Στρατονίκη: Εικόνες-σοκ μέσα στα ετοιμόρροπα σπίτια από τα εκρηκτικά της Eldorado #skouries


Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος / Πηγή: Ο ΔΡΟΜΟΣ

Κάτοικοι της Στρατονίκης Χαλκιδικής, του χωριού των φουρνέλων της Eldorado, μάς άνοιξαν τα σπίτια τους και σας παρουσιάζουμε σήμερα συγκλονιστικές εικόνες.

Δεν είναι όλοι οι κάτοικοι δεκτικοί, διότι εργάζονται τα παιδιά τους στην εταιρία και δεν θέλουν να φαίνονται ως κατήγοροι της.
Τεράστιο είναι το πρόβλημα στη Στρατονίκη με καθιζήσεις και ρωγμές σε περισσότερες από 200 κατοικίες, στο σύνολο δηλαδή του οικισμού, στην εκκλησία, που έχει κριθεί επικίνδυνη και στο Δημοτικό Σχολείο, που έχει εκκενωθεί με απόφαση του Δήμου Αριστοτέλη πριν από τέσσερα χρόνια και έκτοτε το κτίριο παραμένει κλειστό καθώς διαπιστώθηκε η επικινδυνότητά του.

Έκθεση αυτοψίας του Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος (ΤΕΜ/ΣΕΒΕ) αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση του οικισμού της Στρατονίκης, κάτω από τον οποίο από το 2005 πραγματοποιεί εξόρυξη με εκρηκτικά η Ελληνικός Χρυσός.

Αυτό είναι το πρώτο σπίτι. Το ΙΓΜΕ έστειλε επίσημη επιστολή στους διαμένοντες ότι με δική τους ευθύνη κατοικούν στο σπίτι τους, καθώς κρίνεται ακατάλληλο για κατοίκηση. Είναι επικίνδυνο να μένουν στο σπίτι και δεν διαθέτουν χρήματα στην παρούσα φάση, για να το επισκευάσουν:

Αυτό είναι ένα ακόμη σπίτι που η πολεοδομία έχει… προτείνει (όπως μας λένε) στην ηλικιωμένη γυναίκα που το κατοικεί να το εγκαταλείψει. Κάτοικοι μάς λένε ότι φοβούνται, ότι πολλά βράδια δεν κοιμούνται, γιατί φοβούνται ότι θα πέσουν και θα τους πλακώσουν τα σπίτια τους. Δεν περιμέναμε να αντικρίσουμε τέτοια εικόνα:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.