικότερος” δήμος της χώρας, με το 45% της έκτασης του Προτεκτοράτο της ELDORADO και κατοίκους που έχουν ματώσει στους πολύχρονους αγώνες κατά της “Χρυσής Επένδυσης”. Ο κ. Βαλιάνος που προεκλογικά εμφανιζόταν ως “ειρηνοποιός”, πριν ακόμα κλείσουν τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, αναδεικνύεται σε έναν δεύτερο Πάχτα. Με περιτύλιγμα κάλπικης μετριοπάθειας και καμουφλάρισμα των προθέσεων του με ήπιο πολιτικό λόγο και μεγάλες δόσεις χαμόγελων και προσήνειας προς όλους.


3 απαντήσεις στο “Χυδαιότητες και εξαπάτηση από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο #skouries”

  1. ο βαλλιανος ελεγε πως ο δημος θα γινει ” προτυπο στην διαχειριση κρισεων” ….!!! εχουμε και λεμε …1 τα φαναρια καμενα για 3 εβδομαδες….2 τα φρεατια στη παραλια βουλωμενα για πανω απο 2 εβδομαδες ..3 ο δρομος στο γοματι κομενος αγνωστο για το ποτε θα γινει και αυτα απο οσο γνωριζω μονο στην ιερισσο…οσο για την ολυμπιαδα προσπαθουν να συμμαζεψουν τα ασυμαζευτα αποβλητα που ξεχυθυκαν απο τη χαβουζα μεσα στο χωριο….στελιος βαλλιανος δημαρχος ελντοραντο……

  2. Θα το ξαναπώ να το ξαναθυμίσω στο Κο Τόλη Παπαγεωργίου και….θα το λέω συνέχεια μέχρι να καταρρεύσει ο ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΈΝΔΥΜΑ πρόβατου ο…. Κος Βαλιάνος μας…που, που σφετερίζεται την αρχική δόξα του Πάχτα…..”με το Βαλιάνο δήμαρχο και…τον Κούλη Πρωθυπουργό…μαύρες και ζοφερές μέρες θα αναβιώσουν σύντομα στην Β.Α Χαλκιδική”
    Όπως φαίνεται τα λάθη του παρελθόντος δεν έγιναν μαθήματα ..η μικροπολιτική και τα μικροσυμφέροντα ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ !!!!!!!!!!!!
    Εγώ το λέω..οι ιθύνοντες ..ψάξτε το!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…………………………..

  3. Προς τον δήμαρχο του δήμου Αριστοτέλη κύριο Στέλιο Βαλιάνο

    Κύριε δήμαρχε

    Ήξερα πως ο δρόμος για το Γομάτι και για την Ιερισσό ήταν κλειστός, αλλά υπάρχει μια εναλλακτική διαδρομή, δηλαδή χωματόδρομος μέσο του Αγίου Ιωάννη, προς Γομάτι και Ιερισσό.
    Προσπερνώντας τα Πλανά κατευθύνθηκα προς τον Άγιο Ιωάννη ψάχνοντας το χωματόδρομο για το Γομάτι.
    Αλλά αδίκως έψαχνα να βρω την προσωρινή παράκαμψη.
    Ένα δεν καταλαβαίνω κύριε δήμαρχε στο δήμο σας που έχετε τόσους φωστήρες με τόσες γνώσεις, αντιδημάρχους και κόντρα αντιδημάρχους να σκεφτεί να βάλει μία ταμπέλα, μία σήμανση που να λέει παρακαμπτήριο, προς Γομάτι, Ιερισσό, Ουρανούπολη και το αντίθετο από Γομάτι για Άγιο Ιωάννη Θεσσαλονίκη .
    Κύριε δήμαρχε θα πρέπει να κουραστήκατε αρκετά μέχρι να βρείτε αυτούς τους συνεργάτες.
    Κύριε δήμαρχε δώστε μια εντολή να τοποθετηθούν σήματα για την εξυπηρέτηση του κόσμου που θέλει να πάει στον προορισμό του.

    Ελπίζω να σας φωτίσει ο Θεός τις μέρες αυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.