Αλεξανδρούπολη: 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν επικαιροποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. κατά των χρυσωρυχείων #skouries


Kατατέθηκε σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2019 προς το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου 28663/18-9-2019 ώστε να συμπεριληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (με επιθυμητή ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2019),  το θέμα:

«ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ».

Προς τον κ. Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Με κοινοποίηση προς τον κ. Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Η Θράκη είναι σε αναβρασμό μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού περί του ανοίγματος του φακέλου Χρυσωρυχεία Περάματος και Σαπών και δυνατότητας αναθεώρησης , εφ΄ όσον η τοπική κοινωνία συμφωνήσει για την εξόρυξη χρυσού στην άνω περιοχή.

Επειδή όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου μας είναι ομόφωνα αρνητικές , ως και πολλών άλλων δημοτικών συμβουλίων της Θράκης.

Επειδή το περιφερειακό συμβούλιο επίσης έχει αποφασίσει αρνητικά, ως και η ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχοντας μάλιστα θέσει  οι 22 δήμαρχοι στην διάθεση του τότε Υπουργού εσωτερικών την παραίτησή τους , σε περίπτωση έγκρισης της ΜΠΕ.

Επειδή τίποτα δεν άλλαξε ουσιωδώς ως προς το καταστατικό τρόπο εξόρυξης του χρυσού για την ζωή μας και το περιβάλλον .

Για τους λόγους αυτούς

Τα κάτωθι μέλη του δημοτικού συμβουλίου που ανήκουν στις δημοτικές παρατάξεις  1) «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ» 2) ΑΝΑ.Σ.Α για την Αλεξανδρούπολη 3) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 4) ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ έχοντας από 20ετία συμβάλει τα μέγιστα στον κοινωνικό αγώνα κατά των χρυσωρυχείων ενταγμένοι στον αγώνα αυτόν κάτω από την σημαία της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά των χρυσωρυχείων :

ΖΗΤΑΜΕ

Έχοντας το δικαίωμα εκ του νόμου , αφού διαθέτουμε άνω του 1/3 του συνολικού αριθμού των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, να συμπεριληφθεί το θέμα « ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» , στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με εισηγητή τους κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Παύλο Μιχαηλϊδη, τον κ. Σάββα Δευτεραίο και τον κ. Δημήτριο Λαζόπουλο.

Ταυτόχρονα εισηγούμαστε την αποδοχή από το δημοτικό συμβούλιό μας , του ψηφίσματος που ενεκρίθη στις 14.9.2019  από όλους τους φορείς της περιφέρειάς μας και από την συντριπτική πλειοψηφία των θεσμικών εκπροσώπων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

Επισημαίνουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος που αφορά την ζωή ,την δική μας και των επόμενων γενεών το προς συζήτηση θέμα να προσδιοριστεί σε συνεδρίαση όπως ο νόμος ορίζει χρονικά χωρίς άλλο θέμα, με επιθυμητή ημερομηνία την 25-09-2019 και ώρα 19:00.

Αλεξανδρούπολη 17.09.2019

ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ « ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ»

  1. ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  2. ΓΚΟΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  4. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
  5. ΖΙΩΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  6. ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  7. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
  9. ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  10. ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  11. ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  12. ΦΑΛΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  13. ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
  14. ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
  15. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
  16. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
  17. ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
  18. ΒΑΡΣΑΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  19. ΒΛΥΣΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  20. ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  21. ΚΑΪΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός 21 αποτελεί την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα του ζητήματος, αφού πέρα από την παράταξη Λαμπάκη, συνυπογράφουν το αίτημα οι παραρτάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και Ενότητα για μια Νέα Πορεία και ο κος Μιχαηλίδης ως δημοτικός σύμβουλος της Ανάσα.

Αν μη τι άλλο, θα είναι μια συνεδρίαση με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: reportal.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.