«Η Eldorado δεν είναι πολιτισμός»-Διαμαρτυρία στο λιμάνι ενάντια στη χορηγία πολυεθνικών στην έκθεση ορυκτών #skouries


Με το σύνθημα «Η Eldorado δεν είναι πολιτισμός, είναι καταστροφή και θάνατος» κάτοικοι της Μ. Παναγιάς και μέλη της δικτύωσης «Γη και Ελευθερία» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το πρωί στην είσοδο του λιμανιού κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «τα ορυκτά στη ζωή μας και την τέχνη» με χορηγό την Ελληνικός Χρυσός.

Τα εγκαίνια της έκθεσης η οποία συνδιοργανώνεται από το ΑΠΘ, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός, έγιναν στο νέο κτήριο στο λιμάνι (προβλήτα Α`) παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου και πλήθους βουλευτών και στελεχών της ΝΔ.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης ανήρτησαν πανό, και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια τονίζοντας ότι η χρησιμότητα των ορυκτών δεν δικαιολογεί την κερδοσκοπία των πολυεθνικών. Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους διαμαρτυρόμενους και σπρώχνοντας τους τους απομάκρυναν από την είσοδο του λιμανιού προς την πλατεία Αριστοτέλους όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα ενημερώνοντας τον διερχόμενο κόσμο για τις καταστροφικές συνέπειες της δραστηριότητας της Ελληνικός Χρυσός στη ΒΑ Χαλκιδική.

«Καμία ανοχή καμία συναίνεση χρυσωρυχεία ποτέ και πουθενά», «Αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Πηγή: Alterthess


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.